Books by Lars Erslev Andersen
-
From 149.00 kr. Det er mere end 10 år siden, folkelige oprør fik fjernet Tunesiens og Egyptens diktatorer fra magten. Det var starten på Det Arabiske Forår, der skulle transformere det arabiske Mellemøstens autoritære regimer til demokratier. Men efter militærkup i Egypten, borgerkrig i Libyen, Syrien og Yemen og konflikter de fleste andre steder i Mellemøsten kan man spørge, om Det Arabiske Forår var en fiasko og i givet fald hvorfor.Mellemøstforsker Lars Erslev Andersen kortlægger de dramatiske politiske skillelinjer i regionen for at finde svar på disse spørgsmål. Centralt for forståelsen står fordelingen af ressourcer, religiøse og etniske udfordringer, generationskonflikter og spørgsmålet om kvinders rettigheder. Og ikke mindst handler det om, hvordan de enkelte lande vil positionere sig såvel regionalt som i den globale orden, der er under konstant forandring.
-
79.00 kr. Global terrorisme og spredning af masseødelæggelsesvåben har under overskriften "asymmetriske konflikter" erstattet trusselsbilledet fra den Kolde Krig. Skiftende amerikanske præsidenters nationale sikkerhedsstrategi er USA's bud på, hvordan de globale trusler bedst imødegås. "Den amerikanske orden" forklarer ændringerne i den amerikanske tolkning af de globale trusler efter den Kolde Krig og Washingtons nye sikkerhedspolitiske strategier. Erslev analyserer dem konkret i fire studier af den amerikanske Mellemøst-politik i forholdet til Irak, Iran, Saudi-Arabien samt den israelsk-palæstinensiske konflikt. De forskellige sikkerhedsstrategier ses i sammenhæng med deres begreb om civilisation. Bogen viser, hvordan tre forskellige opfattelser af sikkerhed og civilisation har ligget til grund for den amerikanske Mellemøst-politik fra Reagan til George W. Bush.Lars Erslev Andersen (f. 1956) er en dansk forfatter og terror- og mellemøstforsker. Andersen har en kandidatuddannelse i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har skrevet adskillige bøger om politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemøsten. Han blev i 1991 videnskabelig medarbejder ved Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet, og i 1996 blev han leder af samme center. Andersen har blandt andet udgivet bøgerne "Allegori og mimesis: Platon – Benjamin tur/retur" (1989) og "Yemen. Mellem stamme og modernitet" (1994).
- Ebook
- 79.00 kr.
-
68.99 kr. Den stærke reaktion på Jyllands-Postens Muhammed-tegninger kom som et chok for de fleste danskere. I "Den tabte uskyld" undersøger Lars Erslev Andersen, hvordan sagen om nogle danske tegninger kunne havne øverst på den internationale dagsorden.Bogen beskriver situationen i Mellemøsten og tager forholdet mellem demokratisering og islamisme under behandling. Derudover analyseres krigen mod terror som led i en global værdikamp. Lars Erslev Andersen stiller spørgsmålet, om vi er på vej mod en global borgerkrig, der kan minde om senmiddelalderens religionskrig.Lars Erslev Andersen (f. 1956) er idéhistoriker med terrorisme, Mellemøsten og USA‘s Mellemøstpolitik som forskningsområder. Han er uddannet fra Aarhus Universitet i 1986 og har siden suppleret med mellemøststudier ved Odense Universitet. Siden 2008 har han været tilknyttet Dansk Institut for Internationale Studier som leder af enheden for politisk vold, terrorisme og radikalisering.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
69.00 kr. "Yemen. Mellem stamme og modernitet" beskæftiger sig med republikken Yemen, efter Nord- og Sydyemen blev forenet i maj 1990. Ved denne forening blev der særligt lagt vægt på den fremtidige udvikling af demokrati og menneskerettigheder. Forfatteren undersøger forholdet mellem denne fremtidsvision og fastholdelsen af de gamle traditioner, som borgerne i den sammenlagte nation hver især besidder og medbringer.Den danske forfatter Lars Erslev Andersen (f. 1956) er terror- og mellemøstforsker. Andersen har en kandidatuddannelse i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har skrevet adskillige bøger om politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemøsten. Han blev i 1991 videnskabelig medarbejder ved Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet, og i 1996 blev han leder af samme center. Andersen har blandt andet udgivet bøgerne "Allegori og mimesis: Platon – Benjamin tur/retur" (1989) og "Yemen. Mellem stamme og modernitet" (1994).
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. Lars Erslev Andersen fremstiller i "Allegori og mimesis: Platon - Benjamin tur/retur" to diskurser om sprogets repræsentationsformer: På den ene side Platons teorier om sprog, erkendelse og kunst, og på den anden side Walter Benjamins teori om allegorisk fremstillingsform. Andersen lægger i værket op til diskussion om sprogfilosofi, teori og de tilhørende begreber mimesis og allegori.Den danske forfatter Lars Erslev Andersen (f. 1956) er terror- og mellemøstforsker. Andersen har en kandidatuddannelse i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har skrevet adskillige bøger om politiske, sociale og kulturelle forhold i Mellemøsten. Han blev i 1991 videnskabelig medarbejder ved Center for Mellemøststudier ved Odense Universitet, og i 1996 blev han leder af samme center. Andersen har blandt andet udgivet bøgerne "Allegori og mimesis: Platon – Benjamin tur/retur" (1989) og "Yemen. Mellem stamme og modernitet" (1994).
- Ebook
- 69.00 kr.
-
99.95 kr. Det kom bag på alle, at offentliggørelsen af 12 tegninger af profeten Muhammed i en dansk avis kunne afstedkomme så voldsomme reaktioner og forårsage en verdensomspændende krise i forholdet mellem Vesten og den Islamiske Verden. Lars Erslev Andersen har nu skrevet en bog, hvori han skildrer baggrunden for, at det hele kunne gå så galt.Den Tabte Uskyld giver en fremstilling af situationen i Irak, hvor den politiske proces og de afholdte valg ikke har bremset volden og terrorismen. Tværtimod er volden eskaleret, og flere og flere begynder at stille spørgsmålet, om Irak er på vej ind i en regulær borgerkrig. Forsøget på at indføre demokrati i Mellemøsten synes således at have givet bagslag, og den demokratiske proces i Mellemøsten kan paradoksalt nok siges at styrke islamisterne.Den Tabte Uskyld kommer også rundt om problematikken omkring al-Qaida-netværket. Krigen i Afghanistan svækkede al-Qaida og ødelagde netværkets organisation, men alligevel er omfanget af islamistisk baseret terrorisme, herunder selvmordsangreb, vokset voldsomt siden 9/11. Denne bog analyserer al-Qaidas forandring fra organisation til en ideologi med global rækkevidde.Den Tabte Uskyld munder ud i en analyse af krigen mod terror som en del af en global værdikamp mellem en liberal og en islamistisk fortolkning af verdensordenen. Bogen stiller spørgsmålet om, hvorvidt vi er på vej ud i en global borgerkrig, der bringer mindelser om de mange religionskrige, der hærgede i senmiddelalderen.Lars Erslev Andersen (f. 1956) er idehistoriker og lektor i mellemøststudier og samtidshistorie ved Syddansk Universitet. Hans forskningsmæssige fokus er terrorisme og Mellemøsten i international politik samt USA’s Mellemøstpolitik.
- Audiobook
- 99.95 kr.