Books by Vilhelm La Cour

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Vilhelm La Cour
    99.00 kr.

    "Fra det ’nye regimente’ var indført i 1536, havde der ikke fundet større ændringer sted i rigets styre. Ledelsen lå stadig hos kongen og hos rigsrådet – to regeringsfaktorer, hvis indbyrdes magtforhold ikke var så nøje bestemt, at den enkelte personligheds viljestyrke og overblik savnede mulighed for at gøre sig stærkt gældende på vidt skilte områder."Danmarks historie er lang og spændende og strækker sig helt tilbage til cirka 10.000 år f.Kr., da det varmere klima gjorde det muligt for mennesker at bo og jage i det før så kolde og snedækkede land. Vilhelm la Cours to bind om danmarkshistorien begynder med disse omstrejfende jægere, der fandt en rigdom af vildt at jage i de øde egne, beskriver folkets forhold til de omkringliggende lande, som de skiftevis bekrigede og sluttede sig sammen med, og fortæller om da Danmark blev kristent og senere en kolonimagt samt den turbulente tid i 1800-tallet med krige, Grundlov og reformer.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    Overalt i Danmark har man gennem tiden bygget borge til at forsvare sig mod angreb. Arkæologer og historikere har studeret disse borge i lange tider og fundet frem til mange sandheder om deres formål, funktion og bygherrer. Vilhelm la Cours tobindsværk giver et samlet billede af de danske borganlæg fra de tidligste ringvolde og op til midten af det trettende århundrede, hvor de gamle borganlæg blev erstattet af nyere arkitektur.Første bind omhandler blandt andet de nordfrisiske ringvolde, kong Svends lejrborge, kastelanlæg og kystanlæggene ud til Østersøen, Kattegat og Vesterhavet.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    69.00 kr.

    "Af samtlige officielle og officiøse udtalelser som har set dagens lys siden befrielsen har ingen stærkere end den første af dem alle bidt sig fast i folks bevidsthed: 'Grænsen ligger fast'. Og det er meget naturligt. Den indeholder i sig selv kimen både til den officielle Sydslesvig-politik, som siden da er blevet ført, og til den bitre politiske og folkelige strid, som har været følgen heraf."I 1948 var grænserne i Europa ved at være færdigoptrukket, efter de to verdenskrige havde vendt op og ned på det hele. Vilhelm la Cour fortæller i 1948 om Danmarks officielle Sydslesvig-politik samt folkestemningen på hver sin side af grænsen, da man én gang for alle havde lagt grænsen fast.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    Danmark og Norges historie hang i århundreder uløseligt sammen. Norge har i perioder nydt stor selvbestemmelse og fungeret uafhængigt af Danmark, mens det i andre lange perioder blot har fungeret som en dansk provins, der værgeløst blev udleveret til danske lensmænds administration. Med stor respekt for vores naboland fortæller den danske historiker Vilhelm la Cour om de to landes spændende historie og forhold til hinanden.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    49.00 kr.

    "På fremtidens historikeres vegne vil jeg gerne have lov til at frembære min dybfølte tak til Den parlamentariske kommission, som med sjælden uselvisk arbejdsglæde har skænket efterslægten så fængslende et billede af de farer, der truede kommissionens kolleger på rigsdagen, da den tyske besættelse havde tilsløret alle andres forstand end netop vore dogmetro politikeres."Så snart Danmark var blevet befriet i 1945, bredte der sig et ønske blandt befolkningen om at finde ud af, hvad der var sket på Christiansborg, mens samarbejdspolitikken blev udformet, og politikerne besluttede, hvordan man skulle håndtere besættelsen. Ønsket blev til et krav, og en kommission blev nedsat til at finde ud af, hvilke elementer på Christiansborg, der talte for hvad.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    69.00 kr.

