Solar system: the Sun and planets
-
- Myter, magi og missioner
179.95 kr. Mennesket har altid været optaget af Mars. Planeten kan som én af de eneste ses med det blotte øje fra Jorden, og helt fra Galileis opfindelse af teleskopet i 1600-tallet og frem til nu er det blevet debatteret, om der er eller har været liv på Mars.Mars er afbildet på 70.000 år gamle hulemalerier i Botswana og fascinerer stadig den dag i dag, hvor 600.000 danskere i 2021 fulgte med i live-sendingen af roveren Perseverances landing på Mars.I den rigt illustrerede bog gennemgår Tina Ibsen myterne om den røde planet, Mars-forskningens historie, de unikke geologiske og atmosfæriske forhold på planeten, vores missioner til Mars og den imponerende teknologi, der ligger bag opsendelserne af rumsonder og rovere - og ikke mindst det store spørgsmål: Er der liv på Mars - og kan mennesket bo der engang i fremtiden?I bogen er der interview med tre danske forskere:Morten Bo Madsen, der er lektor på Niels Bohr Instituttet og har deltaget i seks af NASAs Mars-missioner.Jens Frydenvang, der er adjunkt ved Globe Institute på Københavns Universitet og deltager i både Perseverance- og Curiosity-missionerne.Line Drube, der er ph.d. i astrofysik fra Niels Bohr Institutet og har deltaget i Phoenix-Marsmissionen, hvor hun styrede landerens robot-arms kamera fra NASAs kontrolcenter i Tucson."Mars - myter, magi og missioner" er skrevet af astrofysiker Tina Ibsen, kendt fra den populære podcast Rumsnak.
- Ebook
- 179.95 kr.
-
149.00 kr. Astrofysiker Tina Ibsen fortæller underholdende om vores naboplanet, som gennem mange tusind år har spillet en vigtig rolle i menneskets myter og fortællinger. Der er gennemført en lang række Marsmissioner, og der er planlagt missioner mange år frem. Mars er den planet, vi har udforsket mest – bortset fra Jorden – og danske videnskabsfolk har leveret vigtige bidrag til forskningen.Tina Ibsen interviewer Jens Frydenvang, der har deltaget i styringen af Marsrobotterne, Morten Bo Madsen, der har udviklet eksperimenter til undersøgelse af Marsstøvets sammensætning, og Line Drube, der har deltaget i projektet Mars Desert Research Station i Utah, hvor man undersøger, hvordan man kan bo og arbejde sammen under fremtidens Marsmissioner.Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet. Hun har gennem det seneste årti formidlet sin viden til offentligheden og er kendt fra både radio, tv, podcasts og foredrag. Hun har gennem årene modtaget priser for sine formidlingsprojekter og har udgivet flere populærvidenskabelige bøger om universet.
- Audiobook
- 149.00 kr.
-
96.99 kr. En la línea de obras como El Marciano o 2001: Una odisea en el espacio, esta sobresaliente novela de ciencia ficción nos lleva al proceso de terraformación de Marte. Usha Leber es la primera colona del Planeta Rojo, pero lo tiene todo en su contra: soledad, aislamiento y unas condiciones hostiles para la supervivencia. En sus manos descansa la posibilidad de conseguir que la humanidad vuelva a dar un paso enorme en su camino a las estrellas. ¿Lo conseguirá? ¿Dará comienzo con ella la era de Marte? La respuesta está al final de esta historia.Este audiolibro está narrado en castellano.Lluis Salart es un autor español residente en Barcelona. Admirador ferviente de autores como Asimov, Herbert o Sánchez Piñol, compagina su labor como publicista con su pasión por la literatura de ciencia ficción, con una carrera que aúna numerosos relatos aparecidos en antologías y revistas, así como una primera novela.
- Audiobook
- 96.99 kr.
-
39.00 kr. "Tycho Brahes fortjenester af astronomien" er en artikel af den dansk-irske astronom John Louis Emil Dreyer om den danske videnskabsmand Tycho Brahe (1546-1601). Som astronom foretog Brahe de mest nøjagtige målinger af himmellegemet med det blotte øje i sin tid og hans observationer over stjerner og planeter blev grundstenen for den tidlige moderne astronomi. I denne artikel belyser Dreyer ikke blot Brahes liv som videnskabsmand og grundlægger af astronomien som vi kender den i dag, men beskriver også hans samtid og videnskabens fremskridt i det 16. århundrede.John Louis Emil Dreyer (1852-1926) var en dansk-irsk astronom og forfatter. Dreyer blev født i København, men drog tidligt i sit liv til Irland for at arbejde med og studere teleskoper og astronomi. Som forfatter udgav han det ambitiøse opslagsværk "Nyt generelt katalog over stjernetåger og stjernehobe", som stadig anvendes den dag i dag. I 1916 vandt han hædersprisen Gold Medal of the Royal Astronomical Society for sit bidrag til videnskaben. Dreyer har desuden fået opkaldt et krater på månen efter sig.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
149.00 kr. Den 20. juli 1969 kl. 03.56 dansk tid satte Neil Armstrong som det første menneske sin fod på Månen. I denne bog med mere end 100 fotos fortæller Danmarks førerende astrofysiker, Anja C. Andersen hele den spændende historie om Jordens nærmeste nabo i rummet; kendsgerninger og konspirationsteorier, myter, fup og fakta. Frem til 1972 gennemførte NASA yderligere 5 bemandede månelandinger, og i alt 12 astronauter har betrådt Månen. Derudover har der været et utal af ubemandede månelandinger - senest den 3. januar 2019, da et kinesisk rumfartøj landede på Månens bagside. Men der er stadig meget, vi ikke ved: Hvordan er Månen opstået, og hvorfor har den kun vand på den side, der vender mod Jorden? Hvordan påvirker Månen os mennesker?
-
From 49.95 kr. Mars lokker, pirrer og driller. Over 5000 års himmelstudier skulle der til, før mennesket nu er på nippet til at fravriste Den Røde Planet svaret på en af Solsystemets største gåder: Er der – eller har der været – liv på Mars? Når planetprofessor Jens Martin Knudsen tager os med på en medrivende rejse til vor naboklode, er han på hjemmebane. Hver en sten bliver vendt om vor viden, forskning og fantasier om Mars før og nu. Detaljeret, levende og fængende fører Jens Martin Knudsen og forfatteren Jens Kerte læseren à jour om det internationale boom i ubemandede missioner til vor naboklode i begyndelsen af det 21. århundrede. Nedtællingen til menneskets første skridt på Mars er begyndt.Jens Kerte er forfatter og kulturjournalist. Han har skrevet flere interviewbøger, blandt andet om astrofysik og andre videnskabelige emner, og har gennem en årrække arbejdet for Politiken."På grund af interviewformen får læseren glæde af rumforskerens formidlingstalent, og bogen er da også meget let at læse og forstå … Til allersidst er der en ordliste med forklaringer på alt fra ’asteroide’ til ’universet’. Hvis man slår op under ’Mars’, står der bare: "Læs denne bog" – og det er hermed en opfordring." – Sidsel Larsen, Politiken
-
99.00 kr. Teorien om Big Bang er den bedste model, vi i øjeblikket har om universets skabelse; men det betyder ikke, at det er den endelige sandhed. Men hvorfor er der stort set enighed om, at universet for 13,7 milliarder år siden blev skabt af en tætpakket klump, der rummede al energi og alt stof? Og eksisterede der noget inden Big Bang? Astrofysikeren Anja C. Andersen formidler teorier og forskningsresultater udogmatisk og letforståeligt.