History of sport

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Lars Werge
    78.99 kr.

    De Olympiske Lege er en veltilrettelagt milliardforretning, der altid er planlagt ned i mindste detalje. Bag verdens største idrætsbegivenhed står Den Internationale Olympiske Komité, der skal navigere i interessekonflikten mellem de nationale hensyn og store internationale idrætsforbund som FIFA og UIC. Lederne af disse organisationer har kendt hinanden i årevis, og aftaler med enorm økonomisk gevinst bliver ofte indgået som del af et spind af tjenester og gentjenester.Sportsjournalist Lars Werge går med ”Den olympiske bombe” tæt på en verden, hvor doping, bestikkelse og korruption er en del af hverdagen, og ser nærmere på de mænd, der skal sørge for, at baron Pierre de Coubertins olympiske idéer får lov at leve videre. Bogen udkom første gang i 2000.Lars Werge (f. 1966) er tidligere højdespringer, journalist og politiker. Han har skrevet flere bøger om sport og kendte idrætsfolk og blev i 2006 kåret som Årets Sportsjournalist.

  • by Niels-Christian Holmstrøm
    78.99 kr.

    Den legendariske fodboldspiller og senere ekspert, Niels-Christian Holmstrøm, deler ud af sine erindringer om et langt liv på fodboldbanen.Udover de spændende personlige historier fra Niels-Christian Holmstrøms enestående karriere på grønsværen tegner bogen et interessant billede af fodboldens udvikling i Danmark i slutningen af 1900-tallet, hvor det, der før mest var en sport for glade amatører, endte som big business, hvor sejrene var store og presset endnu større. Bogen fortæller desuden om hans år på sidelinjen som træner, opbygningen af Team Danmark-linjerne på gymnasiet samt FCK’s grundlæggelse og udvikling.”Livet er for kort til lange afleveringer” udkom første gang i 2006.Niels-Christian Holmstrøm (f. 1947) er et af de største navne i dansk fodboldhistorie. Han er tidligere landsholdsspiller, fodboldtræner, konsulent for Team Danmark og sportsdirektør i FCK. Han har spillet for mange forskellige fodboldklubber i Europa og har spillet med i 15 landsholdskampe.

  • by Erik Rasmussen
    68.99 kr.

    ”Igennem hele min barndom var en fodbold lig med glæde, leg, drømme og udfoldelse. Da jeg på min syvårsfødselsdag fik min første læderbold, tog jeg den med i seng og sov med den ved siden af hovedpuden den første uge. Jeg følte en ubeskrivelig lykke ved at lugte til den og lade hånden strejfe den med jævne mellemrum.”Tidligere fodboldspiller Erik Rasmussen fortæller om et langt liv i fodboldens tegn. Bogen indeholder en lang række sjove og vilde historier fra hans tid i USA, Mexico og Danmark, og samtidig beskriver den, hvor stor en forskel fodbold kan gøre i et menneskes liv, uanset om man er spiller, træner eller tilskuer.”Fodbold gør forskel” udkom første gang i 2002.Erik Rasmussen (f. 1960) er en dansk tidligere fodboldspiller og fodboldtræner. Han har en lang og flot karriere bag sig, hvor han har spillet for en lang række forskellige fodboldklubber rundt om i Danmark.

  • by O.S. Winding
    48.99 kr.

    ”Der skal i slutningen af 1870’erne havde eksisteret en ’Football Club’ i København, men dens historie hviler i mørke og var i øvrigt ganske kortvarig.Æren for at have indført fodboldspillet i Danmark må derfor rettelig tilskrives den som Langbold-Klub i 1876 stiftede Københavns Boldklub, der begyndte spillet med den store runde bold i 1879.”Hvordan spillede man fodbold i 1930’ernes Danmark, og hvordan kom fodbolden egentlig til Danmark? Det fortæller en af datidens førende fodboldspillere O.S. Winding i sin bog fra 1932, der foruden vejledning i spillets regler, teknik og taktik også fortæller om de mest legendariske landsholdsspillere, turneringsvindere og landskampresultater.O.S. Winding var en dansk fodboldspiller og forfatter til en af de første guidebøger i fodboldspil i Danmark. Han var blandt andet anfører for B. 93’s og A.B.’ 1. hold.

