-
68.99 kr. Den danske kirkes historie strækker sig over tusind år tilbage i tiden, og alligevel gik der mange år, før historikere begyndte at forske grundigt i den.Ellen Jørgensens bog fra 1908 handler om udenlandske kirker og traditioners påvirkning af den danske kirke i de tidligste år efter kristendommen blev indført i Danmark. Bogen er en af de første, der behandler dette spændende emne.Ellen Sophie Rasmine Jørgensen (1877-1948) var en dansk historiker og bibliotekar, der fra 1915 til 1941 var bibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek, hvor hun endvidere var leder af Håndskriftsafdelingen. Ellen Jørgensen udgav flere bøger om dansk historie og bidrog med en lang række artikler til Historisk Tidsskrift.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
98.99 kr. I det religionshistoriske værk ”Zarathustra” giver Edvard Lehmann en grundig indføring i den historisk betydningsfulde religion, zarathustrisme, der opstod i det præislamiske Iran, og som fortsat har mindre små menigheder. Han giver blandt andet et indblik i Avesta, zarathustrismens samling af hellige tekster, og i profeten Zarathustras liv og gerning.”Zarathustra” udkom oprindeligt i to bind i 1899-1902.Johannes Edvard Lehmann (1862-1930) var en dansk religionshistoriker. Han blev i 1900, som cand.theol., den første docent i religionshistorie ved Københavns Universitet og blev som sådan den konstituerende skikkelse i skabelsen af dette fag som selvstændig studieretning i Danmark. Edvard Lehmann skrev og udgav en lang række bøger om religionshistorie.
- Ebook
- 98.99 kr.
-
68.99 kr. I århundreder har Santiago de Compostela, der ligger i det allervestligste Spanien ud til Atlanten, været valfartssted for pilgrimme fra hele Europa, der ønsker at besøge den hellige St. Jakobs grav. Men hvordan endte apostlen Jakob, der blev halshugget i Jerusalem, med at blive begravet i Spanien? Og hvorfor var lige netop hans grav, der lå et så ufremkommeligt og afsides et sted, et så yndet mål for en pilgrimsrejse?Tue og Bodil Gad fortæller om pilgrimmenes lange og besværlige rejse til Jakobsland, om apostlens egen historie og om hans betydning for de mange, der valfartede til hans grav.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
68.99 kr. Dette er et forkyndende og opbyggeligt skrift med rige personlige fortællinger og bibellæsninger. De menneskelige og åndelige tekster er skrevet som en "julegave" til forfatterens mor hjemme i Danmark. Han selv befinder sig i Amerika og er her optaget af sit åndelige arbejde. Gravengaard var en af den danske luthersk-evangeliske kirkes centrale skikkelser i tiden omkring 1900-tallet.Bogen blev, efter udgivelsen på dansk i 1901, oversat til engelsk og fik et rigt liv, både i danske emigrant-kredse i Amerika, men også udover det.N. P. Gravengaard er født i 1865 i Vestjylland. Han emigrerede til Amerika og blev præst dér i den luthersk-evangeliske kirke. Han skrev en række forkyndende bøger, herunder ”Evig Liv med idel Glæde” (1904) og "Fem foredrag" (1906)
- Ebook
- 68.99 kr.
-
78.99 kr. Da Hans Egede begyndte at interessere sig for Grønland, vidste man ikke meget om det enorme land mod nord eller de mennesker, der boede der. Alligevel var den danske missionær helt optaget af at komme dertil for at gøre befolkningen kristne, og han holdt ikke op med at kæmpe for sin sag, før den danske konge i 1721 gav ham tilladelse til at rejse dertil som den første siden nordboerne, der var forsvundet på den store ø i 1400-tallet.Louis Bobés bog fra 1944 fortæller om Hans Egedes tid i Grønland, hans mission og hans møde med denne helt anderledes befolkning, som han mere end noget andet ønskede at omvende til sin egen tro. Bogen er skrevet med datidens sprogbrug.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
48.99 kr. Det ottende århundrede f.Kr. var i jødernes historie en særlig interessant og betydningsfuld tidsperiode, idet det prægedes af fire profetskikkelser: Amos og Hoseas, Esaias og Mika. I denne bog dykker den danske teolog Axel Malmstrøm ned i historien om profeten Amos og hans budskab. ”Under Guds dom” udkom første gang i 1934.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
38.99 kr. I det lille hæfte ”Fra storbyens arbejdsmark”, der udkom første gang i 1923, gennemgår Axel Malmstrøm Indre Missions meget forskelligartede arbejde i København i et forsøg på at skaffe økonomisk hjælp til missionshuset Bethesda i Rømersgade.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- Ebook
- 38.99 kr.
