Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Frederik Poulsen
    78.99 kr.

    ”Arkitektur og møbelkunst hører fra tidernes morgen sammen. I den ældre stenalder, da menneskene boede i huler, måtte en bunke kvas eller en stabel huder være fyldestgørende som siddeplads og natteleje, og de få værdisager – smykker og våben – bar man hos sig og havde derfor ingen brug for skabe og skuffer. Da menneskeheden i den yngre stenalder gik over til at bo i hytter, begynder de første svage antydninger af møblement at vise sig.”Møbelkunsten varierer utroligt meget på tværs af kontinenter og tidsaldre, og dog har behovet for møbler i en eller anden form altid været til stede. Klassisk arkæolog Frederik Poulsen gennemgår i bogen her møbelkunstens historie fra det gamle Ægypten og Kina flere tusind år før vor tidsregning til middelalderen og renæssancens kunst i Europa og barokkens legesyge eksperimenter med møbelkunst. Bogen udkom første gang i 1922.Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkæolog, der i en lang årrække var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkæologi og sine utallige videnskabelige værker. Også hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortællinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet Grækenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnåede mange udmærkelser i både Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og æresdoktor ved universitetet i Bordeaux.

  • by Chr. Bruun
    148.99 kr.

    Det danske militær har udviklet sig enormt meget i løbet af sin historie. Ikke blot selve artilleriet og strategierne er ændret gennem tiden, men også soldater og officerers uniformer har undergået store forandringer. Historiker og bibliotekar Chr. Bruuns bog fra 1845 fortæller om de utallige smukke og til tider flamboyante uniformer i det danske militær, og hvordan de adskilte sig fra hinanden fra kaserne til kaserne.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.

  • by Sarah Ophelia Møss
    98.99 kr.

    Denne bog handler om smukke ting, der bringer værdi i dit liv, mens du ejer dem og kan blive en god investering på sigt: Kunst, vin, biler, diamanter, ure og klassisk, dansk møbeldesign.De ypperste eksperter indfører dig i en spændende verden af luksuriøse investeringsgenstande. Med denne bog er du klædt godt på til at tage de gode beslutninger.Sarah Ophelia Møss har flere coaching-uddannelser bag sig, en bachelor i samfundsvidenskab og en kandidat i sociologi. Hun driver virksomheden Ophelia Invest, og hun er blevet kåret som en af de 100 mest indflydelsesrige kvinder i Danmark under temaet finans af Berlingske Tidende.

  • by Luis Machado
    55.99 kr.

    Quino. El padre artístico de Mafalda. El genio detrás de algunas de las viñetas humorísticas más inteligentes que hayamos visto."Quino" era el seudónimo de Joaquín Salvador Lavado. Este historietista argentino había nacido en Mendoza en 1932 y murió en esa misma ciudad en 2020.Su gran creación, Mafalda, llegó casi por casualidad. Al principio iba a ser parte de una campaña publicitaria. La campaña no se hizo, pero Quino desarrolló brillantemente el personaje de una nena que vivía en la Buenos Aires en los años 60, se preocupaba por el mundo, amaba a los Beatles y odiaba la sopa. Sus amigas y amigos también eran inolvidables: Miguelito, Susanita, Felipe, Libertad, Manolito...¿Cómo hizo Quino para inventarlos? ¿Por qué la tira se volvió un clásico mundial, traducido a más de veinticinco idiomas? ¿Qué fue de su vida y su arte después de Mafalda?Este audiolibro está narrado en español latino

  • - Gentagelsens attraktion i arkitektur & design
    by Per Mollerup
    179.99 kr.