  • by Hans Bonde
    68.99 kr.

    ”Judo betyder i direkte oversættelse ’den milde vej’. Grundideen i judo er, at den lille og svage ved at give efter for den store og stærkes angreb kan besejre denne. Judo blev skabt for omkring hundrede år siden på baggrund af datidens jiu-jitsusystemer i Japan.”Den mangeårige judodyrker og idrætshistoriker Hans Bonde fortæller om judoens historie, dyrkelse og principper. Sagligt og med indlevelse beskriver han de ting, der gør judo til langt mere end en kampsport. Det kan både bruges til afstresning, træning af muskler, opbyggelse af selvtillid og til at danne et fællesskab med andre udøvere.Bogen udkom første gang i 1989 og er interessant læsning for garvede judodyrkere såvel som nybegyndere.Hans Bonde (f. 1958) er historiker, samfundsdebattør og professor, dr.phil. på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Han har udgivet flere bøger om idrætshistorie samt om store skikkelser inden for dansk idræt. Hans Bonde deltager flittigt i den offentlige debat om både idræt, kultur, samfund og kønspolitik.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    Ved OL i Lillehammer i 1994 var der exceptionelt stor mediedækning af kvindernes kunstskøjtekonkurrence. Alle ville se rivalerne på isen og følge dramaet der udspillede sig i kulissen. For det år havde amerikanerne sendt de to rivaliserende kunstskøjteløbere Nancy Kerrigan og Tonya Harding afsted til vinterlegene for at vinde guld. Blot seks uger forinden var Kerrigan blevet udsat for et overfald, hvor hun var blevet slået over benene med et bat. Og i dagene op til konkurrencen i Norge gik rygterne på at det var rivalen Tonya Harding der stod bag overfaldet.Dette afsnit af 'Rivalen' fortæller historien om en af de mest spektakulære og giftige rivaliseringer i moderne sportshistorie, når vært Oscar Riis-Hansen får besøg af tidligere Danmarksmester i kunstskøjteløb Julia Sandsten. Sammen undersøger de hvad det var, der fik denne rivalisering til at gå helt amok.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Julia SandstenLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    I Calcutta i 1999 finder en stor cricket kamp sted mellem de to rivaliserende cricketstormagter Indien og Pakistan. På Indiens hold spiller en af historiens bedste gærdespillere Sachin Tendulkar også kaldet "Little Master". På Pakistans hold spiller sportens hurtigste kaster nogensinde Shoaib Akhtar også kaldet "Rawalpindi Express". I opgøret her i 1999 står de overfor hinanden i en direkte duel, mens de to nationer står stille, mens over 1 milliard mennesker følger med i dramaet på banen.I dette afsnit af 'Rivalen' dykker vi ned i verdens næstmest fulgte sport og et af de største dramaer der har udfoldet sig på og udenfor en cricketbane, da 100.000 tilskuere måtte bortvises fra stadion for optøjer. Med i studiet for at fortælle historien er formand for KB Cricket Tabassum Khokhar.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Tabassum KhokharLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    I foråret 1996 sidder verdens bedste skakspiller Garry Kasparov overfor en højst uortodoks modspiller. Med flere tons stål og ledninger sidder skakcomputeren Deep Blue og viser sine skaktræk på en firkantet computerskærm i hvad der bliver det første opgør mellem et menneske og en maskine. Et opgør der får verdenspressen til at indvarsle den kunstige intelligens indtog.I dette afsnit af Rivalen skal du høre historien om de to opgør mellem stormesteren Garry Kasparov og skakcomputeren Deep Blue der udspillede sig i midten af 90'erne, og blev skelsættende begivenheder i skakverdenen. Med i studiet for at fortælle historien er radiovært og forfatter Morten Runge, der har skrevet bogen 'Dronning til h6' om skakhistoriens største dramaer.Vært: Oscar Lange Riis-HansenGæst: Morten RungeLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    D. 24. september 1988 i Seoul kan canadieren Ben Johnson strække armen i vejret. Han er løbet først over stregen i ny verdensrekord på 9,79 sekunder, og har fået revanche over ærkerivalen, amerikaneren Carl Lewis, der slog ham ved de olympiske lege i Los Angeles fire år tidligere. Johnson er på toppen af verden. Hjemlandet Canada er i ekstase. Men ekstasen bliver snart vendt til skandale, da der er noget i Johnsons dopingprøve, der ikke skal være der.I dette afsnit af 'Rivalen' fortæller vi historien om en af de mest bitre rivaliseringer i atletikkens historie, og om 100 meter-finalen ved OL i Seoul, der er blevet døbt "The dirtiest race in history". Med i studiet for at fortælle historien om Carl Lewis og Ben Johnson er Lars Werge, formand for Dansk Atletik.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Lars WergeLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Steen Ankerdal
    78.99 kr.

