-
148.99 kr. Den fantastiske historie om piloten Christian L. Johannsen (1890-1972), der som flere tusinde andre sønderjyder blev inddraget i Første Verdenskrig på tysk side, hvor han var krigsflyver fra 1917-1918.Gennem omfattende research dykker museumsinspektør René Rasmussen ned i historien om manden, der efter han flyttede til Danmark i 1919 blev kendt som ”Danmarks bedste flyver”.Det var ham, der kastede et Dannebrog ned over den store Genforeningsfest på Dybbøl i 1920. Det var ham, der fløj for den første kvindelige faldskærmsspringer i Danmark. Og det var ham, som gennemførte Danmarkshistoriens første luftbårne forbryderjagt. Efter et uheld med en trafikflyver i 1927 rejste han til Tyskland, hvor han fortsatte sin flyverkarriere, der bragte ham vidt omkring.I 1929 fløj han fra London til Amoy i Kina for den kinesiske flåde, og i 1931 krydsede han Atlanten i fly som den anden dansker. I 1930’erne blev han involveret i den tyske genoprustning og endte med rang af kaptajn i Luftwaffe.”Danmarks bedste flyver” er udgivet af Historisk Samfund for Sønderjylland (www.hssdj.dk).René Rasmussen (1966) er museumsinspektør hos Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot og cand.mag. i historie og sproglig kommunikation og formidling Speciale i grænseregionens politiske og nationale historie siden ca. 1850. René Rasmussen er født og opvokset i Sønderborg og bosiddende i Tønder. Han har bl.a. skrevet adskillige bøger og artikler og er foredragsholder som primært fokus på grænselandets historie.
- Audiobook
- 148.99 kr.
-
38.99 kr. ”Hellere ægte storhedsvanvid end falsk beskedenhed. Det synes at være mottoet hos White Star Line, da rederiet i 1912 søsætter verdens nyeste vidunder, Titanic. Det flydende palads er ikke alene det største og mest luksuriøse skib nogensinde. Atlanterhavslineren går også for at være synkefri. Så da et isbjerg kommer i vejen på jomfrurejsen til New York, nægter passagerer og besætning at se alvoren i øjnene.”Titanic sank i 1912, men interessen for det enorme skib og dets tragiske forlis lever i bedste velgående. ”Alt om historie” fortæller om Titanics første og sidste rejse, og hvordan det synkefri skib sank til bunds med over 1100 passagerer.Bogen udkom første gang i 2023.”Alt om historie” tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. ”Alt om historie” er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.
- Ebook
- 38.99 kr.
-
96.99 kr. Suomalaisen ilmailulegendan elämä.Lauri Hämäläinen oli suomalainen ilmailulegenda, joka kiinnostui lentokoneista ja niiden toiminnasta jo nuorena. Hän valmistui lentokurssinsa priimuksena ja sai talvisodan aikana pikakoulutuksen hävittäjälentäjäksi, mutta ehti taisteluihin vasta jatkosodassa. Jatkosodan onnistumisien kautta Hämäläinen ylennettiin koelentäjäksi, mikä oli vaarallista ja kylmiä hermoja vaativaa työtä. Hämäläinen puolusti maata niin Joroisissa, Kannaksella kuin Värtsilässä. Sotien jälkeen hän jatkoi ilmailu-uraansa Valtion Lentokonetehtaan suunnittelijana ja diplomi-insinöörinä sekä ilmailutoimittajana Helsingin Sanomissa ja Uudessa Suomessa.Kirja kertoo suomalaisille tuntemattoman sankarin elämän mukaansatempaavasti yksityiskohtia myöten. Lentäjälegendan tarina on tärkeä osa suomalaista historiaa.Jukka Piipponen (s.1959) on suomalainen kirjailija. Hän on julkaissut useita suomalaisen ilmailun ja hävittäjälentäjien historiasta kertovia teoksia.
- Ebook
- 96.99 kr.