    Symmetri er andet og mere en den simple gentagelse af spejlede objekter. Per Mollerup gennemgår flere typer symmetri, bl.a. i bygningsværker så forskellige som Stonehenge, Pantheon, Faaborg Museum, Guggenheim og Operaen i Sydney.Bogen henvender sig til færdiguddannede og studerende arkitekter og designere, men kan også læses med udbytte af andre faggrupper og ikke-fagfolk med interesse for emnet. Bogen udvider symmetribegrebet og giver eksempler på både velkendte og oversete symmetrier: Reflektionssymmetri, rotationssymmetri, translationssymmetri, glidesymmetri, skaleringssymmetri og skruesymmetri.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    I den svenske skovbund genfinder Arne Jacobsen sin skaberglæde og han oversætter sine indtryk til tekstiler – og senere i efterkrigstidens design og arkitektur. Masseproduktionen er en realitet, og Jacobsen tegner modernistiske monumenter og alle møbler dertil.Medvirkende: arkitekt og forfatter Thomas Dickson, arkitekt Per Troelsen, Realdania By & BygKlip fra DR's arkiverEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Skomagersønnen fra Tønder, Hans Jørgensen Wegner, kunne tegne, klippe og snitte i træ, før han kunne gå. Om han var vidunderbarn eller ej, ved vi ikke med sikkerhed – men vi ved, at han tegnede nogle af det 20. århundredes mest ikoniske møbler. John F. Kennedy skrev Wegners stole ind i historien, men den ydmyge snedker foretrak et stille og arbejdsomt liv i Danmark frem for rigdom og berømmelse i udlandet. Vi går på værkstedet og taler med dem, der kendte Wegner bedst.Medvirkende: Marianne Wegner og Ejnar PedersenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Der var ikke mange kvinder, der kastede sig ud i at lave møbler i begyndelsen af 1940’erne – men Nanna Ditzel gjorde. Hun vovede at tænke anderledes og gjorde op med mange af tidens konventioner om, hvordan man skulle leve, både som kvinde og møbeldesigner. I sit design insisterede hun på farver og eksperimentelle former, der var så moderne, at James Bond-filmene lånte møbler af hende til deres filmset. Nanna Ditzels ældste datter, Dennie, fortæller om sin mor og hendes liv blandt tidens største kunstnere og designere.Medvirkende: Dennie DitzelEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Successen i USA bringer nye opgaver med sig, og Finn Juhl flyver rundt - bogstaveligt talt i de spritnye SAS fly, som han indretter. På hjemmefronten er Juhls første ægteskab i opløsning, og nogen familiefar er han ikke ligefrem. I 60'erne får Finn Juhl hård medfart af sine kollegaer, og det sender ham på en lang nedtur med for meget alkohol og ingen arbejde. Medvirkende: Birgit Lyngbye Pedersen og Tine Birger ChristensenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Arkitekten Grethe Meyer brød med alle forventninger og konventioner i sin samtid ved at insistere på sin plads blandt alle sine mandlige kollegaer. Hendes designs var skabt til at frigøre tid og plads for kvinderne i de små lejligheder, men hendes succes var ikke uden omkostninger i privatlivet.Medvirkende: Isabel BrammerEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Legebarnet, rebellen og lysdesigneren Poul Henningsen havde mange lysende ideer, og lamperne var bare en lille, men afgørende, del af hans liv og virke. Det var nemlig dem, han levede af - mens han kastede sig over alt fra filmproduktion til dragebyggeri og Melodi Grand Prix. Lyt med, når vi kigger inden for i PHs egne inderste gemakker og finder roden til hans frisind og trang til at provokere, nemlig opvæksten som uægte barn i 1890'ernes intellektuelle bohememiljø.Medvirkende: Stefanie Høy Brink, etnolog og museumsinspektør ved Københavns Museum, Per Troelsen, arkitekt og projektleder ved Realdania By og Byg og Ulla Riemer, Head of Academy ved Louis PoulsenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Så er vi nået til en af de helt store møbelmestre. Unge Arne Jacobsen er en driftig arkitekt med blikket skarpt rettet mod fremtiden og modernismens ideer og muligheder. Maskinernes magt er fascinerende, og det kan man se på Jacobsens arkitektur – men lige da karrieren er ved at tage fart, kommer krigen faretruende tæt på.Medvirkende: Per Troelsen, Realdania By & BygKlip fra DR's arkiverEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Børge Mogensens yngste søn, Thomas, har skrevet bøger og lavet film om sin berømte far og fortæller levende om livet med møbelmesteren. Børge Mogensen drømte om at sætte danskerne fri med sine møbler, og hans sociale ideer om at give arbejderklassen lys og luft omkring sig gennemsyrer hans arbejde for FDB. Hjemme i privaten var der jazz på grammofonen, og Børge tog gerne sine sønner med ud på byens jazzbarer.Medvirkende: Thomas MogensenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Finn Juhl lignende ingen af de andre møbelmestre på sin tid. Han var kunstelsker, verdensmand - og så var han hverken uddannet møbelarkitekt eller håndværker. Det vakte opsigt og forargelse, når den unge københavner lavede iøjenfaldende indretninger, men også opmærksomhed fra USA og en bestemt amerikaner, der sendte Finn Juhl på sit livs eventyr.Medvirkende: Birgit Lyngbye Pedersen og Tine Birger ChristensenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Bølgerne går højt, når Børge Mogensen og hans samarbejdspartnere skal blive enige. FDB-eventyret er slut, og møbelmesteren går ikke på kompromis med kvaliteten i sit arbejde, der bliver til på tegnestuen derhjemme. Børge fortsætter sine strenge principper om rene, enkle og funktionelle møbler og siger sin mening om dem, der går den modsatte vej. Årtiers slid begynder at sætte sine spor, og der kommer for mange øl på bordet derhjemme.Medvirkende: Thomas MogensenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Amerikanerne forelsker sig i Wegners ’den runde’, som de døber The Chair, og Hans J. Wegner tager på turne i USA, hvor møbelfabrikkerne vil have fingrene i hans design. Men det er ikke noget, der kan lokke en ydmyg sønderjysk håndværker. Og hvordan takler manden, der tegnede nogle af det 20. århundredes møbelikonerne danskernes fascination af Ikea?Medvirkende: Marianne Wegner og Ejnar PedersenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Christina B. Kjeldsen
    49.00 kr.

