Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Tyge Rothe
    38.99 kr.

    ”Indhøstningen af træfrugt er et arbejde, ved udførelsen af hvilket der ofte begås så mange fejl, at et godt udbytte derved betydeligt forringes i værdi, og til forebyggelse heraf ville disse blade stræbe at give en brugbar vejledning ved fremsættelse af nogle fingerpeg, hvis rigtighed har bestået deres prøve.”Gartner og underviser ved Landbohøjskolens Haver, Tyge Rothe, fører os igennem den korrekte måde af høste og opbevare frugt fra havens frugttræer. Artiklen fortæller også om de typiske fejl, der kan føre til, at man får mindre ud af sin frugthave, end man i virkeligheden kan. Artiklen udkom første gang i 1880.Tyge Rothe (1834-1887) var en dansk gartner, underviser og forfatter. Han var blandt andet ansat ved den kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen Haver, hvor han underviste i botanik. I 1867 blev han udnævnt som slotsgartner på Rosenborg, hvor han forblev indtil sin død i 1887. Tyge Rothe nåede at udgive flere bøger om havebrug og plantedyrkning i Danmark.

  • by Lasse Anrell
    45.99 kr.

    Den här boken är din kompletta guide för att förstå pelargoner. Den lär dig inte bara grunderna om dessa så kallade tantblommor, utan visar också hur deras starka livskraft kan bringa glädje och ljus i din vardag.Lasse Anrell, en av Sveriges mest älskade sportjournalister, är naturligtvis också en passionerad pelargonodlare. Här delar han med sig av sina hetaste tips för hur du tar hand om dina pelargoner och kanske, under processens gång, blir en helare människa.Lasse Anrell, född 1953, är en svensk författare och journalist. Han har framför allt gjort sig känd som sportjournalist och krönikör, men han har också skrivit kåserier och barnböcker.

  • by Lene Bagger
    69.00 kr.

    Gyda er enke og bor alene med sin lille hund i en stor villa. Hun mangler en til at passe sin have – og måske savner hun også lidt selskab. Efter mødet med en hjemløs ung mand får Gyda en idé. En god idé eller en rigtig dårlig idé?Bogen udkom oprindeligt i 2002 som en del af serien Læseværkstedet på Special-pædagogisk forlag. Den henvender sig til unge og voksne med læsevanskeligheder.Lene Bagger er en dansk forfatter, der har udgivet en lang række romaner og ungdomsbøger. Flere af Lene Baggers bøger er skrevet til unge og voksne med læsevanskeligheder, og nogle kan også bruges til danskundervisning af udlændinge.

  • by Christopher Mundt
    39.00 kr.

    "Svampene vokser overalt i skove og marker, især om efteråret. Under jorden ligger svampens mycelium, et væv af fine hvide tråde, hvorfra udskyder frugtlegemerne, hvad vi i daglig tale kalder svampene. På frugtlegemet udvikles sporerne, svampenes formeringsorganer (omtrent svarende til frøet hos højere planter)."Til alle tider har folk nydt at samle svampe i skovene til brug i madlavning. Men hvor nogle svampe er velsmagende og lækre, er andre dødeligt giftige. Læge og svampekender Christopher Mundt beskriver, hvordan man kan skelne de spiselige fra de giftige svampe. Bogen udkom i 1907, og nogle af dens oplysninger kan sidenhen være blevet modbevist. Bogen er ikke desto mindre interessant læsning for enhver, der interesserer sig for svampe og botanik.Christopher Mundt (1844-1925) var en dansk læge og svampekender. Han var en af de første danskere, der påpegede, at også de danske svampe havde stor næringsværdi. I 1905 var Christopher Mundt med til at stifte Foreningen til svampekundskabens fremme, som han var formand for frem til sin død. I 1887 udgav han "Danmarks spiselige svampe", som er et pionerarbejde inden for dansk svampeforskning.

  • by Mona Klippenberg & Michael Stoltze
    199.95 kr.

