Books by Tørk Haxthausen

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Tørk Haxthausen
    79.00 kr.

    "Augustmorgenens skønhed" er en samling af noveller, essays og skitser, der alle kredser om refleksioner over den magt, der findes i tro, tillid og kærlighed. Teksterne er skrevet i perioden 1947-1994, hvoraf nogle tidligere har været trygt i Politikens tillæg "Magasinet", hvor forfatter Tørk Haxthausen i en årrække var fast tilknyttet som klummeskribent. Bogen er inddelt i tre afsnit under overskrifterne "I det gamle Danmark", "Død og djævel" og "I virkeligheden". Fortællingerne er fascinerende og giver et spændende indblik i Tørk Haxthausens tanker om verden.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    69.00 kr.

    "I det gamle Europa. Tre bilture" er en rejseskildring og en personlige beskrivelse af et Europa i forandring. På tre bilture rejste forfatter Tørk Haxthausen i 1947 til Paris og den franske zone i Tyskland, i 1956 gennem Titos Jugoslavien til Kreta og i 1968 til Kosovo. Det er en charmerende og nostalgisk fortælling med minder fra det opdelte Europa før charterturismen for alvor gjorde sit indtog.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    79.00 kr.

    En tidligere dansk modstandsmand forsøger at danne et verdensomspændende netværk, der skal standse planerne om at indføre global totalitarisme. På sin svenske ødegård samler han en gruppe svenskere og danskere, som han håber vil sætte sig i spidsen for netværket, men et mord på en af deltagerne får den danske modstandsmands planer til at smuldre. De besidder en farlig viden om de nye magthaveres hemmelige alliancer og deres foretagende bliver ikke mindre farligt, da en muldvarp infiltrerer netværket og forsøger at eliminere deres modstandskamp."Den sidste kommunist eller Englenes mafia" er en hæsblæsende roman om livet under et totalitært regime i en nært forestående fremtid.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    79.00 kr.

    En dansk forretningsmand bliver i 1974 sprængt i stumper og stykker i sin bil under et besøg til et tanzaniansk naturreservat. Det bliver begyndelsen på internationale politiske intriger og et ubarmhjertigt rænkespil. En engelsk jøde, der er konverteret til islam og en portugisisk munk bliver spundet ind i historien, der har tråde til Zambias udnyttelse af naturressourcer og et planlagt attentat på lederen af den marxistiske befrielsesbevægelse i Angola, Agostinho Neto."Slangens børn" er en velskrevet politisk thriller, der er blevet til på baggrund af forfatter Tørk Haxthausens store viden om Østafrika og den internationale venstrefløj.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk multikunstner og ildsjæl. Under anden verdenskrig meldte hans sig i kampen mod nazisterne og blev en del af modstandsgruppen BOPA. I 1944 flygtede han til Sverige, hvor han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm og fik efterfølgende udstillet flere af sine kunstværker. Efter sin hjemkomst til Danmark påbegyndte han et et omfattende arbejdsliv som freelancer, hvor han blandt andet skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han i omegnen af 50 kortfilm, hvoraf en betydelig del foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    49.00 kr.

    "Hvad skal man med børn?" er en refleksion over børns liv og opdragelse. Det er en bog, der tager læseren med på en rejse i tid og rum, dels til Danmark i 1930’erne og dels til Østafrika i 1980’erne, hvor Tørk Haxthausen selv arbejdede i en årrække. Oplevelserne på det afrikanske kontinent har fået ham til at tænke over lighederne mellem børn, der vokser op i landsbyer i den tredje verden og børn, der voksede op i 30’ernes vesteuropæiske samfund. I et levende sprog beskriver Haxthausen, hvordan hverdagen og kulturen ser ud i et østafrikansk samfund samtidig med at han sætter tanker i gang omkring børneopdragelse og hvad vi i det hele taget vil med børn.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    79.00 kr.

    I perioden 1964-1982 besøgte forfatter og filmskaber Tørk Haxthausen flere gange Sovjetunionen, hvor han filmede livet og menneskene i det lukkede kommunistiske styre. I denne bog fortæller han om sine oplevelser: Om de mange sammenstød mellem øst og vest og om modsætningerne mellem sovjetborgere og vesterlændinge. Kronologisk og kapitel for kapitel gennemgår Haxthausen udviklingen i kommunistlandende frem mod det totale sammenbrud i DDR med Berlinmurens fald i 1989. Med stor viden, indsigt og sans for detaljerne er "Hos de røde: Om at filme sovjetmennesker" en fascinerende beretning om en epoke fuld af politiske brydninger og kulturelle kampe, der fortsat trækker spor ind i det 21. århundrede.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    49.00 kr.