    Der er ingen som Verner Panton – og der kommer nok ingen som ham igen. Kroejersønnen, modstandsmanden, provokatøren og arkitekten, der med den største nysgerrighed væltede sig i farver, former og nye materialer. En kosmopolit, der brød med alle de danske møbeltraditioner og ideer om indretning, men som også måtte betale prisen for det.Medvirkende: Carin Panton Van Halem, Joakim LassenEr du vokset op med FDB-møbler og en PH-lampe over spisebordet, eller har du først som voksen kastet din kærlighed på de danske møbelklassikere? De fleste danskere er på fornavn med møbeldesignere som Hans, Arne, Børge og Verner, der for mange årtier siden gjorde Danmark verdensberømt som en moderne designnation. Men hvem var de egentlig, snedkerne, arkitekterne og menneskerne bag møblerne? Journalist Christina B. Kjeldsen dykker ned i arkiverne og taler med efterkommere, kollegaer og andre spændende folk, der fører os et skridt nærmere møbelmestrene, deres liv og storhedstid.Medvirkende: SkiftendeIdé, tilrettelæggelse og klip: Christina B. KjeldsenRedaktør: Nicola Kragh Riis, BoliglivCover: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontChristina B. Kjeldsen er journalist, redaktør og tekstforfatter. Uddannet cand.mag. i Dansk fra Københavns Universtitet og forfatter til bøgerne Kunsthåndværkerhjem og Naturens stemme med Bengt Holst.

  • by Hans Bendix
    From 79.00 kr.

    Den danske tegner Hans Bendix øvede i over et halvt århundrede stor indflydelse på dansk reportagetegning, og hans flagrende og dog præcise streg gav liv til aktuelle begivenheder, dansk kulturliv og dagbladenes spalter. I "Troskyldigt forår", der er den første af fire erindringsbøger, beskriver Hans Bendix sin barndom i København og sin ungdoms bohemetilværelse rundt om i Europa.Hans Bendix (1898-1984) var en dansk tegner. Han uddannede sig som maler fra Paris, London og København og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1922. Gennem en lang karriere var han tilknyttet først Social-Demokraten og siden Politiken som bladtegner, og derudover tegnede han for udgivelser som Blæksprutten og Kritisk Revy samt for de antinazistiske tidsskrifter Aandehullet og Kulturkampen. Hans Bendix var desuden kunst- og litteraturanmelder, formand for Danske Bladtegnere 1949-60 og medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen fra 1928. Han modtog Eckersbergs Medalje i 1951 og Ingenio et arti i 1973.

