Trees, wildflowers and plants: general interest

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    98.99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Tredje bind fortæller blandt andet om frikronbladede planter som ranunkelfamilien og berberisfamilien, samt enkimbladede blomsterplanter som liljefamilie og orkidéerne.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    68.99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Fjerde bind beskriver blandt andet natskyggefamilien, nellikefamilien samt karsporeplanter, der blandt andet tæller engelsødfamilien og hindebregnefamilien.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    78.99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Andet bind fortæller blandt andet om rosenfamilien med skønne vilde blomster som hybenrose, klitrose og løvefod, ribsfamilien samt kernefrugtfamilien, der blandt andet tæller hvidtjørn og dværgmispel.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    78.99 kr.

    De nordiske lande bugner af spændende blomster, planter og svampe. Fra Norges fjelde til Danmarks heder og marsken i Sverige vokser der et væld af vidt forskellige planter, der hver især er med til at gøre denne del af verden til noget helt specielt. Professor i botanik A. Mentz og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum C.E. Ostenfeld beskriver i fire bind Nordens fantastiske flora. Bogen udkom første gang i 1917 og giver således et unikt indblik i plantelivet dengang i forhold til i dag.Første bind fortæller blandt andet om helkronbladede blomster som tidsel, kornblomst og kamille, samt klokkefamilien, baldrianfamilien og kodriverfamilien.´August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by C.H. Ostenfeld
    48.99 kr.

    ”I foråret 1874 blev havens anlæggelse ført til afslutning; den 1 juni afleverede komitéen haven til universitetet, og direktionen overtog bestyrelse af den. Endnu var adskilligt at ordne; men den 9. oktober 1874 var man så vidt, at man kunne åbne haven for publikum. Universitetet havde herved fået en velordnet og tidssvarende botanisk have, og Københavns og landets borgere havde fået en stor, smukt anlagt park, som i tidens løb skulle vokse sig ind i deres yndest.”Professor og botaniker C.H. Ostenfeld fortæller om anlæggelsen af Botanisk Have i København i 1874. Bogen fortæller både om det praktiske arbejde med at få skabt den smukke have og om de overvejelser, der lå bag de forskellige beslutninger, der førte til udarbejdelsen af haven. Bogen er udgivet i 1924 og markerer 50-året for havens grundlæggelse.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by C.H. Ostenfeld & A. Mentz
    68.99 kr.

    Den danske natur bugner af vidunderlige planter, blomster og svampe, og først når man går systematisk til værks, forstår man, hvor mangfoldig den danske flora faktisk er.”Grundrids af den systematiske botanik” udkom første gang i 1922. Bogen tegner et spændende billede af den danske naturs rigdom i starten af det 20. århundrede, inden man begyndte at tale om biodiversitetskrise. Når man læser bogen på denne side af årtusindeskiftet, er den blot endnu mere interessant og tankevækkende, end den har været ved sin udgivelse.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by C.H. Ostenfeld
    68.99 kr.

    Naturen på Færøerne er blandt den mest storslåede og enestående i hele Rigsfællesskabet. Det bakkede landskab på de vindblæste øer byder på en rigdom af planter, som er helt særlige for netop Færøerne. Botaniker C.H. Ostenfeld fortæller om Færøernes plantevækst i sin bog fra 1906. Bogen giver et spændende indblik i Færøernes natur omkring århundredeskiftet.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by A. Mentz
    68.99 kr.

    De færreste er klar over, hvor mange forskellige græsarter der findes i den danske natur. Hvad mange tror bare er blomster, kan i virkeligheden være en græsart i blomst. Professor i botanik A. Mentz fortæller om de forskellige græsarter, og hvordan de hver især er vigtige for landbruget og for det danske samfund generelt. Bogen udkom første gang i 1935 og giver et interessant indblik i biodiversiteten i Danmark i første halvdel af det tyvende århundrede.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.

  • by Christopher Mundt
    39.00 kr.

