Psychology of ageing
-
78.99 kr. I ”Ordene mellem os” undersøger etnolog Anne Leonora Blaakilde de mange forskellige måder, man i dag og gennem historien har set på alderdom. Vi møder ældre mennesker, som fortæller om deres egne erfaringer med det at blive gammel og at blive set på på en ny måde – både af samfundet, af ens nærmeste og af en selv.Bogen blev oprindeligt skrevet som ph.d.-afhandling og beskæftiger sig både med begrebet gerontologi – læren om aldring, folklore og synet på ældre mennesker. Den udkom første gang i 1998.Anne Leonora Blaakilde (f. 1961) er en dansk forfatter, yogainstruktør og lektor ved RUC. Hun er ph.d. i etnologi og forsker særligt i aldring og humanistisk sundhedsforskning ved Tværfaglige Sundhedsstudier ved RUC. Hun står både bag udgivelser, der henvender sig til fagfolk, og bøger skrevet til lægmand.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
From 68.99 kr. Man kan ikke løbe fra sin alder, men hvis man passer godt på sin krop med motion, søvn, sex samt god og sund mad, kan man gøre rigtig meget for, at den bliver ved med at fungere hele livet. Det samme gælder hjernen, for man kan træne evnen til at lære nyt og til at huske.”Længst mulig i egen krop”, der udkom første gang i 1994, henvender sig til alle, der bliver ældre. Men især til dem, der gør sig tanker om, hvad det vil sige at blive ældre – og hvad man selv kan gøre for at udnytte alderens muligheder i et langt liv.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.
-
From 78.99 kr. Står du på tærsklen til livet som senior? Læge og ældreforsker Henning Kirk giver i ”Snart senior” en række praktiske anvisninger til, hvordan man holder sig i gang fysisk, psykisk og socialt og får mest muligt ud af de mange gode leveår, de fleste kan se frem til – også efter at have forladt arbejdsmarkedet. Du kan blandt andet læse om kroppens aldring, nattesøvn og døgnrytme, forslag til aktiviteter, livet med børnebørn, bolig og brug af internettet. Bogen udkom første gang i 1998.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.
-
78.99 kr. Der er mange fordomme om det at blive ældre. Men hvor stammer de fra? Afhandlingen ”Da alderen blev en diagnose” er skrevet som led i forskningsprojektet ”Ældrebilledet i Sundhedsvæsenet”, der er støttet af Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd. Læge og ældreforsker Henning Kirk dykker ned i de negative holdninger og forventninger, der ofte præger ældreindsatsen på sundhedsområdet, og ser nærmere på 1800-tallets lægelitteratur for at finde ind til roden til det negative ældrebillede. Bogen udkom første gang i 1995.Henning Kirk (f. 1947) er dr.med., forfatter, konsulent og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
78.99 kr. ”Da vi ikke ved præcis, hvornår man er gammel, ved vi ikke præcis, hvem der er gamle, og derfor er det naturligvis svært at vide, hvad og hvordan det er at være gammel. Der er mange forskellige muligheder og måder at blive gammel på, og der er også mange forskellige fortællinger om det at være gammel.””Den store fortælling om alderdommen” handler ikke om selve alderdommen, men om vores syn på den og vores fælles fortælling om den. I bogen undersøges blandt andet, hvordan man definerer alderdommen, og hvordan man har set på de gamle gennem historien. Anne Leonora Blaakilde undersøger desuden, hvor frygten for alderdommen kommer fra, og hvilken stigmatisering de mennesker, vi anser for ældre, udsættes for.”Den store fortælling om alderdommen” udkom første gang i 1999.Anne Leonora Blaakilde (f. 1961) er en dansk forfatter, yogainstruktør og lektor ved RUC. Hun er ph.d. i etnologi og forsker særligt i aldring og humanistisk sundhedsforskning ved Tværfaglige Sundhedsstudier ved RUC. Hun står både bag udgivelser, der henvender sig til fagfolk, og bøger skrevet til lægmand.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
