Books by Kort K. Kortsen
-
79.00 kr. "Hvad er det, der er til?Hvad er det værende?Hvad består tilværelsen i sin sidste grund af?"Filosof Kort K. Kortsen diskuterer nogle af de spørgsmål, der har optaget mennesket i århundreder. Han undersøger forholdet mellem sjæl og legeme, spørger om vi er dem, vi er, i kraft af vores indre sjæleliv eller vores fysiske krop, og han gør op med tanken om, at disse spørgsmål ikke er vigtige. Bogen udkom første gang i 1930.Kort Kristian Kortsen (1882-1939) var en dansk filosof, journalist og forfatter, der skrev en lang række bøger om emner som filosofi og psykisk sygdom. Han blev den første professor ved Aarhus Universitet, da han i 1928 opnåede sit professorat i filosofi, og havde op til da blandt andet være lektor i dansk ved universitetet i Reykjavik og undervist på en række skoler rundt om i Danmark.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. "Navnet ’logik’ har sin sproglige oprindelse i det græske ord ’logos’, der kan betyde både ’tænkning’ og ’fornuft’. Vi har her kort kaldt logikken en tænkelære; men også i betydningen fornuft træffer man ordet logos som udtryk for en vis sammenhæng såvel i den materielle og psykiske som i den rene tankes verden."Den danske filosof Kort K. Kortsen beskriver begrebet logik i dets reneste form, men kommer også ind på, hvilken plads logikken har i filosofihistorien. Bogen diskuterer blandt andet, hvordan vi kan få vished om noget, og hvordan man kan bevise en påstand gennem logik, og fastslår endvidere de logiske grundsætninger."En kortfattet lærebog i logik" udkom første gang i 1934.Kort Kristian Kortsen (1882-1939) var en dansk filosof, journalist og forfatter, der skrev en lang række bøger om emner som filosofi og psykisk sygdom. Han blev den første professor ved Aarhus Universitet, da han i 1928 opnåede sit professorat i filosofi, og havde op til da blandt andet være lektor i dansk ved universitetet i Reykjavik og undervist på en række skoler rundt om i Danmark.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
39.00 kr. "Det er ejendommeligt for det sunde sjæleliv, at dets enkelte elementer eller dannelser sammenvirker som en hensigtsmæssig helhed: Er individet stillet i en bestemt situation, strømmer de forestillinger og tanker (’associationer’) til, som kan være individet nyttige og sætte det i stand til at magte den opgave, situationen stiller; har subjektet anerkendt noget som hovedformålet for dets stræben i øjeblikket eller for bestandigt, så koncentrerer individets hele sjælelige kraft sig om realisationen af dette formål, medens alt andet, som er unyttigt eller skadeligt med hensyn til dette formål, holdes nede."Kort K. Kortsens bog fra 1916 giver et spændende indblik i psykologiens syn på personlighedsdannelse, selvbevidsthed og personlighedsopfattelse. Bogen beskriver, hvad der sker med bevidstheden under sjælelig uro, og de sygdomstegn, der kan opstå hos visse personer."Dobbeltbevidsthed og andre sygelige sjælelige tilstande" udkom første gang i 1916 og skal læses som et historisk dokument mere end en fagbog, da videnskaben efterfølgende har modbevist mange af bogens påstande.Kort Kristian Kortsen (1882-1939) var en dansk filosof, journalist og forfatter, der skrev en lang række bøger om emner som filosofi og psykisk sygdom. Han blev den første professor ved Aarhus Universitet, da han i 1928 opnåede sit professorat i filosofi, og havde op til da blandt andet være lektor i dansk ved universitetet i Reykjavik og undervist på en række skoler rundt om i Danmark.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
79.00 kr. "Det er endnu den dag i dag lige så umuligt at opstille en almindelig definition på det syge sjæleliv som på hin udmærkede franske psykiatrikers tid, hvad enten nu grunden er at søge i selve kendsgerningernes natur: at det syge sjæleliv overhovedet ikke ud fra et enkelt synspunkt kan skelnes fra det sunde og derved blive genstand for en enkel og entydig bestemmelse, eller grunden må tilskrives manglende kendskab til det normale sjælelivs funktioner i det hele og specielt til de forstyrrelser, som i visse tilfælde kan optræde i disse funktioner og i deres sammenspil."Filosof og forfatter Kort K. Kortsen kaster et kritisk blik på sin samtids syn på psykiske lidelser. I bogen argumenterer han blandt andet for, at grænsen mellem det syge og det raske sind af mange årsager er umulig at trække skarpt op, da menneskesindet er så uendeligt kompliceret.Bogen, der oprindeligt er udgivet i 1916, giver et spændende indblik i synet på psykisk sygdom og såkaldt normalitet i starten af det tyvende århundrede.Kort Kristian Kortsen (1882-1939) var en dansk filosof, journalist og forfatter, der skrev en lang række bøger om emner som filosofi og psykisk sygdom. Han blev den første professor ved Aarhus Universitet, da han i 1928 opnåede sit professorat i filosofi, og havde op til da blandt andet være lektor i dansk ved universitetet i Reykjavik og undervist på en række skoler rundt om i Danmark.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
49.00 kr. Kort K. Kortsens lille bog om Søren Kierkegaard dykker ned i filosoffens sind for at finde frem til, hvor hans særlige filosofiske overvejelser er udsprunget fra. Bogen fortæller om Søren Kierkegaards forældre og om den kulturelle baggrund, der formede dem, og som de har givet videre til sønnen.Bogen er et spændende billede på, hvordan man i starten af 1900-tallet begyndte at fokusere på, at personligheden og psykiske egenskaber var formet af både biologiske og kulturelle faktorer.Kort Kristian Kortsen (1882-1939) var en dansk filosof, journalist og forfatter, der skrev en lang række bøger om emner som filosofi og psykisk sygdom. Han blev den første professor ved Aarhus Universitet, da han i 1928 opnåede sit professorat i filosofi, og havde op til da blandt andet være lektor i dansk ved universitetet i Reykjavik og undervist på en række skoler rundt om i Danmark.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
99.00 kr. "Over for psykologien som over for enhver anden videnskab har man nemlig ret til at spørge: ’Hvad nytte har den været til, og hvad nytte kan den være til?’ Hermed mener jeg naturligvis ikke, at psykologien under sit arbejde med detaljeundersøgelserne bestandigt bør have nyttehensynet for øje: dette ville uden tvivl være uheldigt. Men for enhver alvorlig forsker, der ønsker, at hans arbejde skal være andet end kuriøse snurrepiberier, må den tanke altid være til stede som en mere eller mindre fjern baggrund: ’Det, jeg her arbejder med, må på en eller anden måde kunne føre til praktiske resultater på et eller andet punkt.’"Kort K. Kortsens essays fokuserer i høj grad på psykologiens udvikling og de dominerende teorier i starten af 1900-tallet. De behandler emner som psykoanalyse, samspillet mellem det bevidste, det ubevidste og det underbevidste samt trøstmomentet i spiritismen, der endnu var populær blandt vide kredse i mellemkrigstiden. Ikke mindst filosoferer Kort K. Kortsen over, hvad formålet er med psykologien som forskningsdisciplin. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1932.Kort Kristian Kortsen (1882-1939) var en dansk filosof, journalist og forfatter, der skrev en lang række bøger om emner som filosofi og psykisk sygdom. Han blev den første professor ved Aarhus Universitet, da han i 1928 opnåede sit professorat i filosofi, og havde op til da blandt andet være lektor i dansk ved universitetet i Reykjavik og undervist på en række skoler rundt om i Danmark.
- Ebook
- 99.00 kr.