European history: medieval period, middle ages

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Ole Fenger
    78.99 kr.

    I "Fred og ret i middelalderen" tager professor i retshistorie Ole Fenger os med tilbage til middelalderen og fortæller, hvad man dengang anså for retfærdighed og et ordentligt retssystem. I løbet af bogen inddrager han både flere historiske skildringer, men også mere grundlæggende problemstillinger om, hvorvidt vi i fællesskab bliver enige om retsprincipper, om de kommer fra konge eller kirke, eller om det er noget, der ligger naturligt indlejret i alle mennesker.Bogen udkom første gang i 1993.Ole Fenger (1931-2003) var dansk historiker og professor i retshistorie ved Aarhus Universitet. Han skrev en lang række bøger om retsvæsenet i Norden gennem de sidste mange hundrede år. Ole Fenger bidrog endvidere med bind 4 i ”Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie” og var desuden kendt for sin medvirken i tv-programmet ”Spørg Århus” i 1970’erne.

  • by Tue Gad
    38.99 kr.

    ”Er det da ikke en ulykke at være ensom? Det kan det være, hvem vil bestride det? Men der har været tider da ensomhed blev anset for et gode. Der var dem, som forlod byen og samfundet, fandt et øde sted og levede af kildevand og skovens frugter for at være ene med Gud, som man sagde.”Ud fra en række skønne kobberstik fortæller middelalderforsker Tue Gad om eneboere igennem historien. Han fortæller om de fromme mænd, der af egen fri vilje skabte sig et liv helt alene i ødemarken med kun Gud som følgesvend, og om det mismod, der kunne gribe selv den mest gudfrygtige, når han var alene længe nok.”Ensomhedens billede” udkom første gang i 1983.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • by Frederik Poulsen
    78.99 kr.

    ”Arkitektur og møbelkunst hører fra tidernes morgen sammen. I den ældre stenalder, da menneskene boede i huler, måtte en bunke kvas eller en stabel huder være fyldestgørende som siddeplads og natteleje, og de få værdisager – smykker og våben – bar man hos sig og havde derfor ingen brug for skabe og skuffer. Da menneskeheden i den yngre stenalder gik over til at bo i hytter, begynder de første svage antydninger af møblement at vise sig.”Møbelkunsten varierer utroligt meget på tværs af kontinenter og tidsaldre, og dog har behovet for møbler i en eller anden form altid været til stede. Klassisk arkæolog Frederik Poulsen gennemgår i bogen her møbelkunstens historie fra det gamle Ægypten og Kina flere tusind år før vor tidsregning til middelalderen og renæssancens kunst i Europa og barokkens legesyge eksperimenter med møbelkunst. Bogen udkom første gang i 1922.Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkæolog, der i en lang årrække var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkæologi og sine utallige videnskabelige værker. Også hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortællinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet Grækenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnåede mange udmærkelser i både Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og æresdoktor ved universitetet i Bordeaux.

  • by Marisa Rey-Henningsen
    68.99 kr.

    Kvindernes andel i historien og i skabelsen af den civilisation, vi kender, er ofte blevet enten overset eller stærkt undervurderet af historikerne.”Den frugtsommelige abbedisse” fra 1983 handler om kvinder, magt og Maria-dyrkelse i middelalderen. Bogen består af tre dele: en introduktion til middelalderen, dernæst ni såkaldt ’utugtige’ middelalderlegender og til sidst et afsnit om kvinder og magt i middelalderen. Store dele af bogen er hovedsageligt baseret på spansk kildemateriale, og der redegøres for et kvindesyn, hvor kvinden dyrkes og beundres, hvilket gav hende mulighed for at få magt og indflydelse på lige fod med manden.Marisa Rey-Henningsen (f. 1936) er skønlitterær forfatter, oversætter og kvindesagsdebattør. Hun er født i Spanien, men kom til Danmark som ung gæstestuderende og mødte i slutningen af 1950’erne Gustav Henningsen, som siden hen blev én af verdens mest indflydelsesrige forskere i hekseforfølgelser. De har begge gjort karriere som folkemindeforskere og har skiftevis boet i Danmark og Spanien.

  • by Grethe Jacobsen
    78.99 kr.