  • by Raúl Cornejo
    148.99 kr.

    Un repaso concienzudo a una época que algunos llaman dorada en el cine español, una época de agudeza, de ingenio y de esfuerzo por sacar adelante proyectos enmarcados entre dos crisis mundiales: la bursátil de 2008 y la sanitaria del covid en 2020. Un interesantísimo análisis a través de entrevistas y recuerdos de la década de 2010, los impedimentos y los escollos para hacer cine de calidad, de la mano de quienes los superaron.Este audiolibro está narrado en castellano.Raúl Cornejo es un periodista español especializado en cultura y cine. Creador y director del podcast Vivir Rodando, ha llegado a ser galardonado con el premio Concursa! al mejor blog de divulgación cultural. En la actualidad lleva adelante su proyecto de podcast, al tiempo que colabora con diversos medios y sigue escribiendo libros de divulgación cultural.

  • by Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49.00 kr.

    I denne uge taler Katrine og Marie om computerspil. Vi voksede op med spillene, men spillene voksede op med den kolde krig og udviklede sig i takt med denne. Der tales om alt fra rumkapløb til Atari. Katrine forklarer derudover, hvorfor The Sims er den ultimative ondskab, og Marie chokerer med sin manglende viden om klassikeren Top Gun.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • by Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49.00 kr.

    BH'en er en beklædningsgenstand, de fleste mennesker stifter bekendtskab med. Nogle elsker den, andre hader den. Om det så er, fordi man har den på eller skal forsøge at åbne den. Selvom den moderne BH kun er lidt over 100 år gammel, så er historien om, hvordan kvinder (læs: samfundet) har håndteret bryster ældgammel.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • by Maria Carme Roca i Costa
    66.99 kr.

    Una història de l'alta costura a la Barcelona dels anys cinquanta. La novel·la segueix la vida de l'Eulàlia Rovira, una dona que ha viscut una existència trasbalsada: després d'una infantesa malaltissa i d'una guerra civil, ha aconseguit començar a perseguir el seu somni: el de ser una maniquí de l'alta costura catalana. Però com ha arribat fins aquí? Maria Carme Roca mostra el món de la moda a la Barcelona franquista dels anys cinquanta.Maria Carme Roca (Barcelona, 21 de novembre de 1955) és llicenciada en Història i Filologia Catalana. Des dels anys noranta ha escrit més de quaranta obres, la major part juvenils o infantils, però també ha treballat en novelles adultes i ha col·laborat en l'elaboració de diversos guions. Ha rebut premis literaris com el Néstor Luján de novela historica o el Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil.

  • by Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    49.00 kr.

    Iført klassisk tropehjelm og ridestøvler stod Ole Olufsen i 1927 i spidsen for en opsigtsvækkende ekspedition i Vestafrika. Danskeren kan tage æren for vigtige opdagelser, men samtidig var han også åbenlys racist med et urimeligt forenklet syn på de lokale folk, han mødte på sin rejse. I hvilket lys skal vi i dag se på Olufsens bedrifter? Det spørgsmål rejser vi i dette afsnit, hvor vi har besøg af Jesper Kurt-Nielsen, som er museumsinspektør på Nationalmuseet og har skrevet en bog om Ole Olufsens sidste rejse på Nigerfloden.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • by Jeffrey Archer
    From 74.99 kr.