    "Svampene vokser overalt i skove og marker, især om efteråret. Under jorden ligger svampens mycelium, et væv af fine hvide tråde, hvorfra udskyder frugtlegemerne, hvad vi i daglig tale kalder svampene. På frugtlegemet udvikles sporerne, svampenes formeringsorganer (omtrent svarende til frøet hos højere planter)."Til alle tider har folk nydt at samle svampe i skovene til brug i madlavning. Men hvor nogle svampe er velsmagende og lækre, er andre dødeligt giftige. Læge og svampekender Christopher Mundt beskriver, hvordan man kan skelne de spiselige fra de giftige svampe. Bogen udkom i 1907, og nogle af dens oplysninger kan sidenhen være blevet modbevist. Bogen er ikke desto mindre interessant læsning for enhver, der interesserer sig for svampe og botanik.Christopher Mundt (1844-1925) var en dansk læge og svampekender. Han var en af de første danskere, der påpegede, at også de danske svampe havde stor næringsværdi. I 1905 var Christopher Mundt med til at stifte Foreningen til svampekundskabens fremme, som han var formand for frem til sin død. I 1887 udgav han "Danmarks spiselige svampe", som er et pionerarbejde inden for dansk svampeforskning.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    Kronjysk krebsejagt i kærtidslens skygge. Hvor placerer det sig at fange signalkrebs? Lystfiskeri eller sankning? Måske begge? Thomas har store forventninger til krebsefangeriet i Nørreå, hvor han og Peter er blevet inviteret forbi af Franz og hans seksårige søn Frej. Der er tusindvis af krebs i åen og store tidsler i mjødurteengen.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    Det er Sankt Hans dag, og alt blomstrer, dufter og lokker. Peter har lokket Thomas til Nørrebro, for at finde på noget spændende med de vilde planter som byen tilbyder. Det er en nem opgave for Thomas, og det ender med en ret som strækker tydelige spor til 80'erne, men med en olie af skivekamille. Så smager det pludselig meget af Nørrebros urter på en Sankt Hans dag 2021.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    I dette afsnit af podcasten, Søn af alt der gror, er Thomas og Peter meget tæt på København, men stadig helt ude i skoven. De finder det vilde i Kongelundsskoven på Amager og opdager et løg, der er så lokalt, at det bør blive døbt københavnerløget.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: Iffar - Pokhara (Upright)Produceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    En halv time. Det er alt, hvad Thomas skal bruge for at lave en salat (inkl. tilberedning og anretning) med urter og grønt fundet tæt på sommerhuset på Djursland. Peter tror på det, men gider heller ikke urtejæger-Thomas, som ikke har tid til at tale. Pointen er tydelig: Der er mad derude overalt lige nu, se at få fingrene i den!Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    I disse dage besøges de danske sommerkyster af både mennesker, rejer og urter. Thomas og Peter besøger en hemmelig strand på Djursland, som er betydningsfuld for Thomas. Stranden huser en urt som Peter har set meget frem til - men Thomas har andre interesser. Med sin søn Asger, er Thomas mere interesseret i at smide bukserne, og stryge efter sandstrandens hesterejer. De skal ende deres dage på et spyd, og på en salat med salturten, som de finder kun 100 meter fra rejerne. Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    Alt kan ske på en fisketur. Hornfiskene er kommet, strandarven kigger frem, og lægekoklearen står i blomst. Så Peter og Thomas må på fisketur efter en hornfisk ved Munkholmbroen i Isefjorden, og sætte friskfanget fisk sammen med fjordens urter. Men ikke alt går som planlagt, hvilket sætter mange tanker i gang hos Thomas og Peter.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    11. marts, 2021: Forårets øjne åbner sig så småt, og Boserup skov ved Roskilde fjord dækkes af et lag af sæsonens nye spiselige urter. Thomas bliver vild ved synet af nytilkommen brændenælde, skvalderkål, løgkarse - og endda kystens lægekokleare. Men faren lurer: Peter vil have ramsløg, i en skov som hverken Thomas eller Peter kender sådan rigtig godt. Man kan vide meget, men magten ligger hos Boserup skov i dag.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: Iffar - Pokhara (Upright)Produceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by Peter Ørbæk & Thomas Laursen
    49.00 kr.