    Det er spændende at iagttage havens mindste beboere, deres forunderlige liv, biologi, historie og samspil.I ”Flyvende admiraler og andet småkryb” kan du læse om insekternes biologi og udvikling, deres samspil med andre arter og de mange sjove og kreative strategier og specialiseringer, insekter har udviklet – blandt andet for at skaffe føde, score en partner og beskytte sig mod fjender.Man kan få endnu større glæde af haven, når man ved noget om insekternes adfærd og behov og ikke mindst om de mange spændende tilpasninger og samspil mellem insekter og andre artsgrupper, som er helt nødvendige for at opretholde robuste økosystemer og sunde haver.Over 300 fotografier.

  • by Elfride Fibiger
    69.00 kr.

    Hvordan syltede man frugt i slutningen af 1800-tallet i de mindre danske husstande? Hvad kunne man bruge svinefedt til i madlavning? Hvordan så man på næringsmidler generelt?Lægefrue Elfride Fibigers håndbog for husmødre fra 1892 besvarer en lang række spørgsmål om, hvordan man bedst holder hus i de mindre velstillede hjem rundt omkring i Danmark. Bogen handler om alt fra madlavning, frugtavl og svinehold til opbevaring af hjemmedyrkede kartofler. Den giver et spændende indblik i livet i den danske underklasse i slutningen af det 19. århundrede.Elfride Fibiger (1832-1911) var dansk forfatter og filantrop. Hun skrev både romaner og fagbøger om sygepleje, som hun havde erfaring med i kraft af sit arbejde for sin mand, der var læge. Efter sin mands død tjente hun penge på at skrive romaner og håndbøger om blandt andet sygepleje og husarbejde. Mange af Elfride Fibigers bøger kredser om kvinders vilkår, ligesom "Tidsskrift for kvinder i de tre nordiske lande", som hun udgav i årene 1882-84, fokuserede på at fremme kvinders og familiers vilkår - dog ud fra tanken om at kvindens plads var i hjemmet.

  • by Henrik V. Ringsted
    From 69.00 kr.

    "Når jeg fortæller om min genbos have, må man ikke tro, at jeg med genbo mener den herre, som beboer det hus, der ligger over for mit på vejen. Min rigtige genbo bor på en helt anden vej, men haverne bag vores huse støder op til hinanden, og vi svinger sæbekostene til hinanden i munter morgenhilsen, når vi barberer os i vore ens badeværelser på første sal til havesiden."Henrik V. Ringsted deler ud af sjove anekdoter og observationer fra sin tid i England, hvor man tager havebrug langt mere alvorligt end i Danmark. Han fortæller om sammenholdet mellem haveejerne, de til tider overdrevne hensyn, de tager til deres stokroser og staudebede, samt om den engelske selvhøjtidelighed, der kommer tydeligere til udtryk hos haveejerne end hos nogen anden.Bogen er oprindeligt udgivet i 1949.Henning Vibe Ringsted (1907-1983) var en dansk forfatter og journalist, der er særligt kendt for sit arbejde som krigskorrespondent for dagbladet Politiken i Berlin under anden verdenskrig. Han har skrevet et væld af bøger om europæisk kultur samt erindringer og noveller. Henrik V. Ringsted modtog i 1945 som den første nogensinde Cavlingprisen for sit enestående journalistiske virke.

  • by P.V. Glob
    69.00 kr.

    Brændevinens historie strækker sig flere tusind år tilbage i tiden, og vi finder den beskrevet i kilder fra store dele af verden. I "Globs brændevinsbog" fra 1972 fortæller arkæolog P.V. Glob både om brændevinens historie og om sin egen historie med den legendariske drik. Han var selv flittig til at fremstille brændevin og deler her ud af både opskrifter og erfaringer.Peter Vilhelm Glob (1911-1985) var dansk arkæolog og professor samt direktør for Nationalmuseet og rigsantikvar i perioden 1960-1981.I sine tidlige år som ansat i Nationalmuseets afdeling for forhistorisk arkæologi stod Glob blandt andet for udgravningen af en af Danmarks ældste bopladser fra bondestenalderen på Djursland. I 1949 blev han ansat som professor ved Aarhus Universitet og som leder af Aarhus Museum – i dag kendt som Moesgaard. Foruden sit arbejde med oldtidens Danmark har Glob også stået i spidsen for udgravninger i Grønland og langs Den Persiske Golf.Af berømte fund og undersøgelser kan nævnes fundet af Grauballemanden i 1952 og flere af udgravningerne omkring guldhornenes fundsteder i Gallehus ved Møgeltønder.Glob var en dygtig formidler og kunne både i skrift og tale tryllebinde sit publikum. Derfor blev mange af hans skrifter oversat til flere sprog, og budskabet om hans død i 1985 nåede adskillige udenlandske aviser.

