Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Holger Mosbech
    68.99 kr.

    ”I den protestantiske verden har der i nyere tid ofte hersket strid om forståelsen af det gamle testamente. I forrige århundrede var det først og fremmest resultaterne af de historisk-kritiske undersøgelser, man diskuterede; og det kom ofte til skarpe meningsudvekslinger mellem dem, der gik ind for de nye videnskabelige standpunkter, og dem, der ville forsvare de traditionelle anskuelser.”Kristendommen har til enhver tid været til debat, og det nye såvel som det gamle testamente er blevet fortolket og diskuteret på utallige forskellige måder. Professor i teologi Holger Mosbech har samlet en række af sine taler, artikler og debatindlæg om nogle af de vigtigste emner inden for teologien i første halvdel af det tyvende århundrede.Bogen beskæftiger sig med alt fra de nyere bibelske papyrusfund til synet på kristendommens rolle eller mangel på samme i krigstid. Den udkom første gang i 1941.Niels Holger Søren Larsen Mosbech (1886-1953) var en dansk teolog og professor i nytestamentlig eksegese. Han stod bag en lang række bøger om kristendom og blev i 1934 Ridder af Dannebrog. Holger Mosbech modtog i 1911 Københavns Universitets guldmedalje og i 1947 Dannebrogsordenens Hæderstegn.

  • by Thomas Stokholm
    48.99 kr.

    I 2003 er slankeguruen Gwen Shamblin på toppen af verden. Hun har opbygget et succesfuldt vægttabsprogram og er nu leder af sin egen kristne menighed, der broadcaster sine gudstjenester ud i menighedernes hjem rundt omkring i USA. Men alt er ikke som det skal være i 'Remnant Fellowship Church', og den 8. oktober 2003 får alarmcentralen et foruroligende opkald.I dette første af seks afsnit om slankeguruen Gwen Shamblin og hendes kristne menighed 'Fellowship Remnant Church' følger vi hendes vej til toppen, og de begivenheder der bliver starten til hendes dramatiske deroute.Vært: Thomas StokholmManus og tilrettelæggelse: Thomas StokholmKlip og lyddesign: Emil GermodRedaktør: Andreas Lindinger SaxildI Herrens NavnI Herrens navn undersøger hvorfor mennesker er parate til at skade eller slå andre ihjel i den ultimative overskridelse af normal etik og tro. Hvordan en fanatisk leder kan skabe en kult af troende, som vil gå hele vejen for deres Gud på jorden.Det er skræmmende og fascinerende, for vi bliver tvunget til at spørge os selv, om vi kunne gøre det samme i herrens navnThomas Stokholm er journalist og forfatter. Står bag adskillige prisbelønnede dokumentarprogrammer, reportager og podcasts. Elsker livet og en god fortælling.

  • by Thomas Stokholm
    48.99 kr.

    Lørdag d. 29. maj 2021 letter det privatejede Cessna 501 jetfly fra en lufthavn lige udenfor Nashville, Tennessee med kurs mod et Trump-rally i Palm Beach i staten Florida. Ombord på flyet er toppen af Remnant Fellowship Church, heriblandt Gwen Shamblin og Joe Lara, der flyver flyet. Men kort tid efter flyet letter, styrter det ned i den nærliggende Percy Priest Lake. Alle ombord på flyet omkommer i styrtet.I dette afsnit af serien om Gwen Shamblins kirke skal du høre om hendes sidste tur i himlen, da hun går i døden sammen med sin mand i et tragisk flystyrt der også koster fem andre mennesker livet. Med Shamblins død begynder historierne om hende dog også så småt at vælte frem, når andre familiemedlemmer begynder at komme med historier fra kirken.Vært: Thomas StokholmManus og tilrettelæggelse: Thomas Stokholmklip og lyddesign: Emil GermodRedaktør: Andreas Lindinger SaxildI Herrens NavnI Herrens navn undersøger hvorfor mennesker er parate til at skade eller slå andre ihjel i den ultimative overskridelse af normal etik og tro. Hvordan en fanatisk leder kan skabe en kult af troende, som vil gå hele vejen for deres Gud på jorden.Det er skræmmende og fascinerende, for vi bliver tvunget til at spørge os selv, om vi kunne gøre det samme i herrens navnThomas Stokholm er journalist og forfatter. Står bag adskillige prisbelønnede dokumentarprogrammer, reportager og podcasts. Elsker livet og en god fortælling.