    ”Kun få håndværkere og kunder tænker til daglig over, at den tradition, der ligger bagved nutidens danske håndværk, går mange tusind år tilbage. Den er skabt, videreført og overgivet os af utallige generationer af håndværkere.”Den danske håndværker har spillet en stor rolle i skabelsen af bysamfund, udvikling af nye teknikker og forandringer i kulturen generelt. Grethe Jacobsen fortæller i "Håndværket kommer til København" om håndværkerfagenes udvikling i årene op til 1550. I bogen beskriver hun blandt andet forholdet mellem mestre, svende og lærlinge, kvinders rolle i håndværksfagene, laugenes dannelse i den sene middelalder og forholdet mellem danske og udenlandske håndværkere.Bogen udkom første gang i 1982.Grethe Jacobsen (f. 1945) er dr. phil. i historie og uddannet bibliotekar, senest ansat som seniorkonsulent ved Det Kongelige Bibliotek. Som universitetsstuderende i USA deltog Jacobsen i de første Berkshire-konferencer om kvindehistorie i 1970’erne, og her gik det op for hende, at der i historien har eksisteret en kønsblindhed, og at der i historieforskningen var en stor mangel på kvindelige perspektiver og erfaringer. Siden har hun udgivet en lang række afhandlinger og artikler om kvindehistorie og kvindelige perspektiver af rets- og socialhistorie. Med afhandlingen “Kvinder, køn og købstadslovgivning 1400-1600” fra 1995 blev hun dr. phil.

  • by Pil Dahlerup
    128.99 kr.

    Pil Dahlerup beskriver i to bind dansk litteratur fra middelalderen. Første bind handler om de mange forskellige religiøse genrer, der hver især gav udtryk for tidens religiøse kultur. Maria-viser og Maria-bønner blev sunget og bedt af enhver; Per Ræv Lille var en kendt Maria-digter. Munke og nonner sang oversatte Davids Salmer i deres daglige tidesang, i legender fortaltes om helgeners mirakelfyldte liv, i visioner og fiktive drømme gav digtere indsigt i Paradis, i religiøse folkeviser blev der sunget om mirakler i hverdagen, i kirkerne opførtes helgenspil, og præsterne prædikede om Bibelens budskaber til en befolkning, som ikke kunne læse. Samtidig kunne man se bibelske situationer og hverdagsliv på kalkmalerierne. Odense-præsten Hr. Michael skrev vers-fortællinger om skabelsen, om menneskelivet og om Jomfru Maries rosenkrans.Bogen udkom første gang i 1998 med mange farveillustrationer og efterfulgtes af et bind om verdslig litteratur i middelalderen. Denne udgave er uden illustrationer.Pil Dahlerup (f. 1939), dr.phil., litteraturhistoriker; 1969-2009 ansat ved Nordisk Filologi, Københavns Universitet, fra 1989 som docent. Leder af Georg Brandes Skolen samme sted 2002-2009, en international Ph.D. Skole for skandinavisk litteratur. Gæstelærer ved University of California, Berkeley 1987-1988. Anmelder ved Information 1970-1995. Modtager af Georg Brandes Prisen 1983, af ALT for Damernes Kvindepris 1984. Medlem af Statens Humanistiske Forskningsråd 1988-1993. Tildelt livsvarig kunstnerydelse af Statens Kunstfond (2010). Har bl.a. skrevet "Det moderne gennembruds kvinder" (1983, disputats), "Liv og lyst" (1987), "Dekonstruktion - 90'ernes litteraturteori" (1990), "Dansk litteratur. Middelalder" (1998), "Sanselig senmiddelalder" (2010), "Litterær reformation" (2016). Søster til Ulla Dahlerup og Drude Dahlerup.

  • by Pil Dahlerup
    98.99 kr.

    Pil Dahlerup beskriver i to bind dansk litteratur fra middelalderen. Andet bind handler om den verdslige litteratur. Centralt er det lange afsnit om Danmarks berømte folkeviser og om det særlige folkevisesprog. Mange af de i alt 539 viser er kendte endnu: "Elverskud", "Harpens kraft", "German Gladensvend", "Dronning Dagmars død", "Ebbe Skammelsøn", bl.a.Omkring 1200 skrev Saxo sin Danmarkskrønike på formfuldendt klassisk latin. Den er vores centrale kilde til gammelt nordisk sagnstof og en vigtig kilde til Danmarkshistorien fra kong Dan til Saxos samtid. I bind 2 om middelalderens verdslige litteratur fortæller Pil Dahlerup også om ridderromaner, fastelavnsspil, ordsprog, klagesange, kærlighedssange og om den særlige genre "Fugleparlament", hvor fuglene forsamles til rådslagning.Bogen udkom første gang i 1998. Første bind handler om den religiøse litteratur i dansk middelalder. Den oprindelige udgave var illustreret, men denne udgave er uden illustrationer.Pil Dahlerup (f. 1939), dr.phil., litteraturhistoriker; 1969-2009 ansat ved Nordisk Filologi, Københavns Universitet, fra 1989 som docent. Leder af Georg Brandes Skolen samme sted 2002-2009, en international Ph.D. Skole for skandinavisk litteratur. Gæstelærer ved University of California, Berkeley 1987-1988. Anmelder ved Information 1970-1995. Modtager af Georg Brandes Prisen 1983, af ALT for Damernes Kvindepris 1984. Medlem af Statens Humanistiske Forskningsråd 1988-1993. Tildelt livsvarig kunstnerydelse af Statens Kunstfond (2010). Har bl.a. skrevet "Det moderne gennembruds kvinder" (1983, disputats), "Liv og lyst" (1987), "Dekonstruktion - 90'ernes litteraturteori" (1990), "Dansk litteratur. Middelalder" (1998), "Sanselig senmiddelalder" (2010), "Litterær reformation" (2016). Søster til Ulla Dahlerup og Drude Dahlerup.

