Cooking for parties and special occasions

Filter
Filter
Sort bySort Newest
  • by Sofie Horten
    49.00 kr.

    Hvilke typer kage var den danske husmoders foretrukne i starten af 1900-tallet? Hvilke typer mel var de mest populære til kager, og hvad var de generelle retningslinjer for bagning?Alt det fortæller Sofie Horten om i "Kagebogen" fra 1911, som bugner af kageopskrifter, der er lige til at gå i gang med. Bogen indeholder også et langt afsnit med opskrifter på forskellige typer brød. I "Kagebogen" kan du finde et utal af forskellige udgaver af æblekage, lagkage, småkager og formkager.Sofie Horten (1848-1927) var en dansk journalist, oversætter og kogebogsforfatter. Hun var den første kvinde, der blev optaget som medlem af Journalistforeningen, og sad i en årrække som hovedbestyrelsesmedlem i Foreningen af Danske Fagblade og Tidsskrifter. Sofie Horten stod bag oversættelser af prominente bøger af blandt andre Victoria Benedictsson, Bertha von Suttner og Lev Tolstoj.

  • by Laura Adeler
    49.00 kr.

    Hvordan tilberedte man en appelsintærte på den allerbedste måde i starten af det tyvende århundrede? Hvordan fik man en soufflé til at stå, før håndmixeren blev opfundet? Hvad brugte man til at lave en klassisk hvid glassur med for over 100 år siden?"Kager og dessert i hjemmet" bugner af opskrifter på kager, desserter og alverdens lækkerier. Bogen byder både på ældre variationer af udødelige klassikere som æbleskiver, pandekager og småkager, men bringer også opskrifter på fromager, buddinger og iskager, som man desværre ikke ser så tit længere.Bogen udkom første gang i 1905.Laura Adeler var en dansk forfatter, der skrev flere populære bøger om madlavning, syltning og bagning. Bøgerne er udkommet i mange oplag over en lang årrække.

  • by Birgitte Berg Nielsen
    69.00 kr.

    Hvordan planlægger og tilbereder man en nærende og mættende middag? Det giver Birgitte Berg Nielsen svar på i "Køkkenteori og kogebog til 101 skolekøkkenmiddage", der indeholder opskrifter på klassisk dansk mad til 70 treretters og 31 toretters middage.Bogen udkom første gang i 1927.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.

  • by Laura Adeler
    79.00 kr.

    "Der er næppe mange retter, om hvis tilberedning man her forgæves vil søge oplysning; men jeg har på den anden side af forskellige opskrifter på én og samme ret i reglen kun medtaget den, som jeg ved prøve har fundet bedst, dels af hensyn til pladsen og dels, fordi det ikke altid er så ganske let at træffe det heldigste valg mellem flere. Mine mere erfarne læsere ville også finde en del nye ikke kendte retter."Den erfarne kogebogsforfatter Laura Adeler deler ud af opskrifter til 1890’ernes husmødre. "Illustreret kogebog for by og land" giver et spændende indblik i dansk madkultur i slutningen af det nittende århundrede, og alle opskrifterne er endvidere brugbare den dag i dag. Bogen, der udkom for første gang i 1893, er efterfølgende udkommet i mange oplag i løbet af flere år.Laura Adeler var en dansk forfatter, der skrev flere bøger om madlavning, syltning og bagning. Bøgerne udkom i mange oplag over en lang årrække.

  • - Opskrifter, teknik, tips og tricks
    by Karsten Tanggaard
    250.74 kr.

    "Sous vide 2.0" er den største og mest ambitiøse bog om emnet. Det er både en grundbog til begyndere, der vil i gang med sous vide, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere og professionelle. Til begynderne er der trin-for-trin vejledninger og 10 sikre hits. Avancerede brugere og professionelle kan vælge blandt de mere end 500 tid/temperatur-kombinationer, der alle er gennemprøvet og beskrevet med hensyn til resultatets udseende, smag og tekstur. Bagest i bogen er der afsnit om, hvordan man bruger sous vide både i hverdagen og til fest, og vejledning i, hvordan man selv kan tilpasse en opskrift, så resultatet bliver præcist, som man vil have det. "Sous vide 2.0" handler ikke blot om rødt kød, men også om tilberedning af seje, men smagsrige udskæringer, der kan blive smørmøre. Og om andet end oksekød - fx perfekte tilberedninger af gris, lam, vildt, fjerkræ, og ikke mindst fisk, frugt og grønt. "Sous vide 2.0" inddrager råvarekvalitet som et væsentligt element i den gode spiseoplevelse og bringer råd fra de professionelle om, hvad god kvalitet er, hvad den betyder, og hvordan man finder den.

  • by Birgitte Winterberg
    59.00 kr.

    Alle har brug for både ’mad’ og ’kunst’.Birgitte Winterberg er æstetiker og har her skabt over 50 vegetariske retter, der pirrer dine sanser langt udover det sædvanlige. Til at præsentere de pragtfulde råvarer hun arbejder med til daglig i al deres nøgne skønhed, har Birgitte Winterberg fået hjælp af tre kunstfotografer.Her er solstråler på tallerkenen og farver der eksploderer, den helt rigtige fornemmelse i maven – og hjælp til, hvordan du gør det nemt selv.

  • by Louise Nimb
    129.00 kr.

    Louise Nimb (1842-1903) var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Fru Nimbs Kogebog udkom første gang i 1888. Denne bog er et fotografisk optryk. Louise Nimb drev sammen med sin mand mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil. Deres to døtre Henriette og Zerina Emilie overtog i 1909 restauranten i Tivolis bazarbygning. Denne restaurant er den dag i dag kendt som Restaurant Nimb. Kogebogen præsenterer tidens internationale, franskudviklede køkken for første gang på dansk i en version, der omfattede hele det klassiske repertoire, men også træk fra Tyskland, England og ikke mindst Danmark. De danske retter blev hermed indplaceret i det internationale køkken. Fru Nimbs Kogebog var til fest, men så sandelig også til hverdag. Der var opskrifter på stege, men også på fornuftig anvendelse af resterne. Store fiskeretter og plukfisk blev anført side om side. Hors d’oeuvre kunne være østers, men også sild. Hun angav, hvilken kaviar og hvilke trøfler der var bedst, men skrev med lige så stor seriøsitet om kartofler og makrel. Det var ikke råvarernes pris, det handlede om, men deres kvalitet og rette brug. Det var gastronomien, hun førte ind i husholdningerne. Else Marie Boyhus om Fru Nimbs Kogebog i Dansk Kvindebiografisk Leksikon.Bogen indeholder en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.