-
From 24.99 kr. Det här är berättelsen om Titanic, det osänkbara underverket som utmanade naturen och betalade det ultimata priset.Hellre storhetsvansinne än sann ödmjukhet. Det verkar vara mottot för White Star Line, när rederiet år 1912 sjösätter världens nyaste underverk, Titanic. Det flytande palatset är inte bara det största och mest luxuösa skeppet någonsin – atlantångaren betraktas dessutom som osänkbar. Så när ett isberg tornar upp sig framför fartyget under jungfruresan till New York står både passagerare och besättning aningslösa inför den kommande katastrofen.I ”Nödrop från Titanic” presenteras Titanics hisnande historia, från dess glittrande början till dess iskalla slut. Boken belyser också hur mänsklig naivitet bidrog till katastrofen, en händelse som förändrade sjöfartens historia för all framtid."Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du ska kunna njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egyptiernas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är serien för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.
-
48.99 kr. Søren og hans far er på vej hjem fra Sverige i farens sportsfly, da kabinen pludselig bliver fyldt med røg og motoren går i stå. Nu er der ikke andet at gøre end at at nødlande midt på havet! Med hjælp fra Søren må faren forsøge at afværge den dramatiske situation.Fortællingen er baseret på en virkelig hændelse, der fandt sted i 1982”Spænd sikkerhedsselen – NU!” udkom første gang i 2022.Hans Rosenkilde Jerver (f. 1966) er uddannet journalist. Han er forfatter til bøgerne ”Vind eller forsvind – en bog om at være træner i dansk topfodbold” og ”Spænd sikkerhedsselen – NU!”.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
98.99 kr. Da Søren som dreng oplever en F-16 flyve hen over barndomshjemmet, besegler det hans skæbne. Fra da af er hans liv en stræben efter selv at blive kamppilot og flyve F-16. Men Søren er mere end almindeligt genert, og kun få tror, det vil lykkes for ham.Jagerpiloten SØR fortæller om vejen til at nå sin barndomsdrøm og om sine tyve år som kamppilot. Åbenhjertige, spændende og sjove historier om uddannelsen, træningen og jobbet er suppleret med medrivende og nervepirrende beretninger fra den ultimative udfordring: Krig.”SØR – Jagerpiloten bag visiret” giver et ærligt indblik i Søren Sørensens udvikling fra stille, genert dreng til kamppilot med tro på sig selv. Han fortæller om viljen til at klare udfordringer, angsten for at fejle og om at skulle træffe de rigtige beslutninger, når man er splitsekunder fra døden.Søren Sørensen (f. 1967) startede sin uddannelse som jagerpilot i Flyvevåbnet som 19-årig direkte efter gymnasiet. Som færdiguddannet har han i en lang årrække været tilknyttet Flyvestation Skrydstrup som eksadrillepilot og F-16-instruktør. Søren Sørensen har siddet i flere ledende stillinger i Flyvevåbnet, deltaget i internationale konflikter samt været chef for en udsendt enhed i Litauen. Han har desuden fløjet som pilot for SAS i to et halvt år. Søren Sørensen er også uddannet coach og beskæftiger sig med emner som selvudvikling, beslutningstagning og tro på sig selv.
- Audiobook
- 98.99 kr.
-
From 98.99 kr. ”Rumfart er meget mere end raketter og satellitter. Det amerikanske rumprogram er udsprunget af et politisk og kulturelt miljø, som har præget udviklingen afgørende, og som igen har virket tilbage på NASA. Derfor handler en væsentlig del af denne bog ikke blot om den amerikanske rumfartsorganisation men også om USA i årene mellem Sputnik og Challengers fald.”Hele USA var i sorg, da rumfærgen Challenger i 1984 eksploderede i luften, kort efter den var blevet opsendt på sin store mission. Det var ikke blot tabet af de syv astronauter, der var ombord under ulykken, men også forestillingen om den amerikanske rumfartsindustris ufejlbarlige storhed, der bristede. Efterfølgende kom det frem, at konstrueringen af rumfærgen bar præg af så meget sjusk og lappeløsninger, at det ikke var underligt, at det gik galt.”Challenger. Et teknisk uheld” afdækker som den første danske bog både konstruktionen af rumfærgen og den frygtelige ulykke, men undersøger også, hvilke politiske og økonomiske interesser, der gjorde projektet så farligt. Rumkapløbet med Sovjetunionen var langt fra forbi, og rivaliseringen mellem de forskellige private underleverandører gjorde også, at folk, der burde have arbejdet sammen, kom til at modarbejde hinanden.”Challenger. Et teknisk uheld” er en medrivende fortælling, der hviler på grundigt og solidt journalistisk arbejde. Bogen udkom første gang i 1994 og var blandt de nominerede til Weekendavisens Litteraturpris.Claus Jensen (f. 1949) er en dansk forfatter, der i en lang årrække var rektor på Fåborg Gymnasium. Som forfatter er han kendt for den dokumentariske bog ”Challenger. Et teknik uheld”, som blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris.