-
68.99 kr. Martin Luther var ikke bare hovedkraften bag reformationen og opbygningen af den protestantiske tradition. Han har også haft enorm betydning for hele det menneskesyn, der kom til at dominere renæssancen i Europa. I ”Martin Luther. Erkendelse og formidling” spørger teolog Jan Lindhardt, hvilket menneskesyn der var fremherskende inden renæssancen, og hvordan Luther gjorde oprør mod det. Bogen udkom første gang i 1983.Jan Lindhardt (1938-2014) var en dansk teolog og forfatter. Han var uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet og var i en lang årrække biskop over Roskilde Stift. Jan Lindhardt skrev en lang række bøger om idehistorie, teologi samt biografier om blandt andre Martin Luther.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
68.99 kr. I forbindelse med en missionskonference i Tambaram besøgte den danske biskop Axel Malmstrøm sammen med sin hustru i 1938 Det danske missionsselskabs missionsområder i Indien. I ”En indiensfærd” deler han ud af sine indtryk og oplevelser fra det store land, særligt i forhold til missionsarbejdet. Bogen udkom første gang i 1940.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
78.99 kr. ”Den 2. februar 1821 kaldte Frederik den Sjette uden ansøgning Grundtvig, der havde været tjenstledig kapellan i otte lange år, til sognepræst for Præstø og Skibbinge Menigheder i Sydsjælland, og Palmesøndag samme år holdt den nye præst sin indgangsprædiken over salmens ord: ”Denne er dagen, som Herren har gjort; lad os fryde og glæde os på den! Kære Herre! frels dog; kære Herre! lad det dog lykkes! Velsignet være den, som kommer i Herrens navn! Vi velsigner eder fra Herrens hus.”N.F.S. Grundtvig er en af de største litterære og åndelige skikkelser i danmarkshistorien, og hans indflydelse på kristendommen og den danske folkesjæl er enorm. Holger Begtrup fortæller i bogen her, hvordan Grundtvig og hans kristendomsforståelse udviklede sig i tiden op til 1825, da andre gejstlige og toneangivende mennesker for alvor begyndte at få øjnene op for Grundtvigs særlige fortolkning af kristendommen.Bogen udkom første gang i 1901.Holger Christian Begtrup (1859-1937) var en dansk teolog, højskoleforstander og forfatter. Han var uddannet cand.theol. og vandt i 1883 Københavns Universitets guldmedalje. I 1895 grundlagde Holger Begtrup Frederiksberg Højskole, som han blev forstander for. Holger Begtrup er desuden kendt for sine bøger ”Det danske Folks Historie i det 19. Aarhundrede”, ”Grundtvigs udvalgte Skrifter”, biografien ”C. Berg, en dansk Politikers Udviklingshistorie” og ”Den danske Højskole”.
- Ebook
- 78.99 kr.
