Philosophy of religion
-
78.99 kr. Bogen begynder med en redegørelse for Løgstrups teori om sansningen og dens samspil med forståelse, stemthed og følelser. Den fortsætter med spørgsmål om sprogets funktion og betydning i vores tilværelse, om universets orden og Guds eksistens, om etikken og dens begrundelse, om kunsten og dens nære forhold til etik og religion og om forholdet mellem natur og historie. Bogen giver en grundig indføring i Løgstrups filosofi, tager den op til diskussion og skitserer alternativer, hvor Løgstrup synes at komme til kort. Bogen er således også et opgør med Løgstrup.Bogen udkom første gang i 1992.Niels Thomassen (f. 1940) er uddannet mag.art. i filosofi ved Aarhus Universitet og var lektor i filosofi og religion ved Syddansk Universitet fra 1967-2008. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofiske emner.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
- En filosofisk og litterær analyse af mennesket i naturen og naturen i mennesket
68.99 kr. ”Naturen og den menneskelige natur”, som udkom første gang i 1988, er en filosofisk og litterær analyse af mennesket i naturen og naturen i mennesket. Med udgangspunkt i den økologiske krise dykker forfatteren ned i menneskets forhold til både den ydre og den indre natur og ser nærmere på temaer som mennesket i naturen, naturen i mennesket, idealet om at være sin natur tro og de metafysiske og religiøse tolkninger af vores samspil med naturen.Mogens Pahuus (f. 1945) er filosof og professor emeritus ved Aalborg Universitet. Hans arbejde spænder vidt over filosofi, litteratur, etik, humanistisk videnskabsteori til religionsfilosofi, og hans metodiske udgangspunkt er fænomenologien – inspireret af teolog og filosof K.E. Løgstrup.Et hovedtema i hans arbejde er spørgsmålet om menneskets eksistens, drivkraft og natur, og hans fokus er livsfilosofien med temaer som meningsfuldhed og det gode liv for øje.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
- En dansk kvækers betragtninger
48.99 kr. ”I den ’bibelmaraton’, jeg deltager i, er vi nået til Jeremias og Klagesangene. Det Gamle Testamente er på mange måder uhyggelig læsning. Det er også lidt træls med jeremiaderne i denne lektie. Er det mon den samme ’Gud’, som jeg prøver at forholde mig til?”Jens Steensberg har samlet en række af sine radioforedrag og artikler, der til sammen tegner et billede af hans egen udvikling fra hvad han selv kaldte ikke-troende humanist til kristen humanist og en del af det danske kvækersamfund. Bogen udkom første gang i 2006.Jens Steensberg er speciallæge i samfundsmedicin og forfatter. Han fungerede som embedslæge i Frederiksborg Amt og bidrog i sit arbejdsliv til den offentlige debat med en lang række indlæg om forskellige emner. Han har bl.a. udgivet bogen ”Trafik og alkohol” (2007) om spirituskørsel. Han er søn af professor i folkekultur Axel Steensberg.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
48.99 kr. ”Søren Kierkegaards møde med pietismen er af gammel dato. Hans fader var præget af pietistisk fromhed, han besøgte den pietistiske herrnhutiske brødremenighed. Den pietistiske litteratur, som Kierkegaard ejede, f.eks. Johann Arndt, Johannes Gerhard, Spener og Terstegen, var antagelig i hvert fald delvis længe i familiens eje.”Søren Kierkegaard var påvirket af en lang række forskellige religiøse og filosofiske retninger. Pietismen var en af de første, han stiftede bekendtskab med, og den blev ved med at have indflydelse på hans tanker gennem hele hans liv. ”Kierkegaard og pietismen” er skrevet af Marie Mikulová Thulstrup og udgivet på Søren Kierkegaard Selskabet i 1967.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
