European history: Reformation
-
48.99 kr. Europa har i flere tusinde år lagt grund til en uafbrudt række af dybe forandringer i alle samfundsforhold. I ”Brydningstider i Europas historie”, der udkom første gang i 1910, dykker historiker Gustav Bang ned i kristendommens gennembrud, reformationstiden og den franske revolution og ser nærmere på, hvordan de store omvæltninger, der fulgte med, har formet den verden, vi kender i dag.Gustav Bang (1871-1915) var en dansk historiker og socialdemokratisk politiker. Han var medlem af partiets hovedbestyrelse fra 1901 og frem til sin død, og han var gift med Nina Bang, der senere blev Danmarks første kvindelige minister. Gustav Bang var forfatter til en lang række bøger om historie, samfund og politik.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
68.99 kr. Martin Luther var ikke bare hovedkraften bag reformationen og opbygningen af den protestantiske tradition. Han har også haft enorm betydning for hele det menneskesyn, der kom til at dominere renæssancen i Europa. I ”Martin Luther. Erkendelse og formidling” spørger teolog Jan Lindhardt, hvilket menneskesyn der var fremherskende inden renæssancen, og hvordan Luther gjorde oprør mod det. Bogen udkom første gang i 1983.Jan Lindhardt (1938-2014) var en dansk teolog og forfatter. Han var uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet og var i en lang årrække biskop over Roskilde Stift. Jan Lindhardt skrev en lang række bøger om idehistorie, teologi samt biografier om blandt andre Martin Luther.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
From 78.99 kr. Det vækker borgernes vrede, da den højagtede Jesper Tidselbak foran hele menigheden bliver beskyldt for at have gjort sin egen enfoldige datter gravid. Endnu større er vreden, fordi folk tror på ham, når han fortæller, at det er den forhadte Søren Ridefoged, der har forgrebet sig på hende. Den vrede, der i årevis har ulmet blandt Børglums beboere mod bispen og hans mænd, blusser nu op og fører til et sandt oprør mod overmagten. Opstanden foregår under Grevens Fejde fra 1534 til 1536, hvor hele landet var plaget af krig og kamp, og selv ikke bisp Stygge Krumpen kunne vide sig sikker.”Vinden tuder om Børglum” udkom første gang i 1945.Peder Jensen Kjærgaard (1898-1959) var en dansk forfatter, der skrev en lang række romaner og noveller. Han debuterede i 1929 med ”Fra ødemarkens rige”, og igennem sin karriere udgav han mange bøger og modtog flere prestigiøse legater herunder Sophus Michaëlis’ Legat.
-
68.99 kr. Hvad var det for indre og ydre kræfter, der lå bag 1500-tallets trolddomsprocesser? Hvilken rolle spillede reformationen? Hvorfor havde datidens samfund så stort behov for syndebukke? Og hvorfor var det overvejende kvinder, der endte deres dage på bålet?På baggrund af et omfattende kildemateriale giver historiker Karsten Sejr Jensen et dybdegående indblik i trolddomsprocesserne i Danmark i 1500-tallet. ”Trolddom i Danmark 1500-1588” udkom første gang i 1988.Karsten Sejr Jensen (f. 1944) er cand.mag. i historie og religionshistorie fra Københavns Universitet. Han er forfatter til bøgerne ”Trolddom i Danmark 1500-1588” og ”Den indonesiske kris – et symbolladet våben”.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
99.00 kr. "Fra det ’nye regimente’ var indført i 1536, havde der ikke fundet større ændringer sted i rigets styre. Ledelsen lå stadig hos kongen og hos rigsrådet – to regeringsfaktorer, hvis indbyrdes magtforhold ikke var så nøje bestemt, at den enkelte personligheds viljestyrke og overblik savnede mulighed for at gøre sig stærkt gældende på vidt skilte områder."Danmarks historie er lang og spændende og strækker sig helt tilbage til cirka 10.000 år f.Kr., da det varmere klima gjorde det muligt for mennesker at bo og jage i det før så kolde og snedækkede land. Vilhelm la Cours to bind om danmarkshistorien begynder med disse omstrejfende jægere, der fandt en rigdom af vildt at jage i de øde egne, beskriver folkets forhold til de omkringliggende lande, som de skiftevis bekrigede og sluttede sig sammen med, og fortæller om da Danmark blev kristent og senere en kolonimagt samt den turbulente tid i 1800-tallet med krige, Grundlov og reformer.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
