Literary studies: poetry and poets

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Emil Aarestrup & Christian Rimestad
    68.99 kr.

    ”Et AftensukEnd blegrødt af SolenOg blankt ligger Vandet;I baaden en fiskerSees glide fra Landet.Hans Pjalter forskjønnesI Havfladens Speil –Der er Sølv om hans AareOg Guld i hans Seil.I Løvhytten sidder,Med Armene trindeOm Elskerens Nakke,En ung Elskerinde.Og drengen ved Brystet,Saa smilende rød,Er faldet i SlummerPaa Moderens Skjød.”Emil Aarestup er en af de største romantiske digtere, og han er bredt anerkendt for sine skønne kærlighedsdigte. Christian Rimestad har udvalgt nogle af Emil Aarestups smukkeste digte om kærlighed og erotik og forsynet bogen med et forord om den store digter og hans nyskabelse inden for dansk poesi.Bogen udkom første gang i 1922.Christian Rimestad (1878-1943) var en dansk forfatter, digter, oversætter og litteraturkritikker. Han debuterede som digter i 1905 med digtsamlingen ”Aftnerne” og skrev foruden flere digtsamlinger en lang række bøger om litteraturhistorie. Christian Rimestad modtog både Otto Benzons Forfatterlegat og Drachmannlegatet.Emil Aarestrup (1800-1856) er en af de største danske digtere inden for romantikken, og han er anerkendt vidt og bredt for sin fornyende tilgang til den erotiske lyrik.

  • by H.V. Clausen
    38.99 kr.

    ”Jeg blev som dreng gode venner med bibliotekar Madsen ved læseforeningen i Odense og havde lov til selv at rode med bøgerne. På den måde fik jeg siden læst såre meget. Af svensk mindes jeg især fra et tidligt tidspunkt Aug. Blanches skildringer af stockholmlivet, klokkeren i Danderyd osv. Jeg opsnappede allerede dengang den stockholmske forstad Brommas ejendommelige navn, som jeg siden har spekuleret adskilligt på, fordi vi har det aldeles tilsvarende sognenavn midt i Sjælland.”Forfatter og historiker H.V. Clausen fortæller, hvordan han som barn stiftede bekendtskab med først dansk og derefter svensk og norsk poesi. Han beretter, hvordan digtene og forståelsen af de nærtliggende sprog fik ham til at føle sig som en del af Skandinavien og ikke bare af Danmark. Bogen udkom første gang i 1937.Hans Victor Clausen (1861-1937) var en dansk forfatter og historiker. Han er særligt kendt for sin rolle i det sønderjyske spørgsmål, om hvilket han udgav både bøger og artikler, hvori han gav sin mening til kende. Hans afhandling ”Nordslesvig 1863-93” samt det omfattende statistiske materiale, han indsamlede i og om regionen gjorde, at han fik stor indflydelse på, hvor den endelige grænse mellem Sønderjylland og Slesvig blev optrukket under fredsforhandlingerne i Paris efter første verdenskrig.

  • by Axel Sørensen
    68.99 kr.

    Digteren Thor Lange levede et spændende liv som en del af den danske intellektuelle elite og senere den russiske adel, da han giftede sig med den russiske adelsdame Natalia Protopopov.Her fortælles historien om Thor Langes liv, hans forfatterskab og hans dejlige personlighed af hans studenterkammerat Axel Sørensen. Axel Sørensen tegner et varmt portræt af sin ven, fortæller om hans spændende liv i Danmark og Østeuropa samt om hans store bidrag til den danske litteratur som både digter, sprogforsker, oversætter, journalist og akademiker.Bogen udkom første gang i 1915.Axel Sørensen (1851-1920) var en dansk forfatter og overlærer, der underviste i religion og dansk. Hans store kærlighed til dansk litteraturhistorie kom til udtryk i hans fine lille bog om studenterkammeraten Thor Langes virke som digter i 1915.

  • by H.S. Vodskov
    98.99 kr.

