Books by Ludvig Schrøder

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Ludvig Schrøder
    49.00 kr.

    Ingen har haft så stor indflydelse på introduktionen af protestantismen i Europa som Martin Luther, og de færreste har levet et lige så dramatisk og begivenhedsrigt liv.Ludvig Schrøder fortæller i sin bog om Martin Luthers liv, efter han blev ekskommunikeret af den katolske kirke i 1521 og gjort fredløs for sin kritik og forsøg på at reformere kirken. Allerede samme år begyndte han at oversætte Bibelen til tysk for at gøre det muligt for de ikke-latinkyndige troende at forstå Guds ord. Hans kamp for at reformere kristendommen i Europa var imidlertid først lige begyndt, og han måtte gå op imod nogle af tidens mest magtfulde skikkelser og de mest rodfæstede traditioner for at få protestantismen indført.Bogen udkom første gang i 1904 og er en efterfølger til "Martin Luthers liv og gerning til 1521", som udkom året før.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    49.00 kr.

    Ingen har haft så stor indflydelse på introduktionen af protestantismen i Europa som Martin Luther, og de færreste har levet et lige så dramatisk og begivenhedsrigt liv.Ludvig Schrøders bog fortæller om Martin Luthers liv fra hans fødsel i Eisleben i Tyskland i 1483 og op til han i 1521 blev ekskommunikeret af den katolske kirke og erklæret fredløs. Bogen beskriver Luthers oplevelser, da han som helt ung kom til Rom og så, hvor syndigt og dekadent kirkens spidser levede. Den beskriver hans kamp mod aflad og korruption i kirken og hans forgæves forsøg på at reformere den katolske kirke, der til sidst endte med, at han blev ekskommunikeret og valgte at bruge sin nye position til at grundlægge protestantismen.Bogen udkom første gang i 1903.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    39.00 kr.

    Den danske præst Paul Dons (1783-1843) spillede en stor rolle i så mange danske kulturpersonligheders liv, at hans egen person og liv bliver interessant og relevant om ikke andet så alene af denne grund.For både N.F.S. Grundtvig og B.S. Ingemann var Paul Dons en nær ven, der fik stor indflydelse på deres litterære og sjælelige virksomhed. Venskabet med Christian Molbech i Dons’ ungdom var ikke desto mindre ganske unikt, selvom det ikke holdt langt op i voksenlivet. Gennem Dons’ brevudveksling med Molbech lærer vi dette følsomme og lidenskabelige menneske at kende. Vi mærker hans brændende kærlighed til litteraturen, men får også indblik i hans skyggeside med lange dystre perioder, hvor han trak sig ind i sig selv og blev næsten uigenkendelig for nogle af sine nærmeste.Bogen udkom første gang i 1890.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    79.00 kr.

    "Er livet i det nittende hundredår brudt frem i en yderlig modsætning til det attende hundredår? Eller var alt det, som det ny hundredår har udmærket sig ved, til stede som spirer i den nærmeste fortid?"Johannes Ewald (1743-1781) og Jens Baggesen (1764-1826) fremstår den dag i dag som to af de største kulturelle skikkelser i det attende århundredes Danmark, og deres bidrag til det danske åndsliv kan næppe overdrives. Ludvig Schrøder fortæller i bogen her om de to store digtere og deres indflydelse på den tid, de levede i. Bogen beskriver samtidig det kulturelle klima, de to digtere var en del af i slutningen af det attende århundrede og de mennesker og strømninger, de var inspirerede af."Ewald og Baggesen, deres læremestre og deres velyndere" udkom første gang i 1884.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    49.00 kr.

    "Det var kun i nogle få år, Flor var præst, og der er sikkert mange af dem, som kendte ham i hans senere leveår, der aldrig har anet, at han har været det. Alligevel blev hans ophold i Tølløse Præstegård af den mest afgørende betydning for hele hans fremtid og derfor også både for den sønderjyske sag og for højskolesagen, til hvilke hans navn er uadskillelig knyttet."Christian Flor var en af de første til at slutte sig til N.F.S. Grundtvigs revolutionerende tanke om at oprette skoler, der skulle oplyse almuen og gøre livet bedre for alle danskere, høj som lav. Han spillede også en stor rolle i bevarelsen af den danske kultur og sprog i Sønderjylland i de lange perioder, hvor denne landsdel var under tysk herredømme.Ludvig Schrøder, der selv var med i højskolebevægelsen, fortæller her om Christian Flors store betydning for hele Danmark og ikke mindst for Sønderjylland. Bogen udkom første gang i 1896.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    69.00 kr.

