Media studies: TV and society
-
- Et opgør med den negative myte om tv
48.99 kr. ”Alle kender situationen; det har været en hård dag på arbejdet, man kommer sent af sted og er lige ved ikke at nå at hente børnene til tiden i børnehaven. Kommer hjem, får smidt tøjet og skal til at forberede maden. Børnene er trætte, irriterende og kropumulige. De gider ikke noget; de gider ikke tegne, læse billedbøger eller noget som helst – de er, som amerikanerne så smukt kan sige det, ’a pain in the neck’.”Mange forældre vil kunne sige ja til, at de indimellem har brugt tv’et til at pacificere børnene, mens de selv var i gang med noget andet. Mange vil sikkert også genkende følelsen af dårlig samvittighed over at ty til tv’et som babysitter. Billy Adamsens bog fra 1994 gør op med forestillingen om, at tv skulle gøre børn dummere og mere passive. Han taler imod mange af datidens stemmer, der påstod, at det var dårligt for børn at se tv, og beskriver i stedet, hvordan tv’et kan bruges som et positivt redskab i en ellers stresset hverdag.”TV. En god babysitter” består af to forelæsninger holdt på henholdsvis University of California og Københavns Universitet. Bogen udkom første gang i 1994.Billy Adamsen (f. 1963) er en dansk forfatter, direktør og spindoktor. I 1996 blev han Danmarks første spindoktor, da statsminister Poul Nyrup Rasmussen ansatte ham som sin personlige rådgiver, og sidenhen har Billy Adamsen ligeledes været rådgiver for fagforbundene SiD og 3F samt den konservative økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Billy Adamsen har endvidere været direktør for ishockeyklubben Rødovre Mighty Bulls, været strategidirektør på kommunikationsbureauet Sylvester Hvid & Co., samt undervist på forskellige universiteter. Han er oprindeligt uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og massekommunikation og har en ph.d. i politisk kommunikation og ledelse. Han har skrevet en lang række bøger om politik, kommunikation og kultur.
- Ebook
- 48.99 kr.
-
68.99 kr. ”Det gode fjernsyn” er en bog om det danske fjernsyns fejltagelser og fortjenester frem til den sidste del af det 20. århundrede. Den kigger kritisk, men konstruktivt på de danske fjernsynsseeres vaner og værdier, men også på dem, der laver fjernsyn og bestemmer retningen. Bogen udkom første gang i 1984, da der var sket et nybrud i dansk fjernsyn. TV2 var kommet til, og det samme var satellit-tv og video, og med dem en masse dilemmaer, udfordringer og behov for debat.John Carlsen (f. 1941) er en dansk forfatter og journalist, som blandt andet har skrevet bøger, lavet tv-programmer på Danmarks Radio og skrevet kronikker for Århus Stiftstidende og Jyllands-Posten. Han er oprindeligt uddannet mag.art. i litteraturvidenskab fra Aarhus Universitet og har udgivet skønlitteratur, debatbøger og skuespil.
- Ebook
- 68.99 kr.