  • by Anders Lundt Hansen
    69.00 kr.

    I den tidlige middelalder kæmpede en brødreflok om magten i Danmark. Brødrene var alle efterkommere af Ulf Jarl, der også var kendt som Ulven fra Skåne. Ulveslægten var stærk, og kongen havde fået mange børn. Hvem af dem ender med at arve kronen? Bliver det den stærke Erik? Knud, der drømmer om at erobre England? Svend, der vil på korstog til Jerusalem? Eller en af de mange andre?"Ulveslægten", der både præsenterer læseren for fortidens legender og for historisk fakta, henvender sig til historieinteresserede børn i alderen ni til tretten år.Anders Lundt Hansen (f. 1973) er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet, holder foredrag på Folkeuniversitetet og rundt omkring i landet, skriver for bl.a. Weekendavisen og medvirker i tv-udsendelser, senest serierne "Gåden om Danmarks første konge" og "Gåden om Odin" på DR2. Har tidligere udgivet "Sølv, blod og kongemagt – bag om vikingemyten" samt tegneserien "Runernes Verden" (s.m. Niels Roland og Lisbeth Imer) og børnebøgerne "Jellingmysteriet" og "Nordens hersker".

  • by William Norvin
    78.99 kr.

    ”Gennem middelalderen var alt videnskabeligt liv meget nøje knyttet til undervisningen; den gruppering af fag, man opstillede, de metoder, man anvendte i undervisningen, var bestemmende for alt videnskabeligt arbejde. Det var en arv fra den klassiske oldtid, da forskningen i de skiftende tiders højere skoler bestemtes af samvirken mellem lærere og disciple.”Professor i klassisk filologi William Norvin fortæller i anledning af Københavns Universitets 450 års jubilæum om universitetets lange og spændende historie. Bogen fortæller også om den tradition, Københavns Universitet er formet efter, om det intellektuelle miljø, der dominerede det i middelalderen, og om det samfund, universitetet voksede ud af.Bogen udkom første gang i 1929.William Norvin (1878-1940) var en dansk filolog og filosof, der i en lang årrække var professor i klassisk filologi ved Københavns Universitet. William Norvin skrev blandt andet bøger om græsk filosofihistorie og blev i 1934 medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by Ellen Jørgensen
    68.99 kr.

    Ellen Jørgensens beretning om Valdemar Atterdag er baseret på nogle af de allerældste kilder om den store konge. Meget af informationen er hentet fra gamle folkeviser, som gennem flere århundreder er blevet overleveret om Valdemar Atterdag og de mange spændende begivenheder under hans herredømme.Bogen udkom første gang i 1911.Ellen Sophie Rasmine Jørgensen (1877-1948) var en dansk historiker og bibliotekar, der fra 1915 til 1941 var bibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek, hvor hun endvidere var leder af Håndskriftsafdelingen. Ellen Jørgensen udgav flere bøger om dansk historie og bidrog med en lang række artikler til Historisk Tidsskrift.

  • by Jerzy Sawicki
    48.99 kr.

    Fascynująca wyprawa w głąb dziejów PolskiPorywająca opowieść o trojgu odkrywców, którzy podróżują po ziemi chełmińskiej w poszukiwaniu zapomnianych tajemnic zakonu krzyżackiego. Podróżując przez malownicze krajobrazy, odwiedzając miejsca osławione historią i te skrywające nieodkryte sekrety, bohaterowie prezentują czytelnikowi bogactwo polskiego dziedzictwa. Ale ta wyprawa to nie tylko lekcja historii. Kiedy natrafiają na ślad pewnej tajemnicy, podróż staje się pasjonującym śledztwem.Z każdą stroną, dzięki barwnym opisom i żywemu językowi autora, czujemy się jak uczestnicy tej przygody. „Śladami Krzyżaków" to nie tylko książka o przeszłości, to zachęta do odkrywania historii ukrytej tuż obok nas. Czy jesteś gotowy ruszyć w drogę?Jerzy Mirosław Sawicki – urodzony 4 maja 1950 roku inżynier i pisarz, profesor Politechniki Gdańskiej. Autor niemal 200 publikacji, w tym 13 książek i monografii. Jako pisarz debiutował powieścią „Skarb menonitów" (2003). Ponadto jest autorem „Laminatu" (2005), „Ostatniego szamesa" (2006), „Zagadkowego młyna" (2008), „Zaginionego posłańca" (2010) oraz „Śladami Krzyżaków" (2014). Jest członkiem Związku Literatów Polskich.