  • by René Wadas
    96.99 kr.

    Auf dem Balkon, im Schrebergarten oder im Gemüsebeet gedeiht längst nicht alles so, wie wir es uns erhoffen. Was tun, wenn der Mehltau die geliebte Rose verkümmern lässt und Spinnmilben den Fleißigen Lieschen zu Leibe rücken? Pflanzenarzt René Wadas schwört auf rein biologische Bekämpfungsmittel: Tinkturen aus Brennnessel, Rainfarn und Ackerschachtelhalm reichen meist aus, um die Pflanzen zu stärken. Und so manches Mal kann man sich vermeintliche Schädlinge auch zunutzen machen: An der richtigen Stelle und im richtigen Maß können sie durchaus Gutes bewirken. In seinem neuen Buch vermittelt der Pflanzenarzt all sein Wissen rund um Schädling, Ungeziefer und Co. – wie immer ganz natürlich.René Wadas ist als "Pflanzenarzt" bekannt geworden. Der Gärtnermeister weiß, wie man die "Sorgenkinder" in den Gärten behandelt. Mittlerweile gibt er deutschlandweit Schulungen für Gärtnereien, Baumärkte, Landwirte und Biologen.

  • by Christopher Mundt
    69.00 kr.

    Christopher Mundt (1844-1925) var en dansk læge og svampekender. Han var en af de første danskere, der påpegede, at også de danske svampe havde stor næringsværdi. I 1905 var Christopher Mundt med til at stifte Foreningen til svampekundskabens fremme, som han var formand for frem til sin død. I 1887 udgav han "Danmarks spiselige svampe", som er et pionerarbejde inden for dansk svampeforskning.Christopher Mundt (1844-1925) var en dansk læge og svampekender. Han var en af de første danskere, der påpegede, at også de danske svampe havde stor næringsværdi. I 1905 var Christopher Mundt med til at stifte Foreningen til svampekundskabens fremme, som han var formand for frem til sin død. I 1887 udgav han "Danmarks spiselige svampe", som er et pionerarbejde inden for dansk svampeforskning.

  • by Tyge Rothe
    129.00 kr.

    Tyge Rothes "Grundlag for vejledning i plantedrivning" er en af de første lærebøger inden for gartneri og plantedrivning i Danmark. Bogen blev oprindeligt brugt til undervisning, men dens mange udførlige beskrivelser og vejledninger af havebrug og plantedrivning gør den spændende læsning for alle, der interesserer sig for naturen og dyrkningen af den. Selvom meget har ændret sig inden for emnet siden denne udgave udkom i 1885, er der stadig meget interessant viden at hente.Tyge Rothe (1834-1887) var en dansk gartner, underviser og forfatter. Han var blandt andet ansat ved den kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen Haver, hvor han underviste i botanik. I 1867 blev han udnævnt som slotsgartner på Rosenborg, hvor han forblev indtil sin død i 1887. Tyge Rothe nåede at udgive flere bøger om havebrug og plantedyrkning i Danmark.

  • by Tyge Rothe
    39.00 kr.

    Artiskokken hører til tidselgruppen af de kurvblomstredes familie, og det er ikke en plante, der naturligt forekommer i Danmark. Frosten er ikke god for artiskokken, der ellers vokser i de sydligste middelhavslande, og derfor må man tage visse forholdsregler for at beskytte den mod den danske frost. Tyge Rothes lille bog "Dyrkning af artiskok i Danmark" guider dig til at give artiskokken de bedste betingelser i den danske have.Tyge Rothe (1834-1887) var en dansk gartner, underviser og forfatter. Han var blandt andet ansat ved den kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen Haver, hvor han underviste i botanik. I 1867 blev han udnævnt som slotsgartner på Rosenborg, hvor han forblev indtil sin død i 1887. Tyge Rothe nåede at udgive flere bøger om havebrug og plantedyrkning i Danmark.

  • by Tyge Rothe
    49.00 kr.