    I slutningen af det nittende århundrede strøg det moderne gennembrud ind over det danske kulturelle, litterære og politiske landskab. Litteraturen blev mere end nogensinde før brugt til at udtrykke moralske og politiske holdninger, og grænserne mellem højre og venstre i dansk politik var skarpt trukket op.I ”Spredte studier” fra 1884 beskriver litteraturkritiker og kulturhistoriker H.S. Vodskov nogle af de vigtigste og mest indflydelsesrige skikkelser i dansk litteratur i 1800-tallet. Bogen fortæller blandt andet om Herman Bangs ”Realisme og realister”, en krise i Søren Kierkegaards liv, fritænkere og grundtvigske præster. H.S. Vodskov skitserer endvidere Vilhelm Topsøes forfatterpersonlighed, Georg Brandes kritik af den romantiske skole i Frankrig og A. Kiellands forhold til det litterære venstre.Hans Sofus Vodskov (1846-1910) var en dansk æstetiker, litteraturkritikker, religionshistoriker, oversætter og forfatter. Hans debuterede som forfatter i 1884 med bogen ”Spredte studier”, der indeholder en lang række af hans mest anerkendte kritikker af forfattere som N.F.S. Grundtvig og Søren Kierkegaard. Senere vendte han blikket mod religion, antropologi og filologi, hvilket udmundede i hans hovedværk ”Sjæledyrkelse og naturdyrkelse” i 1897.

  • by Jacob Saxtorph-Mikkelsen
    38.99 kr.

    ”Fader havde en stor og kraftig sangstemme, men var ellers ikke udpræget musikalsk. Moder elskede sang og musik, var grundtvigianer og lærte mig som barn alle vores skønne salmer, der egentlig har dannet det faste grundlag for min senere udvikling som sanger og sangkomponist.Min moders bedstefader, professor Jacob Saxtorph, hvem jeg er opkaldt efter, var meget musikalsk.”Den folkekære visesanger og komponist Jacob Saxtorph-Mikkelsen fortæller om sit spændende liv og karriere. Han beskriver sine rødder, og hvor hans talent og interesse for musik kommer fra. Vi hører også om mødet med nogle af de digtere, hvis poesi han satte musik til. Bogen er ikke bare en fortælling om Jacob Saxtorph-Mikkelsens liv, men også et indblik i livet som omrejsende visesanger, en tradition der desværre er gået i glemmebogen sidenhen.Første bind fortæller blandt andet om Jacob Saxtorph-Mikkelsens familie og barndom, hans første møde med digteren Jeppe Aakjær og hans første turné i Amerika.Jacob Saxtorph-Mikkelsen (1878-1951) var en dansk komponist og visesanger. Han skrev mange af sine egne sange, men en del af hans repertoire bestod også af digte af blandt andre Jeppe Aakjær og Kaj Munk, som han satte musik til. Jacob Saxtorph-Mikkelsen er i dag bedst kendt for sangen ”Anna var i Anders Kær”.

  • by Vagn Lyhne
    98.99 kr.

    I ”Savnets vellyst” byder litteraturhistoriker Vagn Lyhne på en kulturhistorisk analyse af Baudelaires liv og værk, og han dykker blandt andet ned i det 19. århundredes moderne samfund og kultur, men også i den franske digters ensomhed, kedsomhed og digteriske arbejde.Bogen udkom første gang i 1990.Vagn Bernhard Lyhne (f. 1945) er litteraturhistoriker og forfatter. Han har blandt andet skrevet bøger om filosofi, psykologi, pædagogik og kulturhistorie.

  • by Sophus Helle
    39.99 kr.

    When Sophus’s grandfather died, he left behind an old encyclopedia with a mysteriously empty page. In this episode, Sophus talks about happens when we run out of words, as when the mind is made blank by old age or when our loved ones die and we grieve them in silence. Empty pages are a powerfully symbol. They can mark both an ending and a new beginning, they can represent hope as well as grief. Blank pages are everywhere, and surprisingly beautiful.Hosted and written by Sophus HelleSound editing by Simone Nystrup-LarsenEdited by Andreas Lindinger SaxildFind out more at sophushelle.com/monkeymindMonkey MindCombining wit and wisdom, silliness and seriousness, the podcast Monkey Mind by Sophus Helle takes the audience on a weekly jaunt through the jungle of the mind. Each episode throws a new and unusual light on the issues of everyday life—trees, typos, taxes, and much more besides—making the audience look again at a world they thought they knew. It tells stories that are designed to make the listener chuckle, then reflect, drawn from both the host’s own life and from the deep well of history.Sophus Helle is a writer, translator, and cultural historian. He is an expert in the Babylonian epic Gilgamesh and the ancient poet Enheduana.