    Vi er i slutningen af april, og det går stærkt derude lige nu. Det pibler frem med blade, urter, skud og endda svampe. Sidstnævnte er afsnittets fokus, nemlig den mystiske morkel. Elsket og beundret for sin smag og forårstilstedeværelse. Thomas og Peter er nødt til at forsøge at finde den svære svamp. En skov på Djursland er kulisse, og skoven holder på minder for Thomas.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: Upright MusicProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter ØrbækRedaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-StillingMusik: UprightFoto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.

  • by A. Mentz & C.H. Ostenfeld
    99.00 kr.

    Prydplanter, krydderurter, frugttræer, lægeplanter, brændselsplanter, vedbend, græsarter, ja, planteverdenen forekommer nærmest uendeligt mangeartet. Med denne bog har forfatterne frembragt en udførlig guide til plantelivet i både Norden og fremmede egne. Udover et udførligt navneregister, rummer bogen fem kapitler, der beskriver forholdene omkring næringsplanter, læge- og giftplanter, nydelsesplanter, tekniske planter og prydplanter. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1906.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.

  • by Harriet Hjorth
    43.99 kr.

    Parfym skildrar leden från blomman till parfymflaskan – från den bakomliggande tekniska processen och parfymens historia, till dess funktion och effekt. Harriet Hjorth beskriver på ett personligt och intresseväckande vis det invecklade skeendet då människan tar en levande blomma från naturen och sedan nyttjar denna som ingrediens i en parfym. Det skildras åtskilliga vällukter innehållande exempelvis jasmin, pärlmusslor, champagne, läder och likörer. Hjorth berättar fascinerande detaljer om dofterna i sig, men även om det sensuella samt psykologiska samspelet mellan parfymen och individen.Harriet Hjorth föddes 1908 i Stockholm och avled 1977 i Sigtuna. Hon var en svensk författare och syster till skådespelaren Karin Albihn. Hon debuterade 1938 med Blommande ljung och kom därefter att ge ut ett trettiotal böcker.

  • by A. Mentz
    69.00 kr.

    Græs er ikke bare græs. Der er en uanet mængde forskellige græsser og græsagtige planter, der hver især spiller en vigtig rolle i økosystemet. A. Mentz’ håndbog i græsser og græsagtige planter fra 1935 er en god vejledningsbog til, hvordan man skiller de forskellige arter fra hinanden, og fortæller endvidere, hvilken betydning arterne hver især har for vores natur.August Mentz (1867-1944) var en dansk forfatter og professor i botanik var Landbohøjskolen. A. Mentz var i mange år ansat af Det Danske Hedeselskab og spillede en stor rolle inden for naturfredning i Danmark. Han skrev en lang række bøger om botanik, natur og naturfredning og blev i 1928 Ridder af Dannebrog og i 1938 Dannebrogsmand.

  • by Jens-Erik Risom
    69.00 kr.

    "Blomstermedicin" handler om blomsters helende virkning på mennesket. Det er en metode til naturlig helbredelse baseret på dr. Edward Bachs opdagelse af en række vilde blomsters indvirken på personligheden og følelseslivet. Dr. Bach blev født i slutningen af 1800-tallet og er kendt for at have udviklet blomstermedicinen som en alternativ behandling ud fra den betragtning, at visse fysiske lidelser har deres udspring i psykisk disharmoni.Bogen kan læses som en introduktion og guide til behandling med blomstermedicin og rummer en beskrivelse af syv grundlæggende virkeområder samt en oversigt over forskellige blomster og deres anvendelse.Jens-Erik Risom (f. 1951) er en dansk forfatter og underviser i meditation. Han er uddannet i akupunktur fra International College of Oriental Medicine i London og certificeret i traditionel kinesisk medicin fra Academy of Traditional Chinese Medicine i Beijing. Risom har i 35 år trænet meditation i bl.a. Indien, Japan, England og Danmark og er især optaget af nytolkninger af zen og tibetansk buddhisme i lyset af moderne dybdepsykologi og eksistentiel filosofi. Siden 2008 har han været leder af Skolen for Anvendt Meditation og har skrevet en række bøger om meditation, sundhedsfremme og personlig udvikling.

