-
48.99 kr. Merete Pryds Helle taler med astrofysiker Anja C Andersen om inspirationen til romanen Den store åbning. Om universet, som mennesker altid har gransket for at finde svaret på, hvem vi er og hvorfor vi eksisterer. I oldtiden skabte meteorsværme og solformørkelser panik. I dag behersker vi teknologien til at gå på Månen. Men hver gang vi måler på universet, bliver det større, fordi vi hele tiden bliver i stand til at måle mere.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48.99 kr.
-
From 98.99 kr. ”Rumfart er meget mere end raketter og satellitter. Det amerikanske rumprogram er udsprunget af et politisk og kulturelt miljø, som har præget udviklingen afgørende, og som igen har virket tilbage på NASA. Derfor handler en væsentlig del af denne bog ikke blot om den amerikanske rumfartsorganisation men også om USA i årene mellem Sputnik og Challengers fald.”Hele USA var i sorg, da rumfærgen Challenger i 1984 eksploderede i luften, kort efter den var blevet opsendt på sin store mission. Det var ikke blot tabet af de syv astronauter, der var ombord under ulykken, men også forestillingen om den amerikanske rumfartsindustris ufejlbarlige storhed, der bristede. Efterfølgende kom det frem, at konstrueringen af rumfærgen bar præg af så meget sjusk og lappeløsninger, at det ikke var underligt, at det gik galt.”Challenger. Et teknisk uheld” afdækker som den første danske bog både konstruktionen af rumfærgen og den frygtelige ulykke, men undersøger også, hvilke politiske og økonomiske interesser, der gjorde projektet så farligt. Rumkapløbet med Sovjetunionen var langt fra forbi, og rivaliseringen mellem de forskellige private underleverandører gjorde også, at folk, der burde have arbejdet sammen, kom til at modarbejde hinanden.”Challenger. Et teknisk uheld” er en medrivende fortælling, der hviler på grundigt og solidt journalistisk arbejde. Bogen udkom første gang i 1994 og var blandt de nominerede til Weekendavisens Litteraturpris.Claus Jensen (f. 1949) er en dansk forfatter, der i en lang årrække var rektor på Fåborg Gymnasium. Som forfatter er han kendt for den dokumentariske bog ”Challenger. Et teknik uheld”, som blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris.
-
79.00 kr. I bogen Andreas Mogensen fortæller om astronauttræning, vægtløshed og kæmpelyn får du en vildt spændende førstehåndsberetning fra den første dansker i rummet.Her kan du høre om, hvordan det føles at blive udvalgt som astronaut blandt 10.000 andre. Hvordan det er at være helt vægtløs og pludselig stå i loftet. Hvor nervepirrende det er at træne med den robotarm, som skal fange ens forsyninger i rummet, så de ikke flyver væk. Og hvordan det føles at se ned på jorden fra rummet og forstå, hvor vigtig og værdifuld den planet er, og hvor dumt det er, at vi ikke passer på den.Bogen er en del af Carlsens serie ER DU RIGTIG KLOG?, som er fuld af fantastiske fakta og vild viden. Fortalt af Danmarks allerbedste formidlere.Thomas Brunstrøm er forfatter, freelancejournalist og filmanmelder. Han debuterede i 2015 med børnebogen "Dengang Sallys far var dreng".Andreas Mogensen er astronaut og blev i 2015 den første dansker i rummet. Han blogger også om livet som astronaut på Videnskab.dk.
- Audiobook
- 79.00 kr.
-
179.00 kr. Tycho Brahe var en af grundlæggerne af den moderne videnskab om rummet, og i dag får danske forskere international opmærksomhed inden for centrale områder som Big Bang-teorien, stjerne- og planetdannelse, exoplaneter og astrobiologi.Der er dansk teknologi med på Marsmissioner og på rumteleskoper. Et dansk firma har udviklet en motionscykel til Den Internationale Rumstation, ISS, og danske arkitekter arbejder med Marsbaser, der skal bygges med 3D-print.Podcast-værterne Tina Ibsen og Anders Høeg Nissen fortæller levende om Danmarks indsats i rumforskningen og interviewer forskere, ingeniører, forretningsfolk og en enkelt astronaut.Tina Ibsen (f. 1986) er uddannet astrofysiker. Hun har gennem det seneste årti formidlet sin viden til offentligheden og er kendt fra både radio, tv, podcasts og foredrag. Hun har gennem årene modtaget priser for sine formidlingsprojekter og har udgivet flere populærvidenskabelige bøger om universet.Anders Høeg Nissen (f. 1971) er journalist, radioproducent, podcaster og forfatter. Fra 2000-2017 var han ansat i Danmarks Radio, hvor han blandt andet var vært på P1-programmet Harddisken.
