Architecture: public, commercial and industrial buildings

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Luis Machado
    59.99 kr.

    El muralismo mexicano cambió para siempre la manera de experimentar el arte público, y no solo en Latinoamérica, sino alrededor del mundo. Diego Rivera emerge como uno de los pintores más descollantes de aquel movimiento artístico. Alimentado de las tradiciones aztecas y de las vanguardias de su tiempo, Rivera plasmó su arte en obras fulgurantes como “El mercado de Tlatelolco” y “Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central”.Su paso por este mundo estuvo signado también por relaciones turbulentas con varias mujeres, principalmente su amor con Frida Kahlo, y por una militancia comunista que le valió choques con Rockefeller y otros compradores. Como no podía ser de otra forma, tratándose de una pintura social, la vertiginosa vida de Rivera y sus contemporáneos nos mira desde sus murales.Este audiolibro está narrado en español latino

  • by Christian Elling
    69.00 kr.

    Arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling fortæller om Frederik VIII’s palæ på Amalienborg. Han beskriver interiøret og de prægtige kunstværker samt arkitekturen og den tradition, den indskriver sig i. Samtidig fortæller han bygningens historie fra idéen først blev undfanget, til arkitekten blev fundet og gik i gang med det mægtige projekt, og til det endelig stod færdigt.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.

  • by Kristian Hvidt
    69.00 kr.

    Københavns gader er fulde af dekorativ kunst. Man skal blot kigge op ad mange af de ældre femetagers boligblokke. Omkring vinduer, porte og facader er indføjet dekorationer i sandsten eller marmor i alle kunsthistoriens stilarter.Efter ca. 1860 begyndte det store byggeri langs "brogaderne" med femetages boligblokke. Bygherrerne og deres arkitekter ville give blokkens facader særpræg for at få udlejet lejlighederne og tage en højere husleje. I 1870’erne var pynten mest gotik, 1880’erne fyldig barok, efter 1900 i den farverige Skønvirkestil. Fra ca. 1914 kom funkisstilen, funktionalismen, og dermed forsvandt næsten al dekoration fra nye boligbyggerier."Pynt på gesimsen. Facader på københavnsk etagebyggeri 1860-1920" udkom oprindeligt i 1983.Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende. Han er ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.

  • by Christian Elling
    49.00 kr.

    "Det ældste Christiansborg er vor senbaroks og rokokos betydeligste og mest centrale monument. Tillige det mindst kendte. At endnu eksisterende anlæg som Fredensborg og Frederiksberg Slotte har påkaldt forskningens opmærksomhed fremfor det Christiansborg, hvis hovedkarré gik op i luer 1794, kan ikke undre. Alligevel – Christian VI’s enorme residensslot har ubetinget krav på monografisk behandling."Kunsthistoriker og arkitekturforsker Christian Elling udgav i anledning af kong Christians X’s fødselsdag i 1944 en bog om Christiansborg. Historien begynder allerede i 1735, da rigets første arkitekt, Elias David Häusser, overtog byggeriet af den bygning, der stadig i dag er scene for landets politiske drama.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.

  • by Hendrik Stein
    49.00 kr.

    I slutningen af det nittende århundrede var den københavnske børs et levende og pulserende sted. Ikke alene arkitektonisk var Børsen uovertruffen, den var også den mest betydningsfulde børs i hele norden. Chefredaktør for Dagbladet Børsen Hendrik Stein fortæller om Børsens historie, om det liv og de handler, der gjordes på Børsen i starten af det tyvende århundrede, og om de personer, der gjorde den til det, den var.Hendrik Stein (1874-1944) var en dansk politiker, forfatter og chefredaktør for Dagbladet Børsen. Han sad i Landstinget for det Konservative Folkeparti i en lang årrække og var endvidere medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Under besættelsen var Hendrik Stein en vigtig fortaler for pressefriheden.

  • by Helle Gotved
    From 79.00 kr.