  • by Vilhelm Andersen
    78.99 kr.

    Den danske litteraturprofessor Vilhelm Andersen rejser i den romerske digter Horats fodspor gennem Italien og trækker tråde til nyere dansk og nordisk litteratur undervejs.Bogen udkom første gang i 1939.Vilhelm Andersen (1864-1953) var litterat, litteraturhistoriker og professor ved Københavns Universitet 1908-1930. Han var en markant kulturpersonlighed i dansk åndsliv, og han kom som professor i dansk og nordisk litteratur til at præge en hel generation af gymnasieskolens dansklærere.

  • by Evald Gaardsted-Jørgensen
    48.99 kr.

    ”Ingen i Leck Fischers slægt havde spået ham, at han skulle blive kunstner, men hans far døde ung, og Leck Fischers kår som en enkes søn blev en forudsætning for mange af hans noveller, romaner og skuespil.”Leck Fischers (1904-1956) værker hang tæt sammen med hans egne oplevelser og hans egen person. Mange af hans karakterer var enten fader- eller moderløse, og ofte havde de svært ved at passe ind i et traditionelt liv. Evald Gaardsted-Jørgensen fortæller om Leck Fischers poesi, romaner og skuespil og drager paralleller mellem værkerne og Fischers eget liv. Bogen er et interessant portræt af en talentfuld og usædvanlig digter, der ikke er nær så kendt, som han fortjener at være.Bogen udkom første gang i 1973.Evald Gaardsted-Jørgensen (1922-2008) var en dansk præst og forfatter. Han udgav flere historiske romaner om livet blandt almuen i Danmark i 1800-tallet og 1900-tallet. Nogle af historierne er baseret på hans eget liv og erindringer.

  • by Marianne Horsdal
    78.99 kr.

    ”I de to hundrede år der er gået siden Johannes Ewald levede, har vores virkelighed undergået kolossale forandringer. Vi står i dag i et andet forhold til omverden end menneskene på Ewalds tid, og det sprog vi beskriver vores omverden med er heller ikke det samme. En lang række begreber har ændret indhold i løbet af de to århundreder, en lang række ord har ændret betydning.”Johannes Ewald var en af sin tids største digtere, og selvom hans digte knytter sig til hans egen tid, så er der megen rigdom at hente i dem også i moderne tid. Kulturforsker Marianne Horsdal bringer i sin bog ”Konkordans over digte af Johannes Ewald” digtene med ind i det tyvende århundrede ved en moderne litteraturhistorisk analyse. Hun fortæller om datamaskinens funktion i en litteraturvidenskabelig sammenhæng, og hvordan den kan give de gamle digte en moderne betydning.Bogen udkom første gang i 1976.Marianne Horsdal (f. 1946) er en dansk forfatter og kulturforsker. Hun er professor emerita ved Syddansk Universitet og står bag en række bogudgivelser om livshistorier, historiefortælling, kultur og identitet.

  • by Diverse forfattere
    68.99 kr.

    ”Island.Navnkundige Land, du, hvis Kræfter os nære,Moder, som altid mod Sønnen er blid!Fjærn blev du stærk, og din Fjærnhed os væreVærn imod Veghed i kommende Tid.””Ny islandsk lyrik” udkom første gang i 1901 og består af en lang række af det nittende århundredes mest berømte og repræsentative digte fra Island. Digtene er oversat af Olaf Hansen, som også har skrevet en kort beskrivelse af de forskellige digtere. På den måde får vi både eksempler på islandske digte fra denne spændende periode og et indblik i den islandske litteraturhistorie.Olaf Hansen (1870-1932) var en dansk digter, forfatter og oversætter. Han har blandt andet oversat ”Den ældre Edda” samt en række islandske digte.

  • by Steffen Hejlskov Larsen
    68.99 kr.