-
69.00 kr. "Min første opstigning fandt sted 30. maj 1868.Vi begiver os til salen, hvor ballonen ligger. Den er endnu ikke fyldt, blot en umådelig bunke ferniseret silke indesluttet i det omgivende nets masker, en uformelig masse.For det uindviede øje er det blot en væv af så og så stor længde og bredde, men luftskipperen ser på denne livløse ting med et andet øje. Han ser denne uformelige masse hurtig antage et andet udseende og føler en underlig bevægelse i sit indre."Den legendariske astronom og forfatter Camille Flammarion fortæller om nogle af sine mest fantastiske rejser i luftballon. Han var en af pionererne inden for dette spændende område, og hans beskrivelser af både den tekniske del og den følelsesmæssige oplevelse ved at svæve så langt over jorden er fascinerende læsning, uanset om man lever i 1891, hvor bogen først udkom, eller om man læser om rejserne på denne side af årtusindeskiftet.Camille Flammarion (1842-1925) var en fransk astronom og forfatter, der med sin spændende foredrag og populære skrifter var med til at vække en bred interesse for astronomien. Han udgav flere bøger om astronomi, men er også kendt og elsket for sine skønlitterære værker, som er udkommet i store oplag overalt i Europa. Mange af hans værker er oversat til dansk.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
79.00 kr. I bogen Andreas Mogensen fortæller om astronauttræning, vægtløshed og kæmpelyn får du en vildt spændende førstehåndsberetning fra den første dansker i rummet.Her kan du høre om, hvordan det føles at blive udvalgt som astronaut blandt 10.000 andre. Hvordan det er at være helt vægtløs og pludselig stå i loftet. Hvor nervepirrende det er at træne med den robotarm, som skal fange ens forsyninger i rummet, så de ikke flyver væk. Og hvordan det føles at se ned på jorden fra rummet og forstå, hvor vigtig og værdifuld den planet er, og hvor dumt det er, at vi ikke passer på den.Bogen er en del af Carlsens serie ER DU RIGTIG KLOG?, som er fuld af fantastiske fakta og vild viden. Fortalt af Danmarks allerbedste formidlere.Thomas Brunstrøm er forfatter, freelancejournalist og filmanmelder. Han debuterede i 2015 med børnebogen "Dengang Sallys far var dreng".Andreas Mogensen er astronaut og blev i 2015 den første dansker i rummet. Han blogger også om livet som astronaut på Videnskab.dk.
- Audiobook
- 79.00 kr.
-
From 73.99 kr. Maailman meriä kolme vuosikymmentä kyntäneen suomalaisen kapteenin kiehtova uratarina.Niin tutkimusaluksilla kuin sukellusveneissä työskennellyt Juha Lehtonen kertoo poikkeuksellisen uransa mieleenpainuvimmista ja jännittävimmistä hetkistä. Elämä merillä kiehtoi Juha Lehtosta jo nuorena poikana. Kiinnostus vei lopulta miehen Balilta Barentsille ja Sri Lankalta Suomenlahdelle. Muistelmissaan Lehtonen avaa ikkunan merikapteenin arkeen ja kertoo niin selkäpiitä karmivista vaaratilanteista kuin jättitursaistakin. Pitkän uransa aikana Lehtonen koki myös alan monet muutokset, joiden tuomista riskeistä hän kirjoittaa avoimesti.Ristiaallokossa on merimieshuumorin kyllästämä, mukaansatempaava kuvaus elämästä aalloilla.Juha Lehtonen (1956–2012) oli kirjailija sekä merikapteeni. Lehtonen toimi uransa alkuvaiheilla Kalifornian yliopiston aluksella merentutkimuksen parissa sekä vedenalaistehtävissä. Palattuaan Suomeen hän toimi muun muassa sukellusveneiden valmistuksen parissa ja myöhemmin päällikkönä Itämerellä sekä eri öljykenttien erikoisaluksilla ympäri maailmaa. Kokenut merikapteeni kirjoitti kiehtovasta työstään useita artikkeleita sekä kirjoja.