  • by Tue Gad
    79.00 kr.

    Nogle af de mest spændende legender, der er overleveret fra middelalderen, fortæller om helgener i både Jerusalem, Rom og helt oppe i Norden. Tue Gads bog fungerer som et opslagsværk over de vigtigste nordiske helgener og legendariske figurer, samt hvilke datoer der knytter sig til dem i Norden. Samtidig giver bogen en grundig indføring i vigtige aspekter af helgeners liv inden for kirken såvel som i gudstjenesten såsom relikvier, mirakler, kanonisering og legendeoverleveringen.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • by Tue Gad
    39.00 kr.

    Der er megen viden at finde om danmarkshistorien i de gamle skrifter, der findes rundt omkring i Skandinaviens ældste kirker, museer og kongelige biblioteker.Middelalderforsker og bibliotekar Tue Gad har lavet et optegnelse over vigtige kirkebøger, afskrifter, fragmenter af missaler og andre vigtige kirkelige skrifter. Ud for hvert afsnit er det anført om der er tale om en trykt eller en håndskrevet kilde."Liturgiske bøger fra Danmarks middelalder" udkom første gang i 1967.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • by El Fisgón Histórico
    58.99 kr.

    ¿Estás listo para viajar en el tiempo y adentrarte en la mágica pero peligrosa Edad Media? Este libro te llevará en una aventura emocionante para descubrir cómo sobrevivir en una época llena de peligros y misterios.Hace muchos años, en Europa y Medio Oriente, hubo una epóca llena de magia, donde los mitos y leyendas sobre criaturas como los dragones convivian con los caballeros y reyes que gobernaban las ciudades. A lo largo de este libro aprenderás todo lo que necesitas para sobrevivir a las plagas, a la guerra y a situaciones extremas de la época, así como las mejores técnicas que utilizaban los habitantes de la Edad Media para sobrevivir en un mundo hostil y fascinante.¡No te pierdas la oportunidad de convertirte en un superviviente medieval con este libro!"La guía de supervivencia de El Fisgón Histórico" es una serie donde el Fisgón Histórico nos presenta la historia de manera divertida y rápida.El Fisgón Histórico nos presenta la historia de manera divertida y rápida a través de sus textos ilustrados.Juan de Aragón (1986), mejor conocido bajo el pseudónimo de El Fisgón Histórico, es un autor español que se dedica a divulgar la historia de manera divertida. Títulado en Artes Plásticas y Diseño, pero con gran interés hacia la historia, Juan de Aragón ha publicado varias obras en sus proyectos de ilutraciones de sucesos historicos tanto en redes sociales como en formato de papel.Entre sus obras se distingue la serie "La guía de supervivencia de El Fisgón Histórico", donde nos cuenta sobre periodos desde la Prehistoria, hasta la Edad Media y la Antigua Roma.

  • by Karen Glente
    69.00 kr.

    Hvorfor er kvindernes bidrag til den kristne kultur blevet udeladt i historiebøgerne?Med udgangspunkt i begrebet androcentrisme (mandsorienteret dominans) undersøger Karen Glente i "Hellige kvinder" fra 1985 kvindernes placering i den kristne tradition. Fokus ligger på middelalderen, og en stor del af analysematerialet er skrifter fra nonner, herunder Marie af Oignes, Christina af St. Trond, Margareta af Ypres og Lutgard af Aywières.Bogen er en filologisk, tekstnær gennemgang af emnet, og den er relevant for alle med interesse i middelalderen, nonner, kristendom og feminisme.Karen Glente (f. 1936) er cand.mag. i klassisk og middelalderlig latin, religionshistorie og dansk, og lic.phil. i religionssociologi. Hun er forfatter til en række bøger, hvor et af de gennemgående temaer er køn.

  • by Brigitte Riebe
    111.99 kr.