    I otte essays skriver forfatter og samfundskritiker Tørk Haxthausen om, hvordan politiske og kapitalistiske interesser og magtforhold påvirker vores arbejdsmarked og work-life balance. Haxthausen beskriver, hvordan bekæmpelsen af arbejdsløshed har udviklet sig til et moralsk korstog mod en gruppe borgere i samfundet, som ikke sjældent stemples som dovne, uden ressourcer eller hjælpeløse. Et af bogens argumenter er, at lønarbejde og arbejdsløshed er hinandens forudsætninger og at vi har organiseret samfundet på en måde, hvor mennesker risikerer at reduceres til produktionsmidler. Haxthausens essays udfordrer dominererende politiske standpunkter og er et velfunderet bidrag til samfundsdebatten og den kapitalismekritiske magtanalyse.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk multikunstner og ildsjæl. Under anden verdenskrig meldte hans sig i kampen mod nazisterne og blev en del af modstandsgruppen BOPA. I 1944 flygtede han til Sverige, hvor han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm og fik efterfølgende udstillet flere af sine kunstværker. Efter sin hjemkomst til Danmark påbegyndte han et et omfattende arbejdsliv som freelancer, hvor han blandt andet skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han i omegnen af 50 kortfilm, hvoraf en betydelig del foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    From 69.00 kr.

    Selvom vi forsøger at forklare fænomener gennem videnskab og løse problemer med teknisk overlegenhed, er verden omkring os stadig fyldt med mystik. Men hvor stammer den magi og overtro fra, som de fleste mennesker kender til og gør brug af? Og hvad var den oprindeligt beregnet til? I "Sandheden om månen" fortæller forfatter Tørk Haxthausen om magi og overtro, og hvordan urgamle religiøse forestilling og ritualer har påvirket mennesket og vores kultur. Han forklarer, at der ofte figurerer en realitet og menneskelig erfaring bag overtro og at kultur er en afgørende faktor for, hvordan mennesker oplever og tolker virkeligheden. Bogen er en samling af små essays over emner som livet, døden, hekse og varsler. Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    79.00 kr.

    Et ældre engelsk ægtepar i Tanzania frygter, at naturressourcerne på deres farm vil blive udnyttet af kapitalistiske forretningsmænd. I desperation og fortvivlelse sætter konen ild til farmen og flygter med sin mand ud i det centrale højland. Et andet sted i Tanzania opsøges en ældre englænder af en gammel indfødt ven, der er syg af AIDS. Den gamle ven fortæller, at han har fået en mystisk besked om en forsvunden forsker, der har fundet kuren mod AIDS. I deres søgen efter forskeren og vaccinen, begiver de sig ud i Ulungulubjergene, men undervejs opdager de, at målet med vaccineforskningen ikke er at redde de mange smittede i Afrika, men at sikre de hvide kolonialisters fortsatte overlevelse og udnyttelse af det afrikanske kontinent.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    129.00 kr.

    Den tysk-russiske socialist Alexander Helpland er flygtet til Danmark i eksil fra Rusland. Her arbejder han for oktoberrevolutionens sag under første verdenskrig i et samarbejde med danske socialdemokrater. I kampen mod det russiske zardømme mødes Helpland med højtstående politikere som Thorvalg Stauning og Frederik Borgbjerg, men på trods af deres hjælp, har han stadig bange anelser om fremtiden som socialist.Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk multikunstner og ildsjæl. Under anden verdenskrig meldte hans sig i kampen mod nazisterne og blev en del af modstandsgruppen BOPA. I 1944 flygtede han til Sverige, hvor han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm og fik efterfølgende udstillet flere af sine kunstværker. Efter sin hjemkomst til Danmark påbegyndte han et et omfattende arbejdsliv som freelancer, hvor han blandt andet skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han i omegnen af 50 kortfilm, hvoraf en betydelig del foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.

  • by Tørk Haxthausen
    From 79.00 kr.

    Den purunge vampyr Sonia Bagatova fortæller med rapkæftet galgenhumor om sine oplevelser i hendes foreløbigt kun 600 år lange liv. Om Europas og Sovjetunionens brutale og blodige historie og om de to store verdenskrige. I Sonia Bagatovas optegnelser er omdrejningspunktet menneskets forhold til døden og dets kamp for magt og evigt liv. Siden sin fødsel omkring år 1400 har Sonia med undren iagttaget, hvordan den voldelige menneskeslægt paradoksalt nok konstant ofrer menneskesblod i forsøget på at opnå udødelighed. Bogen er en humoristisk og underholdende roman om historiens alvorligste begivenheder. Tørk Haxthausen (1924-2012) var en dansk forfatter, debatør og kunstner. Under anden verdenskrig var han en del af modstandsgruppen BOPA og måtte i 1944 flygte til Sverige. Han uddannede sig på en kunstskole i Stockholm, men flyttede efter krigen tilbage til Danmark, hvor han påbegyndte et omfattende arbejdsliv som freelancer. Han skrev for Politiken og Dagbladet Information, lavede radiospil og -montager for Danmarks Radio og udgav en lang række digte, essays, romaner og noveller. I perioden 1959 til 1982 instruerede han 50 kortfilm, som blandt andet foregår i Østafrika, Sovjetunionen, DDR, Bulgarien og Jugoslavien. Haxthausen tilhørte den danske venstrefløj og var medredaktør på de tre venstrefløjsmedier "Salt", "Kritisk Debat" og "Kritik og Kaos" på modkraft.dk.