-
79.00 kr. "Forestillingen om det kvindelige er i vor kultur forbundet med synlighed og overflade og med det at være billede. Derfor har der traditionelt været en tæt sammenhæng mellem de visuelle massemedier og kvindelighed."I 1990’erne begyndte kommercielle tv-kanaler som TV2 og TV3 for alvor at vinde indpas på de danske tv-skærme. Samtidig blev det mere og mere normalt at se satellit-tv og kabel-tv. På den måde kom de klassiske public service-tilbud, som traditionelt havde fokuseret på oplysende indhold, i konkurrence med kanaler, der ikke gik af vejen for at bruge noget af det, der trak allerflest seere til: en seksualiseret kvindelig studievært eller skuespiller, som kunne trække folks opmærksomhed til sig."Kvinden som ikon" handler om, hvordan kvinden er blevet brugt som sexobjekt og blikfang på tv op igennem 1980’erne og 1990’erne. I bogen beskrives forskellige trends inden for tv-indhold, og der fokuseres desuden på, hvad denne markedsføringsstrategi har gjort ved kvindesynet. Bogen udkom første gang i 1995.Vibeke Pedersen (f. 1945) er lektor emerita ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet. Hun har forsket i emner som feminisme, postfeminisme og køn i tv-serier og har endvidere skrevet bøger om disse emner.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
39.00 kr. I slutningen af 1990’erne begyndte der at komme fokus på sundhed i reklamebranchen, og sundhed blev brugt til at sælge produkter på samme måde, som skønhed, ungdom og succes længe havde gjort. Med udgangspunkt i tre konkrete reklameserier, nemlig Mejerierne i Danmarks "Det kræver sin mælk", Fiskebranchens "Fisk hver uge. Det er der ingen ben i" og Abba Seafoods "Havgufferne", kaster Anne Scott Sørensen lys over den nye strømning og det fokus på sundhed, som denne type reklame spillede på.Anne Scott Sørensen (f. 1952) er cand.phil. i nordisk sprog og litteratur og professor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Her forsker hun i kultur, medier og kommunikation med speciale inden for kultur- og medieanalysen og et fokus på tvær-mediale og tvær-æstetiske genrer og performative udtryksformer.Scott Sørensen har især beskæftiget sig med historiske og aktuelle former for "deltagelseskultur", fx salonkulturen i det 18.-19. århundrede, børns og unges sub- og mediekulturer i det 20. århundrede og medialiserede socialitets- og kommunikationsformer i det 21. århundrede.
- Ebook
- 39.00 kr.
-
79.00 kr. "TV-valg & TV-vælger" undersøger det skiftende forhold mellem politikere og journalister fra dengang, hvor politikerne kunne tale direkte og uforstyrret til befolkningen, og op til den tid, hvor de kritiske og selvstændige journalister begyndte at udfordre politikerne med svære spørgsmål for åben skærm.Billy Adamsen undersøger, hvordan de forskellige typer valgudsendelser påvirker tv-seernes umiddelbare forståelse af politikernes budskab, og hvad der er mest effektivt for, at en politiker kan levere sit budskab til tv-seeren.Billy Adamsen (f. 1963) er en dansk forfatter, direktør og spindoktor. I 1996 blev han Danmarks første spindoktor, da statsminister Poul Nyrup Rasmussen ansatte ham som sin personlige rådgiver, og sidenhen har Billy Adamsen ligeledes været rådgiver for fagforbundene SiD og 3F samt den konservative økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Billy Adamsen har endvidere været direktør for ishockeyklubben Rødovre Mighty Bulls, været strategidirektør på kommunikationsbureauet Sylvester Hvid & Co., samt undervist på forskellige universiteter. Han er oprindeligt uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og massekommunikation og har en ph.d. i politisk kommunikation og ledelse. Han har skrevet en lang række bøger om politik, kommunikation og kultur.
- Ebook
- 79.00 kr.
-
49.00 kr. Lige siden de første fjernsyn gjorde deres indtog i de danske dagligstuer, har tv’et været under skarp kritik fra medieforskere og pædagoger. Der har specielt været bekymring for, hvad det kan gøre ved børn og unge at se for meget tv, og da computeren kom til, blev bekymringen blot endnu større.I løbet af fem forelæsninger gør medieforsker Billy Adamsen op med de mange anklager, disse to apparater er blevet mødt med gennem tiden. Billy Adamsen mener faktisk, at tv’et og computeren kan gøre meget godt for børn og unge, hvis man bare går til det på den rigtige måde. Bogen henvender sig både til forældre og studerende på medieuddannelserne samt pædagoger og skolelærere.Billy Adamsen (f. 1963) er en dansk forfatter, direktør og spindoktor. I 1996 blev han Danmarks første spindoktor, da statsminister Poul Nyrup Rasmussen ansatte ham som sin personlige rådgiver, og sidenhen har Billy Adamsen ligeledes været rådgiver for fagforbundene SiD og 3F samt den konservative økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Billy Adamsen har endvidere været direktør for ishockeyklubben Rødovre Mighty Bulls, været strategidirektør på kommunikationsbureauet Sylvester Hvid & Co., samt undervist på forskellige universiteter. Han er oprindeligt uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og massekommunikation og har en ph.d. i politisk kommunikation og ledelse. Han har skrevet en lang række bøger om politik, kommunikation og kultur.