    Ein episches Abenteuer in dunklen Zeiten: Der Historienroman "Die sieben Monde des Jakobus" von Bestsellerautorin Brigitte Riebe.Das streng calvinistische Genf des 16. Jahrhunderts ist kein sicherer Ort für eine Katholikin – und so steht die junge Clara Weingarten nach dem Tod ihres Mannes nicht nur mittellos da, sondern muss auch gegen immer heftigere Anfeindungen und bitteren Verrat kämpfen. Noch dazu gibt es in ihrer Familiengeschichte Geheimnisse, die sie nicht versteht; können ihr die Aufzeichnungen ihrer Vorfahrin dabei helfen, diese zu entschlüsseln? Auf Pilars Spuren wagt Clara darum die gefährliche Reise ins ferne Santiago de Compostela. Zu ihrer eigenen Überraschung schließt sie auf dem Jakobsweg unerwartete Freundschaften: zum Feuerschlucker Bruno, zur schönen Camille mit dem rätselhaften Brandzeichen ... und zu Luis Alvar, dem Sohn eines spanischen Eroberers. Doch sie alle verbindet weit mehr als das Ziel ihrer Pilgerreise – ein Rätsel aus der Vergangenheit, dass sie bald in tödliche Gefahr bringt!Brigitte Riebe, geboren 1953 in München, ist promovierte Historikerin und arbeitete viele Jahre als Verlagslektorin. 1990 entschloss sie sich schließlich, selbst Bücher zu schreiben, und veröffentlichte seitdem mehr als 50 historische Romane und Krimis, mit denen sie regelmäßig auf den Bestsellerlisten vertreten ist. Heute lebt Brigitte Riebe mit ihrem Mann in München.

  • by G/GESCHICHTE
    58.99 kr.

    »Es ist das große Turnier Himmel gegen Hölle«, singt ein Troubadour Mitte des 12. Jahrhunderts über die Kreuzzüge. Wer den Konflikt mit den Augen der Gegenwart betrachtet, wird Schwierigkeiten haben, das Phänomen der Templer zu verstehen. Männer aus der aristokratischen Oberschicht verzichten auf Privilegien, Frauen und Freuden, um ein asketisches Leben zu führen. Als Ritter und Mönch in einer Person verkörpert der Templer die beiden prägenden Ideale des Mittelalters. »Denn nicht ohne Grund trägt er das Schwert; er steht im Dienst Gottes«, schwärmt der heilige Bernhard von Clairvaux. Die Templer sind Elitekrieger, deren Mut und Disziplin Schlachten entscheiden. Die Mönche sind zugleich brillante Geschäftsleute. Ihre Güter im Abendland gleichen Musterbetrieben, und im Bankwesen setzen die Templer Maßstäbe. Da die Ritter und ihr Besitz einzig der Autorität des Papstes unterstellt sind, stehen sie dem Machtstreben Philipps IV. von Frankreich im Weg. Es wird der größte Schauprozess des Mittelalters. Zeugen werden gekauft und Geständnisse unter der Folter erpresst. Die Vorwürfe: Götzendienst und homosexuelle Praktiken. 1312 löst Philipps Marionettenpapst Clemens V. den Orden auf. Doch den Mythos kann der Papst nicht vernichten. Bis heute stellen sich Menschen in die Tradition der Templer – von harmlosen Schwärmern fürs Mittelalter bis hin zu esoterischen Brandstiftern.Die vielfältigen G/Geschichte Magazine entführen den Leser über alle Epochen hinweg von der Antike bis in die Neuzeit an die Schauplätze historischer Ereignisse. Lassen Sie sich mitnehmen auf die Raubzüge der Wikinger, in die Arena zum Gladiatorenkampf oder zu den großen Kriegsschauplätzen der Welt.

  • by Valdemar Vedel
    99.00 kr.

    "De er rå og plumpe – disse ’barones’ og ’milites’ – de slår ihjel med en robust munterhed, er som griske gribbe efter gods og kvæg, som gale tyre efter kvinder. Som til lov og ret, således står de også kun i det udvendigste forhold til kristendommen. De har fået banket ind i deres hjerne, at man for sin saligheds skyld skal døbes, høre messe, faste og nyde nadver, men udover dette finder de sig ikke i at lade deres handlefrihed indsnøre af nogen som helst kirkelige bånd."Ridderfortællingerne var utroligt populære i Europa i middelalderen. Ikke mindst i Frankrig og Tyskland svælgede man i historier om nådesløse riddere, der kæmpede mod hinanden til sidste blodsdråbe. Valdemar Vedel fortæller om ridderromantikkens tidsalder, hvad der gjorde denne genre så speciel og populær, og hvordan den blev genoplivet mange århundreder senere af romantikkerne.Bogen udkom første gang i 1906.Valdemar Vedel (1865-1942) var dansk forfatter og litteraturhistoriker. Han har skrevet en lang række bøger om kultur og litteratur i renæssancen, barokken og guldalderen samt flere værker om enkeltpersoner heriblandt Dante, Holger Drachmann og Molière.

