Vegetarian Cookery and vegetarianism

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Alfred Bramsen
    38.99 kr.

    ”Vor konstitution undergår så gennemgribende forandringer i livets løb, at fødemidler, som engang var skadelige, senere viser sig højst gavnlige – eller omvendt, at den ernæring, som tidligere var den bedste, senere bliver ufordelagtig. Der er altså intet som helst til hinder for, at en kost, som væsentlig består af planteføde, er gavnlig under visse forhold og i en vis alder, men at samme kost under andre forhold og på et andet alderstrin er den ravgaleste af alle.”Det har i mange år været en heftig diskussion både blandt fagfolk og den brede befolkning om, hvorvidt det er sundt at leve vegetarisk, eller om det er nødvendigt at spise kød for at fungere optimalt. Alfred Bramsens bog fra 1903 viser, at diskussionen også florerede i starten af det tyvende århundrede, selvom argumenterne på begge sider var anderledes dengang end i dag.I løbet af det tyvende århundrede og starten af det enogtyvende har forskningen rykket sig enormt inden for ernæringsområdet, og mange af Alfred Bramsens påstande og argumenter holder ikke længere vand. Ikke desto mindre giver bogen et interessant indblik i, hvordan folkestemningen var omkring dette kontroversielle emne omkring århundredeskiftet.Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlæge og forfatter, der udgav en lang række bøger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lægmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere værker af Vilhelm Hammershøi, om hvem han udgav to bøger.

  • by Maja Plesner
    49.00 kr.

    Flere og flere danskere vælger at sige farvel til kød. De gør det fx af hensyn til klimaet eller dyrenes velfærd. Men hvordan kan man passe på klimaet ved at droppe bøffer og bacon? Og hvordan hænger dyrevelfærd sammen med at blive vegetar eller veganer? Det kan du blive klogere på her, hvor du også kan høre om at være fx ovo-vegetar eller fleksitar. Og om at spise efter madpyramiden og få næringsstoffer til kroppen og hjernen.Maja Plesner er uddannet journalist og arbejder til daglig med kommunikation og tekstredigering. Hun har udgivet en lang række letlæsningsbøger for både børn og unge.

  • by Anette Sams, Morten Fenger & Celine Sams Nielsen
    From 69.00 kr.

    I ’Veganske kålhydrater’ fortæller forsker Anette Sams, og hendes datter, Celine Sams, hvorfor danskerne kan nyde godt af at droppe kødet og spise (endnu) flere grøntsager.Anette Sams har i flere bøger – blandt andet i bestsellerne ’Sandheden om sukker’ og ’Kålhydrater’ – på basis af forskning forklaret, hvorfor danskerne bør spise flere uforarbejdede fødevarer – både grøntsager og animalske produkter. Men da datteren Celine først blev vegetar og siden veganer, måtte Anette ændre sit syn på både kroppens og jordens sundhed. Resultatet er blevet ’Veganske kålhydrater’, hvor Anette og Celine Sams med et dybdeborende blik på kroppens biologi viser, hvordan raffinerede kulhydrater fra pasta, brød og sukker skaber en krop i ubalance.Vejen til en stærk(ere) og sund(ere) krop går derimod ifølge forfatterne og videnskaben gennem at spise masser af uforarbejdede grøntsager, der skaber et stabilt blodsukker, et balanceret immunsystem og et aktivt hormonsystem. Ved enten helt at droppe eller blot skære ned på de animalske produkter giver vi samtidig vores klode bedre muligheder for at skabe en så sund og mangfoldig natur, der kan eksistere for de kommende generationer. Sammen med videnskaben får læseren 35 lækre, velsmagende veganske opskrifter, udviklet af kokken Morten Fenger. Opskrifter, der kan kombineres med animalske fødevarer, skulle læseren ønske det.

  • by Sara Jin Smidt
    49.00 kr.

    Kan tre dage på juicekur give kroppen et velfortjent boost og kickstarte en sund livsstil? 45-årige Majbritt testede kuren. Hør, hvordan hun oplevede de tre dage på juicekur, og hvad eksperterne, Lars Klingenberg og Bodil Just Christensen mener om kuren i FIT LIVINGs podcast.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Lars Klingenberg og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • by Sara Jin Smidt
    49.00 kr.