    ”Den moderne poesi bør være ’forståelig’, hævdes der; og med ’forståelig’ mener man i de fleste tilfælde, at den skal kunne læses på samme måde, som man læser en dagbladsartikel.Hvorfor stiller mange mennesker stadig det krav til den moderne digtning, at den skal være noget andet, end den er: digtning? Jeg mener at have fundet et svar: Utrolig mange mennesker ved ikke, hvad der er det ejendommelige for nutidig poesi, altså hvilke egenskaber den moderne lyrik er i besiddelse af.”Poesiens verden indeholder en rigdom af følelser og billeder, som ingen anden kunstart kan hamle op med. Desværre kan mange mennesker have svært ved at forstå poesien godt nok til at påskønne alt det, poesien kan. Ofte skyldes det ikke et manglende ønske om at læse poesi, men simpelthen at man aldrig har lært at læse poesi for det, det er: digtning, som ikke tjener et oplysende eller opdragende formål.Litteraturkritiker Steffen Hejlskov Larsen giver en interessant og lettilgængelig indføring i, hvordan man får mest muligt ud af at læse poesi. I bogen beskrives de forskellige elementer af poesi og poesiens sprog, og der gives eksempler på moderne poesi af blandt andre Tom Kristensen og Jørgen Sonne.Bogen udkom første gang i 1965.Steffen Hejlskov Larsen (1931-2009) var en dansk litteraturkritiker, der både skrev anmeldelser i Berlingske Aftenavis og udgav en lang række bøger om litteratur, sprog og læsning. Hans nykritiske analyser af lyrik fik betydning for bl.a. tekstlæsningens pædagogik.

  • by Steffen Hejlskov Larsen
    68.99 kr.

    I slutningen af 1960’erne opstod der en ny form for modernistisk digtning i Danmark. Systemdigtningen, som den blev kaldt, fokuserede på opbygningen af digtet mere end indholdet, og den fulgte ofte formelle principper i sin struktur som for eksempel en talrække.Litteraturkritiker Steffen Hejlskov Larsen er den første til at introducere begrebet i sin bog ”Systemdigtningen” fra 1971, og bogen står som et sandt hovedværk inden for analysen og definitionen af systemdigtningen i Danmark.Steffen Hejlskov Larsen (1931-2009) var en dansk litteraturkritiker, der både skrev anmeldelser i Berlingske Aftenavis og udgav en lang række bøger om litteratur, sprog og læsning. Hans nykritiske analyser af lyrik fik betydning for bl.a. tekstlæsningens pædagogik.

  • by Henning Goldbæk
    48.99 kr.

    Denne bog er inspireret af debatten omkring den amerikanske litteraturforsker Edward Saids bog "Orientalism" fra 1978, i hvilken Said hævder, at orientalismen er en europæisk iscenesættelse, der har intet at gøre med, hvordan den islamiske verden virkelig er, men som tjener til at fastholde den europæiske magt over hele dette område."En beduin ved navn Gustave", der udkom første gang i 1993, er en samling af tre litteraturhistoriske essays, der undersøger begrebet orientalisme fra tre indfaldsvinkler. Dels gennem Gustave Flauberts desillusion, dels gennem Charles Baudelaires begreb om "spleen" og dels gennem den i tiden vigtige forfatter og fotograf Maxime du Camps værker.Henning Goldbæk (f. 1946), mag.art. i litteraturhistorie, er tidligere lektor ved Institut for litteratur, kultur og medier ved Syddansk Universitet. Han har udgivet en lang række bøger og artikler om tysk, fransk, tyrkisk og amerikansk litteratur. Han oversætter desuden fra tysk, engelsk og fransk og har bl.a. oversat Walter Benjamin, Marcel Proust og Orhan Pamuk til dansk.

  • by Karen Klitgaard Povlsen
    48.99 kr.

