Library and information services
-
49.00 kr. "Så vendte jeg mig et andet sted hen, nemlig det store kongelige bibliotek; bogmand og biblioteksmand var jeg, først fra skolen, så fra studenterforeningen, hvor jeg som senior havde haft biblioteket under min styrelse. 1858 besørgede jeg et tillæg til foreningens bibliotekskatalog. Mit forsøg på at komme ind på det store bibliotek lykkedes, og det gik således til."Professor og bibliotekar Chr. Bruun fortæller om sin vej fra læselysten dreng til bibliotekar ved Det kongelige Bibliotek. Han lægger ikke skjul på, at han som ung ikke havde lige nemt ved at bestå sine eksaminer, at han havde eksamensangst, og at hans undervisere langt fra altid havde store forhåbninger til hans evner. Samtidig beskriver han de venlige bibliotekarer, der var med til at stimulere hans læselyst, og som han blev ved med at være taknemmelig over for hele livet igennem. Bogen er både et personligt vidnesbyrd om den lange vej til karrierens top og en fortælling om Det kongelige Biblioteks spændende historie.Bogen udkom første gang i 1906.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Bogtrykkerkunsten har forandret hele verden fra et samfund, hvor kun de allerrigeste og mest magtfulde havde adgang til litteratur og viden til et sted, hvor langt flere havde adgang til både bøger, flyveblade og trykte billeder.I mange århundreder blev det diskuteret vidt og bredt i hele Europa, hvorfra bogtrykkerkunsten egentligt stammede, og hvilken person og hvilket land der kunne tage æren for denne revolutionerende opfindelse. Bibliotekar og forsker Chr. Bruuns bog fra 1889 beskriver status for forskningen i slutningen af 1800-tallet, hvor man så på både Johan Gutenberg og Laurens Janszoon Coster som mulige opfindere.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
39.00 kr. De danske folkebiblioteker har en lang og stolt historie. Gennem tiden har de udviklet sig meget og bragt oplysning, glæde og læring til videbegærlige mennesker over hele landet. Den danske bibliotekar og forfatter Thomas Døssing fortæller om de danske folkebibliotekers udvikling fra de allerførste biblioteker og op til bogens udgivelse i 1924.Thomas Døssing var en dansk bibliotekar og en af hovedkræfterne bag udformningen af det danske folkebiblioteksvæsen. Under besættelsen blev Thomas Døssing arresteret, fordi han var kommet på kant med den tyske besættelsesmagt. Han blev senere repræsentant for befrielsesregeringen. Thomas Døssing var passioneret marxist og fortaler for det stalinistiske regime under Anden Verdenskrig.
- Ebook
- 39.00 kr.