De frie danske. Danmark under den anden verdenskrig

About De frie danske. Danmark under den anden verdenskrig

"De første danske, der vendte sig mod tyskerne efter 9. april, var, som alt berettet, søfolkene. De havde jo i Englandsfarten været jaget af tyskerne længe. Ofte nok havde de følt sig som skydeskiver for tyske ubådskaptajner, når de kom sejlende med dannebrogsflaget, der var malet på skibssiden, oplyst af en projektør. Nu slukkedes lysene, og snart var flagene overmalede, for at tyskerne ikke skulle have noget alt for iøjnefaldende at sigte efter." Børge Outze fortæller om de danske søfolks særlige rolle under anden verdenskrig. De, der havde været ude på verdenshavene, mens deres hjemland blev besat af nazisterne, stod med et valg, der ikke var landkrabberne forundt. De kunne vælge, om de ville vende hjem til det besatte Danmark, eller om de ville slutte sig til de allierede og kæmpe imod nazisterne udefra. Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.

Show more
  • Language:
  • Danish
  • ISBN:
  • 9788726211306
  • Format:
  • ePub
  • Protection:
  • Digital watermark
  • Published:
  • September 26, 2019
Delivery: Immediately by email

Description of De frie danske. Danmark under den anden verdenskrig

"De første danske, der vendte sig mod tyskerne efter 9. april, var, som alt berettet, søfolkene. De havde jo i Englandsfarten været jaget af tyskerne længe. Ofte nok havde de følt sig som skydeskiver for tyske ubådskaptajner, når de kom sejlende med dannebrogsflaget, der var malet på skibssiden, oplyst af en projektør. Nu slukkedes lysene, og snart var flagene overmalede, for at tyskerne ikke skulle have noget alt for iøjnefaldende at sigte efter."
Børge Outze fortæller om de danske søfolks særlige rolle under anden verdenskrig. De, der havde været ude på verdenshavene, mens deres hjemland blev besat af nazisterne, stod med et valg, der ikke var landkrabberne forundt. De kunne vælge, om de ville vende hjem til det besatte Danmark, eller om de ville slutte sig til de allierede og kæmpe imod nazisterne udefra.
Børge Outze (1912-1980) var en af de mest indflydelsesrige personer for den danske avispresse under og efter 2. verdenskrig. Som journalist, debattør og modstandsmand stiftede han under besættelsen den illegale modstandsavis, der senere skulle blive til Dagbladet Information. Outze udviste allerede som militærnægter i sin ungdom den oprørske natur, der også var karakteristisk for hans journalistiske arbejde. Indtil sin død virkede han i 35 år som redaktør for Information, hvor én mission gennemsyrede hans arbejde - altid at være kritisk overfor magthaverne.