Books by Elias Bredsdorff
-
149.00 kr. H.C. Andersen er den eneste danske digter, der har oplevet verdensberømmelse. Fra Danmark bevægede hans forfatterskab som et eventyr i sig selv ud over landegrænser til Europa, USA og Orienten. Det var i høj grad hans egen fortjeneste, da han selv pressede på for at opnå international prestige. Hans ivrighed var dog ikke uden konsekvenser, hvilket særligt blev tilfældet i England. I denne bog foreligger for første gang historien om H.C. Andersens eget forhold til engelsk litteratur, engelske forlæggere og litterære kredse. Den indeholder aldrig før publicerede dagbogsuddrag og breve, der tilsammen udgør en eventyrlig mosaik om en vigtig del af digterens liv.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 149.00 kr.
-
49.00 kr. Den norske dramatiker og digter Henrik Ibsen (1828-1906) var en af de vigtigste figurer i Det Moderne Gennembrud. Han behandlede i sine værker kontroversielle emner som kvinders rettigheder, minoriteter og moralsk hykleri, blandt andet i det verdensberømte drama "Et dukkehjem" om Nora, der forlader sin familie til fordel for personlig frihed.I 1960 producerede Elias Bredsdorff et radiospil med to imaginære interviews med den da afdøde Henrik Ibsen. Dette er bogversionen af denne produktion. Interviewene er altså ikke baseret på autentiske citater, men på Ibsens breve, taler og uddrag af private samtaler. Den første del beskæftiger sig med Ibsens værker, mens den anden del er Ibsens personlige meninger om forfatterskab i almindelighed. En underholdende og omhyggelig dramatisering om en af de vigtigste nordiske dramatikere.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Den amerikanske forfatter og digter D.H. Lawrences værker beskæftiger sig med et væld af forskellige emner. Vi kender ham som en kritiker af moderniseringen og industrialiseringens dehumaniserende påvirkning af mennesker samt hans udforskning af emner som seksualitet, instinkter og følelser. Elias Bredsdorffs bog beskæftiger sig med en anden side af D.H. Lawrence, nemlig den politiske. Også her havde D.H. Lawrence stærke holdninger, og bogen kommer blandt andet ind på hans syn på køn, individualisme, religion, race og demokrati.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
99.00 kr. Kina gennemgik en rivende udvikling efter anden verdenskrig både inden for den politiske ideologi, industrien og kulturen. Elias Bredsdorff tog til Kina i midten af 1950‘erne for at kortlægge den kinesiske udvikling, der var ved at løbe fra europæerne. Gennem en lang række samtaler med de lokale og de mange indtryk fra rejsen beskriver han det gamle lands forandring på godt og ondt.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
99.00 kr. H.C. Andersens liv er i dansk kultur næsten ligeså tidsløst som hans eventyr. Han sensitive og æstetiske person påvirkede hans forfatterskab markant, hvorfor danske skolebørn nærmest i ligeså høj grad er blevet underivst i mennesket H.C. Andersen som i digteren. I denne biografi bevæger litteraturprofessor Elias Bredsdorff sig dybere ned i H.C. Andersens sammensatte natur og løfter sløret for helt nye sider af den verdensberømte kunstner.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
79.00 kr. Gennem sit liv kæmpede Elias Bredsdorff mange kampe, blandt andet som modstandsmand under besættelsen. Undervejs har han mødt mennesker, der medvirkede positivt til hans virke som politisk og kulturel drivkraft. Men som alle andre der går forrest har han også mødt modstand.I denne portrætbog skildrer Elias Bredsdorff en række af de "medmennesker" og "modmennesker", der har haft indflydelse på hans liv og virke. Det er en personlig fortælling, men i ligeså høj grad stykker af Danmarks historie fortalt af et erfarent liv.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
79.00 kr. Selvom Georg Brandes og Henrik Pontoppidan begge forbindes med det moderne gennembrud bliver de sjældent talt om i forhold til hinanden. Ud fra den tese, at Pontoppidans tidlige forfatterskab stod brandesianismen langt nærmere end hidtil antaget undersøger litteraturhistoriker Elias Bredsdorff relationen mellem to af Danmarks mest læste forfattere.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. Fra sin sommerbolig på lille ø Glænø ved Vestsjælland skrev den den danske litteraturprofessor og kulturperson Elias Bredsdorff 12 essays og at være dansk. I dette minisamfund udspillede danskheden sig for øjnene af ham, hvorfra han lærte sin kultur at kende indefra og samtidig kunne se den udefra. Med kærligt, skarpt og humoristisk blik portrætterer han her nogle grundtræk i dansk kultur.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
68.99 kr. I sommeren 1937 fik Elias Bredsdorff anledning til at mødes med den amerikanske forfatter John Steinbeck, der senere modtog Nobelprisen i litteratur. Steinbeck havde endnu opnået succes i Danmark, men var allerede en populær forfatter i kommunistiske kredse internationalt. Han opfattede sig selv som socialist, hvorfor han under sit besøg i København blev interviewet til dagbladet "Arbejderen". I 1942 færdiggjorde Elias Bredsdorff, der selv var aktiv i det danske kommunistiske miljø, en bog om den mand han beskrev som "en sæk fuld af historie, gode historier, brandsjove historier, om alle slags ting og alle slags mennesker".Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
68.99 kr. Den danske dramatiker Kjeld Abell (1901-1961) blæste nye vinde ind i moderne dansk teater. Han inkluderede som en af de første publikum i sine forestillinger og gjorde på den måde op med stærke teatertraditioner, hvor skuespillere og tilskuere var uforenlige. Gennem en række breve skildrer Kjeld Abells mangeårige ven Elias Bredsdorff dramtikeren først og fremmest som ven og ikke dramatiker. Det er et personligt og historisk portræt af en unik personlighed i dansk kulturliv.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