    Vegansk kost er virkelig oppe i tiden. Og det har blandt andet resulteret i bogen 'Vegansk vægttab', der er skrevet af Kira Eggers, som i dag lever af at være personlig træner og kostvejleder. 26 årige Camilla har testet vegansk vægttab i tre uger. Hun var ikke veganer før kuren. I podcasten fortæller hun om sine oplevelser med kuren. Hvad giver det hende at leve vegansk i tre uger, og hvad mener omgivelserne? I studiet er også adjunkt Pia Christensen, som til dagligt er forsker i fedmeforskningsgruppen, der er en del af Københavns Universitet, samt antropolog Bodil Just Christensen, der er akademisk medarbejder ved DTU Fødevareinstitut. Hør, hvordan det gik Camilla, da hun testede Vegansk vægttab, samt hvad eksperterne mener om kuren her.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Pia Christensen, adjunkt og forsker i fedmeforskningsgruppen samt antropolog Bodil Just.Teknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • by Sara Jin Smidt
    49.00 kr.

    I denne podcast handler det om NUPO-kuren. Hør hvordan det gik Mathilde, der testede kuren i to uger. Med i studiet er fedmeforsker Pia Chrsitensen og antropolog Bodil Just Chrsitensen.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Fedmeforsker Pia Christensen og antropolog Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • by Sara Jin Smidt
    49.00 kr.

    Ifølge LCHF kuren vil din krops forbrænding ændre sig, hvis du spiser mindre kulhydrat og mere fedt, således at du går fra primært at forbrænde kulhydrat til at forbrænde kroppens fedt. Du skal altså spise fedt for at forbrænde fedt, og så får du ifølge kuren også en større mæthed og mere stabilt blodsukker. Det lyder jo vidunderligt, at du ved at spise fede oste, masser af smør, creme fraiche og olie skulle kunne opnå alt dét, så det sætter vi os for at undersøge i FIT LIVINGs podcast. Elisabeth har testet kuren i tre uger. Hør, hvordan hendes krop og energiniveau har taget imod LCHF. Er det en kur, der dur ifølge Elisabeth, og vil hun holde fast i kostprincipperne? Derudover har vi inviteret adjunkt Pia Christensen, som forsker i fedmeforskningsgruppen, der er en del af Københavns Universitet og antropolog Bodil Just Christensen, der er akademisk medarbejder ved DTU Fødevareinstitut, i studiet for at høre, hvd de mener om LCHF kuren.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Pia Christensen og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • by Sara Jin Smidt
    49.00 kr.

    Bliv klogere på den populære Sense kur. I podcasten møder du Sofie, der har testet kuren og to eksperter, der giver deres syn på kuren. I denne podcast handler det om den meget populære Sense kur. Sofie Hyldig, der læser virksomhedsøkonomi og kommunikation på CBS, har testet kuren i tre uger. I podcasten fortæller hun os, hvordan det er gået. Kan en sukkergris undvære sine chokorug og søde snacks? Og hvordan får hun Sense ind i en travl hverdag? Derudover har vi inviteret Lars Klingenberg, stud adjunkt i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet og Bodil Just Christensen, der bl.a. forsker i de sociale aspekter af sundhed, fedme og vægttab ved Københavns Universitet, i studiet til at høre, hvad de mener om kuren og om det er en kur der dur.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Lars Klingenberg og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • by Sara Jin Smidt
    49.00 kr.