78.99 kr. ”Den kristnes forhold til Gud og Kristus forbliver ikke uden følger. Kierkegaard kaldte dem afdøen fra verden og fra sig selv, de tidligere kristnes askese.De personlige følger af den kristnes liv viser sig ved glæde og lidelse. For denne konstatering har Kierkegaard fundet en lang række i kristenlivets historie.””Kierkegaard i kristenlivets historie” undersøger Kierkegaards opfattelse af Kristi efterfølgelse, som består af de livsholdninger, man kan læse om i Det nye testamente. Marie Mikulová Thulstrup beskriver Kierkegaards forståelse af begrebet ’den enkelte’ og begrebet ’verden’, som man som individ må forsøge at manøvrere i. Bogen udkom første gang i 1991.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
38.99 kr. I femte del af ”Stråler fra Kristi kors”, der udkom første gang i 1913, bevæger den danske teolog Eduard Geismar sig ind i en af det tidlige 1900-tals diskussioner om et af kristendommens kernepunkter og ser nærmere på begreberne anger og soning.Eduard Osvald Geismar (1871-1939) var teolog og professor i etik og religionsfilosofi. Han virkede fra 1899-1921 som præst, først på Djursland og i Randers og siden i København. Fra 1921 blev han professor ved Københavns Universitet. Han havde en idealistisk tilgang til teologien, der vendte sig mod hans samtids biologisk prægede udviklingsfilosofi.
- Ebook
- 38.99 kr.
-
78.99 kr. Der findes en spænding mellem to religiøse grundkræfter, som kan iagttages i alle højere religioner – nemlig mellem menneskets trang til at finde et fast punkt, hvor der kan findes kraft, hvile og frelse, og det lige så menneskelige behov for løsrivelse, bevægelse, frie baner, åndelig stræben og personlig udvikling.Præsten og profeten – kamp og forsoning og atter kamp mellem tempelkult og personlig fromhed, statskultus og filosofi, kirke og reformator.I denne bog giver den danske religionshistoriker Edvard Lehmann et indblik i modsætningen mellem stedbundetheden i gudsdyrkelsen og profetens uafhængighed.”Stedet og vejen” udkom første gang i 1918.Johannes Edvard Lehmann (1862-1930) var en dansk religionshistoriker. Han blev i 1900, som cand.theol., den første docent i religionshistorie ved Københavns Universitet og blev som sådan den konstituerende skikkelse i skabelsen af dette fag som selvstændig studieretning i Danmark. Edvard Lehmann skrev og udgav en lang række bøger om religionshistorie.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
- Bidrag til gudsbegrebets historie
48.99 kr. Hvad kom først? Monoteismen eller polyteismen? Fra romantikken og op gennem 1800-tallet argumenterede flere historikere og filosoffer for en urmonoteisme, der senere udviklede sig til flergudsdyrkelse for så igen at snævre ind til tilbedelsen af én gud. I dette lille skrift søger religionshistoriker Edvard Lehmann at tilbagevise idéen om en urmonoteisme, da al forskning viser, at en sådan ikke kan have eksisteret.”Hedensk monoteisme – Bidrag til gudsbegrebets historie” udkom første gang i 1897.Johannes Edvard Lehmann (1862-1930) var en dansk religionshistoriker. Han blev i 1900, som cand.theol., den første docent i religionshistorie ved Københavns Universitet og blev som sådan den konstituerende skikkelse i skabelsen af dette fag som selvstændig studieretning i Danmark. Edvard Lehmann skrev og udgav en lang række bøger om religionshistorie.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
48.99 kr. ”En profet, hvis forkyndelse kun består af banaliteter, overlever ikke. Sker det alligevel, er det blot, fordi han ved sin ynkelighed og usselhed kan bruges til at fremhæve den sande store profets herlighed – som Devadatta Buddhas og Musajlima Muhammeds. Men heller ikke den store profets budskab i dets revolutionerende egenart og nyhed vokser ud af intet. Det har en baggrund, og det er en af religionshistoriens fornemste opgaver at finde den og forstå den. Det gælder også og ikke mindst arabernes store profet og gudsmand Muhammed.”Islam er den nyeste af de store verdensreligioner, men den er vokset ud af flere årtusinder gamle skikke og kulturer i Mellemøsten og det vestlige Asien. Filolog Jes Peter Asmussen har i årtier beskæftiget sig med islam og udgiver her en lang række interessante tekster om den spændende religion, der i dag er en stor del af det multikulturelle danske samfund. Bogen udkom første gang i 1972.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