79.00 kr. Vor tids pensionister har fået en hel generation foræret - tyve år, hvor kroppens motor kører lydefrit - og DE blev den første generation, der ikke bare fortsatte forældrenes liv, men fik uddannelse og selvværd. Rigtig mange seniorer stortrives med de nye muligheder, men alt for mange kører fast i seniorlivets mangel på struktur. At det, der tidligere var fritid, skal nu pludselig fylde et døgn ud. En seminarielærer fortæller i bogen, at de første måneder var fantastiske, føltes som en regulær forelskelse, men så faldt han ned i et dybt hul, hvor han blev i flere år. Det var ikke bare tab af identitet og intellektuel sparring med kollegaer, en dag bemærkede han i spejlet, at han så gammel ud, og det var kommet snigende, uden at han bemærkede det. NU tog han sig sammen, og alle kan bruge den nemme løsningsmodel.Hanne Faldborgs bog er skabt som en regulær værktøjskasse. Inspiration og nye vinkler til de velfungerende seniorer, nemme værktøjer og løsninger til de ensomme og triste. Det bærende fundament i bogen er forskere og fagfolk, men også kendte seniorer som Stine Bosse, Asger Aamund, Herbert Pundik og stressekspert Bo Netterstrøm. Og der er dybe snakke om seniorliv med Ghita Nørby, Eddie Skoller og rigtig mange danske seniorer. Bogen er udkommet i 2022.Hanne Faldborg er forfatter, coach og foredragsholder. Hun er landmandsdatter fra Vestjylland, men har også en lang karriere bag sig i erhvervslivet. Begge dele kommer til udtryk i hendes bøger, som spænder over genrerne biografi, roman og samfundsværker.
-
99.00 kr. Danmark er ikke ubetinget noget godt sted at blive gammel. Og det skyldes ikke kun, at velfærdsstaten er blevet rusten. Årsagen er snarere en manglende forståelse af livets formål.At blive gammel handler om indsigt og om at forstå. Det er en psykologisk, men også spirituel udfordring, som er af stor betydning for, om vi bliver lykkelige. Dét hævder Anselm Grün, der i bogen giver anvisninger på, hvordan man kan blive gammel på en sådan måde, at man slutter fred med sig selv og omverdenen.Dermed retter Anselm Grün et stilfærdigt, men skarpt angreb mod tidens ungdomshysteri, og samtidig guider han læseren igennem den spændende, udfordrende og smertelige proces, det er at komme op i årene. Men der er lys for enden af tunnelen: Den blå himmel ser man lettest gennem nøgne grene."Kunsten at blive ældre i ro og mag" handler om at forstå, at livet er en modningsproces. Anselm Grüns bog er en håndsrækning til enhver, der gerne vil blive ældre med værdighed.Anselm Grün er dr.theol. og leder af klostret Münsterschwarzach. Han er født i januar 1945. Hans bøger om spiritualitet og livskunst sælges over hele verden i millionoplag. Enkelte af hans bøger er udkommet på dansk.
- Audiobook
- 99.00 kr.
-
59.99 kr. ‘Life Harvest’ is a collection of thoughts and reflections from the pen of Ann Henning Jocelyn. Containing both poetry and prose, ‘Life Harvest’ offers the reader a gentle and benevolent exploration of the various stages of life. Henning’s observations are funny, poignant, inspiring, and rooted in love. This book would make a superb gift for anyone who needs a little literary sunshine in their life.Ann Henning Jocelyn (born 1948) is a Swedish poet and playwright. Born in Gothenburg, she wrote her first story at the age of five and has been writing ever since. After the death of her grandparents, Henning’s mother relocated the family to Molndal. Henning found school life difficult there and was subject to bullying, as the result of her love of literature. However, she managed to write plays that entertained her classmates and the bullying subsided. After studying at Gothenburg University, Henning moved to London to work at the Open Space Theatre. In 1983, she moved again, this time to Ireland, which is where she now lives.
- Ebook
- 59.99 kr.