    Det danske fodboldlandshold kan efter 100 år på banen stadig samle hele nationen. Steen Ankerdal fortæller landsholdets dramatiske historie, som startede i 1906, hvor det første uofficielle landshold vandt de ekstraordinære olympiske lege i Athen. To år senere spillede landsholdet sin første officielle kamp, og i den olympiske slutrunde nåede Danmark helt til finalen. Herfra ruller historien sig ud med op- og nedture, fantastiske sejre, hurtige slutrundeexits og Europamesterskabet i 1992 som det absolutte højdepunkt.Dramatiske øjeblikke har brændt sig ind i hukommelsen for evigt – fra Henry From, som placerer tyggegummiet på den ene stolpe før straffesparket i OL60-semifinalen, over Preben Elkjær med hul i bukserne efter det brændte straffespark i EM84-semifinalen til Brian Laudrup, liggende på græsset med hånden under den ene kind efter scoring i kvartfinalen mod Brasilien ved VM98.”Landsholdet. Fodboldlandsholdet gennem 100 år” giver for første gang en samlet oversigt over Danmarks deltagelse i kvalifikationsturneringer til og slutrunder om EM, VM og OL. Bogen udkom første gang i 2006 i anledning af landsholdets 100 års jubilæum.Steen Ankerdal (1948-2014) var journalist, studievært og forfatter. Han dækkede fodboldsporten både nationalt og internationalt i årtier og var med under en imponerende række VM- og EM-slutrunder. Han har udgivet flere bøger om fodbold, bl.a. biografier om Søren Lerby (i samarbejde med Lasse Ellegaard) og Peter Schmeichel samt fodboldleksikonet ”Alt om fodbold”.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    I sommeren 1997 står tyske Jan Ullrich og smiler ud til en kæmpemæssig folkemængde i Paris. Han er lykkelig, for han har lige vundet verdens hårdeste cykelløb, Tour de France. Alt imens er en hvis texaner i gang med at kæmpe sig tilbage fra afgrunden og op på cyklen igen, efter han året forinden blev diagnosticeret med testikelcancer og spået en meget lille chance for overlevelse. Lance Armstrong dominerede Touren i årene 1999-2005, og i disse år var hans største rival, den evige toer, Jan Ullrich.I dette afsnit af Rivalen fortæller vi historien om deres rivalisering. Om hvordan den ene var skabt til at køre på cykel, og hvordan den anden vandt på ren og skær vilje og vrede. Med i studiet for at fortælle historien er journalist of forfatter Joakim Jakobsen og tidligere cykelrytter Brian Holm.Vært: Oscar Riis-HansenGæster: Joakim Jakobsen og Brian HolmLyddesigner: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    D. 1. august 1976 sidder kørerne til det tyske grand prix klar til starten skal gå på Nürburgringen. Det regner, og særligt én kører i feltet har forsøgt at få løbet stoppet på den 22km lange bane. Den regerende verdensmester, Østrigske Niki Lauda, mener, at forholdene er for farlige. Imens er britiske James Hunt klar til udfordre Lauda på den våde bane. Det blev sidste gang, at der blev kørt Formel 1 på den ikoniske Nürburgring.I dette afsnit af Rivalen fortæller vi historien om den vanvittige sæson i formel 1 i 1976, hvor de tor rivaler James Hunt og Niki Lauda duellerede om verdensmesterskabet. Med i studiet for at fortælle historien er formel 1 ekspert Peter Nygaard, der har dækket sporten siden starten af 80'erne.