  • by Thomas Stokholm
    48.99 kr.

    I april 2003 bliver familien Smith døbt ind i Gwen Shamblins 'Fellowship Remnant Church'. Det er en stor begivenhed, og snart vil familien med de to sønner blive en del af det store fællesskab. Et fællesskab der blandt andet lærer dem, at korporlig afstraffelse af børn er den sande vej ind til Gud. Det skal få fatale konsekvenser for familien Smith.I dette afsnit i serien om 'Fellowship Remnant Church' begynder der at slå små sprækker i den populære kirkes fernis, da Gwen Shamblin inviterer den kritiske journalist Phil Williams med helt ind i kirkens inderkreds.Vært: Thomas StokholmManus og tilrettelæggelse: Thomas StokholmKlip og lyddesign: Emil GermodRedaktør: Andreas Lindinger SaxildI Herrens NavnI Herrens navn undersøger hvorfor mennesker er parate til at skade eller slå andre ihjel i den ultimative overskridelse af normal etik og tro. Hvordan en fanatisk leder kan skabe en kult af troende, som vil gå hele vejen for deres Gud på jorden.Det er skræmmende og fascinerende, for vi bliver tvunget til at spørge os selv, om vi kunne gøre det samme i herrens navnThomas Stokholm er journalist og forfatter. Står bag adskillige prisbelønnede dokumentarprogrammer, reportager og podcasts. Elsker livet og en god fortælling.

  • by Thomas Stokholm
    48.99 kr.

    I 2018 er meget af støjen fra retssagen over 10 år tidligere forstummet og den store leder Gwen Shamblin er forelsket. Hun lader sig skille fra sin mand igennem mange år og gifter sig med den tidligere Tarzan-skuespiller, countrysanger og amatørpilot Joe Lara. De holder et stort bryllup der transmitteres, så hele verden kan høre deres kærlighedserklæringer til hinanden. Det er nu Gwen og Joe, præsten og piloten, der kører showet i 'Remnant Fellowship Church'.I dette afsnit i serien om slankeguruen Gwen Shamblin og hendes kristne menighed kan du høre om hvordan flere medlemmer forlader kirken efter Shamblin og Lara åbenlyst misbruger kirkens penge.Vært: Thomas StokholmManus og tilrettelæggelse: Thomas Stokholmklip og lyddesign: Emil GermodRedaktør: Andreas Lindinger SaxildI Herrens NavnI Herrens navn undersøger hvorfor mennesker er parate til at skade eller slå andre ihjel i den ultimative overskridelse af normal etik og tro. Hvordan en fanatisk leder kan skabe en kult af troende, som vil gå hele vejen for deres Gud på jorden.Det er skræmmende og fascinerende, for vi bliver tvunget til at spørge os selv, om vi kunne gøre det samme i herrens navnThomas Stokholm er journalist og forfatter. Står bag adskillige prisbelønnede dokumentarprogrammer, reportager og podcasts. Elsker livet og en god fortælling.

  • by Thomas Stokholm
    48.99 kr.

    Afdøde Joseph Smiths forældre er på anklagebænken. Sigtet for mishandling og indespærring af deres søn - med døden til følge. Heldigvis for dem støtter kirkeleder Gwen Shamblin dem gennem retssagen. Hun får oprettet en hjemmeside der samler penge ind til deres forsvar, og taler konstant deres sag. Men hun har et problem. For gennem kirken har hun prædiket vigtigheden af fysisk afstraffelse for at nærme sig Gud, og hun har på telefon rådet Joseph Smiths mor til at slå ham.I dette afsnit i serien om 'Fellowship Remnant Church' begynder for alvor at slå sprækker under Gwen Shamblins kirke. Medlemmer af hendes kirke står anklaget for børnemishandling og pilen peger tilbage på lederen Gwen Shamblin.Vært: Thomas StokholmManus og tilrettelæggelse: Thomas Stokholmklip og lyddesign: Emil GermodRedaktør: Andreas Lindinger SaxildI Herrens NavnI Herrens navn undersøger hvorfor mennesker er parate til at skade eller slå andre ihjel i den ultimative overskridelse af normal etik og tro. Hvordan en fanatisk leder kan skabe en kult af troende, som vil gå hele vejen for deres Gud på jorden.Det er skræmmende og fascinerende, for vi bliver tvunget til at spørge os selv, om vi kunne gøre det samme i herrens navnThomas Stokholm er journalist og forfatter. Står bag adskillige prisbelønnede dokumentarprogrammer, reportager og podcasts. Elsker livet og en god fortælling.