- Audiobook
- 179.00 kr.
-
81.99 kr. Mit Mytting wird aus einem nostalgischen Gefühl eine Bewegung, eine sinnliche Erfahrung, eine Leidenschaft, die nicht nur den Praktiker im Wald, sondern auch den "Armchair Woodsman" zu Hause erfasst.Wussten Sie, dass der höchste Holzverbrauch aus Butan gemeldet wird – und nicht etwa aus Skandinavien oder Russland? Dass die Bäume für das beste Brennholz im Frühjahr gefällt werden? Dass es einen Unterschied macht, ob Holz "Borke oben" oder "Borke unten" gestapelt wird? Dass der Holzstapel Rückschlüsse auf den Charakter des Staplers zulässt? Aprikosenholz brennt anders als Mandelholz. Birkenholzscheite verströmen im Kamin einen feinen Duft ... Davon erzählt Lars Myttings Hörbuch, das gleichzeitig auch eine Anleitung ist zum Fällen, Hacken, Stapeln – und die Kunst lehrt, ein schönes Kaminfeuer am Brennen zu halten. Wer früher ein Taschenmesser in der Tasche hatte, wird nach Konsultation dieser ebenso informativen wie unterhaltsamen und anekdotenreichen "Bibel" zu Axt oder Säge greifen.Lars Mytting, geboren 1969, stammt aus Fåvang im norwegischen Gudbrandsdalen. Seine Bücher wurden in zwanzig Sprachen übersetzt und weltweit mehr als zwei Millionen Mal verkauft.
- Audiobook
- 81.99 kr.
-
111.99 kr. En este libro, Luis Ruiz de Gopegui nos ofrece una gran variedad de contenidos sobre asuntos científicos generales y de actualidad, como por ejemplo la explicación del funcionamiento del bosón de Higgs, del segundo principio de la termodinámica o la teoría de la relatividad de Einstein, todo de un modo cercano y amable para el disfrute del lector que tenga curiosidad e interés por ampliar sus conocimientos científicos.Este audiolibro está narrado en castellano.
- Audiobook
- 111.99 kr.
-
149.00 kr. Astrofysiker Tina Ibsen fortæller underholdende om vores naboplanet, som gennem mange tusind år har spillet en vigtig rolle i menneskets myter og fortællinger. Der er gennemført en lang række Marsmissioner, og der er planlagt missioner mange år frem. Mars er den planet, vi har udforsket mest – bortset fra Jorden – og danske videnskabsfolk har leveret vigtige bidrag til forskningen.Tina Ibsen interviewer Jens Frydenvang, der har deltaget i styringen af Marsrobotterne, Morten Bo Madsen, der har udviklet eksperimenter til undersøgelse af Marsstøvets sammensætning, og Line Drube, der har deltaget i projektet Mars Desert Research Station i Utah, hvor man undersøger, hvordan man kan bo og arbejde sammen under fremtidens Marsmissioner.Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet. Hun har gennem det seneste årti formidlet sin viden til offentligheden og er kendt fra både radio, tv, podcasts og foredrag. Hun har gennem årene modtaget priser for sine formidlingsprojekter og har udgivet flere populærvidenskabelige bøger om universet.
- Audiobook
- 149.00 kr.
-
96.99 kr. Este libro analiza las probabilidades existentes de vida sin consciencia alguna y el desarrollo de civilizaciones a partir de seres racionales. Para que existan vidas similares a la humana más allá de la Tierra es necesario que estos dos saltos cualitativos que se produjeron en la Tierra tengan lugar también en otro lugar del Universo. Según los conocimientos científicos actuales, lo primero es relativamente probable, no así lo segundo, lo cual no significa que sea imposible.Este audiolibro está narrado en castellano.Luis Ruiz de Gopegui fue un escritor y físico español, responsable de las actividades de la NASA en España. Se licenció en Ciencias Físicas por la Universidad Autónoma de Madrid y realizó sus estudios de doctorado en la Universidad de Barcelona. Posteriormente realizó un máster en Ingeniería Electrónica en la Universidad de Stanford. Además de ser célebre por su trabajo con la NASA, también formó parte del Consejo Superior de Investigaciones Científicas y del Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial. A lo largo de su vida publicó más de medio centenar de trabajos de divulgación científica así como de comunicaciones y electrónica.
- Audiobook
- 96.99 kr.