    Frugttræer er en dejlig del af mange danske haver, og hvis man beskærer dem på den helt rigtige måde, kan man høste deres frugter i årtier. Bogen gennemgår de forskellige arter frugttræer, der findes i Danmark, og beskriver, hvordan de bedst beskæres for at opnå det ønskede resultat.Nærværende udgave er opdateret i 1895 af Johannes Rafn, og andre tilgange til dyrkning og beskæring af frugttræer er muligvis kommet til sidenhen.Tyge Rothe (1834-1887) var en dansk gartner, underviser og forfatter. Han var blandt andet ansat ved den kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen Haver, hvor han underviste i botanik. I 1867 blev han udnævnt som slotsgartner på Rosenborg, hvor han forblev indtil sin død i 1887. Tyge Rothe nåede at udgive flere bøger om havebrug og plantedyrkning i Danmark.

  • by C. Matthiesen
    49.00 kr.

    Frugt kan bruges til alverdens lækkerier, men det kræver, at den både plukkes og opbevares korrekt. Den danske pomolog C. Matthiesen fortæller, hvordan man kan tørre frugt, lave den til most og saft, likør og vin samt frugtgrød og –mos.Claus Petersen Matthiesen (1841-1929) var en dansk pomolog (frugtkender), der skrev en lang række bøger om havebrug og frugt. Han rejste Danmark rundt for at finde de fineste frugtsorter, der trivedes bedst i de forskellige typer af den danske jord. Dette udgav han flere bøger om, hvoraf hovedværket, "Dansk frugt", blev udgivet med statsstøtte. C. Matthiesen står endnu i dag som en af de største skikkelser inden for dansk havebrugs historie.

  • by C. Matthiesen
    69.00 kr.

    En af Danmarks største gartnere og frugtkendere fortæller om sine egne erfaring med og råd om havebrug i Danmark. Bogen kommer både ind på dyrkning af grøntsager i urtehaven, hvordan man får mest muligt ud af sine frugttræer samt dyrkning af blomster både i haven og indenfor i stuen.Claus Petersen Matthiesen (1841-1929) var en dansk pomolog (frugtkender), der skrev en lang række bøger om havebrug og frugt. Han rejste Danmark rundt for at finde de fineste frugtsorter, der trivedes bedst i de forskellige typer af den danske jord. Dette udgav han flere bøger om, hvoraf hovedværket, "Dansk frugt", blev udgivet med statsstøtte. C. Matthiesen står endnu i dag som en af de største skikkelser inden for dansk havebrugs historie.

  • by Hans Hergin
    43.99 kr.

    "Du min trädgård" är en inlevelsefull skildring för alla naturälskare.Hans Hergin tar oss med in i växternas och djurens värld. Han berättar om sin trädgård i Täby, historien om hur han förvandlade en bit mark till en vacker örtaträdgård. Det är en berättelse om givande arbete, om hur kampen mot stenar och ogräs och lite kärleksfull omvårdnad ger stora resultat. Här kan den trädgårdsintresserade hämta många tips när författaren delar med sig av alla sina kunskaper och erfarenheter. Samtidigt delar han även med sig av iakttagelser från djurriket, från den märkliga katten Lova till historien om den sjuka kajan.Hans Hergin (1910 – 1988) var en svensk författare och dramatiker. Han räknas till arbetarförfattarna och debuterade 1930 med romanen "Deras livsuppgifter". 1938 gifte han sig med Astrid Lindgrens syster, översättaren Stina Hergin.

  • by Anemette Olesen
    69.00 kr.

    I middelalderen bragte munke planter med sig sydfra. Ikke først og fremmest fordi de var kønne og velduftende, eller fordi de var velegnede til te, mad og kosmetik. Nej, planterne var vigtige, det var Guds gaver til menneskene, og i haven fandtes en plante mod enhver sygdom.Der går en rød tråd fra middelalderens lægeurter til folkemedicinen og til de gamle husråd, som har præget hverdagslivet i over tusind år. Den tråd af naturligheds¬tænkning er der i dag mange, som søger at klippe over. Anemette har samlet de løse ender og tegner i bogen et smukt portræt af traditionen og de gamle lægeurter.Er du heldig at have have, har du muligheden for at skabe dit eget hjemmeapotek. En have er en kilde til helse og velvære og en pryd for øjet. Brug Anemette Olesens bog som inspiration og igangsætter.Anemette Olesen er "grøn" forfatter og plantehistoriker, som gennem mere end 30 år har beriget vores viden om krydderurter, køkkenhaver, lægeurter m.v. Anemette Olesen er forfatter til over 30 "grønne" bøger, flere med klassikerstatus, bl.a. "Spis dit ukrudt". Af hendes øvrige udgivelser han nævnes "Marias planter", "Mit frugt- og bærkøkken", "Køkkenhavekogebogen" og "Mit krydderurtekøkken".