-
49.00 kr. Egypten var fra år 30 f.Kr. og frem til 640 e.Kr under romersk herredømme. I denne periode fik egyptisk kultur en ny stor opblomstring, ikke mindst på grund af den fremvoksende kristendom. Det var også her, det kristne klostervæsen blev grundlagt.I "Munke og mystikere" fortæller teolog Søren Giversen om dramatiske optrin og blodige begivenheder, der kom til at præge den kristne kulturs udvikling, og om nogle af de markante personligheder, der var med til at skabe de første klostre.Bogen udkom første gang i 1962.Søren Møller Giversen (1928-2009) var en dansk teolog og professor ved Aarhus Universitet i årene 1975-1998. Søren Giversen oversatte en række af de tidlige kristne tekster, der i 1945 blev fundet ved byen Nag Hammadi i Egypten, og hvoraf Thomas-evangeliet er det mest berømte. Udover oversættelserne af de koptiske tekster udgav han også flere bøger om Det Nye Testamentes tekster.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Ingen har haft så stor indflydelse på introduktionen af protestantismen i Europa som Martin Luther, og de færreste har levet et lige så dramatisk og begivenhedsrigt liv.Ludvig Schrøder fortæller i sin bog om Martin Luthers liv, efter han blev ekskommunikeret af den katolske kirke i 1521 og gjort fredløs for sin kritik og forsøg på at reformere kirken. Allerede samme år begyndte han at oversætte Bibelen til tysk for at gøre det muligt for de ikke-latinkyndige troende at forstå Guds ord. Hans kamp for at reformere kristendommen i Europa var imidlertid først lige begyndt, og han måtte gå op imod nogle af tidens mest magtfulde skikkelser og de mest rodfæstede traditioner for at få protestantismen indført.Bogen udkom første gang i 1904 og er en efterfølger til "Martin Luthers liv og gerning til 1521", som udkom året før.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Ingen har haft så stor indflydelse på introduktionen af protestantismen i Europa som Martin Luther, og de færreste har levet et lige så dramatisk og begivenhedsrigt liv.Ludvig Schrøders bog fortæller om Martin Luthers liv fra hans fødsel i Eisleben i Tyskland i 1483 og op til han i 1521 blev ekskommunikeret af den katolske kirke og erklæret fredløs. Bogen beskriver Luthers oplevelser, da han som helt ung kom til Rom og så, hvor syndigt og dekadent kirkens spidser levede. Den beskriver hans kamp mod aflad og korruption i kirken og hans forgæves forsøg på at reformere den katolske kirke, der til sidst endte med, at han blev ekskommunikeret og valgte at bruge sin nye position til at grundlægge protestantismen.Bogen udkom første gang i 1903.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Som medlem af et menighedsråd under den danske folkekirke har man en række ansvarsområder, som det er vigtigt at være sig bevidst. Henning Asp-Poulsens bog "Medlem af menighedsrådet" indeholder en lang række praktisk information og forklaring af forskellige opgaver, man møder som medlem af et menighedsråd. Bogen ser både på økonomi, menighedsrådsmøder, kirkegårdsprotokol, klokkeringning samt præstens rolle i menighedsrådet."Medlem af menighedsrådet" udkom første gang i 1988. Der kan være sket ændringer i vedtægter og praksis siden da.Henning Asp-Poulsen (1933 - 2005) var en dansk forfatter. Før sin forfatterkarriere arbejdede han som folkeskolelærer i 25 år indtil han i 1986 debuterede med romanen "Sig det ikke til nogen". Siden skrev og udgav han en række både fag- og skønlitterære bøger, børnebøger og skuespil, ligesom han var en flittig skribent af kronikker og debatindlæg. Asp-Poulsen oprettede forlaget Bellis, hvor han redigerede og udgav andres manuskripter. I løbet af sin karriere modtog han flere gange rejselegater, som han brugte til at rejse op nord for polarcirklen, hvor han blandt andet skrev om livet nord for trægrænsen i bogen "Samerne. Et urfolk i nord" fra 2004.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Islam er den yngste af de store verdensreligioner, men det gør den bestemt ikke mindre interessant."Profeten Muhammed" er skrevet til enhver, der har interesse for islam og for religionshistorie generelt. Bogen handler om profetens liv, grundlæggelsen af islam, hans tid som profet i Mekka og tiden frem til hans død. Bogen udkom første gang i 1911 og adskiller sig netop derved fra mange senere bøger om profeten Muhammed og islam. Den er skrevet i en anden kontekst og i en tid, hvor vesten så anderledes på islam, end mange gør i vort årtusinde.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Gennem ti artikler om kristendommens grundlag og om det kristne livs herlighed og glæde, ansvar og kampe, gør den danske teolog og kirkehistoriker Helge Haystrup op med tidens tendens til, at præster og menighedsråd engagerer sig i sager, der ikke umiddelbart har noget med det kristelige at gøre."Det gamle budskab. Indsigelse til opbyggelse" udkom første gang i 1985.Helge Haystrup (1924-2009) var en dansk teolog, sognepræst og kirkehistoriker. Hans kirkehistoriske speciale var oldkirken og i særdeleshed kirkefaderen Augustin, om hvem han skrev ikke mindre en 15 bind. Derudover rummer hans forfatterskab flere værker om den oldkristne kirke.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
69.00 kr. Europæisk middelalder var præget af store folkevandringer og opbrud, og det satte også sit præg på kirken og kristendommen. I denne bog, der udkom første gang i 1976, giver kirkehistoriker Helge Haystrup et indblik i middelalderens kirke, Karl den Stores frankiske kejserrige, kampene mellem pavedømmet og de tyske kejsere og Anselm af Canterburys udformning af den kristne frelselære.Helge Haystrup (1924-2009) var en dansk teolog, sognepræst og kirkehistoriker. Hans kirkehistoriske speciale var oldkirken og i særdeleshed kirkefaderen Augustin, om hvem han skrev ikke mindre en 15 bind. Derudover rummer hans forfatterskab flere værker om den oldkristne kirke.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
149.00 kr. Missionsarbejde har helt fra begyndelsen været et vigtigt element i den kristne tro. Under besættelsen 1940-45 tog den danske teolog og biskop Axel Malmstrøm fat på udarbejdelsen af det omfattende missionshistoriske samleværk "Evangeliet til alverden" om den nyere missions baggrund og historie, der udkom i tre bind.I andet bind går han i dybden med den kristne mission i Østasien, Indonesien, Australien, Sydhavets øverden og Afrika. Bind 2 udkom første gang i 1949.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- Ebook
- 149.00 kr.
