Nyere kostundersøgelser i USA, England og Kina

About Nyere kostundersøgelser i USA, England og Kina

"Nyere kostundersøgelser i USA, England og Kina" er 39. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. I hæftet sammenlignes kostundersøgelser og dødelighedsstatistikker fra USA og England, hvor forbruget af animalske produkter er højt, med statistikker fra Kina, hvor kosten nærmest ikke indeholder animalske produkter. Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

Show more
  • Language:
  • Danish
  • ISBN:
  • 9788726014020
  • Format:
  • ePub
  • Protection:
  • Digital watermark
  • Published:
  • May 8, 2020
Delivery: Immediately by email

Description of Nyere kostundersøgelser i USA, England og Kina

"Nyere kostundersøgelser i USA, England og Kina" er 39. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. I hæftet sammenlignes kostundersøgelser og dødelighedsstatistikker fra USA og England, hvor forbruget af animalske produkter er højt, med statistikker fra Kina, hvor kosten nærmest ikke indeholder animalske produkter.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.