    Gymnastikhuset på Vodroffsvej i København blev bygget i 1898 af Grundtvigskirkens arkitekt P.V. Jensen Klint. Bygherren N.H. Rasmussen ville skabe en optimal ramme omkring det gymnastikinstitut, han havde stiftet, og omkring hans familie, som skulle bo der. Hans yngste barn var Helle Gotved, og hun kom siden til at overtage driften af instituttet fra sin far. Her fortæller hun personligt, varmt og ligefremt om opvæksten i det særlige hus. Udover at mane forældrene, de fire søskende, husfælder og besøgende, hverdage med skolegang og sommerferier til live, så tegner bogen et portræt af selve Gymnastikhuset. Det er et hus, der har suget fortællinger og sjæl til sig i mere end 100 år. Livet har foldet sig ud for mange mennesker i gymnastiksalen, i omklædningsrummene og i lejligheden på første etage, hvor Helle Gotved boede helt frem til sin død. Vægge, gulve og inventar er kærligt og respektfuldt bevaret og brugt, som det var tænkt. Helle Gotved (1912-2006) er en legende i dansk gymnastikhistorie, og hendes bevægelseslære, den såkaldte Gotvedgymnastik, har hjulpet mange mennesker til at få det bedre. Hun beskrev selv Gotvedgymnastikken som en tidløs undervisning i at fungere som menneske både i arbejde og hvile. Målet med gymnastikken er ikke at komme først eller blive perfekt, men at respektere kroppens natur og give den mulighed for at komme til udtryk. Øvelserne er udviklet med afsæt i solid viden om menneskekroppens anatomi, fysiologi og funktion, og derfor går Gotvedgymnastikken aldrig af mode. Helle Gotved var en mesterlig formidler af sin bevægelseslære. Udover at undervise i gymnastiksalen, skrev hun en lang række bøger og artikler, og hun blev især berømt for sin morgengymnastik i radioprogrammet "Ha´det bedre", der spillede i næsten 30 år. Helle Gotved voksede op og levede hele sit liv i Gymnastikhuset på Vodroffsvej i København, som hendes far N.H. Rasmussen fik opført i 1898 sammen med arkitekten P.V. Jensen Klint. Den smukke bygning er i dag fredet, men ikke desto mindre stadig fuld af liv. Den huser Gotvedinstituttet, der udbyder en toårig uddannelse i bevægelsespædagogik og en række populære gymnastikhold.

  • by Nikolaj Bøgh
    149.00 kr.

    Fortællingerne om 100 af de mest interessante bygninger, monumenter, statuer og steder af særlig betydning for Frederiksbergs historie. Om Frederiksberg Have, Bakkehuset, K.B. Hallen, teatre, kirkegårde, gadebelysning, lindetræer, bænke og meget mere. Siden 2016 har forfatter og politiker Nikolaj Bøgh jævnligt skrevet historiske klummer for Lokalavisen Frederiksberg og Frederiksberg Bladet. I denne bog har han udvidet de første 100 historier, som der er taget helt nye billeder til af fotograf Thomas Howalt Andersen. Bogen indeholder også et kort over Frederiksberg med markering af de 100 steder .

  • by Christian Elling
    69.00 kr.

    Arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling tager os med til Vatikanstaten og præsenterer os for Villa Pia, som pave Pius IV lod opføre i 1560. Han fortæller os om det lille, og dog så overdådigt smukke sommerhus, dets arkitektur og Pirro Ligorio, arkitekten, der står bag.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.

  • by Anders Enevig
    69.00 kr.

    Da politikerne i 1970‘erne truede med at rive Cirkusbygningen, en af Københavns mest ikoniske og smukke bygninger, ned, begyndte en imponerende og overraskende ihærdig græsrodsbevægelse at kæmpe for at bevaringen af den bygning, der gennem årtier havde dannet rammen om store og små oplevelser for hele familien. Efter 12 års kamp mod toppolitikere sejrede borgerne endelig i 1983. Cirkusbygningen blev gennemrenoveret, og i 1988 blev den officielt fredet.Anders Enevigs bog "Cirkusbygningen" er en inspiration for alle, der kæmper som en del af en græsrodsbevægelse, og for cirkusentusiaster og gøglere er den simpelthen uundværlig.Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.