Tørkost
- Format:
- ePub
- Protection:
- Digital watermark
- Published:
- November 20, 2019
Delivery:
Immediately by email
Description of Tørkost
"Tørkost" er 44. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet oplyser om resultaterne af en række ernæringsforsøg, hvor forsøgsdeltagerne igennem en længere periode har levet udelukkende af brød, margarine, frugt, mælk og ost.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.
Find similar books
The book Tørkost can be found in the following categories:
- Medicine and Nursing > Medicine / Healthcare: general issues / topics > Public health and preventive medicine > Personal and public health / health education > Dietetics and nutrition
- Health, Relationships and Personal development > Family and health
- Place qualifiers > Europe > Northern Europe, Scandinavia > Denmark
- Time period qualifiers > c 1500 onwards to present day > 20th century, c 1900 to c 1999 > Early 20th century c 1900 to c 1950 > c 1940 to c 1949
© 2025 Book Solutions ApS Registered company number: DK43351621