68.99 kr. ”’Når vi nu er af Guds slægt…’ illustrerer gnosticismen som den senantikke hellenistiske kulturs farligste udfordring til den unge, svagt organiserede kristne kirke, men linjerne trækkes hele tiden længere op igennem historien, for – med bogens afsluttende citat: ’Gnostisk’ vil til enhver tid en kristendomsforståelse være, der søger at løsrive kristendommen fra historien og at gøre den til en almen livsfilosofi’.”Da kristendommen begyndte at spire i det første århundrede e.Kr. var gnosticismen den største trussel mod det, der senere udviklede sig til den kristendom, vi kender i dag. Gnosticismen havde mange ligheder med den traditionelle kristendom, og dog er den i sit fokus på mystisk erkendelse og indsigt, dens forestilling om kampen mellem lys og mørke, sjæl og legeme meget anderledes end vor tids kristendom.Filolog Jes Peter Asmussen beskriver gnosticismen og dens forhold til kristendommen. Bogen gengiver gnostiske legender, fortæller om trosretningens historie og placerer den i forhold til de andre verdensreligioner.Bogen udkom første gang i 1978.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
68.99 kr. Hvad er mystik? Og hvad er en mystiker, ikke mindst? Både små og store trosretninger vrimler med dem, og i ”Mystik i hedenskab og kristendom” giver den danske religionshistoriker Edvard Lehmann et indblik i emnet – fra kinesisk, indisk og persisk mystik og frem til mystikken hos blandt andet Luther.Bogen udkom første gang i 1921.Johannes Edvard Lehmann (1862-1930) var en dansk religionshistoriker. Han blev i 1900, som cand.theol., den første docent i religionshistorie ved Københavns Universitet og blev som sådan den konstituerende skikkelse i skabelsen af dette fag som selvstændig studieretning i Danmark. Edvard Lehmann skrev og udgav en lang række bøger om religionshistorie.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
79.00 kr. I "Oldkirkens gudsbillede", der udkom første gang i 1988, viderefører den danske kirkehistoriker Helge Haystrup sit arbejde fra "Kristusbekendelsen i oldkirken". Haystrup ser nærmere på nogle af oldkirkens vigtigste teologer og på kampen for klarhed i det kristne gudsbegreb.Helge Haystrup (1924-2009) var en dansk teolog, sognepræst og kirkehistoriker. Hans kirkehistoriske speciale var oldkirken og i særdeleshed kirkefaderen Augustin, om hvem han skrev ikke mindre en 15 bind. Derudover rummer hans forfatterskab flere værker om den oldkristne kirke.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
77.99 kr. Dive into one of the most important figures in American poetry, Emily Dickinson’s iconic collection. Characterised by three distinct periods, a sentimental tone lies in her work dating up to the American Civil War, followed by her most creative period and finally rounding off with her last notes before her death in 1886. A major influence on film, music and culture today, fans of Apple TV+’s ‘Dickinson’ series and the 2016 biographical film ‘A Quiet Passion’ can revel in her sometimes flowery, more often than not morbid and occasionally religious observations of life and love in 19th century America.Emily Dickinson (1830-1866) was an American poet, celebrated today as one of the most influential figures in American poetry. Although much of Dickinson’s work was not uncovered until after her death, she is remembered as an eccentric and prolific writer, producing close to 2000 poems. Her work spans themes of death and immortality, along with society, nature and spirituality. Pushing the boundaries of literary trends, she crafted poems with unconventional punctuation and atypical wording. Snappy and rhythmic, her work tended to fit the melodies of folk songs. Dickinson remains today a pivotal figure in American culture, with Apple TV+’s ‘Dickinson’ series ideal for literary buffs looking to learn more about her life.