    Efter 1968 og op gennem 1970’erne voksede en omfattende kvindelitteratur frem – også i Østeuropa og i særlig grad i DDR.I ”Tilbageblik fremad” gennemgår Karen Klitgaard Povlsen nogle af hovedtendenserne i den østtyske kvindelitteratur og ser nærmere på fem kvindelige forfatterskaber, der alle har placeret sig centralt i DDR såvel som i udlandet. De fem pågældende forfattere, hvis forfatterskaber gennemgås, er Christa Wolf, Irmtraud Morgner, Brigitte Reimann, Gerti Tetzner og Maxie Wander. Bogen udkom første gang i 1982.Karen Klitgaard Povlsen (f. 1952) er lektor emeritus ved Institut for Æstetik og Kommunikation på Afdeling for Medievidenskab og Journalistik på Aarhus Universitet. Hun har udgivet en lang række bøger og artikler om kultur, litteratur, mode og mad.

  • by Luis Machado
    59.99 kr.

    Jorge Luis Borges fue, tal vez, el escritor más gravitante de la segunda mitad del siglo XX. Más que ningún otro, construyó su imagen a partir de su posición como lector: el mito de la biblioteca paterna, las bibliotecas infinitas de sus ficciones.La literatura borgeana juega todo el tiempo con los contornos de la identidad. No es de extrañar que el hombre detrás de ella nos presente sus propios enigmas y paradojas. Era ese creador descomunal de mundos que llevaba una vida muy discreta. Se había fogueado en las vanguardias pero adoraba la tradición, a la vez que huía de ambas. Era el anarquista conservador, tan sudamericano como europeizante, el cosmopolita con arraigos polémicos. Ya convertido en una celebridad internacional, se quedaba horas y horas hablando con cualquier joven que lo buscara en su casa.Un buen motivo para leer la biografía de Borges es que sus cuentos y poemas, aún los que parecen suspenderse en el aire, están repletos de referencias a la gente, circunstancias y lugares que pasaron por su vida.Este audiolibro está narrado en español neutro

  • by Carlos Roxlo
    149.99 kr.

    En este tomo, titulado «El arte de la forma», de la monumental obra «Historia crítica de la literatura uruguaya», Carlos Roxlo analiza y explica la literatura uruguaya publicada entre 1885 y 1898 y aborda temas como las características de la literatura romántica, la producción poética uruguaya o la prosa artística.Carlos Roxlo (1861-1926) fue un poeta, periodista y político uruguayo. Sus obras, fuertemente vinculadas a la poesía gauchesca, tuvieron una gran popularidad a finales del siglo XIX. Militó en el Partido Nacional, fue elegido diputado y senador en varias ocasiones y luchó en la batalla de Quebracho. Debido a su lucha por los derechos sociales se le considera uno de los fundadores del Estado moderno uruguayo.

  • by Evald Gaardsted-Jørgensen
    129.00 kr.

    Biskop Johannes Johansen (1925-2012) bidrog med hundredvis af elskede salmer til den danske sangskat. Hans produktion var så omfattende og overvældende, at den kan være svær at finde hoved og hale i, men Evald Gaardsted-Jørgensen har formået at overskueliggøre hele den eminente salmedigters samling. Bogen indeholder desuden en litteraturliste til de læsere, der skulle have fået lyst til at dykke endnu længere ned i biskop Johannes Johansens liv og virke.Evald Gaardsted-Jørgensen (1922-2008) var en dansk præst og forfatter. Han udgav flere historiske romaner om livet blandt almuen i Danmark i 1800-tallet og 1900-tallet. Nogle af historierne er baseret på hans eget liv og erindringer.

  • by Henning Goldbæk
    79.00 kr.

    "Grænsens filosofi", der blev udgivet første gang i 1991, er en læsning af Edgar Allan Poes (1809-1849) forfatterskab set i lyset af en litterær teori baseret på dekonstruktivisme og kritisk teori.Bogen er forfatterens forsøg på at trække Edgar Allan Poe ud af den dogmatiske blindgyde, som forskningen har anbragt ham i. Det handler om at bevise, at litterære forfatterskaber sommetider kan rumme lige så vægtige og dybtgående erkendelser som filosofi uden blot at være "forløbere" for senere teoretiske erkendelser af den historiske udvikling. Og om at gøre op med det faktum, at Poe længe efter sin død i 1849 blev negligeret som seriøs forfatter, især i USA, fordi han var med til at foregribe vigtige og uharmoniske tendenser i det tyvende århundrede.Henning Goldbæk (f. 1946), mag.art. i litteraturhistorie, er tidligere lektor ved Institut for litteratur, kultur og medier ved Syddansk Universitet. Han har udgivet en lang række bøger og artikler om tysk, fransk, tyrkisk og amerikansk litteratur. Han oversætter desuden fra tysk, engelsk og fransk og har bl.a. oversat Walter Benjamin, Marcel Proust og Orhan Pamuk til dansk.

