Books by Sophie Breum
-
39.00 kr. Ulrik og Carl er to raske drenge, der interesserer sig mest for mekanik og opdagelsesrejser. Da deres forældre beslutter sig for at rejse til Tyskland på sommerferie, beslutter de to drenge sig for at udforske Odense Å og finde dens udspring i Ulriks lille, fladbundede pram, Hekla ...Sophie Margrethe Juliane Breum (1870-1935) var en dansk forfatter. I dag huskes hun bedst for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Hun debuterede med børnefortællingen "Opdagelsesrejsen på Odense Å" i 1896 og skrev siden både bøger for børn og voksne. Sophie Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, der var grandkusine til Edvard Munch og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
69.00 kr. To rivaliserende unge mænd feterer begge købmandens kønne datter, der ikke er helt uimodtagelig - tværtimod. Så inde fra sin stue må den livskloge bedstemor styre kærlighedens slag. "Jul i købmandgården" er blandt Sophie Breums kendteste værker og blev både sat op som teaterstykke og filmatiseret.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
49.00 kr. Lise er prinsesse af Solskinsland, men hun er endnu kun et barn. Hendes onkel, trolden Snærreskærre, regerer riget som hendes formynder, og han gør livet surt for alle. Sammen med vennerne Slikpot og Guldbrand og den unge jæger, Søren, planlægger hun, hvordan hun kan vippe Snærreskærre af pinden, så hun selv kan regere i Solskinsland."Prinsessen af Solskinsland" er en eventyrkomedie for børn.Sophie Margrethe Juliane Breum (1870-1935) var en dansk forfatter. I dag huskes hun bedst for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Hun debuterede som skønlitterær forfatter i 1900 med novellesamlingen "Hyld og Humle" og skrev siden både bøger for børn og voksne. Sophie Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, der var grandkusine til Edvard Munch og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. "I den grønne slæde" indeholder fire eventyrlige fortællinger for børn. Her kan I møde Julemor, der sørger for det gode julehumør, oldefars paraply, der kommer på besøg i H.C. Andersens hus i Odense, en kæmpe, der er alt for stor, og troldmanden Hinkertop, der vil have hævn.Sophie Margrethe Juliane Breum (1870-1935) var en dansk forfatter. I dag huskes hun bedst for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Hun debuterede som skønlitterær forfatter i 1900 med novellesamlingen "Hyld og Humle" og skrev siden både bøger for børn og voksne. Sophie Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, der var grandkusine til Edvard Munch og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. "Hjerteblade" er en samling fortællinger om kærlighed og kvinder, der blandt andet indeholder skildringer af Leonora Christinas barndomskærlighed. Qua Sophie Breums engagement i Dansk Kvindesamfund er det også et tidsbillede af kvindens rolle i familien og i kærlighedsrelationen.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
69.00 kr. "Julegæster" er en samling fortællinger, der har højtiden som omdrejningspunkt med dertilhørende refleksioner over livet, kærlighed og ensomhed. Indeholder: Julegæster; Gamle Melodier; De barmhjærtige; Tøet op; Galt Bestik; Ensom.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. "Ære" er et af af Sophie Breums mere realistiske værker. Her kommer hendes engagement i Dansk kvindesamfund indirekte til udtryk ved at gengive synspunkter, som var fremherskende i foreningen – nemlig, at det kvindelige sås som noget andet og bedre end det mandlige.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
99.00 kr. En historisk roman om livet på de danske herregårde, sogne og landeveje i det 16. århundrede. Om glæde og sorg, lykke, ulykke, om tilgivelse og tilståelse og om familiens bånd.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
69.00 kr. "Kongebørn" er Sophie Breums milde og humoristiske kommentar til den hensygnende adel og det opadstræbende borgerskab. En kommentar, der blandt andet kommer til udtryk i romanens livsudygtige og humørsyge karakterer.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. I "Arven" hyldes arbejdsomhed, beslutsomhed og besiddertrang. Egenskaber tildelt de bedste repræsentanter for den hensygnende adel og det opadstræbende borgerskab. Disse emner er gennemgående temaer i Sophie Breums forfatterskab, der også byder på udførlige personkarakteristikker af den livsudygtige og humørsyge romankarakter.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger."Arven" er en fortsættelse af herregårdsromanen "En Herregårdsfrue" fra 1918.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. En roman om en klog, tapper og energisk kammerherreinde, der i mange år, efter sin mands død omkring 1813, må stride sig gennem sorg, ensomhed og hårde tider – og trodse menneskelig ondskab for at bevare sit fynske gods og hjælpe sine folk.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.Herregårdsromanen "En herregårdsfrue" og dens fortsættelse "Arven", udfolder et af de gennemgående temaer i forfatterskabet: hyldesten til arbejdsomhed, beslutsomhed og besiddertrang, som er tildelt de bedste repræsentanter for den hensygnende adel og det opadstræbende borgerskab.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. Som fynsk købmandsdatter havde Sophie Breum et solidt indblik i provinssmåborgerskabets livsformer. Og denne roman er et eksempel på en hjemstavnsskildring af livet i Odense og på Fyn.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
From 69.00 kr. "Under sneen" en en samling smukke noveller af Sophie Breum, hvis hovedpersoner ofte er kvinder, i reglen varme og stærke i modsætning til de mandlige figurer, der fremstår ulykkelige og med modstridende følelser. Samlingen indeholder: Nåede han det?; Under Emerence Balks vinger; De blå og de sorte øjne; Skjulte kræfter; Blændværk; Det står i avisen; Rejsende; LaurentinusBogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
-
79.00 kr. Romanen beskriver komponisten Johannes Højgaard, der arbejder på sit livs værk. Samtidig møder han Agnes ... "De Vandrende" er et af Sophie Breums samtidsrealistiske værker, der også har blik for kvindens position i datiden – dog i et indirekte perspektiv.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
69.00 kr. "Hyld og humle" er en række fortællinger om kvindekønnets forskellige afskygninger og roller: moderen, datteren, søsteren, konen og kæresten. Samlingen er Sophie Breums debutudgivelse.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sophie Margrethe Juliane Breum, 1870-1935, var en dansk forfatter – bedst husket for sin roman "Jul i Købmandsgaarden" fra 1917, der året efter hendes død blev til et teaterstykke og i 1951 filmatiseret under titlen "Fra den gamle Købmandsgaard". Sophie Breum drømte allerede som barn om at blive forfatter, hvor hun som datter af velhavende forældre gik i skolen på byens bedste privatskole. Efterfølgende rejste hun fra Odense til København og fik privat undervisning i litteratur, filosofi og kunst. Da hun vendte hjem, blev hun lærer på sin gamle privatskole og skrev samtidigt artikler til diverse aviser og blade som f.eks. Fyens Tidende, Illustreret Tidende og Husmoderens Blad. Desuden var hun medlem af Dansk Kvindesamfund. Litteraturkritikeren Vilhelm Andersen opmuntrede hende dog til at gøre noget ud af forfatterkarrieren, og i 1900 debuterede hun som skønlitterær forfatter med novellesamlingen "Hyld og Humle". Derudover skrev hun digte og fortællinger for børn, var redaktør og forordsskriver på diverse udgivelser samt oversætter. Breum boede indtil sin død sammen med maleren Anna Elisabeth Munch, grandkusine til Edvard Munch, og illustrerede flere af Sophie Breums bøger.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. - Ebook
- 69.00 kr.