  • by Thomas Stokholm
    48.99 kr.

    I 2024 graver den kritiske journalist Phil Williams igen i 'Remnant Fellowship Church'. Lederen, Gwen Shamblin, er død på tragisk vis, men kirken og dens kontroversielle metoder lever videre i bedste velgående. Denne gang er det Michael Shamblin, Gwens søn, der sidder i Williams varme stol. Michael forlod kirken i 2021, og han er klar til at fortælle alt om hvordan tingene foregik under hans mors ledelse.I dette sidste afsnit om Gwen Shamblin og hendes kirke skal du høre en historie indefra kirken, fra Gwens søn, der har spildt mange år af sit liv i et stærkt kontrollerende miljø. Og så skal du høre om hvordan det går med 'Remnant Fellowship Church' i dag.Vært: Thomas StokholmManus og tilrettelæggelse: Thomas Stokholmklip og lyddesign: Emil GermodRedaktør: Andreas Lindinger SaxildI Herrens NavnI Herrens navn undersøger hvorfor mennesker er parate til at skade eller slå andre ihjel i den ultimative overskridelse af normal etik og tro. Hvordan en fanatisk leder kan skabe en kult af troende, som vil gå hele vejen for deres Gud på jorden.Det er skræmmende og fascinerende, for vi bliver tvunget til at spørge os selv, om vi kunne gøre det samme i herrens navnThomas Stokholm er journalist og forfatter. Står bag adskillige prisbelønnede dokumentarprogrammer, reportager og podcasts. Elsker livet og en god fortælling.

  • by Emil Koch
    48.99 kr.

    ”Der er intet område af det menneskelige åndsliv, og i det hele ikke noget af det, der angår mennesker, som det ikke sømmer sig for en kristen at gøre bekendtskab med.Kristendommens fjender har fra første færd gjort sig umage for at få det fastslået, at kristendommen er kulturfjendtlig, og at det at blive en alvorlig kristen altid må medføre, at man får sin sans og interesse for denne verden og dens timelige sager og anliggender sløvet og afslappet.”Præst og forfatter Emil Koch gør op med tanken om, at en sand kristen kun tænker på Gud, paradis og Bibelen og er helt blind for alle verdslige problemer. I sit lange essay ”Det sociale spørgsmål og de kristne” beskriver han, hvordan de sociale problemer, som et samfund står over for, netop angår de kristne, da de har en forpligtelse til at hjælpe deres medmennesker gennem næstekærlighed og velgørenhed.Bogen udkom første gang i 1904.Emil Koch (1851-1924) var en dansk præst og forfatter. Han holdt en lang række foredrag på højskoler om religion og deltog flittigt i debatter om sociale problemer. Han udgav en lang række bøger om kristendom samt samlinger af sine taler og foredrag. Emil Koch var både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.

  • by World History
    44.99 kr.

    Historians have extensively studied the Old and New Testaments and used the scriptures to trace the rise of one of the world's earliest civilisations.Although it's difficult to confirm the stories in the Bible from a historical perspective, it's possible that myths originated from real events. This is why geologists are investigating the truth about the Flood and Noah's Ark, meteorologists and biologists are trying to understand the ten plagues that affected Egypt, and biblical scholars are searching for evidence of catastrophes that might have destroyed the cities of Sodom and Gomorrah.A book discussing the mysteries of the Bible is speculative but thought-provoking. And it suggests that science and faith may be more closely related than one might think.World History invites you on a fascinating journey to bygone eras, allowing you to explore the greatest events in history. Take a trip back in time - to the frontlines of World War 2, to the Viking raids, and to the religious rituals of ancient Egypt. World History is for everyone who would like to know more about the exciting and dramatic events of the past.