- Ebook
- 77.99 kr.
-
99.00 kr. Den dansk-norske naturfilosof Henrik Steffens (1773-1845) kan tage en stor del af æren for opblomstringen af romantikken, der i Danmark bliver kaldt guldalderen. Som så mange andre af den romantiske skole var han dybt fascineret af den franske revolution i 1789, der gav folk en forestilling om, at alt pludselig var muligt. Richard Petersen fortæller i bogen her fra 1881 om den store naturfilosofs dannelsesår på universitetet, hvordan han begyndte at gøre sig sine egne tanker om verden samt hans samspil med andre store filosoffer og tidens berømte kunstnere og digtere.Richard Petersen (1838-1905) var en dansk præst, forfatter og historiker, der udgav en lang række bøger om store skikkelser inden for litteraturens verden, kristendommen og historien. Richard Petersen var grundtvigianer, hvilket tydeligt kommer til udtryk i hans forfatterskab. Han er særligt kendt for sine biografier om Henrik Steffens, Frederik Barfoed, B.S. Ingemann og Jung-Stilling.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
58.99 kr. Duro ensayo de Miguel de Unamuno en el que el autor carga frontalmente contra la preeminencia cristiana que impera en España en la segunda década del Siglo XX, desde un punto de vista desapasionado y filosófico a la vez que descreído, propio de un creyente en proceso de perder la fe.Miguel de Unamuno nació en Bilbao en 1864. Firmó obras en distintos géneros como el ensayo, la novela, la poesía, el teatro y como modernista contribuyó a disolver las fronteras entre todos ellos. Unamuno tuvo un papel central en la vida intelectual de España, ya que fue rector de la Universidad de Salamanca durante dos períodos distintos. Se le considera uno de los autores más destacados de la literatura española.
- Ebook
- 58.99 kr.
-
69.99 kr. «Estudios religiosos» (1906 ) es un ensayo sobre filosofía religiosa de Alberto Nin Frías, con prólogo de Miguel de Unamuno y presentación de José Enrique Rodó, donde el autor analiza desde el punto de vista intelectual diferentes temas religiosos.Alberto Nin Frías (1878-1937) fue un escritor, profesor, diplomático y periodista uruguayo bisnieto del rico marino mercante español Antonio Nin y Soler. Debido a su trabajo, residió en distintas ciudades como Washington, Río de Janeiro o Santiago de Chile. Son célebres sus pioneros ensayos en defensa de la homosexualidad.
- Ebook
- 69.99 kr.
-
73.99 kr. Der Traumer und Visionar Till Eulenspiegel stellt sich oft dumm, ist aber in Wahrheit ein gerissener Spavogel welcher seinen Mitmenschen dauernd neue Streiche spielt: Auf seinen Abenteuern schlupft er in die verschiedensten Rollen vom Gaukler bis zum Magier, getrieben von seinen Traumen und der leidenschaftlichen Suche nach der Wahrheit spielt Eulenspiegel eine Doppelrolle, einerseits ist er der desillusionierte ehemalige Kriegssoldat, auf der anderen Seite ist er der lustige Spavogel der auf satirische Art die politischen chaotischen Zustande in Deutschland thematisiert.-
- Ebook
- 73.99 kr.
