Age groups: the elderly / old age

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Anne Leonora Blaakilde
    78.99 kr.

    I ”Ordene mellem os” undersøger etnolog Anne Leonora Blaakilde de mange forskellige måder, man i dag og gennem historien har set på alderdom. Vi møder ældre mennesker, som fortæller om deres egne erfaringer med det at blive gammel og at blive set på på en ny måde – både af samfundet, af ens nærmeste og af en selv.Bogen blev oprindeligt skrevet som ph.d.-afhandling og beskæftiger sig både med begrebet gerontologi – læren om aldring, folklore og synet på ældre mennesker. Den udkom første gang i 1998.Anne Leonora Blaakilde (f. 1961) er en dansk forfatter, yogainstruktør og lektor ved RUC. Hun er ph.d. i etnologi og forsker særligt i aldring og humanistisk sundhedsforskning ved Tværfaglige Sundhedsstudier ved RUC. Hun står både bag udgivelser, der henvender sig til fagfolk, og bøger skrevet til lægmand.

  • by Bjarne Henrik Lundis
    48.99 kr.

    ”De ældre er ikke en antikvitet, der bare kan sættes til side, og som af og til hives frem af gemmerne, når de trænger til at blive pudset af. Ældre vil nemlig ikke mere kun tage til takke med en plads i ’tilfredshedens stol’ – som den pæne generation – og som nogle der konstant slås i hartkorn med sociale tilfælde – og nogle der bare skal hjælpes.”Før i tiden så mange pensionsalderen som sidste skridt før kirkegården. Det har ændret sig markant de sidste mange år, hvor ældre nu kan se frem til 10, 20 måske 30 gode år, efter de går på pension.Bjarne Henrik Lundis’ bog fortæller om de mange forskellige måder, hvorpå man kan tilbringe den tredje alder. Ældre er nemlig ikke bare én stor masse af mennesker med ens drømme og behov. Der er mange forskellige måder at være ældre på, lige fra dem der ønsker at leve i bofællesskab med andre ældre, til dem, der vil rejse jorden rundt.Bogen udkom første gang i 1996.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.

  • by Henning Kirk
    From 68.99 kr.

    Man kan ikke løbe fra sin alder, men hvis man passer godt på sin krop med motion, søvn, sex samt god og sund mad, kan man gøre rigtig meget for, at den bliver ved med at fungere hele livet. Det samme gælder hjernen, for man kan træne evnen til at lære nyt og til at huske.”Længst mulig i egen krop”, der udkom første gang i 1994, henvender sig til alle, der bliver ældre. Men især til dem, der gør sig tanker om, hvad det vil sige at blive ældre – og hvad man selv kan gøre for at udnytte alderens muligheder i et langt liv.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.

  • by Henning Kirk
    78.99 kr.

    Der er mange fordomme om det at blive ældre. Men hvor stammer de fra? Afhandlingen ”Da alderen blev en diagnose” er skrevet som led i forskningsprojektet ”Ældrebilledet i Sundhedsvæsenet”, der er støttet af Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd. Læge og ældreforsker Henning Kirk dykker ned i de negative holdninger og forventninger, der ofte præger ældreindsatsen på sundhedsområdet, og ser nærmere på 1800-tallets lægelitteratur for at finde ind til roden til det negative ældrebillede. Bogen udkom første gang i 1995.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.

  • by Timo Airaksinen
    73.99 kr.

    Millaista on nykyvanhuus?Vanhuus ei merkitse enää elämän ehtoopuolen alkamista vaan uutta alkua: eläkepäivät on mahdollista täyttää itse valituilla aktiviteeteilla eikä fyysinen kuntokaan välttämättä vaivaa nykyajan vanhusta. Miten ihmisen vanheneminen eroaa esimerkiksi kasvien vanhenemisesta? Entä arvostetaanko kulttuurissamme vanhuksia? Nykyajan vanhukselle ikä on vain numero, ja kun työnteon velvollisuudet lakkaavat, huvittelu alkaa.Etiikan ja yhteiskuntafilosofian professori Timo Airaksisen filosofinen teos luotaa monipuolisesti vanhenemiseen, eläkeikään ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä.Timo Airaksinen on Helsingin yliopiston käytännöllisen filosofian emeritusprofessori. Hänen erityisalaansa ovat etiikka sekä yhteiskuntafilosofia, joiden teemoista Airaksinen onkin kirjoittanut useita teoksia. Hän pohtii monimutkaisiakin asioita helposti ymmärrettävän kirjoitusasun voimin.