-
111.99 kr. El cerebro es una máquina muy poderosa y dinámica. Nunca deja de modificarse y adaptarse al contexto medioambiental. Lo necesitamos para casi todo lo que somos y seremos y, si empieza a fallar, las secuelas inmediatas harán que nuestra calidad de vida se resienta. ¿Sabes qué alimentos son los necesarios durante los primeros años de vida y posteriormente para mejorar tu capacidad intelectual, creativa, la calidad del sueño, el humor, la memoria, la concentración y un largo etcétera de funciones que dependen del cerebro? ¿Qué actividades contribuyen a potenciar las capacidades mentales y el equilibrio emocional? ¿Quieres disponer de programas específicos para estar al máximo de tu capacidad intelectual, con plena efervescencia creativa, para desintoxicar el cerebro, mejorar tu estado anímico decaído o prevenir que tu cerebro envejezca? Si estas preguntas suscitan tu interés, tienes en tus manos el libro apropiado. Su lectura te aportará lo que necesitas aprender, hacer y comer para tener una cabeza sana y una mente maravillosa.Raquel Marín es neurocientífica y catedrática de Fisiología. Se doctoró en Biomedicina en la Universidad Laval de Quebec y ha dedicado su vida a la investigación científica, en particular a las enfermedades del cerebro en el envejecimiento y a los nutrientes para la salud cerebral. Tiene una amplia bibliografía científica y también ha consagrado parte de su actividad a la divulgación de la salud cerebral. Es autora de 127 publicaciones científicas internacionales y ha sido ponente invitada en más de cuarenta congresos internacionales. Ha impartido cientos de conferencias divulgativas en centros académicos, museos, centros de salud y de enseñanza. Ha recibido el Premio a la Mujer Investigadora en Biomedicina en la Universidad Laval (Canadá), el Premio de Investigación Agustín de Bethencourt de la Fundación CajaCanarias, la Medalla Europea al Trabajo de Economía y Competitividad, y la Medalla de Honor del Instituto de Ciencias Forenses de Barcelona. Además es la directora de la oficina de transferencia de la investigación en la Universidad de la Laguna (Tenerife). En su página web www.raquelmarin.net escribe un blog de divulgación sobre el cerebro y la nutrición, en el que aporta recetas neurosaludables. Es autora de Dale vida a tu cerebro y de Pon en forma tu cerebro.
- Audiobook
- 111.99 kr.
-
49.00 kr. Walter Schwartz, der var far til skuespiller og teaterchef Malene Schwartz, giver i "Malene" en skildring af sin datter, fra hun er spædbarn, til hun begynder i skole. Bogen beskriver det lille barns udvikling og sætter ord på nogle af livets store spørgsmål og små finurligheder.Walter Erwin Otto Schwartz (1889-1958) var en dansk maler og kunstkritiker. Han tog uddannelse ved Det tekniske Selskabs Skole og kom, blandt andet sammen med Mads Peter Mosbjerg, til at repræsentere den yngre generation af skagensmalerne. I 1928 opgav han maleriet og livet i Skagen og blev ansat ved Politiken, hvor han fra 1943 fik titel af kunstkritiker. Walter Schwartz er far til skuespiller og teaterchef Malene Schwartz.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
79.00 kr. Denne bog er en brugsbog. Den handler om overgangen fra arbejdsliv til pension.Hvis du står for at skulle gå på pension, har du sikkert gjort dig nogle tanker om, hvilke forandringer det vil medføre for dit fremtidige liv? Den største forandring er naturligvis, at du ikke mere skal gå på arbejde. Det kan være en lettelse, men det kan også være et tab. Det afhænger af, hvordan du har været knyttet til dit arbejde, de opgaver du har løst og den arbejdsplads og de kolleger, du har tilbragt mange timer af dit liv sammen med.Men i forbindelse med pensionering sker der oftest en lang række andre ting.Herom handler Sven Erik Henningsens bog. Forfatteren gik selv på pension som 63-årig og kvittede et spændende og afvekslende liv som underviser på seminarium og senere professionsskole og faldt – ret naturligt – ned i et tomrum. Det var det, der fik ham til at skrive bogen.Hvert kapitel behandler de typiske forandringer, der finder sted ved overgangen. Ligesom relevante forskningsresultater og undersøgelser refereres. For at give forandringerne "kød og blod" refereres en række pensionsfortællinger, der alle viser, hvilke forandringer de enkelte fortællere har oplevet ved deres pension.Sven Erik Henningsen er fra 1948, født i Sønderjylland. Har læst nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet. I størstedelen af sit arbejdsliv var han lektor på Ribe Seminarium, og efter en hårdhændet centralisering, der nedlagde hans arbejdsplads i Ribe, fortsatte han sit arbejde som underviser – og forsker – i Esbjerg, i universitetsregi. Henningsen bor i Ribe med sin kone, Inge.