-
49.00 kr. Skønt Paulus ikke så vidt vides skrev andet end en række breve, fremstår han som en af oldtidens vigtigste forfattere. Han indflydelse på kristendommen er umådeligt stor, og ikke mindst fremstår hans opfattelse af kristendommen som frelse for synden gennem nåde som en af de afgørende forskelle på kristendommen og jødedommen. Den klassiske filolog Anders Bjørn Drachmann fortæller om Paulus som tænker og forfatter, og hvorfra vi har vores viden om denne spændende og indflydelsesrige historiske skikkelse.Anders Bjørn Drachmann (1860-1935) var en dansk forfatter og klassisk filolog. Han var professor ved Københavns Universitet og præsident for Videnskabernes Selskab. I løbet af sin karriere udgav Anders Bjørn Drachmann en lang række bøger blandt andet om Romerriget, kristendommens oprindelse samt klassisk poesi og religion.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
99.00 kr. "Da englene takkede Gud for den nyfødte frelser, sang de: Ære være Gud i det høje, fred på Jorden, og blandt menneskene Guds velbehag.Der er nu siden mange gange blevet trukket på skuldrene ad denne lovsang, og den er blevet spottet i smug og åbenbart. Man har talt om, at den tydeligt nok er blevet sunget for tidligt, og at virkeligheden ikke siden har vist sig at svare synderlig godt til den. ’Fred på Jorden,’ har man sagt, klinger det ikke snarest som bitter ironi! Krig på Jorden! ville have passet vel så godt, thi derved er det dog vitterlig blevet igennem alle de 1900 år indtil nu!"Emil Koch var i mange år præst ved St. Knuds kirke og Gråbrødre hospitalskirke. I "Det kristne menneskeliv" har han samlet en lang række andagter, der knytter sig til hele kirkeåret. Første bind dækker tiden fra 1. søndag i advent til pinse. Emil Koch fortæller blandt andet, om dengang Jesus red ind i Jerusalem på et æsel, og da englene takkede Gud for den nyfødte frelser julenat.Emil Koch (1851-1924) var en dansk præst og forfatter. Han holdt en lang række foredrag på højskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang række bøger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
99.00 kr. "Det var en overmåde modig mand, den Nikodemus, der langfredag aften stillede sig ved Jesu venners side uden at agte på den frygtelige uvilje og den grænseløse foragt, som han dermed samlede over sig fra sit folks mængde og fra alle dem i folket, der betød noget og regnedes for noget."Emil Koch var i mange år præst ved St. Knuds kirke og Gråbrødre hospitalskirke. I "Det kristne menneskeliv" har han samlet en lang række andagter, der knytter sig til hele kirkeåret. Andet bind dækker kirkeåret fra hellig trefoldigheds søndag, der begynder en uge efter pinse, til begyndelsen af advent. Her fortæller Emil Koch blandt andet om Jesu genopstandelse og de mennesker, der var med til at tage Jesus ned ad korset.Emil Koch (1851-1924) var en dansk præst og forfatter. Han holdt en lang række foredrag på højskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang række bøger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
- Ebook
- 99.00 kr.
-
24.99 kr. I "Sommarbilder" delar Ylva Eggehorn med sig av minnen och reflektioner från somrar som är och har varit. Det är en bok om att se skönheten i det enkla och om att bli sedd för den man är. En påminnelse om att det går att bli född på nytt - och att Jesus alltid finns där för att hjälpa dig.Ylva Eggehorn, född 1950, är en svensk författare, poet och översättare från Stockholm. Hon har även arbetat som journalist och fått ett stort antal litterära utmärkelser, bl.a. Evert Taube-stipendiet och C.S. Lewis-priset.
- Ebook
- 24.99 kr.
-
30.99 kr. Upprättelse. Smaka på ordet. Vad betyder det för dig? Hur får man egentligen upprättelse? För en del handlar det om att resa sig från motgångarna och stå upp för det som är rätt. Det kan även handla om att äntligen släppas fri från den, eller det, som hållit en fången. Att läka, bygga nytt eller stå i triumf när framhärdandet äntligen lönat sig. Men upprättelsen kräver också sitt pris - ofta i smärta som tar sig olika former. Vågar du lita på att Jesus kommer finnas med dig?Ylva Eggehorn, född 1950, är en svensk författare, poet och översättare från Stockholm. Hon har även arbetat som journalist och fått ett stort antal litterära utmärkelser, bl.a. Evert Taube-stipendiet och C.S. Lewis-priset.