-
From 24.99 kr. W styczniu 1959 roku radzieccy inżynierowie wysłali w kosmos pierwszą sztuczną planetę "Marzenie". Obiekt dotarł w okolice Księżyca, a następnie obiegł Słońce. Autor książki nie tylko opisuje to epokowe wydarzenie z perspektywy technicznej, ale również analizuje jego wpływ na rozwój technologii kosmicznych oraz pokazuje, jakie perspektywy otwiera ono dla ludzkości. Krzysztof Boruń (1923-2000) – polski autor literatury science-fiction, popularyzator nauki. Pracował jako dziennikarz, współpracował m.in. z „Ilustrowanym Kurierem Polskim", „Tygodnikiem Demokratycznym". W latach 1982-1984 był redaktorem naczelnym dwumiesięcznika „Astronautyka i Postępy astronautyki". W swoich tekstach podejmował tematy związane z psychologią, parapsychologią, astronomią oraz cybernetyką i futurologią.
-
39.00 kr. Næsten alle mennesker går til frisør. Derfor vil der altid være brug for folk, der kan klippe hår.En frisør skal være god til mange ting. Fx at være kreativ – det vil sige at kunne bruge sin fantasi og finde på flotte frisurer.Kunne du tænke dig at blive frisør?Maja Plesner er uddannet journalist og arbejder til daglig med kommunikation og tekstredigering.
- Audiobook
- 39.00 kr.
-
34.52 kr. Det fanns de som trodde marken var värdelös - och så fanns det de som var helt säkra på motsatsen. I Västerbottens skogar verkade gruvdrömmen länge förbli just en dröm. Pionjärer som Oskar "Slekafot" Bergström ansågs tokiga när de gick och letade sten. Men en bit in på 1900-talet kom den stora vändningen. Malm av flera sorter identifierades på löpande band och bygden levde upp med gruvschakt och tillhörande personal. Det rådde guldfeber i Norrland. Och just guld skulle man faktiskt också komma att hitta i Fågelmyran, tre mil nordväst om Skellefteå. Här lades grunden till samhället som också skulle komma att bli ett av Sveriges mest välkända varumärken. Här uppstod Boliden."Guldfeber" är berättelsen om människorna som byggde Guldriket och skrev svensk industrihistoria. Den handlar om drömmarna, arbetarna och entreprenörerna - och om änkan som satt på en guldgruva.Åke Lundgren, född 1951, är författare och journalist. Han debuterade 1981 med dokumentärskildringen Långa lappflickan och totalt har han skrivit över tjugo romaner och pjäser. Många av hans böcker utspelar sig i Malå i Lappland och i Västerbotten där han växte upp. För sitt författarskap har Åke Lundgren tilldelats en rad priser, bland annat Östersunds-Postens litteraturpris och Norrlandsförbundets hedersbelöning Olof Högberg-plaketten.
- Ebook
- 34.52 kr.
-
50.99 kr. Hur bra koll har vi egentligen på den svenska gruvbranschen och dess förehavanden? Följer man de ändringar som det senaste decenniet gjorts i miljölagstiftningen? När Arne Müller gräver djupare blir det snart uppenbart att den bild som målats upp för allmänheten ligger långt ifrån sanningen. I hela landet förorenas vattendrag av gruvornas giftutsläpp - utsläpp som ligger långt över den tillåtna gränsen. Dessutom tvingas boende i gruvornas närområden att vänja sig vid såväl dammpartiklar som buller och jordskalv."Smutsiga miljarder" av Arne Müller tilldelades år 2014 Västerbotten-Kurirens journalistpris till minne av Karin Hörnfeldt. Det är en viktig miljögranskning av en av Europas absolut största gruvindustrier.Arne Müller, född 1960, är en tysk-svensk frilansjournalist och författare som är baserad i Umeå. Han har tilldelats Föreningen Grävande Journalisters pris "Guldspaden" samt Västerbotten-Kurirens journalistpris till minne av Karin Hörnfeldt. Müller har tidigare arbetat på både TV4 Botnia och SVT men är numera frilansjournalist.
- Ebook
- 50.99 kr.
-
From 40.99 kr. Pierwsza część "Trylogii księżycowej" - polskiej serii science-fiction powstałej na początku XX wieku.Miłość, samotność czy zazdrość to zjawiska, z którymi musimy się mierzyć każdego dnia na Ziemi, ale jak się okazuje, nie tylko. Pięćdziesiąt lat wcześniej to samo przeżywały osoby wysłane w podróż na Księżyc, które pomimo odległości wcale nie zaadaptowały się do końca do nowych warunków. Zaczęli dostosowywać otaczający ich świat do siebie samych. Trylogia Księżycowa to cykl powieści fantastycznych wydanych na początku XX wieku. Uważana za jeden z kamieni milowych polskiej literatury science-fiction, cechująca się szczególnie wyjątkowym nowatorstwem względem swojej epoki, zrozumieniem dla natury ludzkiej i jej słabości (np. tworzenia religii), a także potencjałem naukowym wyrażanym w opisach realiów życia na innej planecie. Jerzy Żuławski to polski pisarz, filozof i publicysta okresu Młodej Polski. Jeden z prekursorów literatury fantastycznonaukowej, który nie zamknął się w jednym gatunku; pisał także wiersze oraz eseje filozoficzne. Jego dzieła były inspiracją dla wielu autorów, m.in. Stanisława Lema. Twórczość Żuławskiego zwieńczono Nagrodą Literacką im. Jerzego Żuławskiego dla rodzimych autorów fantastyki.