    Jens Jessen (1854-1906) var en af 1800-tallets vigtigste skikkelser blandt det danske mindretal i Slesvig. Efter at han i 1882 blev redaktør for dagbladet "Flensborg Avis" steg oplaget til det tidobbelte i løbet af de 24 år, han var ved roret. Jens Jessen gjorde også politisk en stor forskel for det danske mindretal, som han repræsenterede i den tyske rigsdag fra 1902 frem til sin død i 1906.Jens Jessen blev i 1887 gift med Maria Oktavia Fibiger (1859-1935), som var Mathilde Fibigers niece.Den danske historiker Vilhelm la Cour har i talrige bøger, artikler og taler beskæftiget sig med det sønderjyske spørgsmål. Her skildrer han et af de mennesker, der ligesom ham selv viede sit liv til grænselandet og det danske mindretal.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    39.00 kr.

    "Korstog mod bolsjevismen". Sådan kaldte den tyske presse operation Barbarossa, som resten af verden så som Nazitysklands angreb på Sovjetunionen. Vilhelm la Cour fortæller om nazisternes forsøg på at fremstille deres aggression mod øst som et forsøg på at forsvare det kultiverede Europa mod den farlige bolsjevisme. Der blev talt i store vendinger i Tyskland, og det var da også nødvendigt for at retfærdiggøre det voldsomme og forræderiske brud på ikke-angrebspagten mellem Tyskland og Sovjetunionen.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm la Cour
    39.00 kr.

    I år 1941, 700 år efter Jyske Lov blev nedskrevet, blev lovens vedtagelse fejret vidt og bredt i det besatte Danmark. Her var noget, danskerne kunne være stolte af, og som tyskerne ikke havde taget fra dem. Vilhelm la Cour fortæller om Jyske Lov og omstændighederne omkring den i midten af 1200-tallet og drager samtidig paralleller til sin egen tid, hvor både dansk lov og kultur var under pres.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    Danevirke har igennem århundreder været skueplads for nogle af de mest dramatiske begivenheder i Danmarks historie. Vilhelm la Cour kaster et blik langt tilbage i tiden og fortæller om forsvarsværkets blodige og spændende historie, som vi har lært den gennem mundtlige og skriftlige kilder samt arkæologiske opdagelser.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    69.00 kr.

    Gennem en række citater, avisartikler og vidnesbyrd fortæller Vilhelm la Cour om folkestemningen i Danmark under krigen i 1864. Vi kommer ind under huden på både de politikere, der trækker i trådene, og de menige soldater, der sætter livet på spil i en krig, der for nogle virkede tabt, før den overhovedet kom i gang.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    Overalt i Danmark har man gennem tiden bygget borge til at forsvare sig mod angreb. Arkæologer og historikere har studeret disse borge i lange tider og fundet frem til mange sandheder om deres formål, funktion og bygherrer. Vilhelm la Cours tobindsværk giver et samlet billede af de danske borganlæg fra de tidligste ringvolde og op til midten af det trettende århundrede, hvor de gamle borganlæg blev erstattet af nyere arkitektur.Andet bind omhandler blandt andet borganlæggene i Danmarks indre bygder, kongens borganlæg samt de verdslige og de kirkelige stormænds borganlæg.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    39.00 kr.

    Med udgangspunkt i Christian Richardts forårsvise "Skal atter vi til Foraar naa" fra 1864 sammenligner Vilhelm la Cour den gamle vise, der blev skrevet til den nedslående og uvindelige slesvigske krig, med de lige så dystre begivenheder, der danner ramme om hans egen tid i starten af 1940’erne, hvor Danmark er besat af tyskerne. Skal atter vi til Foraar naa? Bliver krigen nogensinde vundet?Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    39.00 kr.

    "Trods alt må vi danske vel have bevaret retten til at overveje de forhold, der så afgørende behersker vor hele tilværelse. Det kan ikke være meningen, vi uden videre skal godkende ethvert som helst forslag eller bekræfte enhver som helst påstand, der fremsættes udefra."I sin pamflet fra 1941 insisterer Vilhelm la Cour på sin ret til åbent og frit at diskutere situationen i Danmark i starten af anden verdenskrig. Ifølge aftalen mellem den tyske besættelsesmagt og den danske regering skulle der ikke være begrænsninger på ytringsfriheden, og Vilhelm la Cours essay sætter dette spørgsmål på en prøve.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    39.00 kr.