    Er 5:2 kuren en kur, der dur? Lyt til Fit Livings podcast, hvor Nina Dam fortæller om, hvordan det er gået i de tre uger, hun har testet kuren. Derudover giver to eksperter deres syn på kuren. Nina Dam har meldt sig til at teste 5:2 kuren af flere forskellige årsager. Hun vil gerne tabe i vægt, men hun har også et for højt blodtryk og kolesteroltal og vil gerne se, om tallene kan blive bragt ned ved hjælp af kuren, hvor man bl.a. faster to gange om ugen. Hun har prøvet kuren i tre uger. I podcasten møder du også Lars Klingenberg, der er stud adjunkt i klinisk og forebyggende ernæring ved Københavns Universitet og Bodil Just Christensen, der bl.a. forsker i de sociale aspekter af sundhed, fedme og vægttab ved Københavns Universitet.Vært: Sara Jin Smidt, FIT LivingMedvirkende: Lars Klingenberg og Bodil JustTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontDer findes et hav af slankekure, som giver deres bud på, hvordan du kan gå ned i vægt. Men virker de? Magasinet FIT Living har testet forskellige kure. Hør her, hvordan det er gået, og få eksperternes bud på, om det er en kur, der dur.Vært: Sara Jin SmidtMedvirkende: SkiftendeTeknik: Sidsel NørgaardMusik: Theis AndersenProduceret af Talk Town, Story House EgmontSara Jin Smidt (f. 1986) er forfatteren bag bloggen healthyskinnybitch.dk og chefredaktør på magasinet Fit Living. Hun er cand.scient. i human ernæring og har skrevet bøgerne 'Healthy Skinny Bitch' (2017) og 'Sund vs. slank' (2018).