-
79.00 kr. Erasmus fra Rotterdam (1466-1536) var en af den nordeuropæiske renæssances vigtigste skikkelser. Hans forsøg på at reformere den katolske kirke indefra gjorde ham upopulær hos både katolikker og protestanter, og i takt med at protestantismen vandt frem i Nordeuropa blev hans synspunkter mere og mere farlige, ikke mindst i forhold til de fanatiske og intolerante calvinister og Martin Luther, hvis indflydelse bare voksede og voksede.Stefan Zweig tegner et spændende portræt af Erasmus fra Rotterdam, der i sin samtid blev kaldt humanisternes prins af andre humanister og frisindede mennesker. Bogen udkom første gang i 1934.Stefan Zweig (1881-1942) var en østrigsk forfatter, dramatiker og journalist. Han voksede op i Wien i et velhavende, jødisk hjem, studerede filosofi og litteraturhistorie og blev som ung forfatter del af de avantgardistiske kredse. I 1920’erne og 30’erne var han en af Europas førende forfattere. Zweig havde, som pacifist, med gru oplevet Første Verdenskrigs rædsler. Da Hitler kom til magten, slog han sig ned i England og rejste derfra videre til USA og Brasilien. I fortvivlelse over Europas fremtidsudsigter begik han og hans hustru selvmord i 1942.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
39.00 kr. "Det lyder næsten som en umulighed, at der mellem to kontraskikkelser som Jesus og Judas kunne bestå et discipelforhold. Det vil være min opgave at undersøge dette. Lige fra jeg var barn, har judasskikkelsen vakt uhygge hos mig. I skolen kaldte vi ham ’Bibelens sorte mand’. Der var noget hos ham, man blev bange for. Det var det tilsyneladende skæbnebestemte, som prægede skikkelsen. Man spurgte sig selv: ’Hvad om nu du havde været i hans sted?’"H.C. Vedsteds essay fra 1924 handler om Judas, som vi oplever ham i Bibelen i hans relation til Jesus og de andre disciple. Med udgangspunkt i forskellige bibelcitater lærer vi Judas at kende og bliver præsenteret for nye måder at beskue hans karakter og rolle på.Hans Christian Vedsted (1885-1945) var en dansk forfatter, hvis bøger ofte knytter sig til den jyske vestkysts natur og dens folk. Han står blandt andet bag bøgerne "Hav-præst" og "Klit-Per".
- Ebook
- 39.00 kr.