  • by Jens Steensberg
    69.00 kr.

    Hvordan har man set på personskader og personskadeforebyggelse op gennem tiden?Dette spørgsmål undersøger forfatteren. Han kommer vidt omkring og fortæller levende historien ‒ fra de ældste tiders ritualer, bønner og besværgelser og op til de mere moderne sikkerhedsforanstaltninger ved industritidens jernbaner.Bogen henvender sig til historieinteresserede læsere.Jens Steensberg er læge og forfatter. Han fungerede som embedslæge i Frederiksborg Amt og bidrog i sit arbejdsliv til den offentlige debat med en lang række indlæg om ulykkesforebyggelse. Han har bl.a. udgivet bogen "Trafik og alkohol" (2007) om spirituskørsel.

  • by Erik Ulsig
    129.00 kr.

    De danske adelsgodser spillede en enorm rolle i middelalderen både i forhold til kongemagten og bondestanden. Men i løbet af middelalderen undergik adelsstanden mange forandringer både i status, rettigheder, økonomi og i sit magtforhold til kongen. Erik Ulsig fortæller om de danske adelsgodser i middelalderen og deres betydning for samfundet samt om de enkelte godser og de familier, der beboede og styrede dem.Erik Ulsig (1928-2013) var en dansk historiker, der i 1974 blev professor i middelalderens historie ved Aarhus Universitet. Han er særligt kendt for sin forskning i adelsgodserne i den danske middelalder, om hvilke han skrev sin disputats i 1968.

  • by Sophus Michaëlis
    99.00 kr.

    Junker Sølver Falk bor ved siden af den rige og strenge ridder Sten Basse og hans smukke unge datter Gro. En dag kommer den unge junker tilfældigt til at se Gro nøgen på Æbelø, og det vækker ridderens vrede og had. Sagesløs og ude af stand til at forsvare sig bliver Sølver kastet ned i fangekælderen under ridderens borg som straf for at have begæret Gro. Men skønt fangekælderens tykke mure afholder Sølver fra at opsøge Gro, kan de ikke afholde Gro for at liste sig ned og tale med Sølver, som hun fatter større og større sympati for."Æbelø" er en romantisk skildring af middelalderens Danmark og den tidsløse kærlighed, der også dengang kunne spire mellem to mennesker på trods af de sociale såvel som fysiske skel, der skilte dem.slxSophus Michaëlis (1865-1932) var en dansk forfatter og digter, der i 1919 blev slået til Ridder af Dannebrog og i 1929 blev hædret med titlen Dannebrogsmand for sit litterære virke. Sophus Michaëlis debuterede i 1889 med "Digte", og sidenhen udgav han et væld af romaner og digtsamlinger.

  • by Asser Amdisen
    49.00 kr.

    Erik Klipping var den første konge som underskrev en håndfæstning, som sikrede adelens og kirkens rettigheder. Alligevel var han også den sidste danske konge, som er blevet myrdet. Og vi ved ikke engang, hvem der gjorde det. I denne true crime fortælling fra 1200-tallet kigger vi på mistænkte og dømte.Her er podcasten til dig der elsker historie, men som ikke har tålmodighed til murstensbøger og alenlange dokumentarserier. I 'Asser fortæller historien' giver historiker Asser Amdisen dig en rablende indflyvning i begivenheder, krige, konflikter og personer fra menneskehedens fantastiske historie. Det går hurtigt, der bliver bandet, og når vi færdige er du blevet i hvert fald en lille smule klogere på hvad dette eller hint egentlig var for en størrelse.Asser Amdisen (f. 1972) er historiker og fortæller. Han har skrevet en lang række bøger om historie, økonomi, demokrati og meget andet. Han formidler både til børn og voksne. Han tager også gerne en tur i fjernsynet eller i radioen for at fortælle om historie og har blandt andet lavet 1-minuts historiefortælling på P3 og deltaget i DR’s juleshow. Amdisen er uddannet på Københavns Universitet og har arbejdet på Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, og været museumsleder i Aabenraa. I dag er han direktør for Skoleskibet Georg Stage og bestyrelsesformand for Brandbjerg Højskole.

  • by G/GESCHICHTE
    51.99 kr.