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    We staan op de drempel van een nieuwe tijd: een tijdperk met minder vlees. Voor die overgang gebruiken we een mooi woord: transitie. Er zijn veel mensen die zich hiervoor inspannen: schrijvers, filmmakers, consumenten, activisten, medici, politici, wetenschappers, bedrijven, boeren en óók slagers. Peter de Ruiter spreekt ze vrijwel allemaal. In deze aflevering van "Vlees noch vis" praat hij met de oprichter van De Vegetarische Slager, met studenten die streven naar duurzaam eiwitgebruik, en met een boerenzoon in Zeeland die ons voorstelt aan zijn favoriete koe: 943, ook bekend als Morella.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    Peter de Ruiter (58) hoort eind 2018 van zijn arts dat de pijn in zijn been wordt veroorzaakt door een beknelde zenuw in de ruggengraat. Daar is niet veel aan te doen. Wandelen is een beproeving en lang staan een gruwel. Maar fietsen kan hij nog. Zoals elk jaar gaat hij in januari 2019 met zijn vrouw op fietsvakantie, dit keer naar India. Vegetarisch eten is daar de norm. Wat blijkt? Zijn klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Terug in Nederland gaat Peter op onderzoek uit: houdt het één verband met het ander? In het eerste deel van de serie "Vlees noch vis" bezoekt hij de Huishoudbeurs 2019. Hij peilt het vegetarisch gedrag van de bezoekers en leert hoe bedrijfsleven en overheid de burger op een vegetarisch spoor proberen te zetten.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    Twijfel je nog over wat gezond is om te eten, luister dan naar Hanno Pijl. Deze Leidse hoogleraar heeft helder voor ogen wat er aan ons huidige voedingspatroon mankeert en hoe je chronische ziekten voorkomt of geneest. Zo weten hij en zijn collega's diabetes-type-2 de wereld uit te helpen zonder één pil of poeier. Na het horen van zijn verhaal laat je voorverpakt (lees: bewerkt) voedsel voortaan moeiteloos links liggen in de supermarkt. Een aflevering over snacks, perverse prikkels en (on)gezonde voedselomgevingen.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    Het lijkt alsof we steeds "groener" gaan eten, maar dat is schijn. De vleesconsumptie in Nederland is al 3 jaar stabiel, alle vege- en flexitariërs ten spijt. Over de redenen praat Peter de Ruiter met consumptiesocioloog Hans Dagevos van de Wageningse Universiteit. Tussendoor legt De Ruiter zijn oor te luister op de Negenmaandenbeurs, waar een nieuwe generatie een groene start kan krijgen. Wat dragen de ouders over op het kind? En passant maakt De Ruiter korte te metten met enkele bakerpraatjes over voeding.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    We weten allemaal best welke voeding goed voor ons is en welke producten we moeten mijden? We kennen het advies... maar "slikken" we het ook? Gaan we voor de korte-termijnbevrediging met een patatje oorlog, of kiezen we voor gezondheid op langere termijn? Deze aflevering van "Vlees noch vis" zoekt naar hulpmiddelen voor de hongerige twijfelaar.We kunnen onszelf nu meten met tal van gadgets en ons DNA is voor weinig geld beschikbaar. Dat kan een voorspellende waarde hebben. En als we ons zogeheten "challenge shakes" toedienen met een overvloed aan voedingsstoffen, kunnen we zien hoe ons lichaam erop reageert en hoe gezond we zijn. Een gesprek over de laatste wetenschappelijke snufjes om ons in de richting van een gezond dieet te nudgen.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    Behalve gezondheid en het voorkomen van dierenleed, is het tegengaan van klimaatverandering een reden om vegetarisch te eten. Het verbouwen van planten vergt immers minder land en hulpbronnen en leidt tot minder uitstoot. Deze aflevering van "Vlees noch vis" focust op klimaatverandering en onze voedingsgewoontes. Een socioloog vertelt hoe het komt dat mensen zich slechts beperkt informeren over heikele onderwerpen zoals klimaatverandering – kennelijk om te voorkomen dat zij door gewetensnood in actie moeten komen. Zijn bevindingen kunnen ook gelden voor de nadelen van vlees en vis eten, en de voordelen van een vegetarisch dieet.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Zo'n strenge opvoeding komt niet veel meer voor in Nederland. Maar je kunt het motto nu toepassen op ons eetpatroon. Verkeerde keuzes kunnen leiden tot een ongezond en korter bestaan, van onszelf en van de wereld. De opvoeders in deze aflevering van "Vlees noch vis" willen ons daarvoor behoeden, zoals politica Janine Visser van de Partij voor de Dieren in Alkmaar en de studentes Mardie Vermunt en Emma van Tielraden in Utrecht. Ze geven ons met zachte hand een duwtje in de richting van een gezonder en voornamelijk vegetarisch eetpatroon.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    Heeft vegetarisch eten een positieve impact op je gezondheid? Stenosepatiënt Peter De Ruiter voelt zijn fysiotherapeut aan de tand, met de MRI-foto’s erbij. Na zoveel praten krijg je trek, dus gaat hij aan tafel bij Lieve en Jos in Geleen; zij serveren met regelmaat een Indiase curry voor een tiental gasten. Daar komt een andere stenosepatiënte ter sprake, die het minder goed heeft getroffen. En omdat het de Nationale Week zonder Vlees is, belt De Ruiter met slagers om te vragen of het wel goed met ze gaat. Tot besluit praat hij Jeroen Willemsen van de Green Protein Alliance, over onderzoek dat uitwijst dat supermarkten minder vlees en meer vleesvervangers verkopen.Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • by Peter de Ruiter
    40.99 kr.

    Becky is geboren in Calcutta en woont nu zes jaar in Nederland. Ze kookt vegetarisch, volgens de principes van ayurveda: de Indiase gezondheidsleer. Becky had eerst een restaurant in Den Haag, nu ontvangt ze thuis, in Becky's Kitchen, voor een persoonlijke dining experience. Wat kan zij ons leren over op maat gesneden voedsel, de bereiding daarvan en onze gezondheid? Verder in deze 7de aflevering van "Vlees noch vis": varen honden en katten wel bij een veganistisch dieet, is de calorie dood, en gaat liefde echt door de maag?Peter de Ruiter ontdekt toevallig dat vegetarisch eten hem bevrijdt van pijn aan zijn been. In deze reeks onderzoekt hij onze eetgewoonten vanuit alle denkbare gezichtspunten. Welke perverse prikkels krijgen we van de voedingsindustrie? Welk verband is er nu echt tussen vlees en klimaatverandering? Kan de wetenschap ons helpen gezonder te gaan eten zonder moeite? En leidt gezonder eten ook tot meer persoonlijke gezondheid? Een afwisselende en meerstemmige reeks.Peter de Ruiter (1960) heeft een neus voor technische ontwikkelingen die het leven van mensen verbeteren of veraangenamen. Daar schrijft hij boeken over. Ook geeft hij workshops over dergelijke maatschappelijke en technologische veranderingen. De Ruiter heeft zijn sporen verdiend met uitgaven over onder meer digitaal fotograferen, elektrische auto's en bitcoins & blockchains. Een lange staat van dienst als podcastmaker was de aanleiding voor het boek 'De podcastprofessor', dat in 2018 verscheen.