  • - Et problem og dets historie
    by Jan Lindhardt
    48.99 kr.

    Jan Lindhardt kigger tilbage i europæisk kultur- og samfundshistorie og diskuterer, hvordan splittelsen mellem politik, religion og etik har udviklet sig og påvirket samfundet fra antikken og frem til bogens udgivelse i 1983. Undervejs i bogen ser han nærmere på store tænkere som Platon, Arthur Koestler, Martin Luther, Niccolò Machiavelli og Johannes Sløk og deres måde at se på sammenhængen og modsætningsforholdet mellem de tre begreber, der betyder så meget i vores samfund og for os hver især.Jan Lindhardt (1938-2014) var en dansk teolog og forfatter. Han var uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet og var i en lang årrække biskop over Roskilde Stift. Jan Lindhardt skrev en lang række bøger om idehistorie, teologi samt biografier om blandt andre Martin Luther.

  • by Marie Mikulová Thulstrup
    78.99 kr.

    ”Den kristnes forhold til Gud og Kristus forbliver ikke uden følger. Kierkegaard kaldte dem afdøen fra verden og fra sig selv, de tidligere kristnes askese.De personlige følger af den kristnes liv viser sig ved glæde og lidelse. For denne konstatering har Kierkegaard fundet en lang række i kristenlivets historie.””Kierkegaard i kristenlivets historie” undersøger Kierkegaards opfattelse af Kristi efterfølgelse, som består af de livsholdninger, man kan læse om i Det nye testamente. Marie Mikulová Thulstrup beskriver Kierkegaards forståelse af begrebet ’den enkelte’ og begrebet ’verden’, som man som individ må forsøge at manøvrere i. Bogen udkom første gang i 1991.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.

  • by Eduard Geismar
    48.99 kr.

    Eduard Geismars ”Religion og videnskab” er et svar på professor Harald Høffdings skrift af samme navn, hvor forholdet mellem religion og videnskab diskuteres. Geismar tager religionen og teologien i forsvar og ser nærmere på underet som grundlag for kristendommen. Bogen udkom første gang i 1911.Eduard Osvald Geismar (1871-1939) var teolog og professor i etik og religionsfilosofi. Han virkede fra 1899-1921 som præst, først på Djursland og i Randers og siden i København. Fra 1921 blev han professor ved Københavns Universitet. Han havde en idealistisk tilgang til teologien, der vendte sig mod hans samtids biologisk prægede udviklingsfilosofi.

  • by Lone Fatum
    48.99 kr.

    Kønsdiskrimination ses overalt i både Det Gamle og Det Nye Testamente. I ”Kvindeteologi og arven fra Eva” gennemgår teolog og debattør Lone Fatum Det Nye Testamente ud fra et kvindeteologisk synspunkt og beskriver, hvordan kønsdiskrimination og kristustro historisk set har hængt sammen – og hvor meget strukturel kønsdiskrimination der endnu hænger ved i teologien og kirken ved bogens oprindelige udgivelse i 1992.”Kønsdiskrimination i dag ligner måske ikke uden videre den, vi møder i Det Nye Testamente; men det afgørende er, at det stadigvæk er en betydningsfuld forudsætning, at det at være kvinde er defineret af en mangel, fordi det er manden, der er den menneskelige norm.”Lone Fatum (f. 1941) er teolog og har været lektor i Det Nye Testamentes Eksegese på Københavns Universitet i perioden 1981-2008. Hun har i mange år været en stor stemme i debatten om kristendommens og folkekirkens rolle i det moderne samfund og er blandt de mest toneangivende danske teologer i spørgsmål om køn og feminisme.

  • - Bidrag til gudsbegrebets historie
    by Edvard Lehmann
    48.99 kr.