-
179.00 kr. Tycho Brahe var en af grundlæggerne af den moderne videnskab om rummet, og i dag får danske forskere international opmærksomhed inden for centrale områder som Big Bang-teorien, stjerne- og planetdannelse, exoplaneter og astrobiologi.Der er dansk teknologi med på Marsmissioner og på rumteleskoper. Et dansk firma har udviklet en motionscykel til Den Internationale Rumstation, ISS, og danske arkitekter arbejder med Marsbaser, der skal bygges med 3D-print.Podcast-værterne Tina Ibsen og Anders Høeg Nissen fortæller levende om Danmarks indsats i rumforskningen og interviewer forskere, ingeniører, forretningsfolk og en enkelt astronaut.Tina Ibsen (f. 1986) er uddannet astrofysiker. Hun har gennem det seneste årti formidlet sin viden til offentligheden og er kendt fra både radio, tv, podcasts og foredrag. Hun har gennem årene modtaget priser for sine formidlingsprojekter og har udgivet flere populærvidenskabelige bøger om universet.Anders Høeg Nissen (f. 1971) er journalist, radioproducent, podcaster og forfatter. Fra 2000-2017 var han ansat i Danmarks Radio, hvor han blandt andet var vært på P1-programmet Harddisken.
- Audiobook
- 179.00 kr.
-
103.99 kr. Wie werden wir leben – in 20, 60, 100 Jahren?Star-Physiker Michio Kaku sagt der Menschheit eine rosige Zukunft voraus. Roboter werden uns die Alltagsarbeit abnehmen. Küchengeräte und andere Maschinen steuern wir mit der Kraft unserer Gedanken. Medizinische Nanobots werden aufmerksam durch unsere Blut- und Nervenbahnen eilen und sogar Krebs heilen. Zu lästigen Meetings schicken wir unser Hologramm – an einen Konferenztisch mit virtuellen Menschen und solchen aus Fleisch und Blut. Informationen können direkt über die Retina ins Kleinhirn projiziert werden. Wir beherrschen auch das Wetter, und Nationalstaaten spielen kaum noch eine Rolle. Trotzdem werden wir weiter reisen, uns treffen, Sport treiben und in die Kneipe gehen, weil Menschen nun mal so sind.Science-Fiction? Nein, seriöse Zukunftsforschung. Eingängig beschreibt Michio Kaku, wie der Weg in diese Zukunft aussieht – denn vieles davon wird heute schon in Wissenschaft und Industrie vorbereitet. Kaku hat weltweit 300 Forscher von Rang befragt, wie die gesellschaftlich-technische Entwicklung ihrer Voraussicht nach verlaufen wird: von der Künstlichen Intelligenz bis zur Raumfahrt, von der Medizin und Biologie bis zur Nanotechnologie. Und er präsentiert seine Befunde überzeugend und mit leichter Hand.Michio Kaku, geboren 1947, zählt zu den berühmtesten Physikern der Welt. Wie Albert Einstein und Stephen Hawking ist er auf der Suche nach der einen Theorie von allem zur Erklärung der fundamentalen Kräfte der Natur.
- Audiobook
- 103.99 kr.