  • - Fra graviditet til amning og barnets første 18 år
    by Maria Felding & Mia Sommer
    98.99 kr.

    Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark spiser alt for lidt grønt. Men vælger man en helt grøn – vegansk – kost, så kan det vække uro og bekymringer. Vegansk ernæring vækker især stærke følelser, når det handler om grøn kost til de helt små.Dette er bogen, som alle forældre med interesse for grøn kost bør eje. I bogen gennemgås alle de bekymringer og usikkerheder, der kan være om grøn børneernæring, samt hvorfor der kan være store fordele ved at give sit barn grønne vaner fra start.Bogens fokus er særligt ernæring til spædbørn og småbørn, men den indeholder ligeledes udførlig information og vejledning om grøn kost under graviditet og amning samt til ældre børn. Der redegøres blandt andet grundigt for, hvordan man sikrer, at veganske børn får nok næringsstoffer, om relevante tilskud, og om hvordan man som veganer forholder sig til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.Den populære kogebogsforfatter og mor til tre veganske børn, Mia Sommer, har udarbejdet 50 simple og næringsrige veganske opskrifter til bogen, der viser, hvordan man også i praksis kan give sit barn en sund start på livet.Maria Felding er klinisk diætist, cand.scient. med speciale i plantebaseret ernæring og medforfatter til bogen ”Den plantebaserede kost”.Mia Sommer er cand.jur. og forfatter til kogebøgerne ”Vegansk velvære” og ”Veganske fristelser”.

  • by Sebastian Mathson Randrup
    99.95 kr.

    I "Den grønne flyttehjemmefrakogebog" er der 60 vegetariske opskrifter - hverdagsmad, salater, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Og det er alt sammen noget, som man kan lave uden at have mange års erfaring i køkkenet.Sebastian Randrup ønsker ikke at overbevise læseren om, at han/hun bør leve vegetarisk. Men han præsenterer nogle af de muligheder, der er i det grønne madunivers, for der er langt flere forskellige sanseindtryk, hvad angår tekstur, farve, kontraster, smag og tilberedningsmetoder, når man arbejder med grøntsager.Der er store oplevelser i det vegetariske køkken, og hvis man investerer lidt tid i at lære vores grøntsager at kende, kan man bringe retterne til helt nye højder.

  • by Meyers Madhus
    199.95 kr.

    Meyers Grønne Proteiner tager en udfordring op: hvis vi vil spise mere klimavenligt, så skal vi hente flere af vores proteiner i planteriget. Det er budskabet fra forskere verden over, og det bliver et tema i de nye danske kostråd, der er på vej. Men hvordan gør vi det? Det giver bogen sit meget konkrete svar på i form af over 120 opskrifter med de proteinrige ingredienser fra planteriget i centrum som bælgfrugter, korn, svampe og bladgrøntsager - altid med velsmagen som ledestjerne. Bogen er fyldt med inspiration fra lande som Italien, Spanien, Mexico, Indien, Marokko og Brasilien, hvor man har knækket koden til at bruge bælgfrugter som bønner, linser og kikærter i et væld af fantastiske retter. Men også de nordiske råvarer og årstider står skarpt, når bogen følger naturens gang i køkkenet. Meyers Grønne Proteiner dyrker det fuldendte grønne måltid. Det er vegetarisk og plantebaseret mad, hvor selv inkarnerede kødspisere går mætte og tilfredse fra bordet.

  • by Mikkel Hindhede
    49.00 kr.