-
79.00 kr. I løbet af sin tid i Galilæa udrettede Jesus nogle af sine største mirakler og gav sine mest berømte prædikener."Jesus i Galilæa" fortæller om de mirakler, helbredelser og prædikener, Jesus foretog i sin tid i Galilæa. Vi kan læse om helbredelse af besatte mennesker, opvækkelse af de døde og andre undere, Jesus udførte her. Bogen fortæller endvidere om bjergprædikenen, sammenstød med farisæerne og præsterne samt Peters bekendelse og Jesus’ svar."Jesus i Galilæa" fortsætter, hvor Henning Jensens tidligere bog "Jesu barndom og ungdom" slap og fortæller på spændende og lettilgængelig måde om Jesu liv og betydning. Bogen udkom første gang i 1891.Henning Jensen (1838-1929) var en dansk forfatter, politiker og journalist. Han var sognepræst i flere år forskellige steder i Danmark, men blev i 1885 afskediget af kirkeminister Jacob Frederik Scavenius for nogle upassende udtalelser. Herefter begyndte Henning Jensen at skrive for flere dagblade og gav Folkekirken og dens præsteskab nogle hårde ord med på vejen både i sin journalistik og sine bøger. Han debuterede som forfatter i 1891 med romanen "Kapellanen" og udgav efterfølgende en lang række fortællinger.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
79.00 kr. Den danske teolog og kirkehistoriker P.G. Lindhardt gennemgår den nordiske kirkes historie fra slutningen af vikingetiden og frem til midten af det 20. århundrede og ser nærmere på, hvordan kirken har udviklet sig i henholdsvis Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island."Den nordiske kirkes historie" udkom første gang i 1945.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
49.00 kr. Lyset er helt centralt for os mennesker - det mærker man særligt om vinteren, hvor stålgrå skyer dækker himlen. Så er det godt, at vi har Guds lys til at rense os og fyrtårne til at bringe os sikkert til den trygge havn.Christoffer Greenfort og Andreas Illum fortæller i serien 'Uforståelig ondskab' om nogle af de mest uhyggelige og ubegribelige fænomener i verden. De to nørdede podcastere står også bag serien 'På stribe - Din seriemorderpodcast' og serierne 'I kultens favn' og 'Uskyldig dømt'.Mord har altid skræmt og fascineret os. Hvad får én person til at tage en andens liv? De fleste af os kan på ingen måde sætte os ind i, hvad der skal til for at trykke på aftrækkeren eller stramme løkken om halsen på et uskyldigt offer. Alligevel sker det dagligt verden over. Endnu mere uforståeligt og uhyggeligt er det, når det går op for os, at vi står overfor en seriemorder, der gang på gang tager andres liv for at tilfredsstille sine egne lyster og udleve ustoppelige mørke fantasier. Christoffer Greenfort og Andreas Illum tager lytterne med ind i disse personers skyggeverden og fortæller historierne om virkelighedens monstre, der går uset rundt iblandt os.
- Podcast
- 49.00 kr.
-
111.99 kr. En febrero de 2013, se rompió con una tradición de más de seiscientos años: el papa Benedicto XVI, antiguo protector de la doctrina y leal heredero de Juan Pablo II, hizo un anuncio sin precedentes al comunicar su renuncia debido a su avanzada edad y la decision de adoptar el título de papa emérito.A las pocas semanas, las majestuosas puertas de la Capilla Sixtina del Vaticano se cerraron, y los cardenales comenzaron un nuevo cónclave, el segundo en menos de una década, y en el que tendrían que elegir al nuevo líder espiritual de una Iglesia con más de 1200 millones de seguidores en todo el mundo. Cuando las puertas se abrieron de nuevo unos días más tarde, el carismático Jorge Bergoglio, bajo el nombre de Francisco, resultó elegido papa.¿Por qué Benedicto, el papa más conservador de la era moderna, hizo un acto tan poco tradicional e inimaginable?Este libro nos relata la historia de una extraña pareja, de dos hombres muy diferentes, cuyos destinos convergen e influyen profundamente el uno en el otro. El papa es una narración de no ficción ,humana, divertida y conmovedora.Anthony McCarten es un novelista, dramaturgo, escritor de televisión y cineasta nacido en Nueva Zelanda. Es más conocido como guionista de las películas biográficas La teoría del todo, El instante más oscuro y Bohemian Rhapsody.
- Audiobook
- 111.99 kr.