-
49.00 kr. 6. maj 1937 styrtede Hindenburg, verdens største zeppeliner, brændende til jorden ud for New York. De rystede tilskuere var vidner til en voldsom og hurtig katastrofe – 37 sekunder tog det fra ilden brød ud til det forvredne metalskrog lå på jorden. Katastrofen er gået over i historien som et billede på afslutningen af zeppelinernes æra. Den pensionerede Hans Vinholt fra Valby var med ombord som passager. Da himmelskibet begyndte at hælde, måtte han træffe nogle dramatiske valg. Vi har katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg i studiet. Han fortæller om katastrofen, men også om zeppelinerne – både da de var fremtiden og fortiden.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Rasmus DahlbergKlipper: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Otto Ludwig har i "Skipperlabskovs" samlet en lang række sjove og finurlige udtryk og vendinger fra handelsflåden, søværnet og sejlsportens verden. Hvad er admiraler i sprit? Hvad vil det sige at slå glas? Og hvem er Rasmus? Alt det og meget mere, kan du blive klogere på i denne lille bog, der udkom første gang i 1966.Otto Ludwig (1923-2012) var en dansk journalist og forfatter. Under Anden Verdenskrig gjorde han tjeneste i Søværnet og var blandt andet med til at sænke artilleriskibet Niels Juel i 1943. Han skrev freelance for en række søfarts- og sejlsportsmagasiner og flere ugeblade, men kom i 1959 til Aktuelt, hvor han arbejdede i godt 30 år. Otto Ludwig er for eftertiden især kendt for sine mange aforismer og underfundige formuleringer, der blev bragt i Lodvi’s Tankebox.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Shinano, USS Indianapolis, MV Wilhelm Gustloff er bare nogle af navnene på skibe der blev sunket under Anden verdenskrig af en ubåd. Hvert enkelt sunket skib beretter om en tragisk historie, hvor katastrofen rammer dem fra dybet - fra ubådens skjul. I dette afsnit af 'Under Overfladen' fortæller vi om nogle af de største skibskatastrofer under Anden Verdenskrig, hvor ubådene har haft en finger med i spillet.Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. En teknisk fejl under vand kan være fatal, hvis man ikke har forberedt sig ordenligt. Det vidner mange af historiens ubådsforlis om, hvor små ulykker har haft store konsekvenser for ubåden og dens besætning. I dette afsnit dykker vi ned hvad der kan gå galt om bord på en ubåd, og ikke mindst hvad der er gået galt tidligere, når en ubåd er sunket, imploderet, eller på anden vis fundet sig i for dybt vand. Du kan blandt andet høre om Kursk, USS Thresher og en dansk ubåd der kom galt afsted i Øresund for over 100 år siden.Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Hvordan så den allerførste ubåd ud? Hvem affyrer den allerførste torpedo? Og hvordan ændrer ubådenes ankomst på krigseatrets store scene den måde der bliver ført krig på? I dette afsnit af 'Under Overfladen' fortæller vi historien om de første ubåde. Fra den amerikanske uafhængighedskrig og til den amerikanske borgerkrig får du historierne om de pionerer, der har været med til at skabe den effektive krigsmaskine vi kender i dag, med op- og nedture og store ofre.Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. I dette første afsnit af 'Under Overfladen' dykker vært Kristoffer Lind ned i fascinationen af ubåde sammen med sine faste eksperter og ubådsnørder Søren Nørby og Rasmus Dahlberg. Hvor stammer fascinationen fra, hvordan er det at sejle ombord på en ubåd og er det egentlig en sikker måde sådan at komme rundt på? Med alle de nysgerrige spørgsmål klar skyder vi serien i gang der skal tage dig gennem de første ubåde og den moderne krigshistorie set under overfladen.Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Den atomare tid som verden går ind i efter Anden Verdenskrig skaber store landvindinger i ubådens teknologi. Atomdrevne ubåde ser dagens lys og bliver en vigtig brik i fronterne der er trukket op mellem øst og vest i Den Kolde Krig, da ubådene udstyres med langtrækkende atommissiler. I dette afsnit af 'Under Overfladen' fortæller vi om atomubådene. Hvad er det for noget, og hvilken betydning får de i forholdet mellem stormagterne.Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. En tysk soldat der gjorde tjeneste på en ubåd under Anden Verdenskrig havde 25% chance for at overleve. Sådan lyder én af de barske sandheder bag den omfattende ubådskrig der udspiller sig på Atlanten under Anden Verdenskrig. Det her er nemlig krigen, hvor ubådene for alvor bliver et effektivt våben, som især tyskerne har stor succes med at få målrettet mod de allieredes forsyningslinjer. I dette afsnit af 'Under Overfladen' kan du høre om hvordan det foregik, når tyske ubåde gik på jagt i deres såkaldte "ulvekobbel".Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Skal Danmark igen være en ubådsnation? Danmark var i næsten 100 år en ubådsnation, og lige nu går bølgerne højt om hvorvidt vi herhjemme skal have en undervandsflåde igen. Sidst en dansk ubåd var i aktion var under Irakkrigen, hvor Danmark blandt andet havde sendt ubåden Sælen afsted til den Persiske Golf. I dette afsnit af 'Under Overfladen' fortæller vi om hvilke lande der satser på ubådene, og hvilke strategisk vigtige områder der bliver lagt arm om. Vi kommer også med en række ubådsanbefalinger, hvis du går og mangler en god film eller bog om emnet.Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Ved Første Verdenskrigs begyndelse tager udviklingen for alvor fat i ubådene. De bliver hurtigt bedre til at dykke i længere tid, får mere avancerede våbensystemer, og bliver nemmere at sejle og navigere. Ikke længe inde i den store krig får særligt de tyske ubåde en stor indflydelse på havene. I dette afsnit af 'Under Overfladen' får du historien om Første Verdenskrig fortalt fra ubådens perspektiv. Du kan blandt andet høre om sænkningen af RMS Lusitania og om en dansk undervandsbåd, der var et mulehår fra at blive sunket.Kom med ned under overfladen, ned i havets dybe stille mørke, til en ukendt verden hvor ubådene hersker. Dette er serien om ubådene. Fra de første opfindelser og landvindinger til ubådenes helt afgørende betydning i de store verdenskrige stiller vi skarpt på fascinationen af det farlige liv under overfladen. I denne serie får du serveret den moderne krigshistorie fortalt fra ubådenes perspektiv.Din vært er journalist Kristoffer Lind, mens dine eksperter er Søren Nørby, historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet og Rasmus Dahlberg, historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietKristoffer Lind er journalist og radiovært.Søren Nørby er historiker og adjunkt ved institut for strategi og krigsstudier på ForsvarsakademietRasmus Dahlberg historiker og lektor ved institut for strategi og krigsstudier på Forsvarsakademiet
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Teenageren Simon bor på Vestlandet i Norge med sin familie. Familien driver en flyveplads og tjener blandt andet lidt penge på, at flyve ud med post til folk i de afsides liggende bygder. Da der en dag kommer to fremmede mænd til byen, som tilbyder Simons far en stor sum penge for en kort tur i postflyveren, siger han ja, på trods af at vejret er dårligt. Men i luften viser det sig, at de fremmede har skjulte hensigter. De er forbrydere på flugt og vil have Simons far til at flyve dem helt til Skotland. Gidseldramaet spidser til, men Simon er trods sin unge alder en habil pilot, og han kommer sin far til undsætning i luften.Alan Lindseys serie om Simon fortæller om livet på en flyveplads i Norges vestland. Bøgerne er fyldt med spænding og henvender sig til børn fra 11 til 13 år.Alan Lindsey er en dansk forfatter og tidligere pilot. Han har skrevet en lang række bøger og står blandt andet bag børnebogsserien om den norske dreng Simon, der er helt vild med at flyve.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
59.99 kr. Written just eight years before the Wright brothers made their first powered flight, ‘The Argonauts of the Air’ follows the fortunes of eccentric millionaire, Monson. Monson is determined to build the world’s first flying machine. However, with his fortune dwindling and time against him, will he be successful in his mission?Another example of Wells’ extraordinary prescience, ‘The Argonauts of the Air’ is a thought-provoking and taut read, and possibly the only book to put London’s Worcester Park on the literary map.H.G. Wells (1866 – 1946) was a prolific writer and the author of more than 50 novels. Additionally, he wrote more than 60 short stories, alongside various scientific papers. Many of his most famous works have been adapted for film and television, including ‘The Time Machine,’ starring Guy Pearce, ‘War of the Worlds,’ starring Tom Cruise, and ‘The Invisible Man,’ starring Elizabeth Moss. Because of his various works exploring futuristic themes, Wells is regarded as one of the ‘Fathers of Science Fiction.’
- Ebook
- 59.99 kr.
-
73.99 kr. Jules Verne, in una veste insolita di saggista, raccoglie le vite dei più grandi navigatori mai esistiti. Un’opera che riporta con assoluta fedeltà storica le gesta di questi grandi avventurieri e che, al contempo, intrattiene e appassiona come se fosse uno dei famosi romanzi scritti dall’autore francese. Partendo dai navigatori dell’antichità, dai Cartaginesi ai Fenici, arrivando fino a Cristoforo Colombo e oltre, Verne dipinge la storia del rapporto tra uomo e mare, di quando l’Oceano sembrava inesplorabile, di quando le acque aperte erano dimora di ombre e paure e le navi non si spingevano mai troppo lontane dalla costa.Jules Verne (1828-1905) è stato uno scrittore francese, tra i più importanti del diciannovesimo secolo. Autore per ragazzi e di romanzi d’avventura, è considerato anche tra i pionieri della fantascienza. Tra le sue opere più note ricordiamo "Viaggio al centro della Terra", "Ventimila leghe sotto i mari" e "Il giro del giorno in ottanta giorni".