    Hvad kom først? Monoteismen eller polyteismen? Fra romantikken og op gennem 1800-tallet argumenterede flere historikere og filosoffer for en urmonoteisme, der senere udviklede sig til flergudsdyrkelse for så igen at snævre ind til tilbedelsen af én gud. I dette lille skrift søger religionshistoriker Edvard Lehmann at tilbagevise idéen om en urmonoteisme, da al forskning viser, at en sådan ikke kan have eksisteret.”Hedensk monoteisme – Bidrag til gudsbegrebets historie” udkom første gang i 1897.Johannes Edvard Lehmann (1862-1930) var en dansk religionshistoriker. Han blev i 1900, som cand.theol., den første docent i religionshistorie ved Københavns Universitet og blev som sådan den konstituerende skikkelse i skabelsen af dette fag som selvstændig studieretning i Danmark. Edvard Lehmann skrev og udgav en lang række bøger om religionshistorie.

  • - En udviklingslinie i middelalderens og renæssancens frihedsbegreb
    by Jan Lindhardt
    48.99 kr.

    I ”Det politiske menneske” ser teolog Jan Lindhardt på udviklingen i menneskets syn på politik og samfund fra det 13. århundrede og frem til det 16. århundrede. Bogen fokuserer i særdeleshed på tankerne hos Thomas Aquinas, Dante, Marsiglio af Padova, Niccolò Machiavelli og Martin Luther, og deres rolle i bruddet med den middelalderlige tankegang.”Gennem kristendommens historie finder man to forskellige opfattelser af statens oprindelse – en dobbelthed, der allerede afspejler sig i Det nye Testamente. Begge går ud fra, at staten skylder ondskaben og arvesynden sin eksistens. Menneskene er efter Adams syndefald blevet egoistiske, hovmodige og onde, hvorfor Gud har sat en øvrighed iblandt dem for at hindre, at de begår overgreb med hinanden.””Det politiske menneske” udkom første gang i 1970.Jan Lindhardt (1938-2014) var en dansk teolog og forfatter. Han var uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet og var i en lang årrække biskop over Roskilde Stift. Jan Lindhardt skrev en lang række bøger om idehistorie, teologi samt biografier om blandt andre Martin Luther.

  • by Åge Meyer Benedictsen
    48.99 kr.

    "Det er som et haardt prøvet Barn af den store Søskendeflok, hvortil vi alle i Europa hører, at denne Bog fører Armenien frem for den danske Læseverden."Bogen, der oprindeligt kom i 1925, er en ånds- og kulturhistorisk udlægning af det armenske folks historie. Den er fortalt med medfølelse og et dybfølt håb om at skabe opmærksomhed samt forståelse for det folk, der for mange kom til at få en martyrrolle efter de voldsomme forfølgelser i begyndelsen af 1900-tallet.Åge Meyer Bendictsen (1866-1927) var en dansk forfatter, sprogforsker, oversætter og historiker. Han var kendt i sin samtid for sine mange værker og forelæsninger om fremmede folkeslag. Han udgav bl.a. bogen ”Et Folk, der vaagner; Kulturbilleder fra Litaven” (1895) og "Russisk jord og russiske bønder" (1903).

  • by Hans Jensen
    48.99 kr.

    Den danske distriktsdyrlæge Hans Jensen retter i ”Fordømmelseslæren” en skarp kritik mod den kirkelige bevægelse Indre Mission, som han mente var fordømmende, mørk og hård og uden plads til håb for fremtiden. Bogen udkom første gang i 1897.Hans Jensen (1848-1923) var en dansk dyrlæge, tegner og forfatter. Han udgav i 1897 anonymt det lille skrift ”Fordømmelseslæren”, der var et angreb på Indre Mission. I 1899 udkom ”Spøgeri”, en samling fortællinger, der ligeledes blev udgivet anonymt. I 1940 kom ”Himmerlandske dialektfortællinger”, der blev udgivet posthumt. Hans Jensen var far til blandt andre Thit Jensen og Johannes V. Jensen.

  • by Alfred Bramsen
    38.99 kr.

    Omkring århundredskiftet var europæere såvel som amerikanere dybt optaget af spiritisme og tanken om at kunne kontakte afdøde mennesker gennem et medium. Der var imidlertid også mange kritiske røster, der forsøgte at mane til besindighed og gennem rationel argumentation at overbevise folk om, at spiritisme var rent selvbedrag eller svindel fra de såkaldte mediers side. I sin lille bog fra 1895 giver Alfred Bramsen os et interessant indblik i netop denne trend og debat omkring spiritisme i Danmark.Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlæge og forfatter, der udgav en lang række bøger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lægmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere værker af Vilhelm Hammershøi, om hvem han udgav to bøger.

