Books by Elfride Fibiger
-
79.00 kr. "Såvel brud som brudgom var født i året 1805. Siden 1826 havde de med morfaders billigelse været hemmeligt forlovede. Ingen havde bedre end han, der kendte fader fra ung og tilmed som sine sønners ven, haft lejlighed til at lægge mærke til faders æresfølelse, pligtbegreb, energi og arbejdsdygtighed; egenskaber, der, da farfader døde pludselig i 1829 – farmoder var død 1824 kun 37 år gammel – end tydeligere trådte frem, i hvorvel fader, der var den ældste af sine søskende, endnu ikke var fuldt myndig."Elfride Fibiger deler ud af fortællinger fra sin families historie og sine egne minder fra sin ungdom og barndom. Familieliv, kærlighed, rejser og ønsket om at hjælpe andre mennesker er en del af forfatterens fortællinger. Bogen giver både et personligt indblik i forfatterens liv, men er samtidig et interessant billede af livet i Danmark i 1800-tallet blandt det bedre borgerskab. Den udkom første gang i 1904.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. Hvordan syltede man frugt i slutningen af 1800-tallet i de mindre danske husstande? Hvad kunne man bruge svinefedt til i madlavning? Hvordan så man på næringsmidler generelt?Lægefrue Elfride Fibigers håndbog for husmødre fra 1892 besvarer en lang række spørgsmål om, hvordan man bedst holder hus i de mindre velstillede hjem rundt omkring i Danmark. Bogen handler om alt fra madlavning, frugtavl og svinehold til opbevaring af hjemmedyrkede kartofler. Den giver et spændende indblik i livet i den danske underklasse i slutningen af det 19. århundrede.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
49.00 kr. I starten af 1900-tallet begiver forfatter Elfride Fibiger sig ud på en rejse til Grækenland sammen med sin fætter, Valdemar Schmidt, der er ægyptolog. Rejsen fører dem gennem både Italien og Grækenland, hvor Valdemar fortæller vidt og bredt om de to oldtidscivilisationers mytologi, historie og samfund.Elfride Fibigers beskrivelse af de smukke omgivelser giver et malerisk og levende billede af Sydeuropa, som det så ud med en danskers øjne i de første år af det 20. århundrede.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
69.00 kr. "Nu kom turen til Fibiger at tage afsked, idet han forklarede, at det var ganske nødvendigt, da han havde aftenbesøg hos patienter, der længtes efter hans komme.’Vi ser dem vel snart! De ved, at hos os er de altid hjertelig velkommen,’ sagde fru Brodersen og rakte ham hånden.’Skal De også af sted, Elfride?’ spurgte tante Magdalene kort efter, da jeg rejste mig: ’det har vel næppe så stor hast.’Men jeg gik trods alle overtalelser."I 1852 møder den unge Elfride for første gang doktor Fibiger, der er læge ved militæret. Selvom det ikke er kærlighed ved første blik mellem den distræte læge og den livlige Elfride, gør de alligevel indtryk på hinanden, og det bliver begyndelsen på et kortvarigt, men lykkeligt ægteskab.Elfride Fibigers selvbiografiske roman fra 1939 beskriver det tætte forhold mellem ægtefællerne samt hendes arbejde som uformel assistent for sin mand i hans lægegerning. Bogen giver et spændende indblik i livet i en lægefamilie i midten af 1800-tallets Danmark og fortæller samtidig historien om et utraditionelt ægteskab mellem to ildsjæle.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. En ældre mand vender tilbage til sit barndomshjem, som han forlod for over 50 år siden, da han kun var 12 år gammel. Nu vælter det ikke blot ind over ham med lykkelige minder fra den gamle præstegård, der nu er helt forfalden, men også med triste erindringer om de mange småsøskende, der døde som små, og om de triste år, han tilbragte hos strenge og kedelige familier i København, da hans far forsøgte at skabe et bedre liv for ham i den store verden.Foruden fortællingen "En gammel mands erindringer" indeholder "Hedens hemmeligheder" fortællingen "Klaus Køhlerts datter". Bogen udkom første gang i 1877.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
49.00 kr. I "Sorte Stefan" kommer vi med ud på den jyske hede ved skumringstid. Vi oplever det vilde dyreliv, som det udbredte sig dengang med alt fra hjort, grævling, ugle og urfugl, mens vi følger en lægefrue, der vandrer omkring og venter på sin mand. Bogen tegner et skønt og spændende billede af livet for både mennesker og dyr på Silkeborg-egnen i 1800-tallet.Bogen udkom første gang i 1879.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. "Tyendeloven af 1854-55 og dens forskellige senere ændringer, der har fastslået det nuværende forhold imellem herskab og tyende, er ikke og har aldrig været heldigt for nogen af parterne. Når man blot husker på, at denne lov, som velbekendt, stiller den hæderlige og arbejdsomme pige i sit tjenesteforhold på samme trin, som den utro og utugtige pige, idet den ikke tilsteder, at noget i henseende til hendes vandel vedføjes i hendes skudsmålsbog, er der allerede sagt mere end nok til at karakterisere den med hensyn til dens ubegrænsede skadelighed i så henseende."Elfride Fibiger giver her udtryk for de mange ting, hun mener er galt med den gældende tyendelov. Særligt kvindens stilling som tjenestepige i herskabelige hjem trængte efter hendes mening til fornyelse, og indlægget fra 1881 giver et interessant indblik både i de tyendes stilling, men også i borgerskabets syn på denne klasse.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
79.00 kr. Judithe er ganske ung, da hun mister sin mand og er nødsaget til at flytte tilbage til sin fødeby og bo hos sin stedmoder. Livet som ung, sørgende enke er ikke nemt for den unge kvinde, som kun har naturen og sine tegninger at søge trøst i. Da hun således sidder ved dammen i skumringen, møder hun baronen, der kommer ridende forbi med sine hunde. Han insisterer på at følge hende hjem, men Judithe er ikke meget for det. Hvad vil hendes stedmoder sige, hvis hun opdager det? Vil det gøre hendes liv endnu sværere? Og hvad er baronens hensigter egentlig, da han tilbyder hende en nøgle til sin store have, så hun kan komme og gå, som hun vil, når hun søger nye tegnemotiver?Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
79.00 kr. Regnen står ned i stænger, da en fremmed mand en sen aften ankommer til den lille by. På den lokale kro hvisker folk om, hvem den magre, midaldrende mand mon er, og inden længe får kroejeren det lokket ud af ham. Han er kommet for at åbne et apotek i byen, hvis store herregård er blevet omdannet til sindssygehospital.Den fremmede er i øvrigt ikke så fremmed, som byens beboere tror. Han er nemlig barnefødt i byen, men har ikke besøgt den i 32 år. Nu vækkes hans minder til live igen i den by, der har ændret både karakter og indbyggere, siden han forlod den for så mange år siden.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.
- Ebook
- 79.00 kr.