  • by C.H. Ostenfeld
    38.99 kr.

    ”Det, som de store hvedefarmere i denne egn har at kæmpe med, er tørke. Australiens lunefulde klima kan sommetider volde dem enorme tab. I 1913 var året meget tørt, så hvedehøsten led derunder, og i 1914, da jeg var der, blev der mangesteds ren misvækst på grund af vandmangel.”Botaniker C.H. Ostenfeld beretter om sin rejse gennem det vestlige Australien i 1914. Gennem hans øjne oplever, hvordan den australske natur har lidt under landbrugets hurtige fremvækst, men også hvordan landbruget har lidt under naturens lunefuldhed. Bogen, som udkom første gang i 1916, viser tydeligt, at problemer med skovrydning for at skabe plads til landbrug og produktion af tømmer langt fra er et nyt problem på kloden.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • by Jarosław Molenda
    From 60.99 kr.

    Znany podróżnik Jarosław Molenda odkrywa przed czytelnikami zaskakujące tajemnice świata roślin. Dzięki lekturze dowiesz się, które z roślin są naturalnymi afrodyzjakami, a także dlaczego uprawa bawełny może być śmiertelnie niebezpieczna. Poznasz rośliny, które wpłynęły na to, jak wygląda obecny świat. To ekscytująca podróż przez wszystkie kontynenty, która sprawi, że już nigdy nie spojrzysz obojętnie na rośliny, które cię otaczają. Oprócz ciekawostek historycznych przeczytasz o właściwościach konkretnych gatunków, ich zastosowaniu w rożnych gałęziach przemysłu i medycyny. Starannie dobrane anegdoty sprawią, że nie będziesz chciał oderwać się od lektury! Jarosław Molenda – polski pisarz, podróżnik, publicysta. W ćwierć wieku odwiedził cztery kontynenty i kilkadziesiąt krajów. Zajmuje się popularyzacją nauki. Publikował m.in. na łamach pism: „Focus. Historia", „Mówią Wieki", „Rzeczpospolita", „Voyage" czy „Wiedza i Życie". W 2013 roku został uhonorowany pamiątkowym medalem z okazji 95-lecia Bellony w uznaniu za długoletnią współpracę z tym wydawnictwem. W 2014 roku odebrał z rąk ministra obrony narodowej brązowy medal za zasługi dla obronności kraju, a rok później został odznaczony przez Prezydenta Rzeczypospolitej Srebrnym Krzyżem Zasługi za upowszechnianie kultury i propagowanie historii. W 2016 roku Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego przyznał mu Honorową Odznakę "Zasłużony dla Kultury Polskiej".

  • by Jarosław Molenda
    From 52.99 kr.

    Zastanawiałeś się kiedyś, jak wielką rolę w życiu człowieka spełniają rośliny? Moc niektórych z nich jest tak silna, że potrafią uzależnić od siebie człowieka i bynajmniej nie mamy na myśli substancji odurzających! O konkretnych przykładach przeczytasz w książce uznanego podróżnika i popularyzatora nauki Jarosława Molendy. Autor snuje opowieści o gatunkach roślin, ich historii, pochodzeniu i relacji z ludźmi. Dzięki lekturze dowiesz się tego, jak uzyskać czekoladę bez kakao? Gdzie powinniśmy szukać najlepszego olejku różanego? A nawet, które drzewo ma w sobie coś z Godzilli! To międzykontynentalna podroż, której nie możesz przegapić!Jarosław Molenda – polski pisarz, podróżnik, publicysta. W ćwierć wieku odwiedził cztery kontynenty i kilkadziesiąt krajów. Zajmuje się popularyzacją nauki. Publikował m.in. na łamach pism: „Focus. Historia", „Mówią Wieki", „Rzeczpospolita", „Voyage" czy „Wiedza i Życie". W 2013 roku został uhonorowany pamiątkowym medalem z okazji 95-lecia Bellony w uznaniu za długoletnią współpracę z tym wydawnictwem. W 2014 roku odebrał z rąk ministra obrony narodowej brązowy medal za zasługi dla obronności kraju, a rok później został odznaczony przez Prezydenta Rzeczypospolitej Srebrnym Krzyżem Zasługi za upowszechnianie kultury i propagowanie historii. W 2016 roku Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego przyznał mu Honorową Odznakę "Zasłużony dla Kultury Polskiej".