  • by Jacques Blum
    48.99 kr.

    I starten af 1970’erne besluttede det danske baptistsamfunds fremtidsudvalg at få lavet en sociologisk og statistisk undersøgelse af, hvordan det tydede på, at baptistsamfundet ville udvikle sig de kommende 15 års tid.Kultursociolog Jacques Blum fik opgaven, og under titlen ”Frivillighed og hemmelighed” udarbejdede han en rapport om baptistsamfundet, der både i sprog og vinkling henvender sig til både de menige medlemmer, udenforstående og fremtidsudvalget. Rapporten giver et spændende indblik i det danske baptistsamfund, uanset om man selv er en del af det eller blot vil vide mere om det.Bogen udkom første gang i 1976.Jacques Blum (1945-2012) var en dansk kultursociolog. Efter sin kandidat i kultursociologi var han blandt andet været ansat ved Københavns Universitet, RUC og Lunds Universitet. Jacques Blum var i en årrække talsmand for Det Mosaiske Trossamfund, ligesom han i mange år var en prominent debattør om Israel og jøder.

  • by Peter Kemp
    49.00 kr.

    Den teologiske debat i Danmark var i midten af 1970’erne præget af diskussionen omkring professor Ole Jensens 1976-disputats, som af nogle opponenter berømmedes højt, mens andre, bl.a. dr. theol. Peter Kemp, kritiserede den skarpt.I "Teologi og videnskab" fremlægger Peter Kemp sine synspunkter. Bogen bringer i udvidet form selve oppositionsindlægget og diskuterer desuden Wilhelm Herrmanns teologi, som den fremlægges i "Religionen", der også er hovedtemaet for Ole Jensens afhandling. Peter Kemp benytter lejligheden til en overvejelse over teologiens videnskabelighed i nutidig sammenhæng og slutter med en kritisk vurdering af Ole Jensens naturteologi.Den danske teolog og filosof Peter Kemp (f. 1937) var fra 2001-2007 professor i filosofi ved Danmarks Pædagogiske Universitet, og fra 2007 har han været tilknyttet Aarhus Universitet som professor emeritus. Peter Kemp har, siden han blev lektor i filosofi ved Københavns Universitet i 1972, særligt beskæftiget sig med moderne fransk filosofi og har i høj grad bidraget til at introducere de franske filosoffer i Danmark. Han har desuden været filosofianmelder ved Politiken i årene fra 1971 til 1991.

  • by Guðrún Lárusdóttir
    From 9.99 kr.

    Konur í Víngarðinum inniheldur tvö verk Guðrúnar Lárusdóttur (1880-1908). Systurminningar (1929) og Andleg starfsemi kvenna (1928). Fjalla verkin tvö um hlutverk og líf kvenna. Fyrra verkið ber titilinn Systurminning og segir frá Valgerði Lárusdóttur, söngkonu, prestsdóttur og systur Guðrúnar Lárusdóttur. Hún lærði söng í Kaupmannahöfn en veiktist ung af berklum. Hér segir Guðrún frá Valgerði og lífshlaupi hennar í nokkurs konar minningargrein. Andleg starfsemi kvenna er erindi sem Guðrún Lárusdóttir hélt á safnaðar- og rannsóknarnefndarfundi árið 1928. Þar stiklar hún á stóru um hlutverk kvenna í trúmálum þess tíma. Staða og hlutverk konunnar var eitt af ástríðumálum Guðrúnar Lársudóttur og ber þetta rit þess merki að henni þótti samferðakonur sínar sinna mikilvægu samfélagslegu hlutverki. Hér veitir hún lesendum innsýn í líf samtímakvenna sinna og þeim þrautum sem tilveran bauð þeim upp á. Guðrún Lárusdóttir fæddist árið 1880 í Fljótsdal og lést í bílslysi árið 1938. Hún var einn afkastamesti kvenrithöfundur landsins um skeið og þótti andlát hennar mikill missir fyrir íslenska menningu. Fólk beið eftirvæntingarfullt eftir verkum hennar sem voru mikið lesin. Guðrún var önnur konan til að sitja á Alþingi, á ferli sínum lagði hún mikla áherslu á velferðarmál með því að beita sér fyrir styrkjum til kvennasamtaka. Einnig starfaði Guðrún sem fátækrafulltrúi Reykjavíkur um skeið. Frammistaða hennar í stjórnmálum var einstök, þegar hún sat á lista gaf hún út sína eigin stefnuskrá til að leggja áherslu á þau gildi og þær hugsjónir sem hún hafði umfram stefnu flokksins. Hún átti viðburðaríka ævi og lagði sig fram við að gefa til samfélagsins. Hún starfaði sem rithöfundur og skrifaði sextán verk yfir ævina, einnig þýddi hún verk úr dönsku, þýsku og ensku. Verk hennar bera þess merki að vera eftir konu með samfélagslegt innsæi.