    Ernæringsforsker Mikkel Hindhede var en varm fortaler for vegetarisk kost. I denne bog viser han, hvordan man kan leve både sundt og billigt på en kost, der samtidig smager fortrinligt. Bogen indeholder spiseplaner for alle måltider og for alle årstider.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • by Tobias Schmidt Hansen & Maria Felding
    129.00 kr.

    Den populære bog "Den plantebaserede kost" går i dybden med, hvad forskningen fortæller om sammenhængen mellem kost og sygdom, og gør op med mange forvirrende myter.Målet med bogen er at give danskerne en grundlæggende forståelse for, hvorfor og hvordan livsstilssygdomme udvikles, så det står mere klart, hvad den mest sundhedsfremmende kost er. For ikke alene er det muligt at forebygge sygdomme som hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes, men også at behandle dem – ved at spise en plantebaseret kost.Bogen gennemgår kostmyter, misforståelser omkring inflammation, antioxidanter, mættet fedt, insulinresistens og mange andre vigtige emner og giver svar på alle de hyppigt stillede spørgsmål omkring plantebaseret ernæring. Derudover bringes en grundig guide til, hvordan man kan leve plantebaseret, inkl. opskrifter til at komme i gang.Alle kapitler i denne 2. udgave er opdateret med den nyeste videnskabelige litteratur. Derudover er tilføjet nye kapitler om træning, miljø og klima samt en lang række nye spændende opskrifter."Dette er en ernæringsbibel, jeg som veganer har ventet på i mange år! Der står alt, hvad man behøver at vide om kost og sundhed. Den har motiveret mig til at optimere min egen sundhed, og jeg er sikker på, at den vil motivere mange andre læsere også! Bogen her rummer et stort potentiale til at forbedre folks liv, og den fortjener at komme ud vidt og bredt og gøre en forskel i verden." – Mia Sommer, forfatter til flere kogebøger om vegansk kost, bl.a. "Vegansk velvære""Et vigtigt bidrag til forståelsen af vores fælles sundhed. Menneskets, dyrenes og klodens." – Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Københavns Kommune"Denne bog gennemgår grundigt, i øjenhøjde med læseren, den omfattende forskning om fordelene ved en plantebaseret kost. Myter aflives, og vigtig viden om ernæring formidles. Det ville være en stor gevinst for folkesundheden, hvis alle danskere læste den." – Rune Christoffer Bech Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening"Jeg har længe ledt efter en bog om ernæring, der er bygget på fakta, og som formår at give klar besked om, hvad en optimal kost består af. Det har jeg fundet her; viden formidles grundigt og uden at løfte pegefingre – så er resten op til mig selv. Et fantastisk værktøj." – Vicki Berlin, skuespillerMaria Felding er uddannet klinisk diætist og kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Hun har certifikat i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies and eCornell.Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge i 2014 og aktuelt i gang med speciallægeuddannelsen i almen medicin. Han er derudover formand for Dansk Selskab for Livsstilsmedicin, patientrådgiver i Scleroseforeningen, skribent og foredragsholder.

  • by Isabel Christensen & Stina Dannerfjord
    149.95 kr.

    At spise mere grønt giver rigtig god mening - for din krop, for din sundhed og for miljøet. Men det kan være svært at lave om på sine madvaner. Især i en travl hverdag, hvor man ofte må ty til at lave de retter, man plejer. I Plantebaseret familiemad får du opskrifter og masser af gode råd til, hvordan du uge for uge kan gøre din hverdag mere grøn og lave mad uden kød til hele familien. Her er ingen løftede pegefingre, kun gode råd, enkle opskrifter og en opfordring til, at du tager et skridt ad gangen og selv mærker efter, om også du får det bedre af at spise sundt, vælge fuldkorn, grønt og frugt og spise mindre kød og færre æg og mælkeprodukter. 

  • by Elizabeth Nebelong
    99.95 kr.

    Her får du 40 nemme opskrifter på veganske retter spækket med grønne proteiner, så du får de vitaminer og mineraler, kroppen har brug for. Bogen er til dem, der godt kunne tænke sig at holde kødfrie dage et par gange om ugen, og til dem, der gerne vil vide, hvordan man sammensætter en velsmagende vegansk kost. I bogen finder du både opskrifter på morgenmad, salater, sund fastfood, one pot pasta og gryderetter, kager og nicecreams.