- Ebook
- 30.99 kr.
-
39.00 kr. I anledning af hundredeåret for den danske filosof Søren Kierkegaards fødsel skrev og udgav den danske professor i kirkehistorie Valdemar Ammundsen dette festskrift, der – med udgangspunkt i Kierkegaards egne tekster – viser, hvordan den store filosof, der ikke definerede sig selv som kristen, stadig kan bruges som religiøs vejleder.Ove Valdemar Ammundsen (1875-1936) var en dansk biskop og professor i kirkehistorie. I 1923 blev han som den første udnævnt som biskop over Haderslev Stift, som blev oprettet efter genforeningen i 1920. Valdemar Ammundsen skrev en lang række bøger om teologi og kirkehistorie samt biografier om blandt andre Søren Kierkegaard og Martin Luther.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
49.00 kr. "Kirkestormeren" er sjette og sidste del i Eduard Geismars seksbindsværk om den danske filosof Søren Kierkegaard. Her går han i dybden med Kierkegaards kamp mod kirken og kaster et nærmere blik på tiden omkring filosoffens død.I 1926-1928 udgav den danske professor i etik og religionsfilosofi Eduard Geismar et værk i seks bind om Søren Kierkegaard. Her går han i dybden med Kierkegaards liv og værk og giver sine bud på, hvordan man skal forholde sig til den berømte danske filosofs anklage mod livet i de naturlige ordninger, som han gennem sit forfatterskab fremførte med stadig større lidenskab.Eduard Osvald Geismar (1871-1939) var teolog og professor i etik og religionsfilosofi. Han virkede fra 1899-1921 som præst, først på Djursland og i Randers og siden i København. Fra 1921 blev han professor ved Københavns Universitet. Han havde en idealistisk tilgang til teologien, der vendte sig mod hans samtids biologisk prægede udviklingsfilosofi.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
69.00 kr. "Kristne fester" handler om livets store begivenheder og eksistentielle spørgsmål. Johnny Thiedecke belyser de kristne ritualer som dåb, bryllup og begravelse og sammenholder dem med gamle tiders folkelige trosforestillinger. I bogen rejses desuden en etisk og filosofisk debat om emner som kristendom, kærlighed, død, ondskab og evigt liv.Johnny Thiedecke (f. 1946) er dansk forfatter og lektor i historie. Han har udgivet en lang række undervisningsbøger til fagene historie, religion, samfundsfag og oldtidskundskab i gymnasiet. Thiedeckes viden spænder bredt, og hans mange bøger omhandler alt fra hekseforfølgelser og historiske sygdomme til hellig krig og oplysningstiden.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. "Opdragelsen til kaldet" er første del i Eduard Geismars seksbindsværk om den danske filosof Søren Kierkegaard. Her kaster han et nærmere blik på Kierkegaards opvækst, forholdet til faderen, tidens åndelige strømninger og forlovelsen med Regine Olsen.I 1926-1928 udgav den danske professor i etik og religionsfilosofi Eduard Geismar et værk i seks bind om Søren Kierkegaard. Her går han i dybden med Kierkegaards liv og værk og giver sine bud på, hvordan man skal forholde sig til den berømte danske filosofs anklage mod livet i de naturlige ordninger, som han gennem sit forfatterskab fremførte med stadig større lidenskab.Eduard Osvald Geismar (1871-1939) var teolog og professor i etik og religionsfilosofi. Han virkede fra 1899-1921 som præst, først på Djursland og i Randers og siden i København. Fra 1921 blev han professor ved Københavns Universitet. Han havde en idealistisk tilgang til teologien, der vendte sig mod hans samtids biologisk prægede udviklingsfilosofi.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