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Peter NygaardLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    Da Larry Bird og Earvin 'Magic' Johnson gjorde entré i den amerikanske basketball-liga NBA i starten af 80'erne var ligaen i knæ. Store skandaler om stofmisbrug i 70'erne havde fået fans til at flygte fra sporten, seertallene var historisk lave, og sporten blev slet ikke vist på tv i mange tilfælde. Men det skulle der laves om på. Med Larry Bird og Magic Johnson skulle det vise sig, at sporten havde fået sine redningsmænd.I dette afsnit af Rivalen fortæller vært Oscar Riis-Hansen historien om Bird og Magic, og om hvordan NBA er blevet til det fænomen, som det er i dag. Med i studiet for at fortælle historien er art director og stylist Mads Emil Grove Møller.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Mads Emil Grove MøllerLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    To rivaler forenet i et smertens øjeblik af en drikkedunk. Billedet af cykelrytterne Fausto Coppi og Gino Bartali på vej op ad den ikoniske stigning Col du Galibier er blevet til mytestof. på billedet ser man de to rivaler, Coppi forrest med armen rakt bagud, Bartali bagerst med armen rakt frem. Begge griber de om en vanddunk, men hvem gav den til hvem?I dette afsnit af Rivalen dykker vært Oscar Riis-Hansen ned i historien om en af cykelsportens største rivaliseringer. En historie der nogle gange føles som noget taget ud af en roman. En historie om tradition, modernitet, krig og heltemod. Med i studiet for at fortælle historien er cykelkommentator og forfatter Bastian Emil Goldschmidt.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Bastian Emil GoldschmidtLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    D. 6. juli 2008 i Wimbledon spillede to af tennissportens giganter en af de mest berømte grand slam finaler i sportens historie. På den ene side af nettet stod Roger Federer, den elegante schweizer der på det her tidspunkt var den ubestridte mester. På den anden stod Rafael Nadal, udfordreren der med sine svulmende overarme og dyriske skrig var antitesen, kryptonitten til Federers elegante og kreative spillestil. Rivaliseringen mellem de to spillere er gået over i historien, som en af sportens mest mindeværdige, og som kulminerede en sommerdag på Wimbledons græsbaner.I dette afsnit af podcasten 'Rivalen' fortæller vi historien om den største rivalisering i tennis. Enn historie om kontraster, og om hvordan de to stjerner håndterede modstand. Med i studiet for at fortælle historien er forfatter og tenniskommentator Anders Haahr Rasmussen.Vært: Oscar Lange Riis-HansenGæst: Anders Haahr RasmussenLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Oscar Lange Riis-Hansen
    48.99 kr.