  • by Louis Bobé
    39.00 kr.

    "De år, Johannes Ewald tilbragte ved Slesvig Domskole, har sikkert i højere grad, end han selv har været sig det bevidst, haft en vidtrækkende indflydelse på hele hans åndelige udvikling. Få timer efter at faderen var afgået ved døden – 17. november 1754, måtte sønnen forlade hjemmet, og dagen efter, da han fyldte sit ellevte år, bragte et skib ham til Flensborg, hvorfra vejen til vogns gik til Slesvig by, i hvis lærde skole han skulle optages."Johannes Ewald (1743-1781) var allerede under sin egen levetid en af Danmarks mest elskede digtere, ikke mindst fordi han var den første moderne digter i Danmark, der skrev ud fra et personligt synspunkt. Louis Bobé er en af de helt store autoriteter, når det kommer til Johannes Ewalds liv og værker, og han tegner her et kort og præcist portræt af den store digter. Johannes Ewald blev født som præstesøn, men steg senere til de højeste klasser i samfundet på vingerne af sit store talent.Bogen udkom første gang i 1903.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.

  • by Kirsten Ahlburg
    69.00 kr.

    Danmark bliver kaldt "Grundtvigs fædreland". Det er fordi, Grundtvig har betydet meget for Danmark. Viden om Danmark betyder også viden om Grundtvig. N.F.S. Grundtvig (1783-1872) var digter og præst. Men han var først og fremmest folkevækker. Han ville vække det danske folk til at leve et åndeligt liv. Han ville vise, at livet er mere end mad, drikke og penge. Livet er også kærlighed, religion og oplysning. Bogen fortæller om Grundvigs liv i dagbogsform. Den er udgivet med støtte fra N.F.S. Grundtvigs fond.Bogen udkom oprindeligt i 2005 som en del af serien Læseværkstedet på Special-pædagogisk forlag. Den henvender sig til unge og voksne med læsevanskeligheder.

  • by Johannes V. Jensen
    39.00 kr.

    "Den lille gamle Kirkegaard,hvor Muren med sin Vedbend staar –Her kom han ofte ene indog var i Løndom, øm i Sind,Og skred langs klippet Buksbomstide kendte Graves Skrift forbi.Et straalende, et dugget Blikhan gav til dem der forud gik."Adam Oehlenschläger var en af Danmarks største digtere og en af de helt store kulturpersonligheder i første halvdel af 1800-tallet. En senere stor digter Johannes V. Jensen skrev mange år efter Oehlenschlägers død et mindeskrift over ham, der i sin elegante og følsomme stil smukt beskriver den afdøde digters person og talent.Bogen udkom første gang i 1923.Johannes Vilhelm Jensen (1873-1950) var en dansk forfatter og digter, der i 1944 modtog Nobelprisen i litteratur. Han debuterede som forfatter i 1896 med romanen "Danskerne" og udgav sidenhen en perlerække af romaner, noveller, essays, rejseskildringer og myter.Johannes V. Jensen, der selv var billedhugger, udgav flere portrætter om den store danske billedhugger Bertel Thorvaldsen. Han modtog en lang række legater og udmærkelser for sit store litterære arbejde og var blandt andet æresdoktor ved Lunds Universitet og modtager af statens livsvarige kunstnerydelse og det anckerske legat. Johannes V. Jensen er særligt kendt for sin historiske roman "Kongens fald", der er optaget i Kulturkanonen.

  • by Ludvig Schrøder
    79.00 kr.