-
69.00 kr. Med "Dansk kirkekundskab", der udkom første gang i 1979, giver teolog og professor P.G. Lindhardt et indblik i de komplicerede processer, der har gjort kristendommen – i mange skikkelser og gennem mere end et årtusind – til en dybt integreret del af det danske folk.Bogen er delt op i tre afsnit. Første afsnit handler om den kirkelige institution – blandt andet om den danske folkekirke og om forholdet mellem stat og kirke. Andet afsnit handler om teologien. Tredje afsnit handler om de kirkelige bevægelser, der gennem tiden er opstået både indenfor folkekirken og i frikirkerne udenfor.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. Kirke og unge rimer ikke altid på hinanden. Men skal det være sådan?Nej, svarer Thomas Nedergaard og Malte Ystrøm Madsen. Sammen skabte de uKirke, som skulle få mange unge engageret i kirke, tro og kristendom.Nu deler de alle deres erfaringer fra ti års hæsblæsende rejse. Tingene gav ikke altid sig selv, og gode råd var indimellem dyre. Men de formåede at skabe rammer, som indeholdt alt fra rockkoncerter over boksekampe til tusindvis af stærke samtaler med unge om liv, død, tro og mening.Samtidig blev det en rejse, hvor centrale begreber som kirke, præst, menighed, tro, frelse og forkyndelse måtte genovervejes.For hvad definerer egentlig en kirke, når alt kommer til alt? Hvordan forkynder man det kristne budskab til nogen, som kun lige har hørt om "ham der Jesus"? Og hvad skal der til for, at folkekirken bevarer sin relevans i skiftende tider?Thomas Nedergaard (f. 1975) er præst og tog sammen med Vesterbro bykirke de første skridt til at skabe uKirke – Ungdomskirken på Vesterbro – i 2011. Thomas er en erfaren foredragsholder og har fortalt om uKirke i ind- og udland gennem flere år.Malte Ystrøm Madsen (f. 1984) er cand.mag. i Musikvidenskab og Historie og var i perioden 2013-2020 med til at udvikle og skabe uKirke. Ud over at have været kommunikationsansvarlig med særligt fokus på billeder, video og grafisk design har Malte erfaring med at afvikle lyd og lys på både store og små scener.
- Audiobook
- 79.00 kr.
-
99.00 kr. Teksterne i denne antologi giver læseren et indtryk af, hvordan det kan se ud, når LGBT-personer selv skriver om forholdet mellem kirke og homoseksualitet/køn. Under titlen "Vi er også kirken – skitse til en regnbueteori" skriver syv teologer/præster med et fælles ønske om at vise, at de – selv om de ikke altid bliver hørt, indimellem bliver bedt om at være stille og ofte bliver talt om som nogle, der står og venter på at blive lukket ind i kirken – faktisk allerede er kirken.Flere af bidragsyderne har deltaget i kampen for først en kirkelig velsignelse af registreret partnerskab og sidenhen vielse af par af samme køn. Det har til tider været hårdt og nedslidende for dem, der gik forrest, og derfor var det en stor forløsning for dem og mange andre, da kampen blev vundet. Nogle udfordringer var dermed væk, men som teksterne afspejler, står andre stadig tilbage i dag.Med antologiens overskrift "Vi er også kirken" insisterer forfatterne på en plads og en stemme i kirken.Teksterne i antologien "Vi er også kirken" er skrevet af Anne-Birgitte Zoëga, Viggo Julsgaard Jensen, Irene Larsen, Lene Sjørup, Carina Wøhlk, Ib Bjørn Lauritsen og Mia Rahr Jacobsen.
- Audiobook
- 99.00 kr.
-
79.00 kr. I oldtidens Israel sidder en gammel rabbiner og reflekterer over sit liv og sine tabte drømme om at opnå en mening med det. Han kommer til at tænke på en mand, som kort forinden er kommet til byen. En mand, som af sine disciple bliver kaldt en profet, og som af nogle endda påstås at være den messias, der står skrevet om i de gamle skrifter. Kan denne mand give den gamle, desillusionerede rabbiner den følelse af meningsfuldhed, som han har mistet, tilbage?Edvard Søderberg (1869-1906) skrev en lang række socialrealistiske romaner, skuespil og digte og skildrede med uhyggelig selvoplevet detaljerigdom forholdene for de fattige, fordrukne og arbejdsløse i Københavns slumkvarterer.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
39.00 kr. Helgendyrkelse spillede en central rolle i middelalderens religiøse praksis i hele Europa, og også i Danmark findes der stadig martyrologier på Det kgl. Bibliotek. Tue Gad, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftsamling, fortæller om martyrologier, som er fortegnelser over helgener ordnet efter kalenderen. Bogen giver et spændende indblik i helgener og martyrologiers betydning under den danske middelalder.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
149.00 kr. Missionsarbejde har helt fra begyndelsen været et vigtigt element i den kristne tro. Under besættelsen 1940-45 tog den danske teolog og biskop Axel Malmstrøm fat på udarbejdelsen af det omfattende missionshistoriske samleværk "Evangeliet til alverden" om den nyere missions baggrund og historie, der udkom i tre bind.I første bind giver han et indblik i den nyere missionshistorie og går så i dybden med den kristne mission, som den har udspillet sig i Asien. Bind 1 udkom første gang i 1948.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- Ebook
- 149.00 kr.