    D. 1. oktober 1975 stod to af datidens største sværvægtsboksere klar til fight i Manilas ulidelige varme. I det ene ringhjørne stod den forsvarende mester Muhammad Ali, i det andet stod udfordreren Joe Frazier. De to havde været i kamp to gange før med en sejr hver, og i dette tredje og sidste opgør mellem giganterne skulle det så endelig afgøres hvem der kunne gå over historien som den største af dem alle. Men der var mere på spil end håneretten. De to boksere var blevet til symboler på hver sin side i et splittet Amerika, og tonen imellem de to tidligere venner var blevet til en bitter og ondskabsfuld ordveksling.I dette afsnit af podcasten 'Rivalen' skal du høre om en af de største rivaliseringer i boksehistorien, der fik sit helt eget liv udenfor bokseringen og endte i en udmarvende finale i Manila. I studiet for at hjælpe med at fortælle historien om Frazier og Ali er forfatter og skribent Tonny Vorm.Vært: Oscar Lange Riis-HansenGæst: Tonny VormLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.

  • by Lars Werge
    From 98.99 kr.

    Historien om det nu hedengangne Team CSC, der i 2000’erne var blandt verdens allerbedste cykelhold, er i høj grad også historien om Bjarne Riis og hans vilje til succes. Det er en historie, om venskaber, der gik i stykker, og aftaler, der blev brudt. Om store ambitioner og en målsætning om at gøre holdet til verdens bedste.”Drømmeholdet – historien om CSC” udkom første gang i 2006.Lars Werge (f. 1966) er tidligere højdespringer, journalist og politiker. Han har skrevet flere bøger om sport og kendte idrætsfolk og blev i 2006 kåret som Årets Sportsjournalist.

  • by Luis Machado
    59.99 kr.

    Pocos han revolucionado el fútbol al nivel que lo ha hecho Johan Cruyff (1947-2016). Nadie al igual que él logró hacerlo como jugador y como entrenador.Con el número 14 al hombro brillaba en la “Naranja Mecánica”, la selección de los Países Bajos dirigida por Rinus Michels que a principios de los ´70 transformó la manera de practicar el deporte más popular del mundo.Entrenando al Barcelona en los ´90 profundizó ese modelo y sentó las bases para lo que sería años después el extraordinario equipo de Guardiola, Messi, Xavi e Iniesta.Así llegó Cruyff a convertirse en sinónimo de juego colectivo obsesivamente trabajado, relevos, tenencia y ataque.

  • by Luis Machado
    59.99 kr.

    Mike Tyson será sin dudas recordado como uno de los pegadores más rotundos de la historia del boxeo. El público no llegaba a sentarse antes de algunos de su knock outs.Su trayectoria electrizante entre los ´80 y los ´90, manejado por el polémico Don King, lo convirtió en una celebridad mundial que en el pugilismo solo es equiparable a Mohammed Ali y Floyd Mayweather.Tan vertiginoso como había sido su crecimiento fue su caída, jalonado por los escándalos de su vida personal y por la derrota ante Evander Hollyfield.Tyson llevaba mucho tiempo retirado, criando palomas. Pero recientemente, por una noche, volvió a pelear…

  • by Sofus I. Nervil
    38.99 kr.

    ”Yoga er individets lære og en praktisk tilrettelægning for den frie og stolte udfoldelse af alle de personlige evner og egenskaber. Den, der kender loven for sin egen indre natur, kender herigennem alle naturens love og kan kontrollere dem, beherske dem eller hæve sig over dem efter vilje og evner.”Igennem foredrag afholdt i 1922 fortæller Sophus J. Nervil, en af pionererne inden for den tidlige yogabevægelse i Danmark, om yogaens dyrkelse, brug og filosofi. Bogen adskiller sig fra mange andre ved, at den ikke er knyttet til nogen af de sekteriske strømninger, der var en del af yogadyrkelsen mange steder i Europa, men giver et sagligt og praktisk indblik i yogaens filosofi og praksis.Sophus J. Nervil (1874-1941) var en dansk billedhugger og forfatter, der skrev en lang række bøger om yoga og okkultisme. Han var uddannet billedhugger på Kunstakademiet og vandt stor anerkendelse for sine statuer og modtog blandt andet priser fra Akademiet og legater fra Hielmstierne-Rosencrone og Ronges fonden. Sophus J. Nervil fik stor interesse for Østens mystik og de asiatiske religioner, der i 1880’erne vakte stor interesse i Europa. Han skrev blandt andet bøgerne ”Åndelig og legemlig træning” og ”Tankens magt” om disse emner.

  • by Knud Lundberg
    48.99 kr.

