Architecture: castles and fortifications
-
49.00 kr. Frederiksberg Slot er en af den danske hovedstads smukkeste bygninger og har i hundredvis af år fascineret og glædet besøgende fra nær og fjern. Louis Bobé tager os med tilbage til slottets opførsel og fortæller, hvordan slottet og slotsparken – som vi i dag bare kalder Frederiksberg Have – har ændret sig gennem tiden, og hvilke mennesker der har sat deres præg på det. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1919.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Vi har alle været der: man vil bare gerne bygge en uindtagelig fæstning, så man kan få lidt fred fra omverdenen. Katrine og Marie har derfor lavet en praktisk guide til, hvordan man gør det lettest og mest praktisk. Katrine taler om Stronghold-spillene, og Marie drømmer om Hammerslag.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.
- Podcast
- 49.00 kr.
-
79.00 kr. Overalt i Danmark har man gennem tiden bygget borge til at forsvare sig mod angreb. Arkæologer og historikere har studeret disse borge i lange tider og fundet frem til mange sandheder om deres formål, funktion og bygherrer. Vilhelm la Cours tobindsværk giver et samlet billede af de danske borganlæg fra de tidligste ringvolde og op til midten af det trettende århundrede, hvor de gamle borganlæg blev erstattet af nyere arkitektur.Første bind omhandler blandt andet de nordfrisiske ringvolde, kong Svends lejrborge, kastelanlæg og kystanlæggene ud til Østersøen, Kattegat og Vesterhavet.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
39.00 kr. "Fredensborgs historie går tilbage til Christian IV’s tid, da Ladegården Østrup lå omtrent der, hvor nu ’Store Kro’ ligger. Her kom Frederik IV ofte og holdt hof i de små landlige stuer, der dog naturligvis ikke i længden kunne tilfredsstille, hvorfor kongen efter hjemkomsten fra en italiensrejse for alvor besluttede at opføre et lystslot herude."Hvilke seværdigheder skulle man som turist i Fredensborg og omegn i slutningen af det nittende århundrede? Hvor var de skønneste naturoplevelser, og hvad er historien bag byens berømte og imponerende slot?Den lille rejseguide fra 1897 beskriver Fredensborgs mest besøgte museer og bygningsværker og de smukkeste naturområder. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
79.00 kr. Overalt i Danmark har man gennem tiden bygget borge til at forsvare sig mod angreb. Arkæologer og historikere har studeret disse borge i lange tider og fundet frem til mange sandheder om deres formål, funktion og bygherrer. Vilhelm la Cours tobindsværk giver et samlet billede af de danske borganlæg fra de tidligste ringvolde og op til midten af det trettende århundrede, hvor de gamle borganlæg blev erstattet af nyere arkitektur.Andet bind omhandler blandt andet borganlæggene i Danmarks indre bygder, kongens borganlæg samt de verdslige og de kirkelige stormænds borganlæg.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
199.95 kr. Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups-, sølvbryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet.Dronning Margrethe har udført et omfattende arbejde med at føre slottet tilbage til den oprindelige indretning, mens prins Henrik indrettede sine private gemakker i en mere global og franskinspireret stil.Vi kommer også ind i de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen, når hun fortæller om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, og hvordan hun og prins Henrik spiste frokost i Lille Barokspisestue og tilbragte aftenerne i Frederik 4.s Rum.[5 hjerter]"Det er et prægtigt værk, som J. Henriette Linnemann har skabt om Fredensborg Slot."Lars Hedebo Olsen, Politiken [5 stjerner]"Linnemann gennemfører et detaljernes skoleridt, men får det føjet sammen til et festfyrværkeri over en dansk kunst- og kulturhistorie, hvor der også bliver tid til et "besøg" i privaten."Flemming Østergaard, Jyllands-Posten "Fotografierne er enestående, præcise og velgennemtænkte; de understøtter bogens originale fortælling. Værket handler om stilsættelse, styling; hvordan ting skal tage sig ud, og hvordan man opnår det ønskede helhedsindtryk."Anne Knudsen, Weekendavisen ?
- Ebook
- 199.95 kr.
-
79.00 kr. Dyrehaven nord for København har i generationer været en grøn oase, som folk fra den tætte og ildelugtende storbyjungle valfartede til på søndagsudflugt. Kai Flor fortæller om Dyrehavens lange og spændende historie, om dens forbindelse til Frankrig, kongefamiliens brug af den og de almene menneskers store glæde af det dejlige naturområde.Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
- Kongelige rammer
199.95 kr. Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups-, sølvbryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet. Dronning Margrethe har udført et omfattende arbejde med at føre slottet tilbage til den oprindelige indretning, mens prins Henrik indrettede sine private gemakker i en mere global og franskinspireret stil. Vi kommer også ind i de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen, når hun fortæller om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, og hvordan hun og prins Henrik spiste frokost i Lille Barokspisestue og tilbragte aftenerne i Frederik 4.s Rum.
- Ebook
- 199.95 kr.
-
39.00 kr. Da Mikkel en dag er på omvisning på et gammelt slot, hører han en uhyggelig historie om en ung pige, der blev muret inde på slottet af sin far. Nu siges det, at hun spøger på slottet om natten. Mikkel har svært ved at glemme historien igen, og han har lyst til at se stedet igen. Men da han kommer ud fra sit værelse, ser han en uhyggelig hvid skygge...Jørn Jensen, født 1946, yderst produktiv og prisbelønnet børnebogsforfatter, uddannet guldsmed og lærer. I sin tid som skolelærer mødte Jørn Jensen mange børn med læsevanskeligheder og fandt, at der var mangel på læsemateriale til de små nye læsere, der kunne vække ægte læseglæde. Hans tanke var, at læseglæde og indlæring går hånd i hånd, og at kun den gode historie og appetitlige bog kan fange børnenes interesse, og derfor gik han selv i gang med at skrive. Han står nu bag flere hundrede letlæselige bøger til børn, hvoraf især genrer som mystik og gys skal fremhæves.