  • by Margrete Auken
    69.00 kr.

    Da Margrete Auken kom i Folketinget, måtte hun skrue drastisk ned for præstearbejdet. Men uden kirkelige handlinger, den jævnlige kontakt med mennesker i krise og sorg og med kun én månedlig prædiken, gled troen ud af hendes daglige liv. Værre blev det da hun senere også måtte slippe konfirmanderne. Selv salmerne som hun tit sang for sig selv når hun cyklede eller kørte bil, forsvandt. Det gik op for hende hvor meget troen havde levet af at skulle formidles, levet af at skulle bruges til noget.Troen er ikke desto mindre med. Hvordan? Det får man et indblik i når man bringes gennem et righoldigt liv med fortællinger om troen både indenfor og udenfor embedet. Hvad er ånd? Hvad betyder kvindeligheden i det kristne gudsbillede? Hvordan kan man leve og dø på vores rige salmer? Hvordan kan man være politisk rød og dog den mest konservative præst? Hvordan spiller tro og politik alligevel sammen?"Kristendommen ifølge ..." er en serie af bøger, der åbner troens univers. En række kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud på, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilværelse. De sætter ord på den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.Margrete Auken (f. 1945) er præst, politiker og otte børns bedstemor. Cand.theol. 1971. Præst ved Frederiksberg Kirke 1972-2015. Medlem af Folketinget for SF 1979-2004 (undtagen 1990-94). Medlem af Europa-Parlamentet siden 2004. Politikområder: miljø og natur, trafik, forsvar, ret, kultur, kirke, bioetik og ulandsbistand. Flittig debattør med foredrag, kronikker og artikler. Har tidligere udgivet "Lys & salt" (2005), "På cykel gennem seks årtier" (2008) og "N.F.S. Grundtvig: Tag det sorte kors fra graven" (2012).

  • by P.G. Lindhardt
    49.00 kr.

    Den kristne kirkes forestilling om helvede har rødder helt tilbage i oldtiden, og i middelalderen udvikledes den til det, vi kender i dag. I "Helvedesstrategi" ser professor i kirkehistorie P.G. Lindhardt nærmere på kirkens begreber om helvede gennem tiden og især på, hvad man har brugt dem til. Bogen udkom første gang i 1964.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.

  • by Carl Koch
    69.00 kr.

    Præst og forfatter Carl Koch fortæller i digte og essays om den situation, verden befandt sig i i 1918, hvor Første Verdenskrig endnu raserede verden, og den spanske syge greb fat om befolkninger verden over. Hans smukke budskab om nødvendigheden af næstekærlighed og forståelse i livets sværeste situationer giver genklang over et århundrede efter bogens udgivelse i 1918.Carl Koch (1860-1925) var dansk præst og forfatter. Han blev uddannet cand.theol. i 1884 og arbejdede som lærer ved Birkerød Latinskole, før han blev kapellan og senere valgmenighedspræst. Carl Koch har skrevet en lang række bøger om blandt andet Goethe, Brorson, Kierkegaard og Jesu lignelser.

  • by P.G. Lindhardt
    79.00 kr.