    Esta no es la típica historia de detectives, aunque sí es la historia de un detective. William Warwick siempre ha querido ser detective. Por ello, y en contra de los deseos de su padre, el Consejero de la Reina Sir Julian Warwick, decide alejarse de la tradición familiar de estudiar abogacía, tradición que sí ha seguido su hermana Grace, y se une al Cuerpo de Policía Metropolitana de Londres. Tras graduarse en la universidad, William comienza una carrera que definirá su vida entera: desde los primeros meses de patrulla bajo la atenta supervisión de su primer mentor, el agente Fred Yates; hasta su primer caso importante como detective veterano en el Departamento de Arte y Antigüedades de Scotland Yard. Mientras investiga el robo de un cuadro de Rembrandt de incalculable valor en el Museo Fitzmolean, William conoce a Beth Rainsford, una asistente de arte de la que caerá perdidamente enamorado. Beth, por su parte, teme que el secreto que guarda acaba por salir a la luz. Mientras William sigue el rastro del cuadro robado, se cruza con el afable coleccionista de arte Miles Faulkner y con su brillante abogado, el Consejero de la Reina Booth Watson, ambos dispuestos a romper la ley para mantenerse siempre un paso por delante de William. Mientras tanto, Christina, la esposa de Miles Faulkner, hace amistad con William. Sin embargo, ¿de parte de quién está realmente?«Nothing ventured» supone el inicio de una nueva serie de novelas al más puro estilo de las Crónicas Clifton, el absoluto besteller de Jeffrey Archer según el Sunday Times. En ella conoceremos la historia del linaje de William Warwick, hombre de familia y detective que luchará durante toda una carrera contra un poderoso enemigo criminal. Mediante de giros argumentales, éxitos y tragedias, esta serie nos demostrará que William Warwick está destinado a convertirse en uno de los personajes más emblemáticos de Jeffrey Archer.Este audiolibro está narrado en castellano.Jeffrey Archer es un autor y ex-político británico. La carrera política de Archer ha sido turbulenta y le llevó a un veredicto judicial que lo sentenció a prisión en 2001. Archer debutó como escritor en 1974 y desde entonces ha escrito numerosos libros, principalmente thrillers políticos. Actualmente es uno de los autores más exitosos del Reino Unido con más de 320 millones de libros vendidos en todo el mundo.

  • by Ole Bang
    49.00 kr.

    I 1859 blev wienerstolen – en dampbøjet træstol med rørflettet sæde – sat i massefabrikation i Kejserriget Østrig. Stolen står den dag i dag som symbol på industriens store muligheder for at producere gode, billige brugsting til det store marked.I denne bog fortæller Ole Bang historien om stolen og dens skaber, Michael Thonet.Den danske forfatter Ole Bang blev født i 1917. Han har skrevet en lang række biografier om opdagelsesrejsende og videnskabsmænd – blandt andet H.C. Ørsted og Fridtjof Nansen.

  • by Herman Bang
    39.00 kr.

    "Fra i dag fejrer København en sommer i fester. Den nordiske udstilling vil være deres midtpunkt. Til minde om én af Danmarks største nationale begivenheder – en hel stands frigørelse ved stavnsbåndets løsning fra bonden – skal "Nordisk Kunst- og Industriudstilling i København" give sit mægtige billede af alt kulturliv i Norden. Og dette billede vil leve. Ikke de døde genstande, arbejdets færdige frugt, alene vil udstillingen vise. Hvad den giver er nordisk arbejdsliv i drift og dens mål er en levende gengivelse af kulturliv i Norden."I skønne vendinger og med stor kærlighed til byen fortæller Herman Bang om Danmarks hovedstad, København, i slutningen af 1800-tallet. Anledningen er den nordiske kunst- og industriudstilling, der skal finde sted i byen og fremvise alt det bedste og nyeste fra Nordens kulturliv og industrielle fremskridt.Herman Bang (1857-1912) var en dansk kritiker, forfatter og journalist. I 1880 brød han igennem med romanen "Håbløse slægter", og siden blev det til en lang række værker inden for forskellige genrer. Herman Bang er kendt for sin impressionistiske skrivestil og var en af hovedkræfterne bag det moderne gennembrud i dansk litteratur.

  • by Hanne Bistrup & Jan Toxværd Jørgensen
    79.00 kr.