  • by Jenny Bäfving
    From 43.99 kr.

    Från ingenstans blir Mia lämnad. Samtidigt börjar hennes sjukskrivna far bli allt mer krävande. Han är hemlighetsfull och Mia försöker lista ut vad det är som försiggår. Sen en tid tillbaka hade hennes far ärvt ett hus från en gammal släkting. Tanken var att han skulle sälja huset när tiden var rätt men fram tills dess skötte han om trädgården. Nu orkade han inte längre och lotten föll på Mia. I huset finner Mia en dag en pärm intryckt mellan hyllor. I den åldrade pärmen står det "Emma Andersson" och "Trädgårdsdagbok". I den finns anteckningar, brev och gulnade kuvert. En hemlig värld öppnar sig för Mia. Vad för hemligheter finns det mellan de bruna pärmarna? Och vad är det egentligen hennes far har för sig?Jenny Bäfving är en svensk författare, skrivlärare och lektör. Bäfving arbetar även som författarcoach.

  • - I ledtog med naturen
    by Karen Syberg & Helle Troelsen
    199.00 kr.

    En havevandring, der strækker sig over et helt år, hvor vi oplever Helle Troelsens enestående have døgnet rundt. Illustreret med over 200 af Stuart McIntyres fantastiske fotografier. Bogen er på den ene side fyldt med konkrete og praktiske råd om gøremål måned for måned, fra frø og til høst, og om alt fra plantevalg over insekthoteller til behandlingen af jorden. Og på den anden side udfoldes en hel filosofi om naturen - konkret, praktisk og sanseligt. Bevidstheden om vores egen natur og samhørigheden med al anden natur gennemsyrer hele fortællingen. Helle Troelsen fortæller om sine overvejelser, om farvesammensætninger, plantebehandling, erindringer om mormor og om meditationshaven, hvor sindet kan falde til ro. Karen Syberg er kulturjournalist på Information. Hendes haveklummer er udgivet "Mellem paradisæbler og skvalderkål" ?

  • by Rolf Theuerkauf & Benny Gade
    199.00 kr.

    Biavl – bier, blomster og honning henvender sig til alle, der vil vide mere om biavl, og som har lyst til selv at komme i gang. Bogen gennemgår alt, hvad du behøver at vide for at få succes som biavler.Bogens mange fotos kommer helt tæt på biernes travle hverdag inde i bistadet, når ynglen fodres, og honningen lagres i vokstavlerne, og også under jagten på blomsternes nektar og pollen.Bier kan holdes alle vegne – også i en villahave eller på tagene af storbyens bygninger. Det giver en enestående mulighed for at studere biernes fascinerende liv – og for at blive selvforsynende med honning!Bogen udgives i samarbejde med Danmarks Biavlerforening, hvor begge forfattere er aktive.

  • by Ghita Nørby & Torben Thim
    99.00 kr.

    En personlig og inspirerende havebog om at begynde forfra. De fleste kender Ghita Nørby som skuespiller, men hun er også et passioneret havemenneske. Haven er hendes fristed, og da stormen Bodil ødelægger den, beslutter hun sig for at begynde helt forfra. I "Det er aldrig for sent" fortæller hun sammen med haveeksperten og vennen Torben Thim om tankerne bag den nye have til inspiration for alle os andre - og om at forholde sig til naturens kræfter, personlige kriser og den livslyst, som får en til at overkomme det hele. For i modsætning til hvad mange andre måske ville gøre, og måske særligt i hendes alder, beslutter Ghita sig for at jævne haven med jorden og skabe en ny.

  • by Signe Wenneberg
    99.00 kr.

    I Byg bæredygtigt giver Signe Wenneberg dig sine bedste råd til do’s and dont’s, når du går i gang med selvbyggeri. Hun fortæller om de faldgruber, det er let at ryge i, og om hvad du skal huske og hvad du godt kan glemme, når du vil miljøet det godt. Det hele baseret på hendes egne erfaringer med byggeriet af det første FSC-certificerede hus i verden - hendes sommerhus i Vejby.