    Da Søren Kierkegaard i december 1854 indledte sit angreb på den danske folkekirke og den "officielle" kristendom, tog Grundtvig straks til genmæle. Det fremgår tydeligt at hans prædikener fra kirkeåret 1854-55, præsenteret i bogen "Konfrontation", også af P.G. Lindhardt. Men Grundtvigs prædikener fra 1855-56 giver derimod indtryk af, at han i dette kirkeår efterhånden ryster Kierkegaard af sig, bliver "sig selv" igen og holder en lang række markante og højst originale prædikener, hvori samtidens teologiske og kirkepolitiske problemer genspejles. I "Regeneration" præsenterer professor i kirkehistorie P.G. Lindhardt Grundtvigs prædikener fra kirkeåret 1855-56. Bogen udkom første gang i 1976.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.

  • by Helge Haystrup
    49.00 kr.

    Gennem ti artikler om kristendommens grundlag og om det kristne livs herlighed og glæde, ansvar og kampe, gør den danske teolog og kirkehistoriker Helge Haystrup op med tidens tendens til, at præster og menighedsråd engagerer sig i sager, der ikke umiddelbart har noget med det kristelige at gøre."Det gamle budskab. Indsigelse til opbyggelse" udkom første gang i 1985.Helge Haystrup (1924-2009) var en dansk teolog, sognepræst og kirkehistoriker. Hans kirkehistoriske speciale var oldkirken og i særdeleshed kirkefaderen Augustin, om hvem han skrev ikke mindre en 15 bind. Derudover rummer hans forfatterskab flere værker om den oldkristne kirke.

  • by Helge Haystrup
    69.00 kr.

    Europæisk middelalder var præget af store folkevandringer og opbrud, og det satte også sit præg på kirken og kristendommen. I denne bog, der udkom første gang i 1976, giver kirkehistoriker Helge Haystrup et indblik i middelalderens kirke, Karl den Stores frankiske kejserrige, kampene mellem pavedømmet og de tyske kejsere og Anselm af Canterburys udformning af den kristne frelselære.Helge Haystrup (1924-2009) var en dansk teolog, sognepræst og kirkehistoriker. Hans kirkehistoriske speciale var oldkirken og i særdeleshed kirkefaderen Augustin, om hvem han skrev ikke mindre en 15 bind. Derudover rummer hans forfatterskab flere værker om den oldkristne kirke.

  • by P.G. Lindhardt
    69.00 kr.

    Den danske professor i kirkehistorie P.G. Lindhardts "Repliker" indeholder 17 artikler og prædikener om så forskellige emner som blandt andet taknemmelighed, gæld, kirkeligt fællesmarked, hjertesprog og gudsfrygt. Bogen udkom første gang i 1958.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.

  • by Axel Dam
    49.00 kr.

    "Om der er mening i tilværelsen eller der ingen mening er, det er egentlig det religiøse grundspørgsmål. ’Mening’ vil sige det samme som hensigt.Nu skal det jo være ganske forældet at tro på hensigtsårsager i naturen. Den moderne naturvidenskab, særlig Darwins udviklingslære, siges at have gjort ende på at såkaldt teleologi, et begreb, der af menigmand gerne forveksles med teologi på grund af navneligheden."Hvorfor er vi til? Sådan spørger filosof og forfatter Axel Dam i sit essay fra 1914. Hans overvejelser giver et spændende indblik i folkestemningen i året, hvor den første verdenskrig brød løs, hvor verden havde affundet sig med Darwins banebrydende teorier, og hvor det enkelte menneskes værdier og værdi var til stor diskussion.Axel Otto Markus Dam (1868-1936) var en dansk skolelærer, filosof, politiker og forfatter til en lang række bøger om børneopdragelse, pædagogik og filosofi. Axel Dam sad i en årrække i folketinget for Venstre og beskæftigede sig med nogle af datidens samfundsproblemer med udgangspunkt i sekulær etik og politisk filosofi.

  • by P.G. Lindhardt
    39.00 kr.

    I sit sidste leveår, 1855, rettede Søren Kierkegaard en skarp kritik mod den danske folkekirke. En kritik, der fik stor betydning for både det kirkelige liv, for folkekirkens selvforståelse og for åndslivet i bred forstand.I anledning af 100-året for kritikken og for Kierkegaards død talte professor P.G. Lindhardt i marts 1955 om emnet i Aarhus Kunst- og Litteraturforening. Foredraget "Søren Kierkegaards angreb på folkekirken" udkom første gang på skrift samme år.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.