    Hvad er danskhed? Det spørgsmål er med jævne mellemrum blevet stillet af forfattere, digtere, politikere og mange andre. Vilhelm la Cour forsøger i starten af det tyvende århundrede at sætte ord på danskheden, og hvorfor den er så vigtig. For hvis ikke vi inderst inde føler os danske, hvorfor har vi så så ofte kæmpet for ikke at blive indlemmet i andre nationer? Hvad er det, der får os til at gribe til våben, når nogen truer vores selvstændighed som land? Er det måske ikke vores insisteren på at bevare vores nationale selvfølelse?Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    I "Livet begynder" tænker Vilhelm la Cour tilbage på sin opvækst på Lyngbyegnen i slutningen af 1800-tallet. Bogen er fyldt med stemningsfuld nostalgi og en længsel efter barndommens land, der er forsvundet for evigt. Samtidig tegner bogen et spændende billede af Danmark i slutningen af det nittende århundrede set gennem et barns øjne med den ældre herres kommentarer og overvejelser.I de fire bøger \"Livet begynder\", \"To livslinjer\", \"Lukkede døre\" og \"Vejs ende\" deler den danske historiker og forfatter Vilhelm la Cour ud af sine erindringer fra barndommen på Lyngbyegnen i 1880’erne til hans oplevelser under og imellem verdenskrigene og efterkrigstidens Danmark. Med sit stærke og medrivende sprog beskriver han ikke blot sit eget liv, men også landets udvikling og det kulturelle og politiske klima i slutningen af 1800-tallet og langt op på den anden side af verdenskrigene.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    I "Vejs ende" følger vi Vilhelm la Cours modstandskamp mod den tyske besættelsesmagt og de fængselsstraffe, han måtte afsone for sin insisteren på at gøre åbenlys modstand. Tiden som modstandsmand var med til at forberede Vilhelm la Cour til en anden kamp, der også lå ham meget på sinde: kampen for de danske sydslesvigers selvbestemmelsesret.I de fire bøger \"Livet begynder\", \"To livslinjer\", \"Lukkede døre\" og \"Vejs ende\" deler den danske historiker og forfatter Vilhelm la Cour ud af sine erindringer fra barndommen på Lyngbyegnen i 1880’erne til hans oplevelser under og imellem verdenskrigene og efterkrigstidens Danmark. Med sit stærke og medrivende sprog beskriver han ikke blot sit eget liv, men også landets udvikling og det kulturelle og politiske klima i slutningen af 1800-tallet og langt op på den anden side af verdenskrigene.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    I "To livslinjer" fortæller Vilhelm la Cour om årene fra han blev student i 1902 til han i 1920 deltog i den store genforeningsfest på Dybbøl. Netop den nationale kamp for at få Sønderjylland tilbage til Danmark og senere at befri Danmark fra den nazistiske besættelse blev den ene livslinje i Vilhelm la Cours liv. Den anden livslinje var den videnskabelige i form af hans store interesse for historie, og begge dele kom til at spille en stor rolle gennem hele hans liv.I de fire bøger \"Livet begynder\", \"To livslinjer\", \"Lukkede døre\" og \"Vejs ende\" deler den danske historiker og forfatter Vilhelm la Cour ud af sine erindringer fra barndommen på Lyngbyegnen i 1880’erne til hans oplevelser under og imellem verdenskrigene og efterkrigstidens Danmark. Med sit stærke og medrivende sprog beskriver han ikke blot sit eget liv, men også landets udvikling og det kulturelle og politiske klima i slutningen af 1800-tallet og langt op på den anden side af verdenskrigene.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    39.00 kr.

    Efter Danmarks befrielse den 4. maj 1945 blev et gammelt spørgsmål stillet på ny. Hvor skulle den danske grænse mod Tyskland gå? Nogle mente, det var på tide at rykke grænsen længere ned mod Tyskland, så Nordslesvig, hvor der boede mange danskere, blev en del af Danmark. Andre mente, at grænsen skulle rykkes længere ned og tage endnu mere tysk territorium, mens endnu andre mente, at den skulle ligge fast for at skabe stabilitet og sammenhold, nu hvor de fem forbandede år endelig var forbi.Vilhelm la Cour belyser de mange argumenter for og imod de forskellige muligheder, både som de kom til udtryk i Folketinget og blandt den brede befolkning.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    49.00 kr.