  • by Karen Syberg
    99.00 kr.

    Året rundt i en landsbyhave – synsindtryk, lyde, farver og dufte, varme og kulde, regn og tørke, storm og stille.Karen Syberg følger vinterens sjaggere og silkehaler, forårets vipstjerter og højsommerens svaleunger. Hun iagttager tudserne, havedammens salamandre og guldfisk, haletudserne og de grønne frøer. Hun studerer bierne i de nye bistader. Hun reflekterer, hun sanser, og hun kommenterer – skævt, humoristisk og dybsindigt.

  • by Søren Ryge Petersen
    99.00 kr.

    Søren Ryges hyggelige have på Djursland tilhører desuden hans kone Cathrine Becher, og deres have er rammen om et familieliv med voksne børn og svigerbørn, en halv snes børnebørn, hund, katte og høns.Haveglæde er blevet til som et fælles projekt for parret. Cathrine Becher har fotograferet i haven igennem en årrække, og Søren Ryge har skrevet teksterne til. Det er blevet til en smuk og livsbekræftende bog med kloge og underholdende kapitler om livet, hverdagen og årets gang i haven. Med titler som bl.a. En god månesommer, Mit bedste blomsterbed, Blokvognen, Georginerne og Nyt sand til sandkassen.

  • by Søren Ryge Petersen
    From 99.00 kr.

    Naturen har livet igennem været et omdrejningspunkt for Søren Ryge Petersen. I denne bog skriver han for første gang om sin glæde ved naturen, lige fra han som knægt i det sønderjyske samlede på fugleæg, fiskede i vandhuller og satte en ære i som skolelærerens søn at være den bedste til botanik. Gennem en række personlige kapitler skildrer han fænomenet naturglæde på den særlige, sansemættede og livsbekræftende måde, som kun han kan gøre det. Ud fra sit eget livs erfaringer reflekterer Søren Ryge over eviggyldige emner med kapitler som blandt andet: Den store sne, Barndommens blomster, Suset i fuglehjertet, Storkeglæde, Ingenting på bænken, Det store æbletræ, Fugletræk om natten.

  • by Søren Ryge Petersen
    99.95 kr.

    I mere end ti år har Søren Ryge Petersen redigeret Politikens havebrevkasse, hvor læserne kunne stille spørgsmål om alverdens små og store haveproblemer. I bogen her er der blevet udvalgt ca. 90 af de bedste og mest originale spørgsmål om ukrudt, blomster, græsplæner mm. fra brevkassen.

  • by Dorthe Kvist
    99.00 kr.

    Flere og flere vælger at flytte til byen. Samtidig vælter en bølge af interesse for havebrug, selvforsyning og økologi hen over os, og bølgen omfatter også byboerne. Heldigvis er der uanede muligheder for at udfolde sin haveglæde, også selvom man bor på tredje sal til venstre.BYHAVEN er en manual til dig, der ikke har en have i traditionel forstand, men en altan, tagterrasse, baggård eller et andet lille uderum og gerne vil i gang med frugter, grøntsager, urter og blomster i krukker, kasser og højbede. Det er en bog fuld af inspiration og praktiske råd om, hvordan man som byrotte også kan være bonderøv.Havedyrkning skal ikke længere være forbeholdt landmænd og villaejere. Det er tid til bærbuske i parkerne, kartofler i baggårdene, salat i tagrenderne, urter på altanerne, morgenfruer i rabatterne og kaglende høns på taget af cykelskurene.E-bogen egner sig kun til læsning på via iBooks, Kobo Books eller Readium udvidelsen til Chrome.

  • by Dorthe Kvist
    99.00 kr.