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
From 69.00 kr. Hvis du synes, det er svært at blive gammel, så er bogen her måske noget for dig. Levemanden Erik Olaf-Hansen giver dig en optimistindsprøjtning. For som ældre og pensionist har du faktisk masser af muligheder for at skabe en sjov og dejlig tilværelse. Det er bare et spørgsmål om at få øjnene op for alderdommens positive og berigende aspekter. "Drivkraften er livslyst. Livslysten fremmes, når man har noget at tage sig til. Det hjælper ikke at sukke og klage, når medicinen er foretagsomhed." – Morgenavisen Jyllands Posten"Det er også en fornøjelse at blive ældre. Man skal blot forberede sig i god tid. Finde ud af, hvad der er sjovt her i livet. Glade mennesker lever længere." – Politiken"Erik Olaf-Hansen blev ikke knækbrøds-narkoman, derfor oplevede han livets goder og kan fastslå: Godt at jeg ikke blev forfalden til at tælle kalorier og genstande. Den sundeste kost er nemlig ikke at lade sig fodre med bekymringer!" – VenstrepressenErik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par ungdomsromaner.
-
69.00 kr. Det er ikke kun kvinder, der må kæmpe med overgangsalderen efter de 50. Mænd skal også ofte igennem en vanskelig periode midt i livet, hvor de plages af træthed, usikkerhed, irritation og ændret adfærd. Hvad er grunden? Og skal forklaringen søges i det biologiske eller det psykologiske? I "Mandens vanskelige alder" ser Erik Olaf-Hansen nærmere på de årsager, der kan ligge til grund for de perioder med dårligt humør og adfærdsændringer, som mange mænd oplever midtvejs i livet.Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par romaner.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
From 69.00 kr. "Når den tid kommer, hvor man skal trække sig tilbage fra det daglige arbejde, tænker mange: Hvad nu? Hvad skal tiden gå med? Hvordan skal vi klare de sygdomme, der måske rammer os? Hvad hvis den ene af os falder fra? Hvordan med økonomien? Der kan være mange bekymringer.Glem det. Der er også mange, der ser frem til alle de aktiviteter, de nu kan tage op. Man hører gang på gang pensionister sige: "Dette er de bedste år i mit liv."Levemanden Erik Olaf-Hansen fortæller her om alle de lyse sider ved pensionisttilværelsen og om, hvordan man kan gøre op med de vanskeligheder, der måske opstår. Samvær med andre, god mad og et par glas vin dagligt forskønner og forlænger tilværelsen i ældreårene, foreslår han.Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i mange bøger, der gennemgående handler om livsglæde. Erik Olaf-Hansen er desuden forfatter til et par ungdomsromaner.
-
From 69.00 kr. Erik Olaf-Hansens bog "Livet er jo dejligt" er en hyldest til de skønne, modne kvinder i hans liv. Han hylder især disse kvinders evne til at være omsorgsfulde, pleje venskaber og skabe og sprede skønhed og glæde i tilværelsen. Men han driller også kvinderne for deres tendens til at opdrage og irettesætte mænd. Erik Olaf-Hansen (1914-2004) er bedst kendt som Politikens mangeårige vinskribent. Han kastede sig straks efter studentereksamen over journalistikken og blev i 1945 ansat ved Politiken, hvor han skrev om sundhed og sygdom. Da hans artikler om alt det, man kan dø af – som selvfølgelig var skrevet i bedste mening – gjorde mange læsere ængstelige, blev han rådet til i stedet at skrive om vin. Det blev begyndelsen på en livslang interesse, som har resulteret i omkring et halvt hundrede bøger om blandt andet vin og livsglæde. Erik Olaf-Hansen er derudover forfatter til et par ungdomsromaner.