69.00 kr. "I århundreder havde der i Europa og derfor også i Danmark været religiøse, ideologiske, kulturelle, sociale og politiske strømninger, der førte til den endelige sprængning af romerkirken. Luthers brud var blot én af mange betingelser, der udløste en latent spændingstilstand og satte en kædereaktion i gang, der skulle få enorme følger for alle sider af europæisk religiøst, politisk og socialt liv, både i de lande, der forlod romerkirken, og i de lande, hvor reformationen ikke kunne vinde varigt indpas, og for romerkirken selv, der med modreformationen formåede at reetablere, stabilisere og forny sig, så den kunne modstå nye storme og ovenikøbet vinde tabte områder tilbage."Reformationen fra katolicisme til protestantismen er en af de vigtigste begivenheder i danmarkshistorien, og den kom til at få betydning for både de religiøse, politiske, kulturelle og sociale forhold i Danmark.I "Fra folkevækkelse til enevælde af Guds nåde" fra 1975 fortæller professor i idéhistorie Svend Erik Stybe om de dramatiske begivenheder, der førte op til bruddet med den katolske kirke, om Martin Luther og de danskere, der kæmpede for at gøre Danmark til et protestantisk land, og hvilke enorme omvæltninger det førte til i det danske samfund, ikke mindst for kongen, der pludselig ikke længere skulle dele sin magt og rigdom med kirken.Svend Erik Stybe (1919-1995) var en dansk idéhistoriker og forfatter, der udgav et væld af bøger om både dansk og europæisk filosofi- og idéhistorie gennem de sidste mange hundrede år. Han skrev blandt andet bøger til brug i undervisning i idéhistorie på gymnasiet og universitetet, opslagsværker om filosofi og idéhistorie samt bøger om specifikke filosoffer som Jean-Jacques Rousseau, John Locke og Baruch de Spinoza. Svend Erik Stybe blev udnævnt til professor i filosofi ved Københavns Universitet i 1970, hvor han forblev frem til sin pension i 1989.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. Almindeligvis er det sejrherrerne, der skriver historien, mens tabernes eftermæle plejer at blive derefter. Men i denne bog forsøger professor i kirkehistorie P.G. Lindhardt – på baggrund af et rids af kirkens placering i det senmiddelalderlige danske samfund – at tegne et billede af, hvordan reformationskampene i Danmark har måttet tage sig ud for dem, der led nederlag. Han beskriver den katolske kirkes sidste dage og præsenterer læseren for tre af de katolske biskopper, der kæmpede mod reformatorerne; Lave Urne, Jens Andersen Beldenak og Joakim Rønnow."Nederlagets mænd" udkom første gang i 1968.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. "’Så gå med mig,’ sagde den unge mand og tog drengen varsomt om skulderen.’Åh, må jeg?’’Ja, men tag kappen om dig, og tryk huen godt ned over panden, og her, tag du lygten.’Et minut efter var drengen færdig. ’Hvor skal vi hen?’ spurgte han.’Først hen at rive galgen ned og forstyrre bålet, der er rejst til vor ven, rådmand Deynoot.’’Til ham, åh, skulle han da dø!’’Nej, med den almægtiges hjælp skal han inden morgen være her i vort tilflugtssted, så er han sikker.’"I 1533 har den tyranniske spanske konge sat sig for at forfølge de hollandske protestanter ved hjælp af inkvisitionens ubarmhjertige metoder. Hollænderne overgiver sig imidlertid ikke så nemt. Både