- Ebook
- 73.99 kr.
-
- På kryds mod tidsånden siden 1882
From 149.00 kr. Georg Stage blev søsat i 1882 og var det første civile skoleskib, hvor uddannelsen udelukkende foregik til søs.I bogen beskrives de elementer, skibet og skolen arbejder med i hverdagen, og hvordan de har udviklet sig siden begyndelsen i 1882. Hvad er det for et erhverv, skibet uddanner til? Hvordan har skolen udviklet sig? Hvordan har skibet forandret sig? Og hvad er det for nogle elever, der kommer om bord? Bogen er fyldt med fantastiske nye og gamle billeder, som viser skibet gennem tiden, dagligdagen om bord og de mennesker, som har været en del af Georg Stage gennem historien.Historien om Skoleskibet Georg Stage er fortællingen om, hvordan sejlskibe, mennesker og de rigtige ideer kan smelte sammen og gøre verden til et bedre sted.
-
49.00 kr. Hvem var skyld i at zeppelineren Hindenburg brød i brand? Vi gennemgår forskellige bud, både de mere usandsynlige og dem som i dag nok er mest realistiske. Vi ser også på muligheden for at det i virkeligheden var et veludført attentat.Fly der på mystisk vis forsvinder, ubåde der synker, eksplosioner ud af ingenting. I denne serie gennemgår vi nogle af de katastrofer, hvor man ikke præcist ved, hvad der skete i det afgørende, fatale øjeblik hvor katastrofen indtraf. De fascinerende og skræmmende historier foldes ud af landets førende katastrofeekspert Rasmus Dahlberg sammen med journalist Kristoffer Lind.Vært og tilrettelægger: Kristoffer LindMedvirkende: Rasmus Dahlberg, katastrofeekspertRedaktør: Mette Hovmand-StillingFoto: Getty ImagesCover: Mattias BregnballeProduceret af Wingman for Talk Town, Story House EgmontKristoffer Lind er journalist, forfatter, radiovært og tilrettelægger. Sammen med forfatter og katastrofeekspert Rasmus Dahlberg står han bag podcasten "Katastrofe".
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. I 1892 fik briterne en idé. Der skulle anlægges en jernbane fra Mombasa i Kenya til Victoriasøen. I alt 937 km. Det var et prestigeprojekt, men ikke alle detaljer var helt gennemtænkt. For jernbanearbejderne blev det et helvede fyldt med malaria, dysenteri, sult, tørst og parasitter.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.
- Podcast
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Katastrofen du nok aldrig har hørt om, fandt sted i 1960 i det gamle Sovjet. Katastrofen, hvor en raket eksploderede på affyringsrampen, blev da også forsøgt holdt hemmelig i flere årtier. I dag ved vi, at katastrofen måske havde afgørende betydning for at Sovjet tabte rumkapløbet, fordi flere af datidens dygtigste teknikere og ingeniører døde den dag.Fly der på mystisk vis forsvinder, ubåde der synker, eksplosioner ud af ingenting. I denne serie gennemgår vi nogle af de katastrofer, hvor man ikke præcist ved, hvad der skete i det afgørende, fatale øjeblik hvor katastrofen indtraf. De fascinerende og skræmmende historier foldes ud af landets førende katastrofeekspert Rasmus Dahlberg sammen med journalist Kristoffer Lind.Vært og tilrettelægger: Kristoffer LindMedvirkende: Rasmus Dahlberg, katastrofeekspertRedaktør: Mette Hovmand-StillingFoto: Getty ImagesCover: Mattias BregnballeProduceret af Wingman for Talk Town, Story House EgmontKristoffer Lind er journalist, forfatter, radiovært og tilrettelægger. Sammen med forfatter og katastrofeekspert Rasmus Dahlberg står han bag podcasten "Katastrofe".
- Podcast
- 49.00 kr.