-
69.00 kr. Forfatter og samfundsdebattør Tage Voss diskuterer med sin baggrund som praktiserende læge aldring set i et samfundsmæssigt perspektiv. Aldring er en naturlig del af livet, der kommer til udtryk både fysisk, psykisk og i vores sociale vilkår, og selvom det er ikke er noget, man skal være bange for, så er det vigtigt at diskutere.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
From 129.00 kr. Rosa gemmer på en æske fuld af stjålne piller. Storcharmøren Einars tricks preller af på de smukke kvinder – eller gør de? Et ægtepar forsøger at forberede sig på det, ingen af dem kan lide at sige højt: at en af dem snart bliver nødt til at fortsætte alene. Hvordan føles det, når kroppen er slidt op, demensen presser på, men sanser og drifter stadig er intakte? Og hvad stiller man op som pårørende til et menneske, der mistrives på plejehjemmet, men ikke har kræfter til at tage kampen op mod personalet?Det værste til sidst er noveller fra livets sidste fase. Umenneskelige fortællinger med menneskene i fokus. Et stille råb om hjælp, inden tiden rinder ud.Anne Hjælmsø (f. 1949) er en dansk forfatter og foredragdsholder, der ligeledes har en baggrund som blandt andet bioanalytiker og erhvervsøkonom og certificeret yachtskipper. Anne Hjælmsøs forfatterskab består af romaner, noveller, essays og digte samt kronikker og indlæg i tidsskrifter og antologier. Temaerne spænder vidt, men kredser ofte om de eksistentielle vilkår, der klæber sig til dét at være et menneske.
-
68.99 kr. Den 82-årige dommer Niels Fabrian står over for sit livs sidste nat. Hans liv har været langt og tilfredsstillende, men der er alligevel – her på den sidste nat – nogle ting, han bliver nødt til at se i øjnene. "Den sidste nattevagt" er en roman, der hylder livet og dets brogede blanding af sorger og glæder. Men Erichsen behandler ikke kun døden som den uundgåelige, triste afslutning på livet, men også som et tematisk kontrapunkt til den frygt, der kan lamme os så meget, at vi ikke formår at glædes over at være i live. Denne bog handler om at finde en form for fred med det liv, vi har levet; om at anerkende også de fejl, vi har begået, og at være i stand til at stå til ansvar for dem – især de fejl, vi ikke kan ændre på. Det er en historie om, hvordan vi håndterer slutningen af vores liv uden fortvivlelse – om at stå over for døden, ikke med frygt, men med rolig taknemmelighed for et liv godt levet.Erich Anton Erichsen (f. 1870 – d. 1941). Sagfører, forfatter og oversætter af Arthur Conan Doyles bøger om Sherlock Holmes. Debuterede i 1901 med Der er et yndigt land, en skildring af Esbjerg fra dets oprindelse til århundrede skiftet. Populariteten steg med bøger som Lykkelige mennesker – En historie om ungdom og kærlighed, og det endelige gennembrud kom med Den tavse dansker (1916), om en dansksindet slesviganer der var soldat i den tyske hær i Første Verdenskrig. Romanen nåede at blive trykt i 27 oplag.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
69.00 kr. Mange har været igennem det før dig og det er svært at undgå: En dag bliver du gammel, og det behøver faktisk slet ikke være så slemt endda. "Kunsten at blive gammel" viser dig vejen til en god alderdom. "Kunsten at blive gammel" er skrevet af Wilhelm Schmid, som har fokus på sindighed. Med 10 enkle trin lærer han sin læser, hvordan man bliver gammel med ro, eftertænksomhed og nydelse og finder frem til det gode liv. Nyd at blive gammel - tag dig tiden til sindigheden.ANMELDERNE SKREV"’Kunsten at blive gammel’ er en lille klog bog"- Information"Han er en behagelig og belæst rejsefører på denne sørgmuntre tur gennem livet og henvender sig til folk i alle aldre (...) Stærkest og mest overbevisende er han i sine samfundsdiagnostiske udtalelser, når han for eksempel sandsynliggør, hvordan vores eksistentielle ensomhed bliver større, ikke mindst når vi bliver ældre, og dermed forårsager mere melankoli, jo mere jegfikseret og autonomt vores samfund bliver."- Kristeligt Dagblad"[bogen] får sat klare ord på de mange tab, der uvægerligt følger med en høj alder - og tillige usentimentalt anviser veje til at forlige sig med denne sidste livsfase."- Jyllands-Posten
- Audiobook
- 69.00 kr.