    Selvom de færreste vil kunne kende Axel Mathiesens navn eller billede, så har langt de fleste alligevel været i berøring med ham i løbet af deres barndom eller ungdom. Axel Mathiesens tegninger har nemlig prydet mange af de mest populære danske børne- og ungdomsbøger i årtier. Hans karriere strakte sig fra 1904 til 1973, hvor han har tegnet sig ind i folks hjerter. Hanne Bidstrup og Jan Toxværd Jørgensen fortæller historien om Axel Mathiesen, og hvilken betydning hans tegninger har haft for den danske kultur i de første syv årtier af det tyvende århundrede.Hanne Bidstrup er en dansk forfatter, psykolog og pædagog. Hun har blandt andet skrevet børnebøger, romaner og fagbøger. Hanne Bidstrup har skrevet bogen "Axel Mathiesen, en tegner og hans tid" sammen med Jan Toxværd Jørgensen.

  • by Mogens Frohn Nielsen
    From 49.00 kr.

    Der findes få danskere, der i levende live er blevet så berømte – også i udlandet – som grukmageren, opfinderen, designeren, videnskabsmanden og filosoffen Piet Hein. Men hvordan var det private menneske bagved den berømte figur? Det giver vennen gennem mange år, skipper Mogens Frohn Nielsen, os her et indblik i, når han tegner et varmt, vittigt og meget levende portræt af Piet Hein. Skipper har ofte sagt, at Piet Hein var en af de største gevinster i hans livs lotteri, og det tror man på, når man har læst denne hjertevarme beskrivelse af et ikke gnidningsfrit, men inderligt og respektfuldt venskab.Bogen "Mennesket Piet Hein" rummer nogle meget personlige og kærlige skildringer af Piet Hein. Det er skildringer, som er gennemsyret af skippers forståelse for og påstand om retten til at være anderledes.Mogens Frohn Nielsen (1935-2010) var en dansk forfatter, foredragsholder og illustrator. Han er især også kendt som skipper på skoleskibet Fulton, hvor han gjorde det til en livsmission at få adfærdsvanskelige drenge på ret kurs. Mogens Frohn Nielsen har både skrevet krimier, debatbøger, romaner og erindringer om tiden på Fulton.

  • by Walter Schwartz
    79.00 kr.

    Kunstkritikeren Walter Schwartz tegner i "Dansk illustrationskunst" 20 portrætter af de vigtigste danske illustrationskunstnere fra første halvdel af det 20. århundrede og beskriver de forskellige tegneres særegne udtryksformer. Bogen indeholder blandt andet kapitler om Sikker Hansen, Robert Storm Petersen og Arne Ungermann – samt mange andre, hvis navne i dag er mindre kendte, men hvis illustrationer lever videre og genkendes af de fleste.Walter Erwin Otto Schwartz (1889-1958) var en dansk maler og kunstkritiker. Han tog uddannelse ved Det tekniske Selskabs Skole og kom, blandt andet sammen med Mads Peter Mosbjerg, til at repræsentere den yngre generation af skagensmalerne. I 1928 opgav han maleriet og livet i Skagen og blev ansat ved Politiken, hvor han fra 1943 fik titel af kunstkritiker. Walter Schwartz er far til skuespiller og teaterchef Malene Schwartz.

  • by Lasse Bo Andersen
    69.00 kr.

    Klipfisk er snapshots af stjernestunden – et hurtigt "klip" af situationen, netop som den går i "fisk"!Klipfisk er tør, tilbagelænet humor udsat for en bred pensel, en spids pen og en krøllet tankegang.Klipfisk er en original, dansk tegneserie skrevet og tegnet af Lasse Bo Andersen.`I sine bedste øjeblikke rummer serien beske kommentarer til det moderne menneskes modsætningsfyldte tilværelse.´- DBC, Dansk BiblioteksCenter`Lasse Bo Andersens `Klipfisk‘ har efterhånden nogle år på bagen, og den er en herlig stribe. Humoren er robust og idérig...’- Ekstra Bladet, Hans BjerregaardUdvalgte striber af tegneserien Klipfisk.Lasse Bo Andersen (f. 1964) er en dansk tegner og forfatter. Han har især udmærket sig med sin række af spændings- og gyserserier for børn, men har også skrevet og illustreret de populære Klipfisk-tegneseriestriber til et voksent publikum.