    ”Der er folk, der mener, at man kun kan lære fodbold på banen. Det er ikke rigtigt.Ellers ville vel ikke praktisk talt alle de professionelle hold verden over – og en mængde af de bedste amatører – holde taktikmøder før deres kampe. Og ellers ville fodboldspillere indbyrdes vel heller ikke tale så meget om fodbold, som de gør.”Tidligere landsholdsspiller Knud Lundberg fortæller om nogle af fodboldens gyldne regler, når det gælder om at lægge en strategi for angrebsspillet. Bogen fortæller blandt andet om, hvordan man lærer kropsfinter, hvordan man bygger et angreb op, og de forskellige måder, man kan narre sine modspillere på.Knud Lundbergs bog udkom første gang i 1961 og giver et spændende indblik i synet på fodboldkampens strategi på dette spændende tidspunkt i sportens historie.Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, læge, forfatter og journalist, der præsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i både fodbold, håndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store præstationer og blev efterfølgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang række bøger om sport.

  • by Knud Lundberg
    48.99 kr.

    ”Denne lille bog handler om forsvarsspillet. Men den er ikke kun for forsvarsspillere.En god angrebsspiller må kende forsvarsspillet også. Det er jo det, han spiller imod.Desuden er der bestemte ting i angrebsspillet, den store strategi, som først kan læres, når man kender forsvarsspillet – og som jeg derfor har gemt.”Den legendariske landsholdsspiller Knud Lundberg deler ud af sin store viden om strategier bag forsvarsspillet i fodbold. Bogen er overskueligt inddelt i forskellige afsnit og fortæller blandt andet om nærkamp, målmandsspil, om at dække en mand og om at forhindre modspillerne i at score mål.Knud Lundbergs bog udkom første gang i 1962 og giver et spændende indblik i synet på fodboldkampens strategi på dette spændende tidspunkt i sportens historie.Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, læge, forfatter og journalist, der præsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i både fodbold, håndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store præstationer og blev efterfølgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang række bøger om sport.

  • by Bastian Emil Goldschmidt
    49.00 kr.

    Cykelrytter Mikkel Honoré flyttede til Italien i 2019 og blev halvt italiener. Han er italiensk gift, omgås og træner med de store italienske ryttere, nyder den italienske livsstil og optræder endda indimellem på italiensk fjernsyn som cykelekspert. Selvom Mikkel Honoré har forelsket sig i støvlelandet, har han stadigvæk begge ben på jorden, når det kommer til sit eget forhold til sin sport. I dette afsnit af 'Sejr' har vært Bastian Emil Goldschmidt besøg af Mikkel Honoré for at se tilbage på nogle af hans største præstationer på landevejen, mens Honoré forholder sig til livet som cykelrytter, og den konstante jagt efter nye resultater.Vært: Bastian Emil GoldschmidtGæst: Mikkel HonoréKlip: Andreas Lindinger SaxildRedaktør: Andreas Lindinger SaxildSEJR er et program af Bastian Emil Goldschmidt, som søger varig mening med de bedrifter og begivenheder som finder sted i cykelsportens verden. Gennem litteratur, reportager, tv-billeder og oplevelser fra vejkanten undersøges begreber som styrt, styrke, sejr og nederlag. Cykelsportens idealer nærmer sig livets inderste kerne: Hvorfor skal vi fortsætte når det gør ondt, hvordan laver vi modstand til fremdrift? Dette kommer lytteren tættere på i SEJR.Bastian Emil Goldschmidt (f. 1992) har som forfatter til bestselleren "Fremad" (2021), og gennem sit arbejde som cykelekspert hos Eurosport, skribent, oplægsholder og oversættelsen af Curzio Malapartes 'Coppi og Bartali' (2017) vakt begejstring landet over.

  • by Bastian Emil Goldschmidt
    48.99 kr.