- Ebook
- 49.00 kr.
-
49.00 kr. Jonas Langvad Nilsson interviewer Casper Christensen.MÆND - DE BEDSTE PORTRÆTTER samler for første gang mere end 25 års portrætter fra magasinet til en bog, der ikke blot fortæller historien om forskellige kendte, danske mænd, men også viser et tværsnit af politik, sport og kultur i det moderne Danmark i samme periode. Hvert portræt bliver aktualiseret ved, at skribenten fortæller om, hvordan interviewet blev til, og hvordan det foregik.MÆND - DE BEDSTE PORTRÆTTER samler for første gang mere end 25 års portrætter fra magasinet til en bog, der ikke blot fortæller historien om forskellige kendte, danske mænd, men også viser et tværsnit af politik, sport og kultur i det moderne Danmark i samme periode. Hvert portræt bliver aktualiseret ved, at skribenten fortæller om, hvordan interviewet blev til, og hvordan det foregik.Bogens tekster er skrevet af freelance skribenter og journalister på Euroman.
- Audiobook
- 49.00 kr.
-
69.00 kr. New Journalism, der opstod i 1960‘ernes USA, er et fænomen inden for journalistikken, der blander den klassiske journalistik med fiktionslitteraturens teknikker. I bogen "Journalistik og fiktion" gennemgår forfatter Jesper Klit genrens historie, teori og metode med udgangspunkt i et væld af eksempler på dens anvendelse på tryk og i radio og på TV.Jesper Klit (f. 1956) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har blandet andet haft jobs på Weekendavisen og TV2 og arbejder i dag som kommunikationsrådgiver.
- Ebook
- 69.00 kr.
-
69.00 kr. Tv-serier har taget verden med storm de seneste år. House Of Cards, Breaking Bad, True Detective og Homeland er blot nogle af de serier, der har lagt gaderne øde. Serierne er fiktion, men afspejler ofte en virkelighed eller en opfattelse af faktiske forhold. Og vores syn på mange samfundsaspekter, hvad enten det er politik, kvindefængsler eller politiarbejde, bliver præget af de skildringer, vi har set i tv-serierne. Denne antologi går tæt på en række af de største og mest betydningsfulde amerikanske tv-serier i nyere tid og ser nærmere på, hvilken indflydelse de har haft. Holdet bag er en blanding af journalister, der arbejder med amerikansk politik, kultur og medier, og af akademikere og eksperter fra hver deres felt. Dette er bogen om ”Fiktionens magt”. Bogen indeholder også et eksklusivt intervirw med Lars Mikkelsen om hans rolle som den russiske præsident Petrov i 3. sæson af "House of Cards". Om redaktøren: Mette Rolan Kjærsgaard er uddannet cand.comm. fra RUC med speciale i amerikanske tv-serier. Hun er kulturskribent på Kongressen.com og arbejder desuden som freelancejournalist og ekstern lektor i journalistik på RUC. Hun har tidligere bidraget til bøgerne Fem år med Obama – forandring, vi kunne tro på? og Glimt af Amerika. Bidragydere: Mette Rolan Kjærsgaard Anders Agner Pedersen Mirco Reimer Philip Chr. Ulrich Emil Lee Madsen Pernille Bruun Nielsen Ea Ørum Mette Laursen Rasmus Søndergaard Hans Dahl-Nielsen Ida Dalgaard Kasper Lundberg Mathias Skovgaard-Holm Iben Albinus Thomas Bjerre Jakob Stegelmann
- Ebook
- 69.00 kr.