    Adam Oehlenschläger (1779-1850) er en af de største skikkelser i dansk litteratur og et pragteksempel på romantikken i Danmark.Ludvig Schrøder fortæller i bogen her om Adam Oehlenschlägers spændende liv, hans forhold til den romantiske skole i udlandet og i Danmark samt hans bekendtskab med andre af sin tids store kulturelle skikkelser som brødrene Ørsted og Heinrich Steffens, der introducerede den unge digter for romantikken. Bogen tegner et spændende og levende portræt af både digteren og mennesket Adam Oehlenschläger.Værket udkom første gang i 1888.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    49.00 kr.

    "Hvordan det gik til, at vi enedes om at danne en lille forening, ved jeg nu ikke. Men 24. maj 1858 holdt ’Lille Theologicum’ sit første møde. Navnet kom frem for at skille vort lille fra det store teologiske samfund, der holdt sine møder på Borchs Kollegiums sal, og hvori vi for øvrigt også var ivrige deltagere."Ludvig Schrøder fortæller om sin ven Ernst Trier, der ligesom ham selv var en vigtig person inden for højskolebevægelsen og Grundtvigs kreds. Bogen handler ikke blot om Ernst Triers eget spændende virke, men om hele højskolebevægelsens grundlæggelse og dens enorme betydning for det danske samfund.Bogen består af en række artikler om Ernst Trier, som Ludvig Schrøder skrev til ’Højskolebladet’. Bogen udkom første gang i samlet form i 1894.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    79.00 kr.

    Skønt Ludvig Helveg (1818-1883) i dag fremstår som en af de vigtigste skikkelser inden for dansk kirkehistorie, slog vejen dertil mange bugter og førte ham ad flere omveje end genveje. Økonomien var streng og konkurrencen skarp, men det lykkedes alligevel den unge mand at blive præst, få en filosofisk doktorgrad og blive medstifter af Selskabet for Danmarks Kirkehistorie.Ludvig Schrøder beretter om Ludvig Helvegs liv og virke som præst og kirkehistoriker. Han fortæller om den store mand fra de små kår, som endte med at få en vigtig indflydelse på folkekirken og på dansk kirkehistorie.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    79.00 kr.

    Der er ikke mange, der har haft så stor indflydelse på dansk kultur- og åndsliv som N.F.S. Grundtvig. Men hvor kom den store digter og teolog egentlig fra, og hvilket miljø og hvilke oplevelser var med til at forme ham? Ludvig Schrøder fortæller om Grundtvigs barndom på Udby Præstegård, ungdomsårene på Aarhus Latinskole, studentertiden og de mange mennesker, der var med til at lære den unge mand noget om livet, kærligheden og poesien.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    79.00 kr.

    I det nittende århundrede foregik der en stor religiøs vækkelse overalt i Danmark. Mange prædikanter var ikke teologisk uddannet og havde ikke nødvendigvis tilknytning til folkekirken, men alligevel formåede de at skabe stor religiøs begejstring hos den brede befolkning.Gårdejer Ole Peter Holm Larsen (1802-1873) var en af de vækkelsesprædikanter, der i 1800-tallet rejste rundt i Danmark for at prædike for lægmandsforsamlinger. Skønt det ofte førte til anholdelse og bøder, gav Ole Peter Holm Larsen ikke op, og i 1840'erne blev han en del af den grundtvigske bevægelse.Ludvig Schrøder fortæller den spændende historie om Ole Peter Holm Larsen og om hans store betydning for den religiøse vækkelse hos det menige danske folk i det nittende århundrede.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    78.99 kr.

    Der findes ikke mange mennesker, der har haft så stor indflydelse på dansk kultur, samfund og litteratur som N.F.S. Grundtvig. Som salmedigter, filosof, politiker, præst og historiker satte han et tydeligt aftryk på det nittende århundredes Danmark, som stadig ses i landets kultur i dag.Ludvig Schrøders bog om N.F.S. Grundtvigs levned beretter om den store digters liv og værker, men fokuserer på en af hans største bedrifter: grundlæggelsen af folkehøjskolen i Danmark.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.