Macroeconomics
-
68.99 kr. ”De seneste års begivenheder har vist, at der eksisterer en gensidig afhængighed mellem udviklingslandene og industrilandene. Tidligere tiders tilbøjelighed til at betragte de fattige landes problemer som noget, der i bund og grund kun berørte os i de rige lande som et moralsk problem, er således nu afløst af en voksende erkendelse af den gensidige samhørighed. Derfor bør debatten om en ny økonomisk verdensorden tages alvorligt.”Efter oliekrisen i starten af 1970’erne blev det tydeligt, at de vestlige lande var mere afhængige af landene i Mellemøsten og de tidligere kolonier, end de fleste havde troet. Det stod klart for mange, at der var brug for en ny økonomisk verdensorden, men spørgsmålet var, hvordan den skulle udformes, og hvordan den skulle se ud.Torben Kitajs bog fra 1978 fortæller om den økonomiske verdensorden, som den dengang så ud, og hvordan man kunne forbedre den for at skabe en mere bæredygtig økonomi for alle verdens lande. Bogen er skrevet til brug i samfundsfag på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle, der interesserer sig for økonomi og international politik i det tyvende århundrede.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
49.00 kr. Da fire borgerlige partier, firkløveret, i 1982 overtog roret efter den socialdemokratiske regering, lagde de stærkt ud med en plan til genopretning af dansk økonomi. Det var de fire regeringspartiers mål, at underskuddet på betalingsbalancen skulle være borte i 1988, og at arbejdsløsheden skulle være nedbragt betydeligt.Fire år senere – i 1986 – kunne regeringen notere, at underskuddet på statsbudgettet var forsvundet, at inflationen næsten var bragt til ophør, og at arbejdsløsheden var faldet. Medaljen havde dog en bagside: Danmarks konkurrenceevne fik ikke den nødvendige fremgang, og Danmark havde fortsat en af de mindste industrisektorer i OECD i forhold til befolkningens størrelse. I 1988 kunne regeringen konstatere, at betalingsbalancen ikke var genoprettet.I "Dansk industri – fortid eller fremtid?" ser Lars Søndergård nærmere på den danske industristruktur og undersøger forskellige forklaringer på den svigtende konkurrenceevne. Bogen udkom første gang i 1989.Lars Søndergård er lektor i samfundsfag og forfatter til en lang række undervisningsmaterialer om blandt andet international politik, handel, industri, miljø og energi. Han har tidligere arbejdet for blandt andet Dansk Industri og deltaget i en række Danida-projekter i Afrika og Asien.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
39.00 kr. Er fiskeæg dyre? Hvad koster verdens dyreste telefon? Og hvor kan du spise for 12.000 kroner?Alt det – og meget mere – kan du blive klogere på her.Du finder også ud af, hvorfor ædelsten koster mange penge, og hvorfor en guitar kan være meget dyr.Og så kan du prøve at gætte prisen på dyr. Hvad mon en vandrende pind koster?
- Audiobook
- 39.00 kr.
-
78.99 kr. Ville du også ønske, at du havde mere tid til det, du sætter allermest pris på? Og kunne du tænke dig at komme i gang med at spare op og investere for på sigt at blive økonomisk uafhængig? Måske for at kunne gå på nedsat tid, tage orlov, lave frivilligt arbejde eller rejse?”Frihed, FIRE og familieliv” handler om, hvordan en familie på fire har ændret deres liv i rejsen mod økonomisk uafhængighed og skabt mere tid til det, som er vigtigst i deres liv.Bogen giver dig indblik i, hvordan man kan hverdagsoptimere på opgaver i hjemmet ved bl.a. at indføre enkle systemer, lægge madplaner, foodpreppe, fordele opgaverne og leve et mere minimalistisk liv. Du får også en guide til at lægge et budget og inspiration til, hvad du kan spare på, og hvordan du kommer i gang med at investere dine penge.I tillæg indgår interviews med kvinder, som alle har valgt at gå efter økonomisk uafhængighed. De fortæller om deres økonomiske rejse, deres mål og investeringsstrategier.Emilie Ekelund Mørck er cand.merc. i markedsføring og ledelse og har de seneste ni år arbejdet i reklamebranchen og dagligvarebranchen. Emilie bor i København med sin mand og deres to børn. For fire år siden blev familien optaget af, hvordan de kan få mere tid og økonomisk frihed. Emilies personlige økonomiske rejse er gået fra at have en begrænset interesse for sin privatøkonomi til i dag at drive familiens rejse mod økonomisk uafhængighed, bl.a. via økonomiske målsætninger, budgetstyring og investering i aktier.
- Audiobook
- 78.99 kr.
-
78.99 kr. Hvad er penge, hvor kommer de fra, og hvorfor har vi dem? Tre spørgsmål, som besvares gennem en fortælling om magthavere, guldgravere og de tidligste stammefolk. Med afsæt i menneskelig natur fortælles den glemte historie om penge og samfundets økonomiske sammenhænge.I ”Den lille guide til penge, krak og bobler” fortæller økonom Martin Mygind om markedets dynamikker og forklarer, hvorfor politikernes forsøg på at skabe vækst ved hjælpe af en øget pengemængde i stedet medfører negativ velstandsforening, et boligmarked i ubalance, risikabel finansiel adfærd og finansielle bobler. Med logiske argumenter og historisk kontekst gøres et ellers komplekst emne forståeligt for alle.Martin Mygind har mange års erfaring inden for finans- og tech-sektoren. Han befandt sig selv i orkanens øje, da finanskrisen ramte og tog den bank, han begyndte sin karriere i, med i faldet. Dette blev startskuddet på en dyb passion for økonomisk filosofi, som han i dag er aktiv formidler af som kronikør i Jyllands-Posten og i sit eget blogunivers. Ud over Danmark har han boet i Sydafrika og Malaysia, hvor han har arbejdet sammen med mennesker fra alle fire verdenshjørner. Martin er kandidat i finansiering og regnskab fra CBS, og inden han sprang ud som forfatter, var han ansvarlig for Euroinvestor.dk – Danmarks største investorsite.
- Audiobook
- 78.99 kr.
-
43.99 kr. Har du alltid velat bli rik? Det är klart att du har. Känner du att du inte är värd att bli rik? Det kanske inte ens är moraliskt försvarbart att vara rik? De tankarna borde du släppa direkt. Ett bättre sätt att se på pengar är som glädje. De skapar möjligheter. Alla som inte är ekonomiskt oberoende är medvetna om pengars värde. De dikterar vardagen. Med hjälp av boken "Tänk dig rik och bli rik!" får du hjälp att omvärdera synen på pengar och – på köpet – en mer vägvinnande inställning till vardagslivet.Birgitta Sandberg-Hultman är en svensk författare som bland annat är känd för sina böcker om Margita Berggren. Hon är även utbildad maskiningenjör.
- Ebook
- 43.99 kr.