    I foråret 2021 kørte Kasper Asgreen først over målstregen i monumentet Flandern rundt og ind på den helt store scene i cykelsporten. Samtidig satte det også høje forventninger til den unge rytters fremtid, og især til klassikerne i det følgende forår. En skade satte midlertid en stopper for de store resultater, og Asgreen har kæmpet en lang sej kamp tilbage mod toppen, som kulminerede i Tour de France 2023, hvor han tog en stor etapesejr.I dette afsnit af podcasten 'Sejr' er vært Bastian Emil Goldschmidt taget hjem til Kasper Asgreen i Kolding for at tale med ham om de store sejre, og om at kæmpe sig gennem smerten og de dårlige resultater under hans skade.Vært: Bastian Emil GoldschmidtGæst: Kasper AsgreenKlip: Andreas Lindinger SaxildRedaktør: Andreas Lindinger SaxildSEJRSEJR er et program af Bastian Emil Goldschmidt, som søger varig mening med de bedrifter og begivenheder som finder sted i cykelsportens verden. Gennem litteratur, reportager, tv-billeder og oplevelser fra vejkanten undersøges begreber som styrt, styrke, sejr og nederlag. Cykelsportens idealer nærmer sig livets inderste kerne: Hvorfor skal vi fortsætte når det gør ondt, hvordan laver vi modstand til fremdrift? Dette kommer lytteren tættere på i SEJR.Bastian Emil Goldschmidt (f. 1992) har som forfatter til bestselleren "Fremad" (2021), og gennem sit arbejde som cykelekspert hos Eurosport, skribent, oplægsholder og oversættelsen af Curzio Malapartes 'Coppi og Bartali' (2017) vakt begejstring landet over.

  • by Peter Dürrfeld
    69.00 kr.

    Verdensmesterskaberne i skak kan spores i lige linje tilbage til 1886, hvor verdens to førende skakspillere, Zukertort og Steinitz, tørnede sammen i et legendarisk spil.Peter Dürrfeld fortæller om nogle af de største verdensmestre i skak, og hvad der gjorde dem til noget helt særligt. Bogen indeholder både en liste over samtlige finaledeltagere og vindere og uddybende portrætter af de største legender, der på hver sin måde revolutionerede spillet.Bogen udkom første gang i 1986 og markerede 100-året for det første verdensmesterskab i skak.Den danske forfatter Peter Dürrfeld (f. 1942) er uddannet lærer og underviste i en lang årrække på N. Zahles Gymnasieskole i København. Peter Dürrfeld debuterede som forfatter i 1976 med romanen "Kandidaten", og siden er det blevet til en perlerække af romaner og novellesamlinger. Ved siden af sit forfattervirke interesserer Peter Dürrfeld sig i høj grad for skak og musik, hvilket han har udgivet et utal af bøger og artikler om, blandt andet for Kristeligt Dagblad og Information.

  • by Bastian Emil Goldschmidt
    48.99 kr.

    En andenplads i endagsløbet Fleche Wallone, top ti i Liege-Bastogne-Liege, dansk mester i linjeløb og en samlet sejr i etapeløbet Schweiz rundt. 2023 var et stort cykelår for Mattias Skjelmose, der for alvor slog sit navn fast i de danske cykelhjerter med sin aggressive kørestil og sin ligefremme fremtoning i medierne.I dette afsnit af podcasten 'Sejr' er Skjelmose gæst hos vært Bastian Emil Goldschmidt for at se tilbage på et begivenhedsrigt år på cyklen, og for at tale om forbilleder, træning og hvilke mål han har for sin fremtid i sporten.Vært: Bastian Emil GoldschmidtGæst: Mattias SkjelmoseKlip: Andreas Lindinger SaxildRedaktør: Andreas Lindinger SaxildSEJRSEJR er et program af Bastian Emil Goldschmidt, som søger varig mening med de bedrifter og begivenheder som finder sted i cykelsportens verden. Gennem litteratur, reportager, tv-billeder og oplevelser fra vejkanten undersøges begreber som styrt, styrke, sejr og nederlag. Cykelsportens idealer nærmer sig livets inderste kerne: Hvorfor skal vi fortsætte når det gør ondt, hvordan laver vi modstand til fremdrift? Dette kommer lytteren tættere på i SEJR.Bastian Emil Goldschmidt (f. 1992) har som forfatter til bestselleren "Fremad" (2021), og gennem sit arbejde som cykelekspert hos Eurosport, skribent, oplægsholder og oversættelsen af Curzio Malapartes 'Coppi og Bartali' (2017) vakt begejstring landet over.