  • by Birgitte Møller
    79.00 kr.

    I løbet af det nittende århundrede opstod der blandt både den velhavende og den brede befolkning en stor interesse for dansk natur. Man begyndte at tage på jævnlige udflugter ud af byen for at se, når bladene sprang ud til sommer, nyde kølige gåture i skovens skygge om sommeren og se bladene lyse i varme farver, før de faldt af om efteråret.I 1916 udkom Birgitte Møllers bog om træer og buske i de danske skove, som gav de naturinteresserede en større forståelse af den vidunderlige rigdom af arter, de befandt sig i. Når man læser bogen over hundrede år senere, er det endnu interessant at studere, hvor meget der har ændret sig i de danske skove, og hvor meget der heldigvis er overlevet siden starten af det tyvende århundrede.Birgitte Møller (1857-1934) var en dansk forfatter, lærer, zoolog og botaniker. Hun var en del af det kulturradikale miljø i København i slutningen af 1800-tallet og underviste i en lang årrække københavnske arbejderbørn i naturhistorie. Birgitte Møller udformede sit eget undervisningsmateriale, som zoologen P. Tauber opfordrede hende til at udgive. Det blev til trebindsværket "Dyrenes liv" i 1893, "Vilde planter" i 1900 og "Træer og buske i Danmarks skove" i 1916.

  • by Anders Kofoed & Christina Leonora Steffensen
    49.00 kr.

    Vi skal på spættejagt! For i denne episode skal det handle om de dyr i skoven, der har lidt mere rock and roll end de fleste. Det skal også handle om træernes "wood wide web" - et vildt system af kommunikation og følelser. Og så vender vi i denne episode tilbage til en af de mest frygtsomme arter, som buldrer forbi skovbunden i lange, sorte geled: Myrene.Mange af os tror, vi har mistet kontakten med naturen. Men den er lige så tæt på, som den altid har været. For selvom du måske ikke lægger mærke til det, vrimler det med liv omkring dig. Så hvad ved du egentlig om alle de dyr, der kravler, kagler og springer rundt? Og har du nogensinde tænkt over om rotter griner, når de bliver kildet eller om du burde kysse en skrubtudse? Det har Anders Kofoed. Han er naturvejleder og biolog og han elsker al den natur, der er omkring os. I denne naturpodcastserie for hele familien tager han dig med ud i naturen – helt tæt på.Anders Kofoed er biolog og naturformidler, og han elsker at fortælle sjove, skøre, mærkværdige men frem for alt sande historier om alt fra naturen.rn rnAnders Kofoed er kendt som fast naturekspert på TV2 og har udgivet flere bøger, blandt andet opslagsværket ’Anders Kofoeds store bog om naturen fra 2019.rn

  • by Helga Henschen
    30.99 kr.

    "låt oss pryda oss med dom röda fjädrarnaoch gå opp i bergenoch sluta oss till gerillanlåt oss vässa våra naglar och klättra i trädenlåt oss spana från furorna över landetoch hoa högt och utstöta blåa lockropjag struntar i väderleksprognosendet enda jag bryr mej omär dom röda fjädrarna"Helga Henschen tog varje chans hon fick att motarbeta fyrkantighet, respektlöshet, översitteri och förtryck. I denna diktsamling undersöker hon bland annat naturens påverkan på människan, och människans påverkan på naturen. Vi rör oss från det vardagliga till det extraordinära i detta poetiska smycke, som inte lämnar någon oberörd."För mig är dikten, liksom all konst, ett led i en motståndsrörelse. Mot tekniken som vill förslava oss, och mot all hjärntvätt vi utsätts för."Helga Henschen (1917 – 2002) var en svensk författare och konstnär. Hon var gift med konstnären Peter Weiss. Som författare debuterade Henschen med "Dårarna sjunger om natten" och kom sedan att skriva ett flertal verk under sin livstid.

