Sommertider

About Sommertider

"Det er mærkeligt med den ø. Som lille var jeg bange for den, kan jeg huske. Det er så forskelligt, hvad man kan huske fra man var lille. Hvor meget kan du huske?" Spørger Franz Berliner i bogen 'Sommertider'. I informative og letlæselige afsnit beretter han om, hvordan fire børn sejlede ud og opdagede en ø på en sommerdag engang i 30'erne. Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.

Show more
  • Language:
  • Danish
  • ISBN:
  • 9788711483749
  • Format:
  • ePub
  • Protection:
  • Digital watermark
  • Published:
  • September 14, 2017
Delivery: Immediately by email

Description of Sommertider

"Det er mærkeligt med den ø. Som lille var jeg bange for den, kan jeg huske. Det er så forskelligt, hvad man kan huske fra man var lille. Hvor meget kan du huske?" Spørger Franz Berliner i bogen 'Sommertider'. I informative og letlæselige afsnit beretter han om, hvordan fire børn sejlede ud og opdagede en ø på en sommerdag engang i 30'erne.
Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.