Books by Anders Enevig
-
69.00 kr. "Klunsere og kræmmere" er blevet til gennem et væld af interviews med bogens hovedpersoner, klunsere, kræmmere og andet godtfolk, som Anders Enevig har mødt i sin tid som gadebetjent på Nørrebro. Her skulle han netop holde styr på disse kræmmere, klunsere, gøglere, gårdmusikanter og vagabonder, så overraskelsen var stor, da han i sine bøger kunne afsløre, at han gerne sluttede en vagt af med en fyraftensøl og en snak med netop disse mennesker."Klunsere og kræmmere" er blevet til udelukkende gennem båndoptagelser af samtaler mellem Anders Enevig de forskellige skæve eksistenser, bogen fortæller om. Optagelserne er at finde i Dansk Folkemindesamlings arkiv.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. I flere århundreder blev de danske byer jævnligt besøgt af omrejsende gøglere, hypnotisører og andre optrædende, der kunne fascinere i en ellers ensformig hverdag. Anders Enevig tegner et unikt portræt af otte artister og giver et historisk overblik over de omrejsende underholderes historie fra 1640-1940. I slutningen af bogen fortæller han den spændende historie om savoyardernes vandring rundt omkring i Europa i 1800-tallet.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
79.00 kr. I flere århundreder har de omrejsende gøglere og cirkus fascineret danskerne, ikke mindst fynboerne, og gennem tiden har artisternes numre ændret sig og udviklet sig på mange forskellige måder. I 1820‘erne og 1830‘erne var interessen for kukkasser, Lanterna Magica, solmikroskoper og alle mulige former for optiske illusioner enorm. Anders Enevig fortæller om de mest fascinerende af disse numre og om de gøglere, der stod bag dem.Læs også Anders Enevigs bog "Cirkus og gøgl i Odense 1640-1825" om fynsk cirkus og gøgls tidligste historie.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. Anders Enevig fortæller om de danske sigøjneres historiske baggrund, deres skikke og adfærdsmønstre, og hvordan disse har udviklet sig gennem tiden. Forholdet mellem de rejsende og lokalbefolkningerne har aldrig været helt gnidningsfrit, hvilket blev tydeligt, da en sigøjnerlejr begyndte at forme sig på Amager i 1968. Anders Enevig fortæller om de lokales opfattelse af og reaktion på sigøjnerne og pressens udlægning af situationen.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. De gamle slægter af tatere og rejsende i Danmark åbner sig sjældent for fremmede, og for mange er deres historie og skikke derfor indhyllet i mystik. Anders Enevig har vundet deres tillid og fået lov at fortælle deres historier til omverdenen for derved at redde deres traditioner og skæbner fra glemslen.Han fortæller, hvordan de rejsendes forfædre ligesom hundredvis af andre familier i 1700-tallet lod sig hverve som soldater i det danske regiment i Slesvig, Holsten og Ditmarsken, hvor de tjente som grænseværn mod resten af Europa. Men da de hvervede regimenter blev nedlagt i starten af 1800-tallet, måtte de mange familier finde på noget andet at leve af. Det var svært for disse landsknægte at indordne sig under borgerskabets strenge regler, og laugsbestemmelser og håndværkerskikke spærrede dem ude fra "ærligt" arbejde. Således gled de ud på landevejen og lærte sig selv og hinanden at handle med de lokale og at underholde dem som gøglere.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. Kort før Anden Verdenskrig brød ud i 1939, lagde Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed sammen med Danske Kvinders Nationalråd pres på regeringen for at få unge jøder fra Tyskland og Mellemeuropa til Danmark og Sverige. Her skulle de få sig en landbrugsuddannelse, så de kunne hjælpe med til at opbygge den kommende stat Israel.Da Tyskland besatte Danmark i 1940, risikerede den menneskekærlige og noble ordning at ende med død og lidelse for de jøder, man havde forsøgt at hjælpe. I 1943 satte nazisterne jagten ind på alle jøder i Danmark. Anders Enevig fortæller her historien om de unge jøders ankomst og modtagelse i Danmark i slutningen af 1930‘erne og deres flugt i 1943, der i mange tilfælde var livsfarlig for både flygtningen selv og de modige danskere, der hjalp dem med at komme sikkert til Sverige og England.Vi følger særligt tre drenge, der følges til Danmark, men hvis skæbner bliver vidt forskellige, da hele projektet kører af sporet.