-
39.00 kr. I et kapløb for at bevise sine tekniske evner og med blikkene rettet mod verdensrummet, udkæmpede USA og Sovjetunionen Den Kolde Krig på himmelsk front.Kapløbet mod rummet begyndte da Sovjet opsendte Sputnik 1 i 1957. USA, som havde talt om at sende sin egen satellit op bare to år tidligere, begyndte at blive urolige for, at Sovjet ville anvende sine satellitter til et angreb. Derefter fulgte et kapløb, der skulle fortsætte indtil 1971, hvor Sovjet bemandede den første rumstation, Saljut 1, og relationen mellem landene aftog. Men det havde været en lang vej fyldt af rivalitet og krigsførelse... Hvad skete der egentlig mellem 1957 og 1971? Og hvilke følger fik det i resten af verden? Her følger vi hvert et skridt som USA og Sovjet tog, for at blive de første, der erobrede rummet, deres succeser og deres nederlag.HISTORIE er en serie om historiske begivenheder og personer, der har fascineret og interesseret os i generationer. I korte artikler og reportager får vi indblik i historiens med omtalte foreteelser og øjeblikke.Oprindeligt udgivet af Orage.
- Audiobook
- 39.00 kr.
-
68.99 kr. Med denne lille, forunderlige og stærke fortælling præsenteres en stor, chilensk forfatter for første gang for danske læsere. Vi er i en afsidesliggende mineby i det nordlige Chile. Mændene arbejder i salpeterbruddet, kvinderne er fornuftige og flittige med talrige børn hængende i skørterne. Der findes intet mere spændende end de film, der går i byens lille biograf. Hollywood-filmene med Marilyn Monroe, John Wayne og Charlton Heston, samt de mexicanske melodramaer, fulde af følelser og musik, byder på en velkommen afveksling – en afglans af en anden verden.Men en dag oplever beboerne noget endda mere fantastisk. María Margarita, en 10-årig pige, opdager, at hun har et ganske særligt talent. Hun kan genfortælle de film, hun har set, så livfuldt og dramatisk, at de lokale strømmer til for at høre hende. Pigens fortællekunst giver de levende billeder nyt liv.Men ligesom alt tegner mest lyst, sker der noget skrækkeligt, da María Margarita skal fortælle en western til en lokal pantelåner, der bor alene…Hernán Rivera Letelier (f. 1950) er en af Chiles største forfattere. Hernán Rivera Leteliers forfatterskab er gennemstrømmet af karakterer, hvis skæbner ofte er præget af den sociale og økonomiske ulighed, der har tegnet en stor del af Chiles rivende kulturhistorie."Til alle læsere af en god, velfortalt lidt vemodig skæbnefortælling med social kant... Fortællingen er velkomponeret og velskrevet. Læsere af andre sydamerikanske forfattere som Gabriel García Márquez, Julio Cortazar og Moacyr Scliar vil også synes om denne lille historie. En lille perle ... som bør findes på de biblioteker, der ønsker at formidle kvalitetslitteratur fra forskellige hjørner af verden." - Lektør: Dorte Tissot Hansen"Marias og byens vanskæbne fortælles på en konsekvent distanceret måde, som afspejler, at livet selv er blevet til en film for fortællersken og må gengives dramatisk og levende, men uden følelser i klemme. Er det en tragedie at fantasere sig ud af verden eller en kunst? Romanen undlader at fælde dom […] Skåret ind til en stram fortælling om fantasiflugt og alt for reel virkelighed, uden unødigt føleri, men med plads til originale, små anekdoter og opfindsomme billeder." - Linea Maja Ernst, Information"Rivera Letelier er en særdeles elegant forfatter: Hele skrivestilen, meget ren, næsten simpel, men med masser af prosamelodi og rytme samt langt-ude-i-ødemarken-lokationen […] At have en fortæller, som er barn og oven i hatten må lide diverse plager, nærmer sig faretruende kitsch-afgrunden, men Leteliers fortællerske er så særdeles usentimental og koncis, at bogen holder balancen." - Peter Adolphsen, JP
- Audiobook
- 68.99 kr.