civile og adelige tager kampen op mod overmagten, og selv katolske hollændere yder bravt modstand for at beskytte deres protestantiske landsmænds ret til at tilbede Gud, som de helst vil."Tyrannen og hans datter Isabella" er en spændende historisk roman, der tager os med tilbage til en turbulent tid, hvor høj som lav måtte gøre op med sig selv, om man ville se passivt til, når uretfærdigheden sænkede sig over ens land, eller om man ville kæmpe for det, man troede på.Bogen udkom første gang i 1930.Adolphine Fogtmann (1847-1934) var en dansk forfatter, der skrev en lang række romaner og børnebøger. Hun debuterede som forfatter i 1884 med romanen "Fra Munkebjerg", som hun skrev under pseudonymet Èdini. De fleste af hendes senere bøger udgav hun under sit eget navn.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. Annitta Carells historiske roman "I landflygtighed" tager os med tilbage til en turbulent og afgørende periode af danmarkshistorien, tiden omkring Reformationen. Her opsøges en anerkendt læge af en sømand, der beder om hjælp til behandling af en uventet gæst, der søgte hjælp hos ham den iskolde vinteraften. Hvem den fremmede dame er, ved hverken læge eller sømand, men sikkert er det, at hun har brug for både lægehjælp og et sikkert sted at gemme sig.Bogen er oprindeligt udgivet i 1875.Conradine Barner Aagaard (1836-1920) var en dansk forfatter, der skrev en lang række romaner under pseudonymet Annitta Carell. Hun debuterede som forfatter i 1870 med den biedermeier-romantiske roman "Armbåndet" og udgav sidenhen både romaner og noveller.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
51.99 kr. Neueste wissenschaftliche Erkenntnisse zeigen, wie veränderbar die Erinnerung ist: Nicht nur die individuelle Erinnerung, sondern auch die kollektive. Ein Musterbeispiel dafür ist der katholische Attentäter Guy Fawkes, der England zurück in den alten Glauben bomben wollte. Seitdem seine Pläne am 5. November 1605 gescheitert sind, feiern das die Engländer jedes Jahr mit Umzügen, bei denen Guy-Fawkes-Puppen in Flammen aufgehen. Was dem Comiczeichner David Lloyd missfiel: »Wir sollten den Kerl nicht an jedem 5. November verbrennen, sondern ihn feiern für seinen Versuch, das Parlament zu sprengen!«, schrieb er seinem Kompagnon Alan Moore. Und so schufen die beiden ab 1982 den Comic »V wie Vendetta«, in dem ein Widerstandskämpfer mit Guy-Fawkes-Maske nach dem dritten Weltkrieg gegen ein faschistisches Regime in England kämpft. Der Comic wurde 2005 verfilmt, Protestbewegungen übernahmen die Maske, und seither steht Guy Fawkes nicht mehr für rückwärtsgewandten Fanatismus, sondern für progressiven Protest gegen das Establishment. Erinnerungs-Überarbeitung geglückt!Die vielfältigen G/Geschichte Magazine entführen den Leser über alle Epochen hinweg von der Antike bis in die Neuzeit an die Schauplätze historischer Ereignisse. Lassen Sie sich mitnehmen auf die Raubzüge der Wikinger, in die Arena zum Gladiatorenkampf oder zu den großen Kriegsschauplätzen der Welt.
- Audiobook
- 51.99 kr.
-
40.99 kr. Im Zentrum des Dramas steht der schwedische Reformator Olaf Pettersson, bekannt unter dem Namen Olaus Petri. Im 16. Jahrhundert, einer Zeit unerbittlicher Haltungen und und strenger Herrschaft, kampft er fur die Freiheit des Volkes und die Demokratisierung der Kirche. In seinem Streben wird er gehasst und ausgebeutet. Seine eigene Mutter verfluch ihn und der Konig benutzt ihn als Bauern im herrschaftlichen Rankespiel. Die einzigen, die ihn von ganzem Herzen unterstutzen, sind seine Frau Christina und der Buchdrucker Gert. Olafs Kampf um die Erneuerung des Alten nimmt eine unerwartete Wendung, als er von einer Verschworung erfahrt und sich entscheiden muss, wie er sich verhalt... -
- Ebook
- 40.99 kr.