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. Anders Enevig dykker ned i den europæiske historie for at kortlægge oprindelsen af de dansk sigøjnere, tatere og rejsende. Deres forfædre havde ligesom hundredvis af andre familier ladet sig hverve som soldater i det danske regiment i Slesvig, Holsten og Ditmarsken, hvor de tjente som grænseværn mod resten af Europa. Men da de hvervede regimenter blev nedlagt i starten af 1800-tallet, måtte de mange familier finde på noget andet at leve af. Således gled de ud på landevejen og lærte sig selv og hinanden at handle med de lokale og at underholde dem som gøglere. Af de cirka 3000-4000 rejsende, der skønnes at leve i Danmark på denne side af årtusindeskiftet, har nogle af dem sigøjnerblod i årene.Mange af disse slægter udviklede deres egne omrejsende cirkus, hvoraf Cirkus Benneweis og Cirkus Dannebrog er de sidste overlevende af den lange tradition. Anders Enevig fortæller den spændende historie om de folk, mange ser ned på, men som faktisk har bidraget med enorm kulturværdi til det danske samfund gennem de sidste 200 år.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. Prostatakræft kan være svært at tale om, selvom der er mange mænd over 50 år, der hvert år bliver ramt af det. Anders Enevig var en af dem. Som 85-årig fik han stillet diagnosen, og han besluttede sig for at gå effektivt, men drastisk til værks: Han lod sig kastrere.Et år senere udgav han bogen "Velkommen i klubben – noget om prostatakræft", hvor han fortæller om symptomer på sygdommen og de forholdsregler, der kan tages, hvis man tror, man er i farezonen eller har et familiemedlem, der kan være det. Vigtigst af alt understreger bogen, at sygdommen ikke er noget at fortvivle over. Det er muligt at blive helbredt og leve et godt liv bagefter.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
From 79.00 kr. Rottekongen Cibrino var en af det tyvende århundredes mest kontroversielle og underholdende danske skikkelser. Gang på gang formåede han at få pressen til at skrive om sine forunderlige bedrifter og de utrolige ting, han kunne tæmme rotter til at gøre. Han havde en usædvanlig evne til at komme på kant med myndighederne og snøre dem, lige inden det skulle til at gå galt. I denne underholdende og enestående bog fortæller han til Anders Enevig om sit utrolige liv som professionel gøgler, rottekonge og lirekassemand.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
-
99.00 kr. Anders Enevigs optegnelser over de danske cirkus- og gøglerslægters miljøer og stamtavler er et enestående kulturhistorisk og antropologisk dokument udarbejdet med gøglerslægternes gamle. Han når frem til mange overraskende konklusioner i løbet af bogen, for eksempel at alle gamle danske cirkusser er grundlagt af bare 13 "rejsende" familier, der af resten af samfundet blev set som sigøjnere.Bogen er spændende for alle, der interesserer sig for etnografi og kulturhistorie, og et uvurderligt opslagsværk for efterkommere af gøglerslægter, der ønsker at undersøge deres egne rødder.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
69.00 kr. Da politikerne i 1970‘erne truede med at rive Cirkusbygningen, en af Københavns mest ikoniske og smukke bygninger, ned, begyndte en imponerende og overraskende ihærdig græsrodsbevægelse at kæmpe for at bevaringen af den bygning, der gennem årtier havde dannet rammen om store og små oplevelser for hele familien. Efter 12 års kamp mod toppolitikere sejrede borgerne endelig i 1983. Cirkusbygningen blev gennemrenoveret, og i 1988 blev den officielt fredet.Anders Enevigs bog "Cirkusbygningen" er en inspiration for alle, der kæmper som en del af en græsrodsbevægelse, og for cirkusentusiaster og gøglere er den simpelthen uundværlig.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
99.00 kr. Mange cirkusfolk, artister, gøglere og deres efterkommere har gennem tiden haft lyst til at finde deres egne rødder. Det er ikke nemt, når man stammer fra et omflakkende folkefærd, der i mange tilfælde har fløjet under offentlighedens radar. I 1960‘erne gav cirkusforskeren Anders Enevig sig til i samarbejde med gøglerslægternes gamle at samle oplysninger om de forskellige slægter. Den samling ligger til grund for bogen "Danske rejsende cirkus- og gøglerslægter", som er et unikt stykke danmarkshistorie. Bogen er interessant både for dem, der kan spore deres egen slægt tilbage til de rejsende, men også for andre, der interesserer sig for etnografi og lokalhistorie.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