From 68.99 kr. H.C. Andersen er en af de største danske forfattere og en af de mest berømte danskere både inden for og uden for landets grænser. Elias Bredsdorff fortæller om H.C. Andersens spændende, svære og til tider ensomme liv. Bogen starter med barndomsårene i Odense, fortæller om de tre svære år i København og tiden på latinskolen. Vi følger den store digters karriere og er med på de mange udlandsrejser, som H.C. Andersen selv har bekrevet i sine mange rejseskildringer.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
-
79.00 kr. Elias Bredsdorff liv førte ham vidt omkring i dansk politik og kultur. Fra en barndom på den progressive Roskilde Højskole, der i begyndelsen af 1900-tallet tiltrak vigtige danske kulturpersonligheder, blev han siden både modstandsmand under besættelsen og lektor på anerkendte engelske universiteter. Han både levede og skrev vigtig danmarkshistorie, der her præsenteres i hans personlige erindringer.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
99.00 kr. I slutningen af 1800-tallet begyndte et opgør med den seksuelle dobbeltmorale mellem kønnene. På baggrund af anklagerne om fordærvet moral hos to norske forfattere deltog kulturpersoner fra hele Skandinavien i offentlig debat om kønsmoral, kvindefrigørelse og seksualitet. Denne bog er en dokumentarisk fremstilling af debatten, der forsøgte at nedbryde oldnordiske tilstande.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
79.00 kr. En samling artikler fra 1930'ernes venstreorienterede kulturskrifter udvalgt af Elias Bredsdorff, der selv i mange år selv var aktiv debattør på venstrefløjen og var med til at introducere kulturradikalismen som begreb. I mellemkrigstiden var den såkaldte revolutionære humanisme en vigtig aktivistisk agenda som modvirkning overfor den fremmarchende nazisme og fascisme i Europa. I denne bog introduceres nogle af bevægelsens kerneværdier.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
From 79.00 kr. Under sit otium involveres en pensioneret drabsefterforsker i en vigtig sag. Det bliver en tumult opklaring, der fører ham rundt i det meste af Europa.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
-
79.00 kr. Litteraturhistorikeren Elias Bredsdorff beskæftigede sig i mange år med portrætter og oversættelser af de største danske forfatterskaber. Gennem en række essays fremlægges her nogle ukendte historier om klassiske forfattere som H.C. Andersen, Georg Brandes og Henrik Pontoppidan. Det er stykker af kulturhistorie fortalt gennem de mennesker der var med til at skabe den.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
79.00 kr. Efter anden verdenskrig blev den stærkt venstreorienterede litteraturhistoriker Elias Bredsdorff ansat først ved University College London og senere Cambridge University, hvor han blev chef for instituttet for skandinaviske studier. Det engelske universitetsmiljø var traditionspræget og konservativt, hvilket stod i stærk kontrast til den røde Elias Bredsdorffs egen person. Med et humoristisk og forundret blik skildrer han her de fremmede skikke, der aldrig stoppede hans arbejde som politisk aktivist - tværtimod.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. Den anerkendte skribent og redaktør Elias Bredsdorff prægede samfundsdebatten fra begyndelsen af 1930'erne til sin død i 2002. Med fokus på vigtige kulturelle og politiske emner fra det 20.århundredes Danmark udvalgte han en række af sine artikler til denne bog, hvoraf flere af problematikkerne stadig er aktuelle i dag.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. I midten af 1800-tallet skrev de to danske kulturelle ikoner H.C. Andersen og Georg Brandes breve til hinanden. Dette er en kommenteret udgave af den anerkendte litteraturhistoriker Elias Bredsdorff. Bogen indeholder desuden Brandes' tre afhandlinger om H.C. Andersen.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. Den verdensberømte forfatter Oscar Wilde levede et liv, der i det victorianske England var både anderledes og risikofyldt. Med en genialitet og humor, der var langt forud for sin tid oplevede Oscar Wilde stor succes, især som forfatter af skuespil som "The Importance of Being Earnest", både i London, Paris og USA. Hans tilværelse endte alligevel tragisk, da Oscar Wilde blev fængslet for sin homoseksualitet og offentlig ydmyget i aviserne. I sit portræt kaster litteraturforsker Elias Bredsdroff et kritisk og varmt blik på Oscar Wildes liv og forfatterskab i en svunden tid.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. En samling af kulturadikale essays fra perioden 1934-1971 af Elias Bredsdorrf, der ofte tillægges æren for at placere kulturradikalismen som begreb i danskernes bevidsthed. Både større ideologiske retninger, som fascismen, og konkrete enkeltpersoner, som Georg Brandes', indflydelsen på strømningen præsenteres i bogen, der desuden indeholder en række interviews med væsentlige personer.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
68.99 kr. Litteraturhistorikeren Elias Bredsdorff blev født på Roskilde Højskole, hvor hans far var forstander. Faderens levende og moderne undervisning gjorde højskolen til en af de mest populære i landet og her trådte Elias Bredsdorff sine barnefødder, som den yngste af seks brødre. Det er en personlig erindringshistorie om en usædvanlig opvækst på godt og ondt.Elias Bredsdorff (1912-2002) var en dansk forfatter, litteraturhistoriker og modstandsmand. I sine unge år gjorde han sig bemærket som studenterpolitiker udi kommunismen, som han var meget optaget af. Under krigen tog han imidlertid afstand til DKP og blev i stedet aktiv i modstandsorganisationen Frit Danmark. Som cand.mag. skrev han en lang række værker om dansk litteratur og underviste i mange år om emnet på Cambridge University.
- Ebook
- 68.99 kr.