    Dorthe Kvist er vokset op i en familie, hvor alle var haveentusiaster, og hvor man sjældent besøgte hinanden uden at have en stikling med i håndtasken. Den erfaring og viden kom hende til gavn, da hun sammen med sin mand købte en gammel villa og gik i gang med at gøre haven til et dejligt uderum. I dag har hun specialiseret sig i at rådgive andre om alt fra indretning til dyrkning af haven.BLIV VEN MED DIN HAVE er skrevet til mennesker, der ligesom Dorthe selv har prøvet at stå med ønsket om en dejlig have, som kan passes samtidig med små børn og travle karrierer. Hun ved præcis, hvad det er, man har behov for at vide og forklarer det på en letforståelig og uhøjtidelig måde. Samtidig giver hun inspiration og opmuntring, så også du kan komme i gang med at føre dine havedrømme ud i livet. BLIV VEN MED DIN HAVE er inddelt i seks kapitler med overskrifterne: Den spiselige have, Den blomstrende have, Den sjove have, Slapperhaven, Den lille have og Design din egen have. Du får viden om alt fra frugttræer, bærbuske, køkkenhave og staudebede til gør det selv-projekter som fx en bænk af pindebrænde. Til børnefamilierne er der gode råd om hemmelige gemmesteder, legehuse og ild og vand i haven. Og til byboerne er der tips til urtehaven på 5. sal, æblelunden i baggården og blomsterfesten på tagterrassen. OBS. Denne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/

  • by Lene Samsø
    99.00 kr.

    Hvor finder folk deres pusterum i en en hektisk hverdag? Det satte fotografen Lisbeth Hjort og stylisten og grafikeren Lene Samsø sig for at finde ud af. De har nu sammen skrevet denne smukke bog, der giver læseren et kig ind i andre menneskers private verden - der hvor de finder ro og total afslapning. Til inspiration for alle os andre.Rammerne for åndehuller kan være små eller store, helt traditionelle eller meget alternative, og boligerne kan være lækkert eller helt sporadisk indrettet. ÅNDEHULLER beskriver 12 forskellige, meget personlige oaser og viser, hvor forskelligt folk egentligt slapper af og nyder at have fri - og hvor de genvinder energien. Geografisk breder bogen sig fra Københavns indre by, henover kolonihaverne i storbyens udkant, til et ø-hop, et besøg i den storslåede natur ved Vesterhavet og et koldt, men helt fantastisk lille fristed i de svenske skove. Her er sommerliv, byliv og familieliv, landliggerliv, det enkle liv og meget mere. I Lisbeth og Lenes søgen efter åndehuller har de erfaret, at der er brug for åndehuller på alle tider af året, og det afspejles i billederne, hvor naturen mange steder er helt tæt på og vedkommende.Bogen er krydret med små tips, som beboerne øser ud af, og som for dem er uløseligt forbundet med stedet. Det være sig en enkel madopskrift, en ting man kan sy, en stor smuk sten støbt ned i køkkengulvet eller noget fjerde.Om forfatterne: LISBETH HJORT er selvstændig fotograf, uddannet hos bl.a. Rigmor Mydtskov. Lisbeth arbejder hovedsageligt som portrætfotograf, men laver også boligreportager i samarbejde med LENE SAMSØ, der er uddannet grafiker med en travl fortid i magasinpressen, nu freelancestylist og -journalist, fordi hun vægter sit eget åndehul derhjemme.

  • by Birgit Reimer & Maria Juhl Jakobsen
    69.00 kr.

    Stauder for alle! Birgit og Maria er vilde med stauder. De viser i denne bog, hvor nemt det er at arbejde med stauder, og hvilke muligheder det kan give dig i din have. I bogens første del ´Bedopskrifter´ finder du 32 forskellige bede, du kan vælge imellem, f.eks.: – Apotekerbed – Barbies bed – Bed i kenzofarver – Miniprærie – Måneskinsbed – Det helt sikre bed Lad dig inspirere af forfatternes bedopskrifter til at skabe dine egne smukke staudebede. Begynd med et lille staudebed på 1 x 1 meter – du kan altid planlægge at udvide til et eller flere staudebede i større målestok. I bogens anden del ´Staudeskole´ får du bl.a. nyttig viden om, hvordan du planlægger et staudebed, hvordan du køber stauder, hvordan du planter dine stauder og passer dem. Og du får samtidig gode råd og grundig vejledning, så du undgår at begå dyre fejl. Birgit Reimer, der er tidligere folkeskolelærer, ejer Caroline Mathildestiens Staudeplanteskole. Maria Juhl Jakobsen er uddannet landskabsarkitekt fra Landbohøjskolen og har arbejdet på staudeplanteskolen i flere år.