69.00 kr. Det unge ægtepar Johann og Franzisca Hinné besluttede i 1814 at starte en akrobattrup i Sydtyskland. Det lille foretagende udviklede sig hurtigt til et anerkendt cirkus, der rejste rundt i store dele af Europa med Østersøen som landevej – deraf tilnavnet det sejlende cirkus. Cirkus Hinné blev en enorm succes, og familien slog sig i 1874 ned i en pragtvilla i København, som senere blev en del af Finsen-Instituttet. Den erfarne cirkushistoriker Anders Enevig tegner et portræt af den talentfulde og opfindsomme familie og deres cirkus‘ optrædende, rejser og numre.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. Da politibetjenten Anders Enevig i 1963 debuterede som forfatter med bogen "Prinser og vagabonder", vakte det ikke så lidt opstand. Bogen handlede om de mennesker, han som betjent skulle holde øje med, nemlig vagabonder, sigøjnere, kræmmere, gøglere, gårdmusikanter og andre, der af den ene eller den anden grund blev set skævt til.Men for Anders Enevig var de mennesker, de fleste var så skeptiske over for, ikke bare hyggelige at få en øl med efter arbejdet. De var også en guldgrube af spændende historier, som den unge betjent satte sig for at skrive ned. Det blev til bogen "Prinser og vagabonder", og det viste sig, at danskerne var overordentlig interesserede i de omflakkendes folks liv og historie. Anders Enevig har sidenhen udgivet en lang række bøger om gøglere, vagabonder, cirkusartister og andre skæve eksistenser.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. Vi kender Anders Enevig for hans mange bøger om de danske rejsende, sigøjnere, vagabonder, gøglere og andet godtfolk. Her er hans egen historie skrevet på opfordring af hans trofaste kone, Inga. Anders Enevig har prøvet lidt af hvert. Hans arbejde som modstandsmand under besættelsen er noget, hele nationen kan takke ham for, men som tvang ham til at flygte til Sverige på en fiskekutter fra Dragør, efter han havde levet under jorden i flere måneder. Han vendte hjem den 5. maj 1945 og blev grænsevagt i Sønderjylland, før han blev ansat ved politiet, hvor han mødte de mange skæve eksistenser, som han brugte de næste 40 år af sit liv på at skrive om.Anders Enevigs erindringer er spændende læsning om en af 1900-tallets store danskere. Han har sat sig sine spor mange steder i det danske samfund, blandt andet som en af hovedkræfterne bag bevaringen af Cirkusbygningen og kampen mod de urimeligt høje renter på studielån.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
79.00 kr. I al den tid der har været markeder og forsamlinger, har der været gøglere til at underholde folk. Anders Enevi fortæller her historien om cirkus og gøgl i Odense helt tilbage fra 1640, hvor biskop Hans Mikkelsen som den første kunne sige: "Jeg så en elefant i Odense". Siden da har høj som lav, barn som voksen oplevet alskens kuriositeter og gøgl, når de farvestrålende telte har dannet rammerne om fantastiske forestillinger med artister fra hele verden.Odenses gøgler- og cirkushistorie fortsatte naturligvis efter 1825. Det har Anders Enevig skrevet andre lige så spændende og fornøjelige bøger om.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
From 69.00 kr. Den tragiske historie om linedanserinden Elvira Madigan og den svenske adelsmand og dragonløjtnant Sixten Sparre har fascineret historikere og romantikere lige siden parrets død i 1889. Sixten forelskede sig hovedkulds i Elvira, første gang han så hende danse på line, og der gik ikke længe, før Elvira gengældte hans følelser. Men begge familier var imod det umage par, og de så sig nødsaget til at stikke af sammen. Anders Enevig har gravet sig igennem et væld af efterladte breve og andre dokumenter for at finde frem til de virkelige omstændigheder og motiver bag parrets død. De blev fundet på et tæppe i en øde skov, hver især skudt gennem hovedet, Sixten med pistolen i hånden, Elvira ved hans side. Meget er sidenhen blevet skrevet om den ulyksalige og dødromantiske affære, men de ting, Anders Enevig har fundet frem til, overgår den vildeste fantasi. Der har ikke været brug for romantisering eller pynten på sandheden for at gøre historien spændende. Virkeligheden overgår som bekendt ofte fiktion.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.