    Vilhelm la Cours kortroman "Dommens dag" beretter om udbruddet af en grusom krig i Europa, der starter med en overilet beslutning i Berlin. Bogen er skrevet i 1908 og beskriver eminent det politiske klima og den anspændte stemning blandt befolkningen, der herskede i årene op til første verdenskrig, hvor flere og flere kunne mærke, at de spændinger, der havde bygget sig op mellem de europæiske alliancer gennem mange år, snart ville slå gnister og sætte verden i brand."Dommens dag" blev en enorm succes, og på bare de to første måneder udkom den i 11 oplag. Under og efter de to verdenskrige blev bogen genoptrykt igen og igen for at efterkomme den store efterspørgsel.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    39.00 kr.

    Under besættelsen opførte danskerne sig vidt forskelligt over for besættelsesmagten. Der var dem, der greb til væbnet modstand, og dem, vi ikke hører om så tit, der bød de fremmede velkomne med åbne arme. Vilhelm la Cour fortæller her om en mere subtil måde at give sin holdning til den tyske besættelsesmagt til kende på. Den bestod i at gå med et lille dannebrogsemblem på frakken for at vise, at man bevarede sin nationalfølelse og fædrelandskærlighed selv under de hårde omstændigheder. Det var en påmindelse om, at krigen nok skulle få en ende, og at Danmark stadig ville bestå, når det hele var overstået.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    39.00 kr.

    I 1941 var alle udmærket klar over, at verden var i en af sine sorteste perioder nogensinde. Det så ikke anderledes ud i Europa, og alligevel påtog den danske historiker og forfatter Vilhelm la Cour sig at grave i den tyske kulturarv for at finde frem til en, der måske kunne appellere til tyskernes ædlere følelser. Gennem den tyske filosof Johann Gottlieb Fichte henvender la Cour sig i "Ord til os i dag" til den tyske nation for at tale om det, der er nødvendigt, den hører.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    I "Lukkede døre" fortæller Vilhelm la Cour om sit liv i mellemkrigstidens Danmark. Han beskriver sin indsats for den sønderjyske sag, der blandt andet førte til udgivelsen af "Sønderjyllands historie". Endvidere beskriver han to af de mest dramatiske begivenheder i hans liv op til udbruddet af anden verdenskrig, skolestriden i Birkerød og om anklagen om injurier og den efterfølgende retssag.I de fire bøger "Livet begynder", "To livslinjer", "Lukkede døre" og "Vejs ende" deler den danske historiker og forfatter Vilhelm la Cour ud af sine erindringer fra barndommen på Lyngbyegnen i 1880’erne til hans oplevelser under og imellem verdenskrigene og efterkrigstidens Danmark. Med sit stærke og medrivende sprog beskriver han ikke blot sit eget liv, men også landets udvikling og det kulturelle og politiske klima i slutningen af 1800-tallet og langt op på den anden side af verdenskrigene.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    49.00 kr.

    Sønderjylland har i over tusind år været et omstridt område, der igen og igen er skiftet mellem dansk og tysk herredømme. Vilhelm la Cour fortæller om Sønderjyllands lange spændende historie, om Dannevirke og Valdemarsmuren, om krige og fred og om den dybe fædrelandskærlighed, der nægter at dø.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    69.00 kr.

    Kort efter første verdenskrig udgav Vilhelm la Cour en række essays og taler, som alle på den ene eller den anden måde beskriver krigens eftervirkninger for det danske mindretal i Sønderjylland, der endelig blev dansk igen som følge af tyskernes nederlag i krigen. De fleste taler er afholdt i Sønderjylland og omhandler nationalfølelse, selvbestemmelsesret og krigens spor hos de overlevende.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    69.00 kr.