-
79.00 kr. Under renæssancen blomstrede kunst, videnskab, litteratur, filosofi og arkitektur op i hele Europa. Folk vendte hovedsageligt blikket mod Italien, men efterhånden begyndte den kulturelle og intellektuelle vækkelse at sprede sig længere op igennem Europa til den anden side af Alperne. Valdemar Vedels bog "Højrenæssancen. Syd og nord for Alperne" fra 1923 omhandler renæssancen i de forskellige europæiske lande og de kulturelle og videnskabelige discipliner, hvori den gjorde sig gældende.Valdemar Vedel (1865-1942) var dansk forfatter og litteraturhistoriker. Han har skrevet en lang række bøger om kultur og litteratur i renæssancen, barokken og guldalderen samt flere værker om enkeltpersoner heriblandt Dante, Holger Drachmann og Molière.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
79.00 kr. "Såfremt som vi skulle være deres lydige borgere. Rådene i København og Malmø 1516-1536 og deres politiske virksomhed i det feudale samfund" er en bearbejdet udgave af forfatterens speciale i historie ved Københavns Universitet fra 1985. Det er en undersøgelse af reformationens betydning for den udvikling, der leder fra feudalisme til kapitalisme. En af teorierne, der ligger til grund for undersøgelsen, er, at reformationen og bondekrigen i Tyskland i sin helhed var et mislykket forsøg på en tidlig borgerlig revolution på baggrund af en radikal alliance mellem bønder og byernes lavere samfundsgrupper. I dette perspektiv analyseres kildemateriale om bl.a. de københavnske og malmøske rådmænds sociale og klassemæssige position, borgernes handelsmonopol og kongemagtens forhold til rådene.Henrik Lundbak (f. 1954) er dansk historiker og dr.phil. med afhandlingen "Staten stærk og folket frit. Dansk Samling mellem fascisme og modstandskamp 1936-47". I 1984 blev han museumsinspektør ved Frihedsmuseet og i 2004-05 var han deltager i projektgruppen bag Nationalmuseets særudstilling "Spærretid". I 2008-12 var Lundbak projektleder for opbygningen af Frihedsmuseets Modstandsdatabase, senere blev han ansvarlig for databaseregistrering og digitalisering af Frihedsmuseets arkiv, og i 2013 blev han konstitueret som leder af Frihedsmuseet.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
39.00 kr. Natten mellem den 24. og 25. august 1572 er kendt som en af de blodigste i Paris’ historie. Under brylluppet mellem huguenotterne Henrik af Navarra og Margarete af Valois indledte Katharina af Medicis mænd en massakre på de gæster, der var samlet til festlighederne, og i løbet af de næste fire uger spredte uhyrlighederne sig til provinsen, hvor endnu flere af det religiøse mindretal blev slået ihjel. Julius Schiøtt fortæller her om den uhyggelige nat og de begivenheder, der førte op til den.Julius Frederik Schiøtt (1856-1910) var en dansk journalist og litteraturkritiker, der var administrerende direktør for Zoologisk Have i København fra 1900-1910. Han var desuden medstifter af Studentersamfundets aftenundervisning og forman for Selskabet for Psykisk Forskning. Julius Schiøtt blev Ridder af Dannebrog i 1905.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
51.99 kr. Der Bauernkrieg – Deutschlands großer VolksaufstandIm Gegensatz zum weitverbreiteten Irrglaube sind die Auswirkungen des Bauernaufstandes von 1524 bis 1526 auch in unserer heutigen Gesellschaft noch erkennbar. Was damals wirklich geschah und wie dieser Aufstand zu einem der tragenden Momente der deutschen Geschichte wird, zeigt dieses Hörbuch. Es werden elementare Persönlichkeiten der damaligen Zeit beleuchtet und der Historiker Ulrich Niggemann zieht eine Bilanz darüber, was die Bauern wirklich erreicht haben.Die vielfältigen G/Geschichte Magazine entführen den Leser über alle Epochen hinweg von der Antike bis in die Neuzeit an die Schauplätze historischer Ereignisse. Lassen Sie sich mitnehmen auf die Raubzüge der Wikinger, in die Arena zum Gladiatorenkampf oder zu den großen Kriegsschauplätzen der Welt.
- Audiobook
- 51.99 kr.