  • by Luis Machado
    55.99 kr.

    Michael Jordan es sinónimo de baloncesto.Jordan ganó seis campeonatos con los Chicago Bulls, y en las seis ocasiones fue el mejor jugador de las finales.Con el 23 en la espalda llevó el juego a un nuevo nivel de atleticismo, belleza e intensidad. Por eso se puede decir que fue él quien cambió la esencia del deporte, si bien había aprendido mucho de otros grandes jugadores como "Magic" Johnson o Larry Bird y tuvo acompañantes fundamentales (Scottie Pippen, Dennis Rodman, Phil Jackson en la dirección del equipo), tal como muestra el documental "The last dance".Las altas y bajas de su vida personal, su presente como dueño de los Charlotte Hornets y leyenda absoluta de la NBA también forman parte de la biografía del hombre que hizo que chicos de todo el planeta quisieran sus zapatillas, pero sobre todo que se enamoraran del básquet.Este audiolibro está narrado en español latino

  • by Knud Lundberg
    49.00 kr.

    "De nye forsvarssystemer og en ny regel har givet målmanden nye opgaver. Men de fleste målmænd har ikke opdaget det endnu."Igennem fodboldens lange historie har begreberne taktik og strategi fået ny betydning flere gange. Knud Lundberg, der var en af de første spillere på det danske fodboldlandshold, fortæller i sin bog fra 1970 om udviklingen i netop taktik og strategi i international fodbold helt fra dens spæde start og op til 1970, hvor fodbolden allerede havde fået en helt særlig status.Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, læge, forfatter og journalist, der præsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i både fodbold, håndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store præstationer og blev efterfølgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang række bøger om sport.

  • by Knud Lundberg
    69.00 kr.

    "Teknik er den første forudsætning for ordentlig fodbold. En spiller kan være hurtig, stærk og snarrådig, har han ikke den nødvendige færdighed i boldbehandling, er han ude af stand til at føre sine gode forsætter ud i livet. Teknik er derfor det første, man må lære en fodbolddreng."Tidligere landsholdsspiller Knud Lundberg fortæller om den grundlæggende tekniske forståelse, enhver dygtig fodboldspiller må være i besiddelse af. Knud Lundberg ved, hvad han snakker om. Ikke alene spillede han selv på landsholdet i fodbold, han var også med til at præsentere det danske landshold for ideen om at lægge en strategi, inden man løb ud på banen, i stedet for bare at prøve sig frem, når kampen var i gang.Selvom nogle ting kan have ændret sig, siden bogen blev udgivet første gang i 1949, så er mange af beskrivelserne af fodboldteknikker stadig meget relevante for fodboldspillere i dag.Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, læge, forfatter og journalist, der præsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i både fodbold, håndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store præstationer og blev efterfølgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang række bøger om sport.

  • by Dick Nelson
    39.00 kr.

    "I boksning (nævekamp) såvel som i krig eller enhver anden konkurrence retter man sine angreb efter sin modstanders mest sårbare punkter, idet man såvidt muligt dækker sine egne."Den legendariske bokser Dick Nelson deler ud af de vigtigste råd til at vinde en boksekamp. Bogen er fuld af gode tips og beskrivelser af, hvordan man rammer hårdest, og hvordan man bedst beskytter sig mod modstanderens slag."Et kursus i boksning" udkom første gang i 1920, og meget kan have ændret sig inden for bokseverdenen siden da. Bogen giver ikke desto mindre et spændende og unikt blik ind sportens tidligste begyndelse.Dick Nelson (1880-1922) var en dansk bokser, der som en af de første danskere fik kæmpet sig hele vejen til USA, hvor han blev et stort navn inden for bokseverdenen. Han regnes som en af de største danske boksere i starten af det 20. århundrede, og han nåede at bokse 209 professionelle kampe, hvilket er det højeste antal kampe kæmpet af nogen dansker.