    "Er livet i det nittende hundredår brudt frem i en yderlig modsætning til det attende hundredår? Eller var alt det, som det ny hundredår har udmærket sig ved, til stede som spirer i den nærmeste fortid?"Johannes Ewald (1743-1781) og Jens Baggesen (1764-1826) fremstår den dag i dag som to af de største kulturelle skikkelser i det attende århundredes Danmark, og deres bidrag til det danske åndsliv kan næppe overdrives. Ludvig Schrøder fortæller i bogen her om de to store digtere og deres indflydelse på den tid, de levede i. Bogen beskriver samtidig det kulturelle klima, de to digtere var en del af i slutningen af det attende århundrede og de mennesker og strømninger, de var inspirerede af."Ewald og Baggesen, deres læremestre og deres velyndere" udkom første gang i 1884.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Ludvig Schrøder
    69.00 kr.

    Adam Oehlenschläger (1779-1850) er en af de største skikkelser i dansk litteratur og et pragteksempel på romantikken i Danmark.Ludvig Schrøder fortæller i bogen her om Adam Oehlenschlägers spændende liv, hans forhold til den romantiske skole i udlandet og i Danmark samt hans bekendtskab med andre af sin tids store kulturelle skikkelser som brødrene Ørsted og Heinrich Steffens, der introducerede den unge digter for romantikken. Bogen tegner et spændende og levende portræt af både digteren og mennesket Adam Oehlenschläger.Værket udkom første gang i 1888.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.

  • by Keld Zeruneith
    39.00 kr.

    "Jeg tror, jeg var femten, og så, Anne Hedevig, så kom min Arendse! Elskov strålede i hendes øjne! Elskov duftede mig i møde fra hendes svulmende bryst – elsk! elsk! elsk! råbte enhver af hendes miner ... jeg vaklede baglæns, bukkede hele tiden, og havde hun ikke, min engel, råbt pas på, var jeg til slut trimlet ned ad den høje trappe, ud i rendestenen! Det var som om et tykt forhæng blev flået fra mine øjne. Jeg så lige lukt ind i himlen ..."Den store danske digter Johannes Ewald er kommet til Rungsted for at blive rask efter lang tids sygdom. I stedet for at ligge i sygesengen og komme til hægterne, drikker digteren sig imidlertid halvt fordærvet og himler op om sin hjertenskær, Arendse, som han ikke kan få. Samtidig flirter han med alle de skønne kvinder, der krydser hans vej.Skuespillet "Stjernekasteren" er en skøn komedie fra 1700-tallets Rungsted. Det udkom første gang i 1983.Keld Zeruneith (f. 1941) er en dansk litteraturforsker og digter, der har udgivet flere digtsamlinger og biografier om danske digtere som Johannes Ewald, Sophus Claussen og Emil Aarestrup. Han har blandt andet modtaget Georg Brandes-Prisen, Holberg-medaljen, Søren Gyldendal-prisen samt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit store arbejde med dansk litteratur.

  • by John Chr. Jørgensen
    69.00 kr.

    Når man dykker helt ned i ét bestemt forfatterskab, bør man gå til stoffet på en anden måde, end hvis man studerer en genre eller et kapitel i litteraturhistorien. "At læse et forfatterskab" vejleder os til at få mest muligt ud af forfatterskabet og få dets dybde til at komme til udtryk. Bogen henvender sig primært til gymnasie- og hf-undervisning samt indledende forløb på danskstudiet på universitetet, men den kan læses af alle, der er interesserede i litteratur og ønsker at få en dybere forståelse af den.John Chr. Jørgensen (f.1944) er en dansk litteraturforsker og har været tilknyttet Københavns Universitet siden 1969. Han har desuden været litteraturkritiker ved både Politiken og Ekstra Bladet. John Chr. Jørgensen var desuden én af hovedkræfterne bag Dansk forfatterleksikon, 1-2 fra 2001.

  • by K.K. Nicolaisen
    49.00 kr.