  • by Anemette Olesen
    69.00 kr.

    Anemette Olesens bog rummer en rig gennemgang af den botanik og magi, der knytter sig til de traditionelle urter. For få hundrede år siden var hekse en fast bestanddel af folketroen, og man gjorde alt muligt for at undgå at blive ramt af hekseri. Men der er en dobbelthed i vores opfattelse af heksene. På den ene side var en heksene personer, som levede i pagt med naturen, som f.eks. forstod at uddrage de medicinske virkninger af planter, til gavn og glæde; på den anden side – og det betoner bogen – måtte man beskytte sig mod heksene. Her kunne viden om urterne tages i brug. Var man ramt af helvedesild, hekseskud, podagra eller gigt, var det vigtigt at kunne træffe sine modforholdsregler ved hjælp af naturens egne urter. Anemette Olesen har i mange år beskæftiget sig med folketro og med heksenes "værdier" – og har noteret ned, når en sjov historie og egenskab blev tildelt planterne. Sådan er denne bog blevet til.Anemette Olesen er "grøn" forfatter og plantehistoriker, som gennem mere end 30 år har beriget vores viden om krydderurter, køkkenhaver, lægeurter m.v. Anemette Olesen er forfatter til over 30 "grønne" bøger, flere med klassikerstatus, bl.a. "Spis dit ukrudt". Af hendes øvrige udgivelser han nævnes "Marias planter", "Mit frugt- og bærkøkken", "Køkkenhavekogebogen" og "Mit krydderurtekøkken".

  • by Anemette Olesen
    69.00 kr.

    I middelalderen bragte munke planter med sig sydfra. Ikke først og fremmest fordi de var kønne og velduftende, eller fordi de var velegnede til te, mad og kosmetik. Nej, planterne var vigtige, det var Guds gaver til menneskene, og i haven fandtes en plante mod enhver sygdom.Der går en rød tråd fra middelalderens lægeurter til folkemedicinen og til de gamle husråd, som har præget hverdagslivet i over tusind år. Den tråd af naturligheds¬tænkning er der i dag mange, som søger at klippe over. Anemette har samlet de løse ender og tegner i bogen et smukt portræt af traditionen og de gamle lægeurter.Er du heldig at have have, har du muligheden for at skabe dit eget hjemmeapotek. En have er en kilde til helse og velvære og en pryd for øjet. Brug Anemette Olesens bog som inspiration og igangsætter.Anemette Olesen er "grøn" forfatter og plantehistoriker, som gennem mere end 30 år har beriget vores viden om krydderurter, køkkenhaver, lægeurter m.v. Anemette Olesen er forfatter til over 30 "grønne" bøger, flere med klassikerstatus, bl.a. "Spis dit ukrudt". Af hendes øvrige udgivelser han nævnes "Marias planter", "Mit frugt- og bærkøkken", "Køkkenhavekogebogen" og "Mit krydderurtekøkken".

  • by Henning Knudsen
    249.00 kr.

    Fortællingen om Flora Danica er historien om et af verdens mest ambitiøse værker om planternes rige. Sat i verden af Frederik V og gennem intet mindre end 122 år skabt i samarbejde mellem videnskabsfolk, kobbertrykkere og tegnere. Tusindvis af blomster, alger, mosser og svampe blev tegnet og trykt til et enestående værk om kongeriget Danmarks vilde natur.250 udvalgte plancher giver et indblik i værkets rigdom og bredde og viser, hvor unikt dette nationale naturvidenskabelige hovedværk er.