    In dieser Ausgabe von G/Geschichte dreht sich alles um das Leben im Mittelalter:Schweine suhlen sich vor den Häusern, und von den Werkstätten der Gerber breitet sich ein infernalischer Gestank aus. Arme, Bettler und zuweilen Lepröse bevölkern die Gassen. Vor den Mauern verwesen die Körper der Gehenkten. Die Stadt ist kein romantischer Ort, aber sie verspricht eine Chance auf Freiheit von den Ketten der Leibeigenschaft.Würfelspiele auf dem Friedhof, landsknechtiges Saufen im Wirtshaus oder ein Besuch bei den »Fensterhennen«, den leichten Mädchen der Stadt – das Laster triumphiert im Spätmittelalter, aber auch die Tugend. Fromme Stifter errichten Spitäler für Arme und Gebrechliche, und für die Leprakranken gibt es eine städtische Grundversorgung. Mittelpunkt des Lebens ist die Familie. Die Generationen leben noch unter einem Dach, und im Kreis der Familie wird auch gestorben. Der Tod wird nicht verdrängt oder tabuisiert, sondern man bereitet sich darauf vor. Die Menschen des Mittelalters haben ein beneidenswertes Gottvertrauen!Die vielfältigen G/Geschichte Magazine entführen den Leser über alle Epochen hinweg von der Antike bis in die Neuzeit an die Schauplätze historischer Ereignisse. Lassen Sie sich mitnehmen auf die Raubzüge der Wikinger, in die Arena zum Gladiatorenkampf oder zu den großen Kriegsschauplätzen der Welt.

  • by A.D. Jørgensen
    49.00 kr.

    "De ældste vidnesbyrd om Dannebrog er billedlige fremstillinger; korset forekommer ikke blot fra Valdemar Atterdags tid i de danske kongers segl som et våbenmærke, men i Erik af Pommerns findes det desuden som et vajende flag, hvis stang holdes af de tre løvers forlapper."Vi ved, at Dannebrogs historie går langt tilbage i tiden, og alligevel er så meget om flagets vævet ind i myter og formodninger. A.D. Jørgensens artikel redegør for nogle af de vigtigste kilder, som fortæller om det danske flags spændende og sagnomspundne historie.Adolph Ditlev Jørgensen (1840-1897) var en dansk forfatter, historiker og rigsarkivar, der udgav en lang række bøger om Nordens historie. I løbet af sit liv modtog A.D. Jørgensen en lang række æresbevisninger. Han blev i 1882 medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie, og året efter blev han medlem af Videnskabernes Selskab. Han blev desuden udnævnt til kommandør af 2. grad af Dannebrog og æresdoktor af det Filosofiske Fakultet ved Københavns Universitet.

  • by Mathias Christian Stougaard
    49.00 kr.

    Var det egentlig Absalon, der grundlagde København?Kom med helt tilbage til det ældste København - før byen overhovedet havde et navn. Der findes få skriftlige kilder om hovedstadens tilblivelse, men under udgravningen af Københavns metros Cityring fandt man helt nye spor fra fortiden. Jane Jark Clausen, der er arkæologisk leder på Københavns Museum, fører os gennem hemmelighederne fra byens start. Turen går blandt andet forbi Rådhuspladsen, Slotsholmen og Gammeltorv.Hvem var Dronning Louise? Hvad står der på Rundetårns facade? Og hvorfor kaldes Amager for Lorteøen? I serien Kend din by inviterer Mathias Stougaard gæster i studiet til en anderledes form for byvandring gennem Københavns historie. Hør historierne bag nogle af de steder og detaljer, vi normalt tager for givet - og bliv inspireret til at se på Danmarks hovedstad med nye øjne. Hvert program har et tema, der passer perfekt til en gå- eller cykeltur, og stoppene kan besøges, uden det koster en krone. København er nemlig et skatkammer af gode fortællinger, hvis bare man ved, hvor man skal lede.Mathias Stougaard (f. 1992) er historiker og formidler. Han er uddannet cand.soc i socialvidenskab og historie fra Roskilde Universitet, og har blandt andet arbejdet for Nationalmuseet. Desuden er han indehaver af den populære profil @kend_din_by på Instagram, Facebook og TikTok, hvor han fortæller spændende, sjove og overraskende historier om København.

  • by Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49.00 kr.

    Vi ved, du har spekuleret over det mange gange: hvordan kurerer man pest? Vi tager en tur tilbage i tiden og ser på hvilke ... interessante løsningsforslag, man havde engang. Når du har hørt afsnittet, vil du helt sikkert og 100 procent uden tvivl føle dig bedre rustet (eller hvad?). Det var så lidt.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • by A.D. Jørgensen
    39.00 kr.

