Books by Birgitte Berg Nielsen

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Birgitte Berg Nielsen
    38.99 kr.

    I anledning af Birgitte Berg Nielsens Husholdningsskole og -seminariums 25-års jubilæum udgav grundlæggeren selv dette lille festskrift, der gennemgår skolens foreløbige historie. ”25 års skolearbejde” udkom første gang i 1931.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.

  • by Birgitte Berg Nielsen
    38.99 kr.

    I det lille hæfte ”Dansk husførelse” gennemgår seminarieforstander Birgitte Berg Nielsen den gennemsnitlige pris og ernæringsværdi for den daglige kost for henholdsvis en gård i Jylland, et embedsmandshjem i en by på Sjælland og et pensionat i København. Hæftet udkom første gang i 1904.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.

  • by Birgitte Berg Nielsen
    38.99 kr.

    I dette lille hæfte gennemgår den danske seminarieforstander Birgitte Berg Nielsen hovedgrupperne af fødevarer i det danske køkken, deres næringsindhold og tilberedning. Hæftet var beregnet som hjælp til den første undervisning i næringsmiddellære og blev brugt på Dansk Kvindesamfunds kurser.”Lidt om vore fødemidler” udkom første gang i 1915.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.

  • by Birgitte Berg Nielsen
    38.99 kr.

    Den danske seminarieforstander og kvindesagsforkæmper Birgitte Berg Nielsen gik ind for, at husholdning burde være et fag med uddannelse og forskning på niveau med andre fag – både i skolen og på universitetet. Hun argumenterer for sine tanker i foredraget ”Kvindesag og husgerning”, som hun holdt i 1920. Det udkom første gang på skrift samme år.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.

  • by Birgitte Berg Nielsen
    78.99 kr.

    Birgitte Berg Nielsen gennemgår indkøb, anvendelse og opbevaring af de forskellige fødevarer i det almindelige danske køkken, som det så ud i begyndelsen af 1900-tallet. ”Næringsmiddellære”, der udkom første gang i 1920, er tænkt til undervisningsbrug i uddannelsen af husholdningslærerinder og på almindelige husholdningskurser.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.

  • by Birgitte Berg Nielsen
    69.00 kr.

    Hvordan planlægger og tilbereder man en nærende og mættende middag? Det giver Birgitte Berg Nielsen svar på i "Køkkenteori og kogebog til 101 skolekøkkenmiddage", der indeholder opskrifter på klassisk dansk mad til 70 treretters og 31 toretters middage.Bogen udkom første gang i 1927.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.