    Den jyske hjemstavnsdigter Jeppe Aakjær (1866-1930) er den dag i dag kendt for sine socialrealistiske romaner og noveller og for sine naturdigte, hvoraf flere lever videre som folkekære sange i Højskolesangbogen. Han virkede også som samfundsdebattør, og gården Jenle ved Limfjorden var hver sommer samlingssted for forfattere og politikere, når Aakjær og hans kone Nanna var værter for de stærkt besøgte Jenlefester.I denne biografi fortæller K.K. Nicolaisen historien om forfatteren Jeppe Aakjær. Bogen udkom første gang i 1913."Det er en fornøjelse at gennempløje det lille værk. Forfatteren fortæller livligt og i et smukt, letflydende sprog uden snirkler om det emne, han har valgt sig." – Aalborg Amtstidende"... man sporer tydeligt hans store kærlighed til og fine forståelse af Aakjærs lyrik, klart gør han rede for deres værdier, og i mange tilfælde lykkes det ham at få læseren til at dele den taknemmelighedsfølelse, der har besjælet ham selv. Og smukkere mål kan vel en kritiker vanskeligt nå." – Henry Madsen, PolitikenKarl Kristian Nicolaisen (1883-1951) var lærer, forfatter og foredragsholder. Han er mest kendt for eftertiden for sine biografier om andre samtidige forfattere – blandt andet Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg, Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen.

  • by G. K. Chesterton
    42.99 kr.

    This collection of biographical essays by G. K. Chesterton gives a one-of-a-kind insight into some of the most influential figures of the 20th century.Chesterton lends his prolific wit to these extremely unique and personal biographies, capturing a perfect snapshot of British society in the 1900s.‘Twelve Types’ covers the life and works of Charlotte Bronte, Alexander Pope, Lord Byron, Robert Louis Stevenson, William Morris, Saint Francis, Edmond Rostand, Charles II, Thomas Carlyle, Savonarola, and Leo Tolstoy.A pastiche of the Victorian society and artists that would birth the Romantic and Gothic movements in English literature, ‘Twelve Types’ is an unmissable collection for any student of 20th century Britain.Gilbert Keith Chesterton (1874 – 1936) was an English writer, journalist, philosopher, and literary critic. An unparalleled essayist, he produced over four thousand essays during his lifetime, alongside eighty novels and two hundred short stories.Tackling topics of politics, history, philosophy, and theology with tenacious wit and humour, G. K. Chesterton was often considered a master of the paradox. Himself both a modernist and devout Catholic, he is remembered best for his priest-detective short stories ‘Father Brown’, and his metaphysical thriller ‘The Man Who Was Thursday’.In his lifetime, Chesterton befriended and debated some of the greatest thinkers of the age, such as George Bernard Shore, H. G. Wells, and Bertrand Russell, while his works went on to inspire figures including T. S. Eliot, Michael Collins, and Mahatma Gandhi.

  • by Thorsten Jonsson
    43.99 kr.

    Sex amerikaner är en essäsamling som lyfter några av 1900-talets amerikanska litterära giganter: Ernest Hemingway, William Faulkner, John Steinbeck, Erskine Caldwell, James T. Farrell och William Saroyan.I denna samling studerar Thorsten Jonsson de olika författarnas stilbildande och konstnärliga insatser. Varje essä är en djupgående analys i vad det är som utmärker deras stil och berättarteknik, vilka teman och motiv som format deras författarskap och vad det är som gör deras verk så betydelsefulla.Thorsten Jonsson (1910–1950) var en svensk författare, översättare och journalist. Han är främst känd för sina hyllade översättningar av Hemingway, Faulkner och Steinbeck. Han var även Dagens Nyheters första USA-korrespondent.

  • by John Livingstone Lowes
    163.99 kr.

    It takes a great mind to study a great mind.The literary critic John Livingston Lowes puts his reputation on the line by chosing to analyse the sources, thoughts and imagination of the poet Samuel Taylor Coleridge.The result, 'The Road to Xanadu', is a remarkable and insightful examination of the creative processes and reading material that inspired 'The Rime of the Ancient Mariner' and 'Kubla Khan'.Lowes brilliantly uses his study of Coleridge as a springboard to a more wide-ranging analysis of the imagination.If you like Coleridge's work, you will be fascinated by this look into the mind of a literary giant.John Livingston Lowes (1867-1945) was an American scholar and critic of English literature. His best-known subjects were Samuel Taylor Coleridge and Geoffrey Chaucer, author of 'The Canterbury Tales'.His most famous work is 'The Road to Xanadu: A Study in the Ways of the Imagination', which examines the sources of Coleridge's 'The Rime of the Ancient Mariner' and 'Kubla Khan'.