    A.D. Jørgensen fortæller om et af danmarkshistorien vigtigste slag, som fik stor betydning for landets historie. Den korte fortælling om slaget beskriver både de spændinger, der førte op til slaget, de mennesker, vi ved var involverede i det, samt slaget dramatiske udfald.Adolph Ditlev Jørgensen (1840-1897) var en dansk forfatter, historiker og rigsarkivar, der udgav en lang række bøger om Nordens historie. I løbet af sit liv modtog A.D. Jørgensen en lang række æresbevisninger. Han blev i 1882 medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie, og året efter blev han medlem af Videnskabernes Selskab. Han blev desuden udnævnt til kommandør af 2. grad af Dannebrog og æresdoktor af det Filosofiske Fakultet ved Københavns Universitet.

  • by Asser Amdisen
    49.00 kr.

    Selvtægt er ulovligt, og som borger har man ret til ikke at blive overfaldet af sin nabo og såmænd også af staten. Den tankegang er helt banal for os i dag. Den måde at tænke på er urgammel, men et afgørende trin i forhold til at få os alle til at tænke på den måde var Valdemar II Sejr’s Jydske Lov fra 1241, hvor han fik fred og vi fik ret.Her er podcasten til dig der elsker historie, men som ikke har tålmodighed til murstensbøger og alenlange dokumentarserier. I 'Asser fortæller historien' giver historiker Asser Amdisen dig en rablende indflyvning i begivenheder, krige, konflikter og personer fra menneskehedens fantastiske historie. Det går hurtigt, der bliver bandet, og når vi færdige er du blevet i hvert fald en lille smule klogere på hvad dette eller hint egentlig var for en størrelse.Asser Amdisen (f. 1972) er historiker og fortæller. Han har skrevet en lang række bøger om historie, økonomi, demokrati og meget andet. Han formidler både til børn og voksne. Han tager også gerne en tur i fjernsynet eller i radioen for at fortælle om historie og har blandt andet lavet 1-minuts historiefortælling på P3 og deltaget i DR’s juleshow. Amdisen er uddannet på Københavns Universitet og har arbejdet på Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum, og været museumsleder i Aabenraa. I dag er han direktør for Skoleskibet Georg Stage og bestyrelsesformand for Brandbjerg Højskole.

  • by Anna Erslev
    79.00 kr.

    Med et ønske om at udbrede kendskabet til kunsthistoriens store mestre blandt den brede befolkning udarbejdede forfatter og redaktør Anna Erslev i perioden 1915-19 trebindsværket "Billedkunstens mestre I-III". Erslevs indgående viden om billedkunsten og sans for formidling gør opslagsværket levende og vedkommende for både kunstkendere og de uindviede.Første bind byder på en indledning om oldtidens og middelalderens kunst og bevæger sig videre til kunsten og kulturen fra den tidlige italienske renæssance og herfra videre til den nederlandske og tyske til højrenæssancen med kunstnerportrætter af blandt andet Leonardo da Vinci og Michelangelo.Anna Erslev (1862-1919), dansk forfatter og redaktør, voksede op i et kulturelt præget hjem. En stor del af Erslevs forfatterskab består af små fortællinger og noveller til det helt unge publikum, men fra 1914 og frem til sin tidlige død i 1919 begav Erslev sig ud i et omfattende folkeoplysningsarbejde med værkerne "Tonekunstens mestre", "Billedkunstens mestre" og "Digtekunstens mestre". Bøgerne og kunstnerportrætterne er skrevet med stor omhu og ud fra en tydelig kærlighed til kulturens verden.

  • by Pierre Abélard
    69.00 kr.

    Historien om Abélard og Héloïse og deres lidenskabelige kærlighedsforhold i middelalderens Frankrig er kendt verden over og er et af litteraturens tidligste kendte eksempler på romantisk kærlighed. Abélard var i 30’erne, da han blev ansat som lærer for den godt tyve år yngre Héloïse. Da deres forhold blev kendt af Héloïses onkel, giftede de sig i hemmelighed, men da Abélard alligevel som straf blev kastreret af Héloïses slægtninge, gik begge ægtefæller i kloster. Først mange år senere genoptog de kontakten og begyndte at skrive breve til hinanden. Deres gribende brevveksling bliver i dag betragtet som et litterært mesterværk.Pierre Abélards selvbiografi og brevene blev første gang udgivet på dansk i 1905.Pierre Abélard (1079-1142) var en fransk teolog og filosof. I vor tid er han mest kendt for sit kærlighedsforhold til den purunge Héloïse, der også var hans elev – et kærlighedsforhold, der skildres i brevform i hans selvbiografi.