    I "Front mod tilpasningen" beskriver Vilhelm la Cour den voksende modstandsvilje i Danmark under besættelsens første år. Han fortæller om frihedskampens første faser – den såkaldte åndelige frihedskamp – og han kaster lys over mange forhold, der før havde været skjult for offentligheden.Bogen er udgivet i 1946, hvor man først lige var gået i gang med at afdække, hvad der var foregået bag lukkede døre under besættelsen i Danmark, og hvilken rolle de forskellige myndigheder havde spillet. Som altid er Vilhelm la Cour lige så nådesløs i sine afsløringer, som han er grundig og retfærdig i sine ytringer.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    Den nordiske historie bugner af sagn og legender om helte og guder, der ikke blot er spændende læsning, men også siger meget om den skandinaviske folkesjæl. Vilhelm la Cour har samlet en lang række sagn og legender primært fra den islandske og norske tradition, men også et par af de gamle danske. Han fortæller blandt andet historierne om Sigurds død, Gretter den Stærke, Bjarkemål og Vøluspaa.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    99.00 kr.

    "Ad tusinde stier spredtes de over landet, hvor deres stridhårede hunde drev vildtet op. Vi kan følge dem dybt ind i Jylland langs Gudenådalen til søerne i Silkeborgegnen, langs Storå, Skernå og de andre midt- eller sønderjyske strømdrag, og vi kan se, hvordan de pletvis groede fast, medens landet sank og bælterne brød ind gennem de brede dalgange, som hidtil havde ført flodvandet fra Nordtyskland og Østersøen ud i havet."Danmarks historie er lang og spændende og strækker sig helt tilbage til cirka 10.000 år f.Kr., da det varmere klima gjorde det muligt for mennesker at bo og jage i det før så kolde og snedækkede land. Vilhelm la Cours to bind om danmarkshistorien begynder med disse omstrejfende jægere, der fandt en rigdom af vildt at jage i de øde egne, beskriver folkets forhold til de omkringliggende lande, som de skiftevis bekrigede og sluttede sig sammen med, og fortæller om da Danmark blev kristent og senere en kolonimagt samt den turbulente tid i 1800-tallet med krige, Grundlov og reformer.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    79.00 kr.

    "På en lang række punkter har de sidste ti års forskning søgt at kaste nyt lys over begivenhederne ved den danske sydgrænse i løbet af det 9. og 10. århundrede. Det er i sig selv ikke underligt. Egnen her var ved oldtidens slutning den i både politisk og økonomisk henseende afgørende inden for det danske riges område, og hvad der udspilledes af store hændelser mellem Slien og Ejderen, fik derfor vidtrækkende betydning også for den øvrige del af landet. Hertil kommer, at det største danske fortidsminde og det, som for almindelig dansk bevidsthed spiller så overordentlig betydningsfuld en rolle – Danavirke –, ligger netop her."Vilhelm la Cour fortæller om Dannevirkes store betydning for Danmarks historie. Han beskriver, hvordan forsvarsværket igennem tiden har forandret sig, hvilken rolle det har spillet i krigs- såvel som fredstid, og om Hedeby, der blev tabt og genvundet, før den endelig blev ødelagt.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    49.00 kr.

    Da Sønderjylland igen blev en del af Danmark i 1920, var der god grund til at juble for de danskere, der i lang tid havde været under tysk herredømme, men også for resten af Danmark, der endelig kunne føle sig samlet igen. Vilhelm la Cour samlede i anledningen af genforeningen en række sange om Sønderjylland, der skulle fejre, at landet igen var forenet.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.

  • by Vilhelm La Cour
    69.00 kr.

    Vilhelm la Cour fortæller om sine egne oplevelser under besættelsen, hvor han gennem sit virke som forfatter og historiker forsøgte at holde modet og ikke mindst modstandskraften i live i den undertrykte danske befolkning. Alderen forbød ham at deltage i den aktive kamp, men med den dybeste respekt for de mange sabotører, de deporterede og de henrettede patrioter fortæller han om sit eget virke i kampen mod besættelsesmagten, der fik ham for både tysk og dansk domstol og til sidst gjorde, at han måtte flygte til Sverige.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.