-
98.99 kr. Gennem tiden har man i historiebøger som oftest haft fokus på mænds liv og virke eller på samfundet set med mandens øjne. Men historieforskning er ikke bare en neutral, objektiv disciplin. Som det beskrives i afhandlingen “Kvinder, køn og købstadslovgivning 1400-1600” har en analyse af et historisk emne behov for et kønsperspektiv, fordi hvert køn har sin særegne erfaring. Det er udgangspunktet for Grethe Jacobsens analyse af sammenhængen mellem kvinder, køn og lovgivning. I analysen tager hun fat i emner som kvinders rolle i og uden for familien, giftermål og værgemål, vold og tyveri samt kvinders rolle i borgerskabet. Det er et relevant værk om kvinders historie under reformationen og bidrager til at forstå, hvordan lovgivning historisk har skelnet mellem kønnene og har skabt - og fortsat skaber - ulighed i retssystemet mellem mænd og kvinder.Grethe Jacobsen (f. 1945) er dr. phil. i historie og uddannet bibliotekar, senest ansat som seniorkonsulent ved Det Kongelige Bibliotek. Som universitetsstuderende i USA deltog Jacobsen i de første Berkshire-konferencer om kvindehistorie i 1970’erne, og her gik det op for hende, at der i historien har eksisteret en kønsblindhed, og at der i historieforskningen var en stor mangel på kvindelige perspektiver og erfaringer. Siden har hun udgivet en lang række afhandlinger og artikler om kvindehistorie og kvindelige perspektiver af rets- og socialhistorie. Med afhandlingen “Kvinder, køn og købstadslovgivning 1400-1600” fra 1995 blev hun dr. phil.
- Ebook
- 98.99 kr.
-
69.00 kr. Danmark har en lang og spændende historie, der strækker sig mange tusind år tilbage i tiden. Gennem fire bind fortæller Sven Skovmand om landets historie, helt fra dengang isen trak sig tilbage og gjorde det muligt for mennesker at slå sig ned i landet og op til det tyvende århundredes verdenskrige og politiske spændinger og ind i det nye årtusind.Andet bind af "Den danske historie" fortæller om tiden mellem 1500 og 1700, hvor nogle af de mest skelsættende begivenheder i danmarkshistorien fandt sted. Reformationen gjorde den danske kirke fri af Paven og Vatikanet, og i samme omgang kom kongen til at besidde en tredjedel af hele den danske jord. I løbet af det sekstende og syttende århundrede foregik der også en masse opdagelsesrejser rundt om i verden, hvilket kom til at ændre magtforholdene i Europa. Det danske territorium udvidede og indskrænkede sig i takt med, at Sverige fik mere magt.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. Reformationen og Grevens Fejde i 1530’erne var en af de mest turbulente og afgørende tider i Danmarks historie. Vilhelm Østergaards roman fortæller om Grevens Fejde gennem den unge Niels Ribe, som oplever den fra flere forskellige sider. Niels Ribes eventyr tager ham både til England og Lübeck, og mens han bevidner sit lands store forandringer, oplever han selv en masse farlige eventyr i sit eget liv.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
149.00 kr. Norden har en lang og spændende historie. Ikke alene har Danmark, Norge og Sverige både ligget i krig med hinanden, stået sammen mod ydre fjender og været samlet under samme monark; den nordiske kultur og mytologi har ligesom de skandinaviske sprog forenet rigerne og befolkningen gennem hundredvis af år.Tredje del af Niels Baches fembindsværk om Nordens historie fortæller om Danmark, Sverige og Norges forening under Kalmarunionen og om de begivenheder, der fik unionen til at gå i opløsning med store konsekvenser for borgere såvel som adelen. Bogen fortæller desuden om reformationen og trediveårskrigen, som Norden spillede en stor rolle i.Niels Baches fem bind om Nordens historie starter med at fortælle om Nordens tidligste beboere og slutter først i 1864 med tabet af hertugdømmerne. Undervejs kommer den omfattende beretning både omkring kultur, mytologi, migration, politik, krig og religion. "Nordens historie" er skrevet i slutningen af 1800-tallet, og nogle af værkets påstande er sidenhen blevet modbevist af nyere forskning. Bogen skal således læses som et historisk dokument set i lyset af dens samtid.Niels Bache (1841-1895) var en dansk forfatter og historiker. Han var uddannet cand.jur. og blev i 1886 skoledirektør i København. Som forfatter er Niels Bache særligt kendt for sit fembindsværk om Nordens historie.
