Kold, sød, stærk og brændende: Brændevin i Norden
- Format:
- ePub
- Protection:
- Digital watermark
- Published:
- March 16, 2017
Delivery:
Immediately by email
Description of Kold, sød, stærk og brændende: Brændevin i Norden
"Kold, sød, stærk og brændende" af forfatter Hans Lyngby Jepsen er fortællingen om brændevinens udbredelse og historie i Norden.
Brændevinen kom først til Europas nordlige egne i 1600-tallet og blev hurtigt udbredt. Sidenhen blev den sågar også en magtfaktor, der kunne bruges af magthaverne til at bestikke og styre folket – eller få folket til at styrte magthaverne, hvis denne brændende drik blev dem nægtet.
Bogen følger tiden fra 1600-tallet og helt frem til det 20. århundrede.
Læs også Hans Lyngby Jepsens bog "Brændevin, bjelsk og bitter", der giver tips til, hvordan man krydrer sin butiksindkøbte brændevin.
Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.
I perioden 1964-88 boede han på Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kærlig humor og den fremmedes distance skildrede dette særegne folkefærd. Efter 1988 boede Hans Lyngby Jepsen henholdsvis i København, på Frederiksberg og i Nordjylland.
Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.
Brændevinen kom først til Europas nordlige egne i 1600-tallet og blev hurtigt udbredt. Sidenhen blev den sågar også en magtfaktor, der kunne bruges af magthaverne til at bestikke og styre folket – eller få folket til at styrte magthaverne, hvis denne brændende drik blev dem nægtet.
Bogen følger tiden fra 1600-tallet og helt frem til det 20. århundrede.
Læs også Hans Lyngby Jepsens bog "Brændevin, bjelsk og bitter", der giver tips til, hvordan man krydrer sin butiksindkøbte brændevin.
Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.
I perioden 1964-88 boede han på Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kærlig humor og den fremmedes distance skildrede dette særegne folkefærd. Efter 1988 boede Hans Lyngby Jepsen henholdsvis i København, på Frederiksberg og i Nordjylland.
Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.
Find similar books
The book Kold, sød, stærk og brændende: Brændevin i Norden can be found in the following categories:
- Society and Social Sciences > Society and culture: general > Cultural and media studies > Cultural studies > Cultural studies: food and society
- History and Archaeology > History > History: specific events and topics
- Philosophy and Religion > Philosophy
- Lifestyle, Hobbies and Leisure > Cookery / food and drink / food writing / cookbooks > Food and drink: beverages > Food and drink: alcoholic beverages
- Time period qualifiers > c 1500 onwards to present day
© 2025 Book Solutions ApS Registered company number: DK43351621