  • by Sky du Mont
    133.99 kr.

    Sky du Mont erzählt übers Älterwerden.Dabei geht es um die schönen Seiten des Alters und die Zumutungen ebenso wie um die Kunst, würdevoll und heiter durch die letzte Lebensphase zu gehen. Nach mehreren Romanen mit fiktivem Alter Ego ist dieses autobiografische Hörbuch das bislang persönlichste Werk des Autors. Es ist nicht nur für die Älteren gedacht, sondern auch für die jetzt noch Jungen, die oft gar nicht wissen, wieviel pralles Leben noch auf sie zukommt, wenn sie das „Altern" annehmen, wie großartig ihre Großeltern sind, wie wertvoll Wissen und Erfahrung der Alten auch für sie sein können. Vor allem aber möchte der Du Mont in dieser Autorenlesung einen heiteren Spaziergang durch die späten Jahre unternehmen und allen zurufen: „Freunde, es ist (ziemlich) gut, wie es ist. Und es wird noch besser, weil wir das Beste daraus machen!"Sky du Mont wurde 1947 in Buenos Aires geboren und wuchs in München, der Schweiz und London auf. Als Schauspieler ist er in zahllosen nationalen und internationalen Kino- und TV-Filmen zu sehen, wie in Stanley Kubricks „Eyes Wide Shut" und „Der Schuh des Manitu". Er hat mehrere Drehbücher und Romane verfasst. „Ungeschönt" ist sein bisher persönlichstes Werk.

  • by Sven Erik Henningsen
    79.00 kr.

    Denne bog er en brugsbog. Den handler om overgangen fra arbejdsliv til pension.Hvis du står for at skulle gå på pension, har du sikkert gjort dig nogle tanker om, hvilke forandringer det vil medføre for dit fremtidige liv? Den største forandring er naturligvis, at du ikke mere skal gå på arbejde. Det kan være en lettelse, men det kan også være et tab. Det afhænger af, hvordan du har været knyttet til dit arbejde, de opgaver du har løst og den arbejdsplads og de kolleger, du har tilbragt mange timer af dit liv sammen med.Men i forbindelse med pensionering sker der oftest en lang række andre ting.Herom handler Sven Erik Henningsens bog. Forfatteren gik selv på pension som 63-årig og kvittede et spændende og afvekslende liv som underviser på seminarium og senere professionsskole og faldt – ret naturligt – ned i et tomrum. Det var det, der fik ham til at skrive bogen.Hvert kapitel behandler de typiske forandringer, der finder sted ved overgangen. Ligesom relevante forskningsresultater og undersøgelser refereres. For at give forandringerne "kød og blod" refereres en række pensionsfortællinger, der alle viser, hvilke forandringer de enkelte fortællere har oplevet ved deres pension.Sven Erik Henningsen er fra 1948, født i Sønderjylland. Har læst nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet. I størstedelen af sit arbejdsliv var han lektor på Ribe Seminarium, og efter en hårdhændet centralisering, der nedlagde hans arbejdsplads i Ribe, fortsatte han sit arbejde som underviser – og forsker – i Esbjerg, i universitetsregi. Henningsen bor i Ribe med sin kone, Inge.

  • by Tage Voss
    69.00 kr.

    Forfatter og samfundsdebattør Tage Voss diskuterer med sin baggrund som praktiserende læge aldring set i et samfundsmæssigt perspektiv. Aldring er en naturlig del af livet, der kommer til udtryk både fysisk, psykisk og i vores sociale vilkår, og selvom det er ikke er noget, man skal være bange for, så er det vigtigt at diskutere.

  • by Lone Holm
    99.95 kr.

    De 5 på Lotte – Livsbekræftende fortællinger fra plejehjemmet Lotte er en hjertevarm og livsglad fortælling om fem ældre mennesker i alderen 74 til 101 år. I en skøn blanding af lige dele hverdagsliv og livshistorie fortæller de om livet på godt og ondt. Og om det der venter. Måske lige om lidt. Døden. Men også om barndommen, glæden ved at rejse, familien og kærligheden til livet.Vi følger dem i de store fortællinger gennem livet blandt andet på cykeltur ned gennem Europa i 1930’erne, om hverdagslivet under Anden Verdenskrig, om kærligheden til den eneste ene, men også i de små fortællinger fra hverdagslivet på plejehjemmet Lotte, hvor de alle fem har valgt at bo på deres gamle dage.