- Ebook
- 149.00 kr.
-
99.00 kr. "Det, som knytter nordboerne sammen, er det nære slægtskab i sprog, som i en ikke fjern fortid var en uomtvistelig enhed i sprog. Den tid, da det nordiske mål lød ens i Trøndelagen, ved Mælaren og ved Dannevirke, ligger kun 1000 år tilbage."Johan Ottosen fortæller Skandinaviens lange og spændende historie samt om landenes forhold til hinanden og til omverdenen.Andet bind fortæller om tiden efter Margrete I har forenet Norden og sat Erik af Pommern på tronen. Johan Ottosen fortæller om Sveriges løsrivelse af Unionen, om korstogene i Spanien og Grækenland og om Columbus’ opdagelse af Amerika. Bogen fortæller også om reformationen, om enevælden i Danmark og Norge samt om de mange krige, der raserede Europa i middelalderen.Johan Ottosen (1859-1904) var en dansk forfatter, politiker og lektor ved Efterslægtsselskabets Skole. Han skrev en lang række bøger om dansk kultur og historie og er endvidere kendt for teksten til "Det haver så nyligen regnet", som er med i Den Danske Højskolesangbog.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
68.99 kr. I 1530’erne er reformationen i fuld gang med at forandre det danske samfund, og det skaber uro i sognet Antvorskov. Godsejerens søn Tue stikker af hjemmefra for at opklare det mystiske drab på hans ven og læremester, munken fra Antvorskov kloster. Undervejs møder han andre unge mennesker, der søger væk fra deres kontrollerende forældre mod friheden og eventyret på vejene. De er som vildfugle, der følges ad mod en ny verden, og på turen forelsker Tue sig i sigøjnerpigen Sabina.Den danske forfatter Povl Tolderlund-Hansen (1915-2006) skrev en lang række spændende børne- og ungdomsbøger. En del af bøgerne tager udgangspunkt i historiske begivenheder og i Tolderlunds egne eventyrlige oplevelser gennem et langt liv som spejder.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
79.00 kr. Niels Aage Barfoeds biografiske roman fortæller historien om en Danmarks største reformister. Hans Tausen (1494-1561) er kendt for såvel sin oversættelse af Biblen til dansk som for sit utrættelige arbejde med at reformere den danske kirke efter Martin Luthers ideer. Skønt han ikke var den eneste dansker, der var med til at gennemføre reformationen, er han alligevel kendt som "den danske Luther". Niels Aage Barfoed tegner et spændende portræt af den religiøse ildsjæl og hans usædvanlige og begivenhedsrige liv.Niels Aage Barfoed (1899-1973) var en dansk præst og forfatter, der skrev en lang række biografiske romaner om historiske danskere heriblandt Poul Henningsen, Leonora Christina Ulfeldt, biskop Hans Adolf Brorson og Steen Steensen Blicher. Niels Aage Barfoed stod desuden bag flere noveller og romaner.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
From 69.00 kr. Niels Aage Barfoeds biografiske roman fortæller historien om en kontroversiel og indflydelsesrig dansk munk, der kom til at spille en stor rolle under reformationen i Danmark. Poul Helgesen blev leder af karmeliternes orden i København og var desuden forelæser i teologi ved Københavns Universitet. Bogen fortæller om en mand, der brændte for sin tro, men samtidig var ekstremt kritisk over for både katolicismen og den nye lutheranske tro. Han blev derfor meget upopulær i begge lejre og fik tilnavnet Poul Vendekåbe. Niels Aage Barfoed skildrer ikke bare den store mands liv og sind, men fortæller også historien om en af de mest skelsættende perioder i dansk historie.Niels Aage Barfoed (1899-1973) var en dansk præst og forfatter, der skrev en lang række biografiske romaner om historiske danskere heriblandt Poul Henningsen, Leonora Christina Ulfeldt, biskop Hans Adolf Brorson og Steen Steensen Blicher. Niels Aage Barfoed stod desuden bag flere noveller og romaner.