49.00 kr. "Kærlighedslivets psykologi. En illusions fremtid" er oversættelser af to af Freuds værker. Kærlighedslivets psykologi, der behandler tematikker såsom problematiske forelskelser og seksuelle forstyrrelser, og En illusions fremtid, der diskutere religion i forhold til kultur og personlig udvikling.Sigmund Freud (1856-1939) var en verdensberømt østrigsk nervelæge og forfader til psykoanalysen. Han åbnede i 1886 sin private praksis som nervelæge og giftede sig samme år med Martha Barnays (1861-1951). Han har skrevet adskillige værker om psykologi, og er kendt for sine arbejde inden for dette fag; arbejde, der blandt andet omfatter ødipuskomplekset, den infantiles seksualitet og psykoser og neuroser. I 1938 drog Freud sammen med sin familie til England, hvor han levede sit sidste år.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
39.00 kr. "Den, der skal modvirke en tendens, må helst selv have erfaret dens indflydelse. Søren Kierkegaard betegner ganske vist en reaktion imod romantikken, men han står selv på romantikkens grund, og det tragiske i hans stilling ved slutningen af hans store livskamp bestemmes for en væsentlig del derved. En stor digterisk evne, et hang til at vugge sig i stemninger og til at lade erindring og fantasi brede sig som modsætning til virkelighedens prosa gjorde ham dybt modtagelig for den romantiske poesis værker, og hans utrættelige refleksion tumlede med tankerne og arbejdede i problemernes tjeneste med en lidenskab, der ingen grænser kendte."Søren Kierkegaard er en af de største skikkelser inden for dansk kulturhistorie, og hans filosofi og værker er kendt over hele verden. Professor i filosofi Harald Høffding tegner et kort og præcist portræt af denne store dansker og sætter hans filosofi og værker ind i en kultur- og filosofihistorisk sammenhæng.Harald Høffding (1843-1931) var teolog og filosof og virkede gennem 30 år som professor ved Københavns Universitet. I løbet af sin karriere opnåede han en central position i det danske videns- og kulturliv og nød stor anerkendelse både i og udenfor Danmark. Høffding var yderst virksom hele sit liv, og tankegodset i hans bøger er stadig relevant i dag. Udover værkerne om etik, filosofihistorie og psykologi kendes han for monografier om Søren Kierkegaard, Jean-Jacques Rousseau og Baruch Spinoza.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
71.99 kr. Detta är en av de mest klassiska och poetiska beskrivningarna av Jesus liv och gärning. Det är en förvånansvärt avskalad bild som evangelisten Johannes ger av Jesus, som i texten rör sig genom olika sociala skikt i samhället, där han sprider välvilja, tro och missionerar sin roll som Messias, Guds son. Här får vi höra Jesus egna ord forma sig, som vore de nedtecknade som ett direkt vittnesmål. Det är lyriska, ofta paradoxalt vackra monologer som tecknar ett porträtt av en man som brinner för människans rätt till ett drägligt liv. Johannesevangeliet är en av världens mest lästa texter genom historien och en viktig grundbult för den kristna tron.Johannes var en av Jesus tolv apostlar och den enda enligt historiska källor som inte genomled martyrdöden. Han anses idag vara ett kristet helgon.
- Audiobook
- 71.99 kr.
-
71.99 kr. Jesus växte upp i ett fattigt hem utanför Jerusalem. Under hela sin barndom var han speciell, men efter att ha fyllt trettio börjar saker på allvar ta fart. Han påstår sig vara Guds son och ger sig ut på flera egendomliga resor för att frälsa och predika inför stora människosamlingar. Är han en förryckt galning? Eller är han i själva verket, som han påstår, Guds son?Matteusevangeliet är en av Kristendomens viktigaste kanoniserade texter. Men det är långt ifrån en dammig gammal lunta med texter, nej det är en vital och spännande samling med berättelser från Kristendomens vagga. En omistlig text för alla som vill bilda sig inom religionshistoria.Sankt Matteus är ett kristet helgon och är enligt forntida bibelforskning författare till Matteusevangeliet.
- Audiobook
- 71.99 kr.