  • by Elizabeth Nebelong
    99.95 kr.

    40 nemme opskrifter på antiinflammatoriske retter. Antiinflammatorisk kost indeholder en masse vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, og kan hjælpe dig med at få en bedre fordøjelse, et mere stabilt blodsukker, en øget forbrænding og afhjælpe forskellige betændelsestilstande i kroppen. Bogen indeholder både opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. De er nemme at lave, indeholder kun få råvarer og kan laves på relativt kort tid.

  • by Louise Nimb
    49.00 kr.

    Da Gartnerforeningen havde sin udstilling i Tivoli i 1894, stod Louise Nimbs restaurant for en stor del af maden. I dagens anledning fokuserede menuen på grøntsager, og hun skabte en masse lækre og opfindsomme vegetarretter. Her bringer hun opskrifter fra middagene blandt andet kartoffelpuffer med agurkesalat, blomkålssuppe, kål med kastanjer og frugtpie med makron.Louise Nimb (1842-1903) var dansk restauratør og forfatter, som skrev en lang række toneangivende og populære kogebøger i slutningen af 1800-tallet. Sammen med sin mand drev hun restauranter blandt andet på Nytorv, i Erichsens Palæ og i Tivoli. Louise Nimb er særligt kendt for "Fru Nimbs Kogebog" fra 1888, hvor hun præsenterer tidens internationale køkken for første gang på dansk.

  • by Mikkel Hindhede
    39.00 kr.

    "Skolehjemmet Østrupgaard" er 36. beretning fra Mikkel Hindhedes kontor for ernæringsundersøgelser. Hæftet fortæller om det vegetariske skolehjem Østrupgaard på Fyn, der med meget små midler formår at give eleverne en både sund og nærende kost.Mikkel Hindhede (1862-1945) var en dansk læge og ernæringsforsker. Han var leder af Statens Laboratorium for Ernæringsundersøgelser i København 1910-32 og fødevarerådgiver for den danske regering under 1. verdenskrig. Hindhede påviste blandt andet, at mennesket har brug for langt mindre protein, end det man hidtil havde antaget, og fødevarerationeringen under både 1. og 2. verdenskrig blev tilrettelagt efter hans principper.

  • by Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg
    130.74 kr.

    Over 100 lækre, sunde og vegetariske retter uden hokus pokus. Med Grøn mad let at lave får du de bedste vegetariske opskrifter fra "God mad let at lave" og mange helt nye. Bogen er inddelt efter årstider, så du altid får brugt sæsonens friske råvarer. Der er billeder af de fleste opskrifter, som alle er enkle og lige til at gå til. Udgangspunktet er at det skal smage godt, det skal være sundt og det skal være let at lave. En kogebog for hele familien. "Grøn mad let at lave" er den vegetariske lillesøster til "God mad let at lave", en dansk bestsellerkogebog gennem mere end 40 år. Jævnligt revideret, så den altid er moderne.

  • - nemme vegetariske og veganske opskrifter
    by Louisa Lorang & Lisbeth Østergaard
    149.95 kr.

    I GRØN MAD TIL HELE FAMILIEN får du inspiration til sunde, grønne måltider. Bogen viser, hvordan du nemt tilsætter flere grøntsager i helt enkle hverdagsretter, og indeholder 100 opskrifter i alt på både vegetariske og veganske måltider, til morgen, middag, aften samt opskrifter på små snacks og søde sager. Louisa Lorang og Lisbeth Østergaard har til sammen fem børn i meget forskellige aldre. De har testet opskrifterne på både børn og mænd, og har samlet favoritter og deres bedste opskrifter på velsmagende, grønne retter til hele familien. I bogen får du blandt andet opskrifter på vafler, lavet på sød kartoffel, grønne smoothies, chunky monkey bowl, creamy spinatpasta, græskarsuppe med popcorn og æbler, sweet potato nuggets, forårsruller, grønne pizzasnegle og meget mere.